Smart Home

μιλκο ε; τι μου θυμησες τωρα... :stoned: Ευχαριστουμε για το Bring, θα το τσεκαρω!

Προσφορα gearbest για xiaomi rgb yeelight με κωδικο 11.11GBGRmi16 στα 7.72 ευρω. Το διαβασα στο insomnia. Ισχυει ακομα ο κωδικος απο την ημερα προσφορων Singles day στην κινα, οποτε δεν ξερω για ποσο καιρο ακομα θα ισχυει.

Επανερχομαι στο θεμα του shopping list! Ενας φιλος μου μου συνεστησε το Bring!, με το οποιο ειμαι ενθουσιασμενος και το οποιο ανακαλυψα (δεν ειχα παει μεχρι σημερα στην ιστοσελιδα του) οτι δουλευει ΚΑΙ με google home (και με alexa).

Λοιπον, περα απο το πολυ καλο ui οπου κανει auto fill ενω γραφεις και ετσι διευκολυνει παρα πολυ τα πραγματα, επιτρεπει την δημιουργεια shared shopping list μεταξυ δυο accounts (οπου μπορουμε να κανουμε και login με google account). Επισης εχει το καλο οτι μπορεις να του δωσεις συνεχομενες εντολες χρησιμοποιωντας το "Talk to..." . Ενα αρνητικο που βρηκα (γιατι παντα πρεπει να βρισκουμε και αρνητικα) ειναι οτι τα custom items που δημιουργει ο χρηστης (π.χ. milko) δεν μπορει να τα αναγνωρισει το google home.

Ενδιαφέρον! Θα το χρησιμοποιήσω αν και το google shopping list ειναι πιο καλό με την άποψη οτι του λες ακριβως τι θες και στο γραφει. Θα δοκιμάσω και αυτό!

Δες εδώ όπου έχει κάνει μια πολύ ωραία παρουσίαση ο @takisot και βάσει αυτής αποφάσισα να προβώ στην αγορά τους. Όπως σου είπα και στο Viber όμως μόνο το ζεστό νερό ελέγχω, είτε με app είτε με Assistant. Η θέρμανση γίνεται βάσει schedule το οποίο φτιάχτηκε μια φορά και δεν το πειράζω μιας και το πρόγραμμα μου είναι σχετικά σταθερό.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=146401

Να ρωτήσω γιατι δεν το έχω και πολύ το παραπάνω...εγώ εχω τους κλασσικους θερμοστάτους της siemens με κουπι για το ΖΝΧ. Με το Tado για το ΖΝΧ βλέπω θέλει ξεχωριστό κουτάκι ( 1 για θερμοστατη και 1 ΖΝΧ) αυτό πως θα το συνδέσω με το Boiler? Πρέπει να ειναι και τα 2 μαζί και επικοινωνει ο extender με τον θερμοστατη ασύρματα ?

Να ρωτήσω γιατι δεν το έχω και πολύ το παραπάνω...εγώ εχω τους κλασσικους θερμοστάτους της siemens με κουπι για το ΖΝΧ. Με το Tado για το ΖΝΧ βλέπω θέλει ξεχωριστό κουτάκι ( 1 για θερμοστατη και 1 ΖΝΧ) αυτό πως θα το συνδέσω με το Boiler? Πρέπει να ειναι και τα 2 μαζί και επικοινωνει ο extender με τον θερμοστατη ασύρματα ?

Υποθετω οτι το ΖΝΧ ειναι η θερμανση του νερου για ντους. Και εγω siemens ειχα πριν, τον RAA 30_26 για την ακριβεια. Θα συνδεθει το extension kit με τα καλωδια που βγαινουν απο τον τοιχο και ο smart thermostat (το μικρο τετραγωνο κουτακι) μπαινει ΟΠΟΥ θελεις (εντος λογικη αποστασης. Με διαφορα εναν οροφο παιζει σιγουρα παντως). Μεσω του θερμοστατη βλεπεις τη θερμοκρασια του χωρου και αυτος δινει εντολη (ασυρματα) στο extension kit να αναψει ή οχι το καλοριφερ και να αναψει ή οχι το ζεστο νερο. Προσωπικα, εβαλα τον θερμοστατη στο πιο κρυο δωματιο, ωστε αυτο να εχει την θερμοκρασια που εχω επιλεξει. Ακομα και αυτο να μην κανεις ομως, εχει επιλογη offset. Δηλαδη π.χ. να βαλεις +2 βαθμους απο τον αισθητηρα του θερμοστατη.
Επισης μπορουν να συνδεθουν περισσοτερα απο ενα smart thermostats (π.χ. 2οροφη, 3οροφη μαιζονετα με κοινο καυστηρα, κοινη παροχη ζεστου νερου, αλλα εναν θερμοστατη σε καθε οροφο). Σε αυτην την περιπτωση οριζεται ενας θερμοστατης ο οποιος ελεγχει και το On/off του ζεστου νερου. Στην πραγματικοτητα ομως, αυτο δεν εχει καμμια σημασια, καθως το ελεγχεις απο το κινητο ή απλα δινεις οδηγια στο google home / alexa κτλπ.

