Σινεμά ή σπίτι;

Που προτιμάτε να δείτε ταινία;

• Στο σινεμά (size does matter)

Votes: 9 21.4%
  • Στο σπίτι (με την ησυχία μου, με τα καλό A/V σύστημα)

Votes: 33 78.6%

• Total voters
    42
17 June 2006
26,254
Αθήνα
Σίγουρα θα σας έχει τύχει να πάτε κινηματογράφο και να έχουν μαζευτεί κάγκουρες , ολη την ώρα να αναβοσβήνουν οθόνες στα κινητά με μηνυματάκια, χαζογελάκια, κλπ.
Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό:

Ανοίγω ένα poll (αν έχουμε ξανακάνει παρόμοιο poll, κλείστε το) . Νομίζω είναι δύσκολη η απάντηση. Θα έχει ενδιαφέρον. Παρακαλώ ψηφίστε. (y)

Γενικότερα στην ηλικία μου και στην φάση μου οι υπομονές μου έχουν σχεδόν εξανεμιστεί. Μου αρέσει το έξω αλλά πλέον μόνο για χαλαρά ποτά ή φαγητά. Ψήφισα σπίτι.
Νίκο αν θες ξαναψήφισε γιατί έκανα μια αλλαγή να επιτρέπεται μόνο μία επιλογή. (y)

Σινεμά πάντα καλοκαιρινό, για ταινία που δεν με νοιάζει αν χάσω και καμία ατάκα.
Τον χειμώνα θέατρο και οι ταινίες στο πανί.
Στο θέατρο το πιο κάφρικο που έχω πετύχει είναι κάποιος να τρώει πατατάκια.

• Like
Reactions: Simos.I
Ως γνωστόν είμαι φαν της μεγάλης εικόνας, αλλά κάθε φορά που πάω ελπίζω να μην πετύχω σε κανά περίεργο καγκουροπαρεάκι. :mad:
Η ιδανική επιλογή για μένα θα ήταν: Νοικιάζω την αίθουσα μόνος μου :ROFLMAO:
Επειδή όμως αυτό δεν γίνεται, και επειδή τυγχαίνει να έχω dedicated room, ψηφίζω σπίτι. Αν υπήρχαν ποσοστά θα έλεγα 90% σπίτι , 10% σινεμά.

• Like
Reactions: leonkoum
Δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση.
Τουλάχιστον για όποιον μπορεί να επενδύσει ένα ποσό σε εξοπλισμό AV για το σπίτι του, η απάντηση είναι σπίτι με τα μπούνια.
Στην ησυχία σου, όποτε το θες εσύ, pause όποτε θες εσύ, χωρίς αλάνια να σε ενοχλούν, τρώς ότι θες όπως θες, και αν είσαι και μερακλής, έχεις και καλύτερο ήχο και εικόνα.

• Like
Reactions: platon and protrudi
Σίγουρα θα σας έχει τύχει να πάτε κινηματογράφο και να έχουν μαζευτεί κάγκουρες , ολη την ώρα να αναβοσβήνουν οθόνες στα κινητά με μηνυματάκια, χαζογελάκια, κλπ.
Ηταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό:

Ανοίγω ένα poll (αν έχουμε ξανακάνει παρόμοιο poll, κλείστε το) . Νομίζω είναι δύσκολη η απάντηση. Θα έχει ενδιαφέρον. Παρακαλώ ψηφίστε. (y)

Ε καλα το Ρεντη εχει πολυ "ζωηρο" κοινο παραδοσιακα.

Πολυ γυφτοι λογω εγγυτερων οικισμων κλπ.

Θεωρω οτι οταν αναμορφωθει ολο σε entertaiment park ( Aντετοκουμπο και σια ) θα μπει σε αλλα στανταρ ασφαλειας η ολη περιοχη.

Δεν υπάρχει αυτή η ερώτηση.
Τουλάχιστον για όποιον μπορεί να επενδύσει ένα ποσό σε εξοπλισμό AV για το σπίτι του, η απάντηση είναι σπίτι με τα μπούνια.
Στην ησυχία σου, όποτε το θες εσύ, pause όποτε θες εσύ, χωρίς αλάνια να σε ενοχλούν, τρώς ότι θες όπως θες, και αν είσαι και μερακλής, έχεις και καλύτερο ήχο και εικόνα.

Το μεγεθος δεν αντικαθισταται Βασιλη .

Καλες οι ιδανικες συνθηκες θεασης και τα απολυτως ρυθμισμενα μεσα αλλα η μεγαλη οθονη ειναι η απολυτη συνθηκη ευχαριστησης.

