Σινεμά ή σπίτι;

Που προτιμάτε να δείτε ταινία;

• Στο σινεμά (size does matter)

Votes: 9 21.4%
  • Στο σπίτι (με την ησυχία μου, με τα καλό A/V σύστημα)

Votes: 33 78.6%

• Total voters
    42
Εάν δεν μπει και τρίτη επιλογή "και στα δυο", εγώ δεν βλέπω το νόημα να ψηφίσω.

υπαρχει κι αλλη επιλογη.

Πας κινηματογραφο αλλα οχι την πρωτη ημερα πρεμιερας αλλα λιγες ημερες μετα για να απαλλαγεις απο τον πολυ κοσμο και τους καγκουρες.

Δυστυχως εχουμε υποτιμησει την μαγεια του κινηματογραφου παραδομενοι στην ανεση και την ευκολια του σπιτιου μας με προσχημα την ποιοτητα

Προσφατα πηγα στο.ν κινηματογραφο Οπερα στην Ακαδημιας (που τον εχει αναλαβει ευτυχως το Cinobo) . Ειχα ξεχασει ποσο βαθια αιθουσα ηταν. Ηταν συγκινητικο δεν μπορω να πω και διαλεξα να παω παρα πολυ μπροστα για να μην χασω την αισθηση και περασα υπεροχα.
O κινηματογραφος περα απο την απερισπαστη θεαση μιας ταινιας ειναι και κοινωνικο γεγονος. Παντα ηταν απλα επιλεγουμε να το κανουμε skip.

Εμείς έναν έχουμε ολόκληρος νομός και αυτός ανοίγει καμιά 15ρια μέρες κάθε 2-3 μήνες.
Μη μιλήσω για ποιότητα εικόνας, ήχου κλπ...

• Haha
Reactions: SR-71
Τόσο πολύ χάλια έχει γίνει στη Γαλλία; Να φοβάσαι να πας ένα σινεμά ή μένεις σε κακόφημη περιοχή;

Υ.Γ. μεταγλωττισμένο δεν βλέπω που να με πληρώνεις. Ναι το ξέρω ότι αποδίδουν πολύ καλά αλλά δεν γίνεται να βλέπεις τον Darth Vader να μιλάει γαλλικά, γερμανικά κλπ Απλά δεν γίνεται.
Μάλλον συνήθεια είναι για τους ξένους, αλλά την θεωρώ κακή συνήθεια που αλλοιώνει τις ταινίες.
Οχι δεν μενω σε κακοφημη περιοχη. Το αντιθετο.

Αλλα η παραβατισμος και αυτος ο τροπος ζωης εχει ξεχιλησει πλεον απο τις κακοφημες περιοχες, και διαχεεται λιγονπολυ παντου.

Βεβαια οπως ειπα οι φασαριες δεν ειναι σε ολα τα φιλμ. Ειναι σε αυτα που τραβανε και κυριως στα εργα τρομου.
Για παραδειγμα το Αναμπελ αν το θυμαστε, το κατεβασαν υελειως απο ολες τις αιθουσες γιατι γινοταν της π...ας στις προβολες.
Αντε να καταλαβεις γιατι.

Εν παρενθεση... σε λιγο δεν θα υπαρχουν και ντισκοτεκ στη Γαλλια. Κλεινουν η μια μετα την αλλη για τον ιδιο λογο.

Με ρωτας αν ειναι χαλια ; 120 επιθεσεις με μαχαιρι (η ματσετα) ημερησιως...πως το βλεπεις ; Νορμαλ ;

• Wow
Reactions: SR-71
υπαρχει κι αλλη επιλογη.

Πας κινηματογραφο αλλα οχι την πρωτη ημερα πρεμιερας αλλα λιγες ημερες μετα για να απαλλαγεις απο τον πολυ κοσμο και τους καγκουρες.