Αν εχεις τον siemens που ειχα και εγω σου στελνω το pdf, που μου ετοιμασαν, με τις οδηγιες. Χοντρικα παντως, συνδεεις 4 καλωδια στο extension kit. N (ουδετερο), L (φαση, το μονο που εχει ρευμα), εντολη για ζεστο νερο, εντολη για καλοριφερ.

Σχετικα με το shopping list του google home: εχει πολυ συγκεκριμενα μειονεκτηματα, τα οποια ανεφερα. Για ενα ατομο, δεν υπαρχει προβλημα, φτανει και στο supermarket να μην χανεται πουθενα το 3-4G :D

Υποθετω οτι το ΖΝΧ ειναι η θερμανση του νερου για ντους. Και εγω siemens ειχα πριν, τον RAA 30_26 για την ακριβεια. Θα συνδεθει το extension kit με τα καλωδια που βγαινουν απο τον τοιχο και ο smart thermostat (το μικρο τετραγωνο κουτακι) μπαινει ΟΠΟΥ θελεις (εντος λογικη αποστασης. Με διαφορα εναν οροφο παιζει σιγουρα παντως). Μεσω του θερμοστατη βλεπεις τη θερμοκρασια του χωρου και αυτος δινει εντολη (ασυρματα) στο extension kit να αναψει ή οχι το καλοριφερ και να αναψει ή οχι το ζεστο νερο. Προσωπικα, εβαλα τον θερμοστατη στο πιο κρυο δωματιο, ωστε αυτο να εχει την θερμοκρασια που εχω επιλεξει. Ακομα και αυτο να μην κανεις ομως, εχει επιλογη offset. Δηλαδη π.χ. να βαλεις +2 βαθμους απο τον αισθητηρα του θερμοστατη.
Επισης μπορουν να συνδεθουν περισσοτερα απο ενα smart thermostats (π.χ. 2οροφη, 3οροφη μαιζονετα με κοινο καυστηρα, κοινη παροχη ζεστου νερου, αλλα εναν θερμοστατη σε καθε οροφο). Σε αυτην την περιπτωση οριζεται ενας θερμοστατης ο οποιος ελεγχει και το On/off του ζεστου νερου. Στην πραγματικοτητα ομως, αυτο δεν εχει καμμια σημασια, καθως το ελεγχεις απο το κινητο ή απλα δινεις οδηγια στο google home / alexa κτλπ.

Αν εχεις τον siemens που ειχα και εγω σου στελνω το pdf, που μου ετοιμασαν, με τις οδηγιες. Χοντρικα παντως, συνδεεις 4 καλωδια στο extension kit. N (ουδετερο), L (φαση, το μονο που εχει ρευμα), εντολη για ζεστο νερο, εντολη για καλοριφερ.

Σχετικα με το shopping list του google home: εχει πολυ συγκεκριμενα μειονεκτηματα, τα οποια ανεφερα. Για ενα ατομο, δεν υπαρχει προβλημα, φτανει και στο supermarket να μην χανεται πουθενα το 3-4G :D

To ZNX (Ζεστο Νέρο ΧΡήσης) το έχω από το Boiler τριπλής ενέργειας! Το σπίτι ειναι μεζονετα όπου υπάρχουν 2 θερμοστάτες με επιλογή για άνοιγμα του boiler να ζεσταθεί το νερό. Ο δικός μου θερμοστάτης ειναι ψηφιακός όχι αναλογικός όπως ο πρωην δικός σου. Οπότε για να καταλάβω συνδέεις το extension με όλα τα καλώδια και τον θερμοστάτη τον εχεις αλλού και μιλάνε ασύρματα ? Εαν στον άλλον χώρο παραμείνει ο άλλος θερμοστάτης και χειρίζομαι από εκει το διακόπτη για το ΖΝΧ τότε θα έχω πρόβλημα?