Σινεμά μόνο στο IMAX και αυτο για συγκεκριμένες ταινίες που σηκώνουν τεράστιες ίντσες (πχ F1)

• Like
Reactions: leonkoum
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι που απαντούν Στο σπίτι έχουν τουλάχιστον υποτυπώδες hime cinema σπίτι τους.
Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο αν είχαν απλά μια TV, άντε και μια ηχομπάρα το πολύ.

Το μεγεθος δεν αντικαθισταται Βασιλη .

Καλες οι ιδανικες συνθηκες θεασης και τα απολυτως ρυθμισμενα μεσα αλλα η μεγαλη οθονη ειναι η απολυτη συνθηκη ευχαριστησης.

Το μέγεθος είναι σχετικό.
Τι εννοώ;
400" στο σινεμά και κάθεσαι στα 7μ.
150" στο σπίτι και κάθεσαι στα 3μ.
Ποιά η διαφορά στην αίσθηση; (τυχαία τα νούμερα, δεν έκατσα να ανοίξω calculator :D )

Τότε αν κρατάμε 14" tablet στο κρεβάτι στους 30 πόντους θα πρέπει να αισθανόμαστε σαν σινεμά;

Βασίλη άστο. ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη αίσθηση στο σινεμά (δεν λέμε να κάτσεις στην προτελευταία σειρά)

• Like
Reactions: PanMan and superfly
Εγω πηγαινω ετσι κι αλλιως μπροστα και ας χανω πραγματα .

Θελω να χανομαι για αυτο παω κινηματογραφο οσο παω που εχει μειωθει αρκετα.

• Love
Reactions: SR-71
Τότε αν κρατάμε 14" tablet στο κρεβάτι στους 30 πόντους θα πρέπει να αισθανόμαστε σαν σινεμά;

Βασίλη άστο. ΜΑΚΡΑΝ καλύτερη αίσθηση στο σινεμά (δεν λέμε να κάτσεις στην προτελευταία σειρά)
27" tablet και κάτι μπορεί να κάνεις.

Στα λοιπά, η αίσθηση του μεγέθους (αφού ξεφεύγεις από τις 100") έχει να κάνει με το viewing angle σου (το οποίο μπορεί να χρειαστεί να γίνει μεγαλύτερο του προτεινόμενου, αν έχεις αρκετή περιφερειακή όραση, δεν έχουμε όλοι την ίδια).

Προφανώς και η 120αρα που είναι ένα νούμερο που μπαίνει συχνά σε σπίτια θα φανεί μικρή αν μου πας και βάλεις τον καναπέ στα 5μ και 6μ που θέλουν μερικοί :D

Έχω 4Κ projector με πανί 120" στα 3 μέτρα και 7.2.2 Atmos. Κάποιες όμως ταινίες, στο ΙΜΑΧ, απλά δεν συγκρίνονται. Ειδικά εδώ που είμαι τυχερός, και τα Γαλλάκια δεν πάνε στις προβολές με υπότιτλους (τις κάνουν όλες μεταγλώττιση), οπότε πάμε με τον μικρό μόνοι μας σχεδόν (άντε να έχει άλλα 5 άτομα) και όλα τα snacks μας. Απλά απόλαυση.
Και φυσικά, το καλοκαιράκι στην Νάξο, κάνα βραδάκι, εάν είναι καλή ταινία που θέλω να δω άμεσα, στο θερινό με την σύζυγο. Είναι άλλη αίσθηση.
Θα έλεγα 80-20 σπίτι, δεδομένου ότι βλέπω πολλές ταινίες.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, θα έλεγα και τα 2 με ποσοστό 80% σπίτι και 20% Cinema. Cinema πλέον μόνο σε Imax και μόνο σε ταινίες που λυσσάω να δώ άμεσα, άντε και το καλοκαίρι σε κανένα θερινό 3-4 ταινίες ακόμα.

Στο σπίτι έχω καλό σύστημα με JVC προβολέα 4Κ στις 150 ίντσες και πολύ καλό ηχοσύστημα κλπ. οπότε θα έλεγα ότι έχω καλύτερη εμπειρία χρήσης από αρκετούς κάτω του μετρίου κινηματογράφους εκει έξω, άλλα όπως είπα άλλη εμπειρία σε IMAX Και σε καλούς κινηματογράφους με μεγάλες οθόνες και καλά ηχοσυστήματα.

