υπαρχει κι αλλη επιλογη.
Πας κινηματογραφο αλλα οχι την πρωτη ημερα πρεμιερας αλλα λιγες ημερες μετα για να απαλλαγεις απο τον πολυ κοσμο και τους καγκουρες.
Δυστυχως εχουμε υποτιμησει την μαγεια του κινηματογραφου παραδομενοι στην ανεση και την ευκολια του σπιτιου μας με προσχημα την ποιοτητα
Προσφατα πηγα στο.ν κινηματογραφο Οπερα στην Ακαδημιας (που τον εχει αναλαβει ευτυχως το Cinobo) . Ειχα ξεχασει ποσο βαθια αιθουσα ηταν. Ηταν συγκινητικο δεν μπορω να πω και διαλεξα να παω παρα πολυ μπροστα για να μην χασω την αισθηση και περασα υπεροχα.
O κινηματογραφος περα απο την απερισπαστη θεαση μιας ταινιας ειναι και κοινωνικο γεγονος. Παντα ηταν απλα επιλεγουμε να το κανουμε skip.
Το να μην πας την πρώτη ημέρα, μου είναι αδιάφορο. Εδώ που είμαι, δεν ισχύει, καθώς τα γαλλάκια πάνε στα μεταγλωττισμένα και δεν έχω θέμα, πάω στο original, με υπότιτλους. Από την άλλη, για εμένα το σινεμά πια, πρέπει να αξίζει η ταινία (πράγμα δύσκολο την εποχή μας) και να έχω λόγο να πληρώσω τόσα λεφτά. Σίγουρα το ότι είδα το Tron με τα παιδιά μου στο σινεμά, ήταν υπέροχα. Ειδικά λόγω ήχου και εικόνας.
Έδωσα όμως €17 το άτομο και εάν δεν είχαμε πάρει μαζί μας κρυφά σνακς, θα είχε πάει άλλα €20 το άτομο. Και μπορούμε να το κάνουμε γιατί το σινεμά είναι άδειο.
Το έκανα μόνο στην Νάξο το καλοκαίρι, γιατί όντως βγήκαμε παρέα (που μετά με βρίζανε γιατί είδαμε το Naked gun) και κάναμε τρελή πλάκα, με μπυρίτσες και ποπκορν. Εκεί, ναι να τα δώσω.
Δεν είναι όμως για όλα το σινεμά, ειδικά εάν έχεις στο σπίτι. Βασικά, για εμένα, είναι πάλι η σπάνια έξοδος, όπως ήτανε την εποχή του 60-70. Είχαμε την τέλεια εποχή των 80ς, που ζήσαμε με διπλές προβολές, χωρίς να μας διώχνουν. Που οι γονείς μας μπαίνανε στο διάλειμμα ή ανάμεσα στις προβολές και μας φέρνανε σουβλάκια. Άντε και λίγο στα 90ς.
Καταλαβαίνω ότι οι εποχές αλλάξανε, αλλά εδώ μιλάμε έχει γίνει μόνο μπίζνα και όχι διασκέδαση. Έτσι λοιπόν, θα κάτσω σπιτάκι μου, με όλα τα σνακς που μπορώ να φανταστώ, και με την ησυχία μου να δω ότι θέλω. Αν μη τι άλλο, έχω φτάσει να πληρώνω πολλά το μήνα για υπηρεσίες streaming. Ας το απολάυσω χωρίς ένα ποπκορν €8 και μια κόκα άλλα €7.
Όταν βέβαια βγει το καινούργιο Predator Badlands, φυσικά και θα πάω στο ΙΜΑΧ πάλι με τα παιδιά.