Δυστυχως εχουμε υποτιμησει την μαγεια του κινηματογραφου παραδομενοι στην ανεση και την ευκολια του σπιτιου μας με προσχημα την ποιοτητα

Προσφατα πηγα στο.ν κινηματογραφο Οπερα στην Ακαδημιας (που τον εχει αναλαβει ευτυχως το Cinobo) . Ειχα ξεχασει ποσο βαθια αιθουσα ηταν. Ηταν συγκινητικο δεν μπορω να πω και διαλεξα να παω παρα πολυ μπροστα για να μην χασω την αισθηση και περασα υπεροχα.
O κινηματογραφος περα απο την απερισπαστη θεαση μιας ταινιας ειναι και κοινωνικο γεγονος. Παντα ηταν απλα επιλεγουμε να το κανουμε skip.
Το να μην πας την πρώτη ημέρα, μου είναι αδιάφορο. Εδώ που είμαι, δεν ισχύει, καθώς τα γαλλάκια πάνε στα μεταγλωττισμένα και δεν έχω θέμα, πάω στο original, με υπότιτλους. Από την άλλη, για εμένα το σινεμά πια, πρέπει να αξίζει η ταινία (πράγμα δύσκολο την εποχή μας) και να έχω λόγο να πληρώσω τόσα λεφτά. Σίγουρα το ότι είδα το Tron με τα παιδιά μου στο σινεμά, ήταν υπέροχα. Ειδικά λόγω ήχου και εικόνας.
Έδωσα όμως €17 το άτομο και εάν δεν είχαμε πάρει μαζί μας κρυφά σνακς, θα είχε πάει άλλα €20 το άτομο. Και μπορούμε να το κάνουμε γιατί το σινεμά είναι άδειο.

Το έκανα μόνο στην Νάξο το καλοκαίρι, γιατί όντως βγήκαμε παρέα (που μετά με βρίζανε γιατί είδαμε το Naked gun) και κάναμε τρελή πλάκα, με μπυρίτσες και ποπκορν. Εκεί, ναι να τα δώσω.

Δεν είναι όμως για όλα το σινεμά, ειδικά εάν έχεις στο σπίτι. Βασικά, για εμένα, είναι πάλι η σπάνια έξοδος, όπως ήτανε την εποχή του 60-70. Είχαμε την τέλεια εποχή των 80ς, που ζήσαμε με διπλές προβολές, χωρίς να μας διώχνουν. Που οι γονείς μας μπαίνανε στο διάλειμμα ή ανάμεσα στις προβολές και μας φέρνανε σουβλάκια. Άντε και λίγο στα 90ς.

Καταλαβαίνω ότι οι εποχές αλλάξανε, αλλά εδώ μιλάμε έχει γίνει μόνο μπίζνα και όχι διασκέδαση. Έτσι λοιπόν, θα κάτσω σπιτάκι μου, με όλα τα σνακς που μπορώ να φανταστώ, και με την ησυχία μου να δω ότι θέλω. Αν μη τι άλλο, έχω φτάσει να πληρώνω πολλά το μήνα για υπηρεσίες streaming. Ας το απολάυσω χωρίς ένα ποπκορν €8 και μια κόκα άλλα €7.

Όταν βέβαια βγει το καινούργιο Predator Badlands, φυσικά και θα πάω στο ΙΜΑΧ πάλι με τα παιδιά.

Υ.Γ. μεταγλωττισμένο δεν βλέπω που να με πληρώνεις. Ναι το ξέρω ότι αποδίδουν πολύ καλά αλλά δεν γίνεται να βλέπεις τον Darth Vader να μιλάει γαλλικά, γερμανικά κλπ Απλά δεν γίνεται.
Μάλλον συνήθεια είναι για τους ξένους, αλλά την θεωρώ κακή συνήθεια που αλλοιώνει τις ταινίες.

Το κάνουν εν τω μεταξύ και στη τηλεόραση. Ήμουν στο Παρίσι αρχές καλοκαιριού και το βράδυ πέτυχα στο france 2 James Bond μεταγλωττισμένο. Βεβαια πολλές φορές έχουν 2ο stream στα Αγγλικά.

Οαντως εγω προτιμω το μεταγλωτισμενο (στην Γαλλια η και στην Ιταλια για λλες χωρες δεν εχω δει).
Με αποδεσμευει απο την αμερικανικη γνωσσικη εξαρτηση, (γιατι ε ναι ολο αμερικανικα θα δεις μεταγλωτισμενα ).
Και διαθετω την οραση μου για να επεξεργαζεται τις σκηνες αντι να ψαχνει την λεξη και ποια...