Οπότε δεν ξέρω τι να ψηφίσω γιατί η απάντηση είναι ουσιαστικά και τα 2....άντε αν ζοριστώ θα βάλω το σπίτι και αυτό μόνο και μόνο γιατί έχω καλό σύστημα.

Υ.Γ. Γενικά πάντως η ψαλίδα κλείνει αρκετά, αν έχεις χώρο και χρήμα μπορείς να κάνεις παπάδες και στο σπίτι, σκέφτομαι στο νέο σπίτι μονοκατοικία που μπήκαμε, μιας και έχω πιο πολύ χώρο και είναι και ψηλοτάβανο, να γίνει αλλαγή κάποια στιγμη και να πάω σε ακόμα μεγαλύτερο πανί από τις 150 ίντσες που έχω τώρα....π.χ. στις 180 ή και 200, αν φτάσω εκει δεν θα απέχω πολύ από μέτριους κινηματογράφους.

Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, θα έλεγα και τα 2 με ποσοστό 80% σπίτι και 20% Cinema. Cinema πλέον μόνο σε Imax και μόνο σε ταινίες που λυσσάω να δώ άμεσα, άντε και το καλοκαίρι σε κανένα θερινό 3-4 ταινίες ακόμα.

Στο σπίτι έχω καλό σύστημα με JVC προβολέα 4Κ στις 150 ίντσες και πολύ καλό ηχοσύστημα κλπ. οπότε θα έλεγα ότι έχω καλύτερη εμπειρία χρήσης από αρκετούς κάτω του μετρίου κινηματογράφους εκει έξω, άλλα όπως είπα άλλη εμπειρία σε IMAX Και σε καλούς κινηματογράφους με μεγάλες οθόνες και καλά ηχοσυστήματα.

Οπότε δεν ξέρω τι να ψηφίσω γιατί η απάντηση είναι ουσιαστικά και τα 2....άντε αν ζοριστώ θα βάλω το σπίτι και αυτό μόνο και μόνο γιατί έχω καλό σύστημα.

Υ.Γ. Γενικά πάντως η ψαλίδα κλείνει αρκετά, αν έχεις χώρο και χρήμα μπορείς να κάνεις παπάδες και στο σπίτι, σκέφτομαι στο νέο σπίτι μονοκατοικία που μπήκαμε, μιας και έχω πιο πολύ χώρο και είναι και ψηλοτάβανο, να γίνει αλλαγή κάποια στιγμη και να πάω σε ακόμα μεγαλύτερο πανί από τις 150 ίντσες που έχω τώρα....π.χ. στις 180 ή και 200, αν φτάσω εκει δεν θα απέχω πολύ από μέτριους κινηματογράφους.
Ποιον JVC εχεις; Βαλε καμια φωτο του συστηματος σου αν θες στη κατηγορια Home Cinema να γινει κουβεντα.

στο σπίτι ( του Tzimisce ) που έχει μεγάλη οθόνη και AV με σαμπγούγερ :p

αλλά και το δικό μου με 50" μόνο τιβί και απλό stereo το προτιμώ για τους παραπάνω λόγους... ησυχία, τουαλέτα όποτε μου έρθει, ποτά , φαΐ κλπ....

ξέχασα και τα τσιγάρα που απαγορεύονται στο σινεμά αλλά επιτρέπονται με τα μπούνια στο σπίτι (μου)

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce
Με βάση το αποτέλεσμα του poll πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπήρχαν κινηματογράφοι αν στηριζόντουσαν σε μας 😁

Βέβαια έχουν κλείσει και αρκετοί εδώ και χρόνια. Όλοι σχεδον οι μεμονωμένοι έχουν κλείσει.

Με βάση το αποτέλεσμα του poll πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν θα υπήρχαν κινηματογράφοι αν στηριζόντουσαν σε μας 😁

Βέβαια έχουν κλείσει και αρκετοί εδώ και χρόνια. Όλοι σχεδον οι μεμονωμένοι έχουν κλείσει.

οι κινηματογράφοι δεν στηρίζονται σε σας... οι κατασκευαστές (ήχου και εικόνας) όμως στηρίζονται.

ακόμα και εγώ που έχω παρατήσει το HC εδώ και πολλά χρόνια, έχω αγοράσει 2 ενισχυτές AV, ένα σετ ηχεία (5.1) , έναν σωρό dvd players, μέχρι και Blu ray
(χώρια τις γνήσιες ταινίες)
και όλα αυτά μετά τον θάνατο του VHS

κάποιος χάνει, κάποιος κερδίζει...