Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Με όρια το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ, εκείνος που θα προτιμήσει την D300 με τον 18-200vr, θα έχει πάρει πολύ λιγότερα από εκείνον που θα έχει προτιμήσει να πάρει πακέτο (μιλώ για τιμές προσφοράς που από ό,τι βλέπω τρέχουν ακόμη) την 40D με τους εξαιρετικούς 10-22 και 70-300is και τον "τίμιο" 17-85is.
Αμφότερα τα πακέτα βγαίνουν περίπου στα 2.000 ευρώ (νομίζω 50 ή 100 ευρώ ακριβότερα το πακέτο της Canon).

Kαλημερα, πού μπορεί να βρεθεί η προσφορά αυτή με την canon (κατάστημα ή internet) και αν όντως περιλαμβάνει 3 φακούς.
ευχαριστώ

τελικά κατέληξα και αγόρασα την 1000d με τον 18-55. οι πρώτες εντυπώσεις καλές αλλά όχι και εξαιρετικές...βλέπουμε.

Re: Απάντηση: Σκέψη για αγορά DSLR Canon 450D

Με όρια το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.000 ευρώ, εκείνος που θα προτιμήσει την D300 με τον 18-200vr, θα έχει πάρει πολύ λιγότερα από εκείνον που θα έχει προτιμήσει να πάρει πακέτο (μιλώ για τιμές προσφοράς που από ό,τι βλέπω τρέχουν ακόμη) την 40D με τους εξαιρετικούς 10-22 και 70-300is και τον "τίμιο" 17-85is.
Αμφότερα τα πακέτα βγαίνουν περίπου στα 2.000 ευρώ (νομίζω 50 ή 100 ευρώ ακριβότερα το πακέτο της Canon).

Kαλημερα, πού μπορεί να βρεθεί η προσφορά αυτή με την canon (κατάστημα ή internet) και αν όντως περιλαμβάνει 3 φακούς.
ευχαριστώ

Πλέον δεν ξέρω εάν μπορεί να βρεθεί, καθώς έχει λήξει εδώ και 1+ μήνα το πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων της Canon, παγίως όμως το ξαναρχίζει από Οκτώβριο ή Νοέμβριο, βέβαια τα μοντέλα που έχουν έκπτωση (τα οποία θέλει να προωθήσει ή ξεστοκάρει η Canon) παίζουν. Πάντως η 40D βγαίνει και κανονικά σε διπλό πακέτο, με τον 17-85 και τον 70-300, κάπου είχε πάρει το μάτι μου και τον 10-22 ως τμήμα πακέτου.

Σήμερα τελικά την έχω στα χέρια μου. Με το φακό του κιτ για αρχή. Και ίσως σε λίγο και τον Canon EF 50mmf/1.8 II. Για αργότερα βλέπουμε.

Καλησπέρα και απο μένα...

Το φερα απο δω το έφερα απο κει οφείλω να ομολογήσω πως δεν άντεξα τον πειρασμό και απέκτησα και γώ μια Canon Eos 450D στο γνωστό κιτ με τον 18-55 is....
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη καρτα μνήμης που συνεργάζεται καλύτερα και αξίζει να προτιμήσω....?

Με γειά, καλορίζικη!

Όσο για τις κάρτες, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη που να συνεργάζεται καλύτερα με την Canon σου.

Διάλεξε χωρητικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

Πάρε για αρχή μία SD 2GB που είναι πάμφθηνες (κάτω από 10 ευρώ) και εάν δεν σου κάνει από ταχύτητα, την κρατάς για backup.

Οκ θα ρίξω μια ματια και στο site της Sandisk τι παίζει με τις συμβατότητες.....

Ευχαριστώ....

Δεν υπάρχει θέμα με συμβατότητες, υπήρχε με τα παλιά μοντέλα (προ του 2006) και της υψηλής χωρητικότητας (SDHC) κάρτες των 4gb και άνω, η 450 εννοείται τις παίζει και αυτές. Ρίξε μια ματιά στο dpreview.com, με τι κάρτες την έχουν δοκιμάσει και τι χρόνους έχουν πιάσει.

Είπα να ανοίξω ένα καινούριο θέμα για τους χρήστες-κατόχους της Canon 450D ή και της 1000D, αλλά άστο καλύτερα.

Έχω μια 450 εδώ και ένα μήνα περίπου, και αφού έχω τραβήξει περίπου 1000 φωτογραφίες, και τώρα τις επεξεργάζομαι και τις ταξινομώ, υπάρχει κάτι που δε μου φαίνεται πολύ εντάξει.
Φυσικά μπορεί να είναι και η ιδέα μου.

Υπάρχει κάτι που δε μου φαίνεται πολύ καλό και συγκεκριμένα οι φωτογραφίες δε μου φαίνονται πολύ καθαρές (sharp) και είναι κάπως υποτονικά χρωματισμένες. Δεν έχω πειράξει κάτι από τις ρυθμίσεις, και χρησιμοποιώ τα αυτόματα και τα manual προγράμματα.
Μπορεί να είναι η ιδέα μου αλλά μου φαίνεται ότι η κομπακτ βγάζει πιο καθαρές και με πιο ζωηρά χρώματα.
Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος, έχει πρόβλημα η μηχανή, έχει κάποια μεμβράνη ο φακός που πρέπει να αφαιρεθεί και δεν την βλέπω?