Ειπαμε η μεταγλωτιση ειναι τεχνη εδω. Ξερουμε την φωνη του Σταλονε, του Φοινιξ, του Σαθαμ, του Ντε Νιρο, .... Ολων.
Βεβαια το τραγικο ειναι αν ο ηθοποιος που μεταγλωτιζει καποια φιγουρα του σινεμα φυγει απο την ζωη. Οπως ο ηθοποιος που μεταγλωτιζε Σταλονε, κλασσικη φιγουρα του σινεμα, περυσι η προπερυσι αν θυμαμαι καλα. Τοτε ειναι προβλημα να βρεθει αλλος.

Μακαρι να τους παει καλα , εχει λειψει αυτη η πρακτικη για τις αιθουσες εκτος multiplex.

Οαντως εγω προτιμω το μεταγλωτισμενο (στην Γαλλια η και στην Ιταλια για λλες χωρες δεν εχω δει).
Με αποδεσμευει απο την αμερικανικη γνωσσικη εξαρτηση, (γιατι ε ναι ολο αμερικανικα θα δεις μεταγλωτισμενα ).
Και διαθετω την οραση μου για να επεξεργαζεται τις σκηνες αντι να ψαχνει την λεξη και ποια...

Γλώσσα αμερικάνικα δεν υπάρχει, Αγγλικά είναι που προϋπάρχουν των Αμερικανών.
Το να βλέπεις έναν ηθοποιό να μιλάει και άλλα να λέει το στόμα του και άλλα να ακούν τα αυτιά σου, καταστρέφει τη ταινία. Εκείνη την ώρα βλέπεις και ακούς κάτι άλλο, όχι αυτό που ερμήνευσε ο ηθοποιός, όχι αυτό που επέλεξε ο σκηνοθέτης.

Ξεκίνησε επί άλλων εποχών, 20ιντσών CRT που οι υπότιτλοι ήταν η μισή οθόνη και χάριν ευκολίας επεκτάθηκε τραγικά.

Παντως τα Cineplex (η Multiplex, whatever) ......... επεφεραν και ΕΠΕΒΑΛΑΝ αλλαγη παγιωμενων συνηθειων
που βολεψαν για δεκαετιες τους παλιους σινεφιλ. Δεν ειναι μονο οι απανωτες θεασεις, ουτε μονο τα ωριαια
διαλειμματα. Το μεγαλυτερο ειναι οτι ..... οι σινεμαδες εξοριστηκαν ΕΚΤΟΣ πολης. ΠΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ για να δεις
την αγαπημενη σου ταινια. Και ακομα και αν υπαρχει αυτοκινητο για να πας μεχρι εκει ............. ΔΕΝ ΘΕΣ !
Βεβαια, εφεραν και ορισμενα καλα (εργονομικη θεση καθισματος, κλιματισμος, φρεσκα doritos και ποπκορν,
κοσμος κατατι προσεκτικοτερος με τους διπλανους του .... τουλαχιστον εδω στο Salonica city !).

Ομως προτιμω τις παλιες καλες εποχες ....... με ολους τους καφρους μεσα ..... γιατι ΜΠΟΡΟΥΣΑ να τους αποφυγω.
Ποτε δεν ηταν θεμα (διαλεγα αλλη μερα και ωρα).

Τρολάρουμε έτσι?
Ζει κανένας επαρχία να μας πει για σινεμά?

Ε ενταξει ρε συ ο καθενας για την συνθηκη που εχει να κανει συζηταει.

Δυστυχως στην επαρχια παντα ηταν αυτη η κατασταση.

• Like
Reactions: jim...

