Σημερα το MacOS Lion !

ψιλο έστρωσε ,, σήμερα καμία σχέση με εχτές

είχα η αλήθεια είναι καμιά 15 tab ανοιχτά , και 4 σαφάρια μαζί με φωτοσόπι εφτιπιά και κατι ψιλά ,, :ADFADF1:

ψιλο έστρωσε ,, σήμερα καμία σχέση με εχτές

είχα η αλήθεια είναι καμιά 15 tab ανοιχτά , και 4 σαφάρια μαζί με φωτοσόπι εφτιπιά και κατι ψιλά ,, :ADFADF1:
Και που να κανεις shutdown να δεις ποσο γρηγορα θα πηγαινει :p

(hint: clean install :) )

Καλημέρα...
Ματθαίο και σε μένα συμβαίνει το ίδιο...χθες που το πάλεψα λίγο,τελικά ο iMac
είδε τα αρχεία του Vaio(windows 7) ,αλλά το Vaio αρνείται να δει τον iMac...θα το λύσουμε το θέμα...δεν υπάρχει περίπτωση...
Νάσο υπάρχει θέμα τελικά. Υπάρχουν πολλές αναφορές στο internet για το συγκεκριμένο πρόβλημα , και απ' ότι είδα χωρίς λύση ακόμα. Πάντως αυτό που λέει ο Γιάννης να ξετικάρω τις επιλογές στο sharing και να τις ξανατικάρω το έχω κάνει καμιά δεκαριά φορές χωρίς αποτέλεσμα. Γιάννη εσυ έχεις καταφέρει να δείς share αρχεία του macbook από pc?

Κάπου διάβασα πως η apple δεν χρησιμοποεί το ανοικτό λογισμικό για samba, αλλά ανέπτυξε το δικό της, το smbX, το οποίο προς το παρόν έχει πολλά bug με αποτέλεσμα να μη φαίνονται τα mac από άλλα λειτουργικά. Αντίστοιχα προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν και με ftp, όπου δεν λειτουργεί το upload από το mac, παρά μόνο το download προς το mac. Προς το παρόν μόνο ο nfs manager δουλεύει...
Υπομονή.

Last edited:
Νάσο υπάρχει θέμα τελικά. Υπάρχουν πολλές αναφορές στο internet για το συγκεκριμένο πρόβλημα , και απ' ότι είδα χωρίς λύση ακόμα. Πάντως αυτό που λέει ο Γιάννης να ξετικάρω τις επιλογές στο sharing και να τις ξανατικάρω το έχω κάνει καμιά δεκαριά φορές χωρίς αποτέλεσμα. Γιάννη εσυ έχεις καταφέρει να δείς share αρχεία του macbook από pc?

Καλημέρα...
είναι προφανές ότι υπάρχει θέμα...γι αυτό και το αναφέρουμε...είμαι όμως σίγουρος ότι θα λυθεί...τώρα πάρα πολλοί άλλοι χρήστες του Lion δεν έχουν θέμα-όπως ο Γιάννης-...

Νάσο καλημέρα. Το βράδυ κάθησα μέχρι αργά για να βρω λυση. Τελικά απ´ ότι φαίνεται είναι θέμα user acount. Αν φτιαξεις έναν καινούργιο λογαριασμό και συνδεθείς θα δουν κατευθείαν τα windows τα share αρχεία. Για δοκιμασέ το.

Kαλημέρα....
Ματθαίε για γράψε πιο αναλυτικά-όποτε μπορέσεις τι ακριβώς έκανες???...γιατί ομολογώ ότι έχω μπερδευτεί και δεν σε κατάλαβα...

Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Προσοχή !!!

Πρoτού κάνετε οποιαδήποτε αναβάθμιση, πρέπει να :
  1. Κάνετε αναβάθμιση το snow leopard στην τελευταία έκδοσή του. Πολύ σημαντικό το προγραμματάκι Migration Assistant to Lion.
  2. Κάνετε Verify Disk του δίσκου σας από το Disk Utility. Εάν βρεί προβλήματα τότε να ακολουθήσετε τις προτάσεις του.
  3. Κάνετε backup όλο τον δίσκο σας.
  4. Φρόνιμο θα ήταν να κάνετε κ έναν δίσκο dvd με το λειτουργικό.

Στο snow leopard είχα κάνει και repair disk permissions αν θυμάμαι ... Εδώ το χα διαβάσει ?

Χρειάζεται ?

Εχω το εξης θεμα με την γλωσσα. Εχω βαλει ελληνικα αλλα οποτε θελω να αλλαξω γλωσσα απο το πληκτρολογιο (dinovo keyboard mac edtion) αντι να αλλαξει την γλωσσα μου ανοιγει το spotilight για να γραψω. Κοιταζοντας τις ρυθμησεις δεν παρατηρησα κατι. Τι μπορει να συμβαινει?

Δειτε εδω πχ ολα ειναι οκ

Πηγαινε στα system prefs και δες αυτα ....
Βαλε εσυ οτι keyboard shortcuts θελεις.

Attachments

• Screen Shot 2011-07-28 at 11.05.43 μ.μ..jpeg
    Screen Shot 2011-07-28 at 11.05.43 μ.μ..jpeg
    136.4 KB · Views: 12
  • Screen Shot 2011-07-28 at 11.05.52 μ.μ..jpeg
    Screen Shot 2011-07-28 at 11.05.52 μ.μ..jpeg
    113.9 KB · Views: 11
Κατι παει να γινει αλλα κατι αλλο παιζει. Δουλευει αυτη την στιγμη καπως ετσι.
Παταω cmd & space και αφου τα κρατησω ετσι για 1 δευτερολεπτο μου εμφανιζει το παρακατω.

Μετα χωρις να αφησω το cmd πατω ξανα space και η γλωσσα τοτε αλλαζει. Ετσι ομως δουλεια δεν γινεται με την καμια.

Εξ' ορισμού στο OS X, ο συνδυασμός των cmd+space ανοίγει το spotlight.
Πρέπει να το απενεργοποιήσεις από το system preferences/spotlight

Κατι παει να γινει αλλα κατι αλλο παιζει. Δουλευει αυτη την στιγμη καπως ετσι.
Παταω cmd & space και αφου τα κρατησω ετσι για 1 δευτερολεπτο μου εμφανιζει το παρακατω.

Μετα χωρις να αφησω το cmd πατω ξανα space και η γλωσσα τοτε αλλαζει. Ετσι ομως δουλεια δεν γινεται με την καμια.

Και μη πατας πολυ ωρα τα πληκτρα, εγω τα παταω στιγμιαια και δεν εχω προβλημα.
Αυτο γινεται , οταν τα πατας πολυ ωρα...

Και μη πατας πολυ ωρα τα πληκτρα, εγω τα παταω στιγμιαια και δεν εχω προβλημα.
Αυτο γινεται , οταν τα πατας πολυ ωρα...

Μα αυτο κανω παντα παταω στιγμιαία τα πλήκτρα και αλλαζει τωρα ομως δεν γινεται.

Re: Απάντηση: Σημερα το MacOS Lion !

Εξ' ορισμού στο OS X, ο συνδυασμός των cmd+space ανοίγει το spotlight.
Πρέπει να το απενεργοποιήσεις από το system preferences/spotlight

Το κανα κι αυτο αλλα δεν γινεται τιποτα.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=69397&d=1311884113

Απο τις 2 επιλογες τερμα κατω ξεκλικαρα την 1η. Τζιφος!!!