H μηπως ειναι απλα η ιδεα μου???

Συντοπίτη και συμφορουμίτη γειά σου!

Μεμβράνη στο φακό, δε νομίζω, ούτε κάποιο πρόβλημα στη μηχανή.

Οι νυχτερινές λήψεις που έκανες στο φλοίσβο (αλήθεια, η πλατεία είναι πολύ μέτρια ως απαίσια) είναι με τους χρωματισμούς που θα έπρεπε να είναι.

WB?Το έχεις σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο;<είναι στο αυτόματο;

Μήπως φταίει η οθόνη του PC;

Αν κάνεις κάτι λάθος,παίξε με τις ρυθμίσεις μέχρι να βρείς το αποτέλεσμα που σε ικανοποιεί...Θα βρείς την άκρη

Δεν είναι θεμα οθόνης γιατί στις ίδιες οθόνες τις βλέπω όλες.
Το WB είναι στο αυτόματο το Picture Style στο Standard και το ISO στις περισσότερες χαμηλό (100-200).

Δεν ξέρω αν είναι κάτι, μπορεί να είναι η ιδέα μου, μπορεί να φταινε τα θέματα που δεν έχουν ζωηρά χρώματα.
Θα ανεβάσω μερικές πλήρους ανάλυσης στο rapidshare.

Όταν λες δεν φαίνονται πολύ sharp, εννοείς όταν τις βλέπεις τις φωτογραφίες στο 100%, σωστά?
Εάν έχεις τον 18-55 (τον απλό ή τον is) αυτό είναι απόλυτα φυσικό λόγω των 12mp. Ο αισθητήρας της μηχανής υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες τέτοιων φακών. Ο 18-55 είναι καλός μέχρι τα 8mp της 350D, εκεί. 12 είναι πάρα πολλά για αυτόν.

Τώρα για τα χρώματα κλπ, να ξέρεις πως οι Canon έχουν την προσέγγιση της αληθοφάνειας και της πιστότητας στην αναπαραγωγή των χρωμάτων και όχι του εντυπωσιασμού. Εάν θέλεις μπορείς να τραβάς σε raw και στη μετατροπή να τραβάς τον κορεσμό στο Θεό, ανάλογα τα γούστα σου φυσικά.

Ότι τήν είχα μέσα στίς υποψήφιες για αγορά ακούω πώς ο φακός που έχει το πακέτο είναι μόνο για κάλυμμα ? :slapface:

Δηλ. θα δώσω 620 Ευρώ και ουσιαστικά θα πάρω μόνο το σώμα ?

Επίσης αρκετοί μου έχουν πεί πώς οι Canon απαιτούν επεξεργασία των φωτό στο PC.Κατά πόσον ισχύει ειδικά για την 450 ?

Βρε παιδιά μην αγχώνεστε και μη τρομάζετε! Μια χαρά μηχανή θα πάρεις φίλε μου.

Vasada ανέβασε 1-2 δείγματα για να δούμε.

Βασίλη07 όποιος στο είπε για το pc δε ξέρει τι λέει.

Last edited:
Όταν λες δεν φαίνονται πολύ sharp, εννοείς όταν τις βλέπεις τις φωτογραφίες στο 100%, σωστά?
Εάν έχεις τον 18-55 (τον απλό ή τον is) αυτό είναι απόλυτα φυσικό λόγω των 12mp. Ο αισθητήρας της μηχανής υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες τέτοιων φακών. Ο 18-55 είναι καλός μέχρι τα 8mp της 350D, εκεί. 12 είναι πάρα πολλά για αυτόν.

Τώρα για τα χρώματα κλπ, να ξέρεις πως οι Canon έχουν την προσέγγιση της αληθοφάνειας και της πιστότητας στην αναπαραγωγή των χρωμάτων και όχι του εντυπωσιασμού. Εάν θέλεις μπορείς να τραβάς σε raw και στη μετατροπή να τραβάς τον κορεσμό στο Θεό, ανάλογα τα γούστα σου φυσικά.

Οταν λεω δεν ειναι πολυ sharp εννοω και σε συμπυκνωμενη προβολη ωστε να χωραει ολη στην οθονη.

Τον 18-55is έχω. Του κιτ.
Χωρίς παρασολειγ κιόλας, και φαίνεται ότι πρέπει να πάρω επειγοντως.

Τι εννοεις υπερβαινει ο αισθητηρας τις δυνατότητες του φακου?
Πάμε για φακο δηλαδή?

Ανεβαινουν δειγματα αζ γουι σπικ.

Σε λιγο θα εχω το λινκ.

Ειναι καμια δεκαρια φωτογραφιες σε πληρες μεγεθος, καποιες ειναι λιγο κροπαρισμενες.

Ειναι τοπια, καποια μακρο και διαφορες αλλες.