Ειπαμε η μεταγλωτιση ειναι τεχνη εδω. Ξερουμε την φωνη του Σταλονε, του Φοινιξ, του Σαθαμ, του Ντε Νιρο, .... Ολων.
Βεβαια το τραγικο ειναι αν ο ηθοποιος που μεταγλωτιζει καποια φιγουρα του σινεμα φυγει απο την ζωη. Οπως ο ηθοποιος που μεταγλωτιζε Σταλονε, κλασσικη φιγουρα του σινεμα, περυσι η προπερυσι αν θυμαμαι καλα. Τοτε ειναι προβλημα να βρεθει αλλος.
Δεν είναι τέχνη, είναι μια σαχλαμάρα και μισή. Όπως και η μεταγλώττιση Γαλλικών ή Γερμανικών ή Σκανδιναβικών ή άλλο στα Αγγλικά. Όσο καλός και να είναι ο ηθοποιός που κάνει την μεταγλώττιση, ποτέ δεν θα είναι ένας Hopkins, De Niro, Cumberbatch, Pacino ή ακόμα Schwarzenegger, Stallone, Statham και την χαρακτηριστική φωνή τους. Και φυσικά το ίδιο για χαρακτηριστικούς μη Αγγλόφωνους ηθοποιούς.
Ακριβώς όπως ο Hamlet δεν έχει τον ίδιο αντίκτυπο σε άλλη γλώσσα, ούτε και οι Άθλιοι από την Γαλλική.
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για κάποιους που έχουν μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο να αλλάξουν (και δεν είναι μόνο οι Γάλλοι) αλλά δεν θα το δεχτώ ποτέ σαν σωστό.
Και όπως αναφέρθηκε, με τις τεράστιες πια οθόνες, δεν έγινε και κάτι με τους υπότιτλους.

Πάντως στο σινεμά αυτοί που κάθονται πολύ μπροστά δεν νομίζω να βλέπουν ταινία.Το viewing range το καθιστά απαγορευτικό.!!!Είναι επιστημονικά διαπιστωμένο ότι δεν βλέπει το ματι όλη την εικόνα.Αρα πας σινεμά γκαβωνεσαι το μισό έργο το έχεις χάσει γιατί απλά δεν προλαβαίνεις τα πέρα δώθε με τις γιγάντιες οθόνες!!Η παλιά γοητεία των κανονικών διαστάσεων οθονών, ηταν οκ αν έβλεπες από λογικές αποστάσεις.Σημερα με τις γιγάντιες οθόνες είναι χάος.Βαλε στο σπίτι σου μια οθόνη 200 ιντσες και κάτσε στα 3 μέτρα.Τι βλέπεις?Τίποτα!Άρα αν έχεις μια σωστή υλοποίηση με χορταστική οθόνη και σωστή απόσταση, νομίζω το σπιτι υπερτερεί.Σινεμα μόνο μετρημένες ταινίες και αυτές την δεύτερη εβδομάδα ή καμιά 3d τύπου avatar και από λογική απόσταση.

Εμείς έναν έχουμε ολόκληρος νομός και αυτός ανοίγει καμιά 15ρια μέρες κάθε 2-3 μήνες.
Μη μιλήσω για ποιότητα εικόνας, ήχου κλπ...
Business opportunity να ανοίξεις μια αίθουσα-"pro home cinema" με 4 άντε 5 σειρές καθισμάτων και να προβάλεις επίκαιρες (προφανώς δεν βγαίνει να πάρεις DCP υλικό και πρεμιέρες) ή και on demand :D

Business opportunity να ανοίξεις μια αίθουσα-"pro home cinema" με 4 άντε 5 σειρές καθισμάτων και να προβάλεις επίκαιρες (προφανώς δεν βγαίνει να πάρεις DCP υλικό και πρεμιέρες) ή και on demand :D
Ναι, με 50 ευρώ εισητήριο και αν!

• Haha
Reactions: billpeppas
Ενοικίαση αίθουσας για παρέες ή οργανωμένες βραδιές ώστε να παίζει μόνο αν γίνει full house.
Δεν ξέρω αν θα έπιανε, μεταξύ σοβαρού και αστείου το πέταξα εννοείται.
Και όμως, υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις, παλαιότερα γνωστές ως λέσχες. Αυτή ήταν η ιδέα, exclusive συναναστροφές. Να δείτε που θα επανέλθουν.

• Like
Reactions: billpeppas