Σημερα το MacOS Lion !

Το (off topic :p) θεμα δεν ειναι Games στα Mac vs Win αλλα Consoles vs PC etc

Και δεν ειναι θεμα μονο ποικιλίας αλλα και ποιότητας.

Αυτό το τελευταίο περιμενα ότι θα ειχε εκλείψει πλεον με τα ps3 / xbox360 αλλα διαπιστωσα οτι ακομα και super duper hot games (πχ Killzone 3) εχουν αθλια (μια θολούρα) γραφικα μπροστα στα PC πχ (στα οποια btw εχω να ασχοληθω με game χρονια τωρα...)

Τώρα εάν μου πείτε ότι σας αρκούν μονό οι νέες εφαρμογές που έρχονται μαζί με το OS, Πάω πάσο.
Αυτό εμπίπτει παραπάνω στην κατηγορία *μπορείτε* δεν έχετε ανάγκη χρήσης legacy εξοπλισμού και εφαρμογών.

Όσα λες για παίγνια, πάλι πάσο!
Εμπίπτει στο *επλιέγετε*
Επιλέγετε να παίζετε σε κονσόλες καθώς και να παίζετε angry birds και επιλέγετε να αγνοείτε τι εστί μοντέρνο παίγνιο σε μοντέρνο εξοπλισμό.

Όλα αυτά μάλιστα σε χ86 :D

Αλλά να δεις που και ο Μιχάλης έχει και δεύτερο boot :p

Οι περισσότεροι ανθρωποι κρύβουν την 2η ζωή τους και οι Macαδες το 2ο boot τους... :p :p :p

Τώρα εάν μου πείτε ότι σας αρκούν μονό οι νέες εφαρμογές που έρχονται μαζί με το OS, Πάω πάσο.
Αυτό εμπίπτει παραπάνω στην κατηγορία *μπορείτε* δεν έχετε ανάγκη χρήσης legacy εξοπλισμού και εφαρμογών.

Όσα λες για παίγνια, πάλι πάσο!
Εμπίπτει στο *επλιέγετε*
Επιλέγετε να παίζετε σε κονσόλες καθώς και να παίζετε angry birds και επιλέγετε να αγνοείτε τι εστί μοντέρνο παίγνιο σε μοντέρνο εξοπλισμό.

Όλα αυτά μάλιστα σε χ86 :D

Γιατί βρε φίλε ; Αφού η πλειοψηφία των εφαρμογών παίζει στο lion, ενώ όλα παίζουν στο snow leopard, των 3ων κατασκευαστών μιλώ φυσικά. Είναι θέμα χρόνου όλες οι εφαρμογές να παίζουν κ στο lion.

Δεν έχω φίλε μου...έχω pc κανονικό στο άλλο δωμάτιο...! :grinning-smiley-043

Οι περισσότεροι ανθρωποι κρύβουν την 2η ζωή τους και οι Macαδες το 2ο boot τους... :p :p :p

:flipout:

Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Γιατί βρε φίλε ; Αφού η πλειοψηφία των εφαρμογών παίζει στο lion, ενώ όλα παίζουν στο snow leopard, των 3ων κατασκευαστών μιλώ φυσικά. Είναι θέμα χρόνου όλες οι εφαρμογές να παίζουν κ στο lion.

Υπάρχει εξοπλισμός που δε παίζει ούτε κάτω από VM, σκέψου συστήματα αυτοματισμού, παλιούς frame grabbers ιατρικών μηχανημάτων, xp only dll για labview κ.ο.κ.
Για αυτό το ξεχώρισα και έγραψα ότι προφανώς δεν έχετε ανάγκες υποστήριξης αντίστοιχου εξοπλισμού legacy / direct access.
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έπρεπε να έχετε τέτοιο εξοπλισμό.
Για αυτό το διαχώρισα και είπα ότι *μπορείτε*.

Πάντως έχει ακόμα θεματάκια...
Εμένα στο MacPro στη δουλειά 2 από τις 3 φορές που το κάνω Shut Down κλείνοντας μένει σε γκρι οθόνη.
Σε φόρουμ της apple είδα ότι το έχουν αρκετοί. Μάλιστα μερικοί έχουν και θέμα στο login και τους είπε το support της apple κάτι παπάτζες του στυλ ότι είναι επίτηδες για να έχει instant on και κάτι αρλούμπες...

2vtekok.jpg

Στο Mac pro μου το κάνει κι εμένα όχι τόσο συχνά όμως. Συγκεκριμένα το έχει κάνει τρεις φορές μέχρι τώρα. Είναι σίγουρα κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσουν εκεί στην ΜηλοΕταιρεία...

Απάντηση: Re: Σημερα το MacOS Lion !

