Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Είπαμε είναι σχετικό το πράγμα. Πάντως το να χαρακτηρίσεις την D300 απλώς "επαρκέστατη", είναι σχεδόν προσβλητικό.

XAXAXAXAXA σωστός -bye-

Φιλικά Πασχάλης

Re: Απάντηση: Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Παιδια συγχαρητηρια για τα θεματα που ανοιγετε. Παρακολουθω το site γιια θεματα κυριως ηχου και προσφατα και εικονας λογω σχετικης τρελας. Οταν ειδα και τα θεματα φωτογραφιας ομολογω ειναι σαν να κατεβηκα απο τον Αρη. Παντως ομολογω εχω μαθει τοσα απο εδω μεσα οσα δεν εχω ακουσει τα προηγουμενα 30 χρονια πανω στη φωτογραφια.

Ειμαι κατοχος μιας κομπακτ sony T3 εδω και 4χρονια και μπορω να πω οτι λογω μεγεθους εχω βγαλει απειρες φωτο γιατι μεταφερεται παντου απροβληματιστα.

Τελευταια επιασα στα χερια μου μια dslr φιλου αρρωστησα. Μαλλον μου μπηκε το μικροβιο. Αρχισα να κοιταω στην αγορα και η αληθεια ειναι οτι μου αρεσε το κιτ της Canon 450d. Πιστευετε οτι αν προχωρησω στην αγορα θα εχω τεραστιες διαφορες με την κομπακτ ή να παω σε κατι πιο ειδικο οσον αφορα το φακο; Ηδη το κοστος ειναι υψηλο για μενα λογω επικειμενης αγορας τv οποτε η dslr δεν ειναι στα πολυ αμεσα σχεδια μου. Ισως αν υπηρχε και κατι αξιολογο σε χαμηλοτερη τιμη θα ηταν ευπροσδεκτο αλλα δεν θελω να ειναι οριακα καλυτερο απο την κομπακτ αλλα να εχει εμφανεις διαφορες.
Οι φωτογραφικες ικανοτητες μου ειναι ισως λιγο καλυτερες απο ενα αρχαριο αλλα εχω ορεξη και διαθεση για ψαξιμο και βελτιωση. Φωτογραφιζω οτι δηποτε μου αρεσει απο προσωπα μεχρι και τοπια αλλα δεν ειμαι επαγγελματιας.

Κοίτα και λίγο στα μεταχειρισμένα. Πχ βλέπω μία Canon 30D, η οποία είναι ένα εξαιρετικό και αξιόπιστο σώμα, να προσφέρεται στα 450 ευρώ. Θα προτιμούσα ένα στιβαρό και αξιόπιστο σώμα αντί ενός ολοκαίνουργιου χαμηλότερης κατηγορίας, έστω και με 50% περισσότερα mp.

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις. Προς το παρον το παγωνω το θεμα για να παω διακοπες και στην επιστροφη το ξαναβλεπω. Η λυση παντως για μτχ δε μου καθεται καλα θα προτιμουσα κατι σε καινουριο. Παντως αν αγοραζα το κιτ της 450D οι διαφορες με την κομπακτ θς ηταν ελαφρα καλυτερες ή θα ηταν σχεδον αμελητεες; Αν οι διαφορες ομως ειναι μερα με νυχτα ισως και ο βασικος φακος του κιτ με εξυπηρετουσε για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα.

Ο φακός του κιτ 18-55 ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙτην ποιότητα που δίνουν οι ψηφιακές SLR της CANON. Είναι σαν να έχεις ένα GOLF IV και να του βάλεις πάνω λάστιχα 175Χ14 (συνέβη αυτό στο προηγούμενο μοντέλο και το έθαψε από οδηγική συμπεριφορά η VW). Χρειάζεται οπωσδήποτε ένα φακό αξίας 300 ευρώ.

Πάντως ακόμη και με αυτό φακό θα έχεις καλύτερες φωτογραφίες σε σχέση με τις κόμπακτ όσο χειρότερες είναι οι συνθήκες φωτογράφησης. Επίσης κάθε φορά που ζητάς ταχύτητα, οι διαφορές θα είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με τις κόμπακτ.

και κυρίως οι DSLR έχουν μεγάλες δυνατότητες να τραβήξεις τη φωτογραφία όπως θέλεις εσύ, κι όχι όπως θέλει ή μπορεί η μηχανή.

καλησπερα σε ολους,
Προσφατα εγινα κατοχος της 450d. Θα ηθελα τη γνωμη σας για τον φακο της Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM .
ευχαριστω

Εγώ προσωπικά έχω ακούσει τα καλύτερα για όλους τους USM και βρίσκω πολύ καλή την τιμή του.

Ο send θα σου πει σίγουρα.

Έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα λόγια, έχω δει δείγματα, και τον σκέφτομαι και εγώ ως επόμενη αγορά, καθώς θέλω έναν τελε ζουμ που να αρχίζει από το 70. Απλώς σκέφτομαι τις άλλες εναλλακτικές (Canon 70-200/4L, Sigma 70-200/2.8, Tamron 70-200/2.8) στη συγκεκριμένη περιοχή τιμής και δεν έχω προχωρήσει ακόμη.
Ο 70-300 έχει στα υπέρ του, προφανέστατα τη σταθεροποίηση, το μεγαλύτερο εύρος (πάει μέχρι τα 300) και αν και πιο αργός στο τέλε (όχι εστίαση, διάφραγμα εννοώ, ξεκινάει μεν από το 4.0 στα 70mm, πιάνει όμως το 5.6 μέχρι τα 300) παίζει καλά και από ανοικτός.

Έχω ακούσει και διαβάσει τα καλύτερα λόγια, έχω δει δείγματα, και τον σκέφτομαι και εγώ ως επόμενη αγορά, καθώς θέλω έναν τελε ζουμ που να αρχίζει από το 70. Απλώς σκέφτομαι τις άλλες εναλλακτικές (Canon 70-200/4L, Sigma 70-200/2.8, Tamron 70-200/2.8) στη συγκεκριμένη περιοχή τιμής και δεν έχω προχωρήσει ακόμη.
Ο 70-300 έχει στα υπέρ του, προφανέστατα τη σταθεροποίηση, το μεγαλύτερο εύρος (πάει μέχρι τα 300) και αν και πιο αργός στο τέλε (όχι εστίαση, διάφραγμα εννοώ, ξεκινάει μεν από το 4.0 στα 70mm, πιάνει όμως το 5.6 μέχρι τα 300) παίζει καλά και από ανοικτός.

Μάλλον αυτόν εννοείς.
http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_70-200_2p8_n15/
Ειναί πολύ γρήγορος.
Στην Ελλάδα στα 670-690 (τσιμπημένος σε σχέση με τον 300άρη canon).

Ναι μεν, αλλά σταθερό 2.8 σε όλο το εύρος, ο Canon στα 200 ήδη είναι 1 2/3 στοπ πιο αργός. Καλύπτουν κάπως διαφορετικές ανάγκες, πχ τον Canon δύσκολα θα τον χρησιμοποιήσει κανείς για πορτραίτα.

βρισκω την 450d με το κιτ 690,00 με εγγυηση αντιπροσωπείας, είναι καλά?

είναι ο φωτοδεσμός.
θα είναι η πρώτη dsrl, μέχρι τώρα ειχα 3 power shot της canon και τον τελευταίο καιρό την χρησημοποιώ μόνο στο Μ (manual).
θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα?

είναι ο φωτοδεσμός.
θα είναι η πρώτη dsrl, μέχρι τώρα ειχα 3 power shot της canon και τον τελευταίο καιρό την χρησημοποιώ μόνο στο Μ (manual).
θα αντιμετωπίσω κανένα πρόβλημα?

Μια χαρά είσαι! Προχώρα ακάθεκτος!

Και πολύ καλή μηχανή!

ναι, το διάβασα που το ανέφερες και παραπάνω...να κινηθώ σε canon, η κάποια άλλη μάρκα (φακό)?

μου αρέσουν τα ευρυγώνια πλάνα και σπανιότερα χρησημοποιώ zoom...λόγω ενός σκύλου που έχω που απότελει συχνά θέμα, ίσως χρειάζομαι ταχύτητα. από χρήματα όπως καταλαβαίνεις θέλω να κρατηθώ χαμηλά...θέλω να κάνω τη δουλειά μου αλλά να μην αδικώ και το σώμα.

Με όρια το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ, εκείνος που θα προτιμήσει την D300 με τον 18-200vr, θα έχει πάρει πολύ λιγότερα από εκείνον που θα έχει προτιμήσει να πάρει πακέτο (μιλώ για τιμές προσφοράς που από ό,τι βλέπω τρέχουν ακόμη) την 40D με τους εξαιρετικούς 10-22 και 70-300is και τον "τίμιο" 17-85is.
Αμφότερα τα πακέτα βγαίνουν περίπου στα 2.000 ευρώ (νομίζω 50 ή 100 ευρώ ακριβότερα το πακέτο της Canon).

Kαλημερα, πού μπορεί να βρεθεί η προσφορά αυτή με την canon (κατάστημα ή internet) και αν όντως περιλαμβάνει 3 φακούς.
ευχαριστώ