Στο Mac pro μου το κάνει κι εμένα όχι τόσο συχνά όμως. Συγκεκριμένα το έχει κάνει τρεις φορές μέχρι τώρα. Είναι σίγουρα κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσουν εκεί στην ΜηλοΕταιρεία...

same here!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Υπάρχει εξοπλισμός που δε παίζει ούτε κάτω από VM, σκέψου συστήματα αυτοματισμού, παλιούς frame grabbers ιατρικών μηχανημάτων, xp only dll για labview κ.ο.κ.
Για αυτό το ξεχώρισα και έγραψα ότι προφανώς δεν έχετε ανάγκες υποστήριξης αντίστοιχου εξοπλισμού legacy / direct access.
Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έπρεπε να έχετε τέτοιο εξοπλισμό.
Για αυτό το διαχώρισα και είπα ότι *μπορείτε*.

Σε αυτά μαζί σου !!
Παλιότερα μηχανήματα που δεν "βλέπουν" κάτι άλλο windows, δεν υποστηρίζονται από την Apple κ αυτό γιατί αυτά είναι 'στημένα' γύρω από την πλατφόρμα των windows αυστηρά.

Δυστυχώς μετά από επανεκκίνηση των windows και μετά από την προσπάθεια επαναφοράς του 2ου partition του bootcamp, και τα 2 λειτουργικά είναι νεκρά. Εννοείται ότι με τις αλλαγές κατέστρεψα το bootsector του δίσκου έτσι ώστε το OSX να μην υπάρχει σαν επιλογή εκκίνησης και τα 7άρια να μην ξεκινάνε.
Δεν πειράζει. Με ένα Ubuntu CD τράβηξα και τα τελευταία δεδομένα και θα το στήσω από την αρχή.
Πάντως κανένα backup πριν την αναβάθμιση σε Lion δεν θα έσωζε την κατάσταση ως προς το configuration. Μόνο τα δεδομένα σώζεις.
Δεν καταλαβαίνω γιατί η Apple δεν μας λέει να κάνουμε εγκατάσταση από το μηδέν αντί να μας κοροϊδεύει ότι γίνεται αυτόματα χωρίς πρόβλημα.
Και μην μου πέιτε ότι δεν υποστηρίζει τα windows. Δικό της πρόγραμμα είναι το Bootcamp. Πόσο δύσκολο είναι να μην πειράξει το bootsector και το mbr?

Ταχύτατο ουσιαστικά ,, δεν παίρνει χαμπάρι απο ανοιχτές η όχι εφαρμογές

και συνάμα κάμποσες μπούρδες εκνευριστικές ,,

σε ότι αναφορά το web απλά πετάει ,, απο ftp μέχρι web browsing κτλ μιά χαρά !!

αφήστε το λίγο ακόμη ,, μην προχωράτε ακόμα ,,, είναι και αυγουστος ,,

η πλάκα είναι ότι η κριτική είναι για μηχανάκι 2.5 χρονών ...

δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα σκάσει 6μηνο χωρίς upgrade , ένα πισι φρεσκο που έπεσε στα χέρια μου τζαμπέ ,, πήγε σε ξάδελφο τζαμπέ επίσης ,,

μιά ολάκερη μέρα να έρθει σε λογαριασμό !! και δεν ήρθε ουσιαστικά ,,,

( μην το χέσουμε στην κόντρα απλά ανεφερα το γεγονός )

Και το θαυματουργό λειτουργικό της Apple συνεχίζει να με παιδεύει. Στην προσπάθεια για εγκατάσταση με clean install από το DVD, μου βγάζει error:

Cannot download the additional components

Άλλοι λένε ότι είναι το DVD και ο τρόπος που έχει γραφεί και άλλοι για πρόβλημα με το hardware. Βρήκα το παρακάτω:

http://www.redmondpie.com/make-os-x...ive-sd-card-in-one-click-with-lion-diskmaker/

και θα φτιάξω ένα bootable flash drive με το lion diskmaker για να ξαναδοκιμάσω. Άντε να δούμε πότε θα τελειώσει η οδύσσεια.
Πάλι καλά που είναι τόσο εύκολη η εγκατάσταση :damnyou::slapface:
Ούτε partitioning δεν κάνει μόνο του.

Σε έχει καταλάβει Μάριε ότι είσαι apple hater οπότε σου κάνει όσο μπορεί την ζωή δύσκολη.....κ καλά σου κάνει !!!! :music-smiley-005::grinning-smiley-043:flipout:-bye-

Μιλάμε τα έχω ψιλοπάρει στο κρανίο. Σκέφτομαι απλά να βάλω το DVD με τα 7άρια κατευθείαν και να δω τι θα γίνει. Εάν παίζει χωρίς καθόλου OSX, τέλεια. Αλλιώς μάλλον θα βάλω πάλι το Snow με ένα minimal partition (5GB του φτάνουν?) και όλο το άλλο 7άρια.