Μαλιστα.. μαθαμε και τον ορο ΖΝΧ. Οποτε το ζεστο νερο σου προερχεται ειτε απο ηλιακο ειτε απο ηλεκτρικο θερμοσιφωνα ειτε απο μποιλερ. Ετσι ακριβως ειναι και σε εμενα. Απο τη στιγμη που μιλας για μαιζονετα, εχεις 2 ανεξαρτητους θερμοστατες που ελεγχουν (φανταζομαι) τη θερμανση στους δυο (ή και περισσοτερα) οροφους. Εσυ κανονικα χρειαζεσαι ενα extension kit και 2 θερμοστατες.

" Οπότε για να καταλάβω συνδέεις το extension με όλα τα καλώδια και τον θερμοστάτη τον εχεις αλλού και μιλάνε ασύρματα"
- Ναι σωστα καταλαβες. Ο θερμοστατης που μιλαει με το extension kit ειναι χυμα ακουμπησμενος σε ενα κομοδινο. Εχει μπαταριες ετσι και αλλιως οποτε δεν χρειαζεται να ειναι πανω σε πηγη ρευματος. Το extension kit τροφοδοτειται με ρευμα απο την καλωδιωση της εγκαταστασης.

"Εαν στον άλλον χώρο παραμείνει ο άλλος θερμοστάτης και χειρίζομαι από εκει το διακόπτη για το ΖΝΧ τότε θα έχω πρόβλημα?"
- Νομιζω οτι γινεται (δεν παιρνω ορκο) αλλα θα πρεπει να κανεις μουφα στο καλωδιο του L (ζωντανη φαση) ωστε να εχουν ρευμα και οι δυο θερμοστατες (ο παλιος και ο tado). Δεν ειμαι ηλεκτρολογος και δεν ξερω ποσο καλη ιδεα ειναι αυτη. Δεν ξερω ποση οικονομικη ανεση εχεις, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιζει για τα 90-100 euro που κοστιζει το extension kit. Το extension kit το εχω πετυχει απο 3rd party sellers (δηλαδη amazon marketplace, καινουριο προϊον, οχι μεταχειρισμενο) σε τιμες εως και 40 ευρω. Ισως αξιζει καλυτερα να περιμενεις λιγο να δεις ποτε θα το πετυχεις σε καλυτερη τιμη
Εδω
βλεπεις οτι 2/7/17 ειχε 29.9!!!

To "broadcast" του google assistant/google home ειναι ενεργο. Μπορειτε ελευθερα να σπατε τα @@ οσων ειναι σπιτι, ακομα και οταν εσεις βρισκεστε εκτος!!! :D

Α το εχουμε κανει και αυτό :P Ιδιαιτερο ενδιαφέρον μαλιστα έχει, όταν εισαι εξω και προσπαθείς να παιξεις spotify στο κινητό, αλλα δε ακουγεται κατι, όοοοοοσο δυνατά και να εχεις βαλει τη φωνή.... ;)

Α το εχουμε κανει και αυτό :P Ιδιαιτερο ενδιαφέρον μαλιστα έχει, όταν εισαι εξω και προσπαθείς να παιξεις spotify στο κινητό, αλλα δε ακουγεται κατι, όοοοοοσο δυνατά και να εχεις βαλει τη φωνή.... ;)

ποτε σου ενεργοποιηθηκε βρε; χτες το πρωι ειδα ανακοινωση και μου δουλεψε σημερα το πρωι. Εισαι σε Preview programme;
Επισης αυτο με το spotify, εννοεις απλα οτι εισαι εξω και μιλας στον εαυτο σου; :) ή οτι το λες στον google assistant του κινητου και αυτος παιζει spotify σπιτι και ταραζεις κοσμο; :)

Ναι, το ειχα πριν 1.5 μηνα νομιζω; Το spotify ειχε δει ενεργό το home και ειχε επιλεξει αυτό ως ηχειο, οποτε εγινε λιγο ο πανικος.. :)

Ακόμη δε μπορω να ξαναρυθμισω τα groups των yeelight και το ifttt. Εχω μεινει με το native του home. Τουλάχιστον μετα τη χθεσινη ενημερωση του home app, χειριζονται τις yeelight τοσο ανα δωματιο όσο και μονο με το: turn lights on.

Re: Xiaomi LED 240Lm Minimalist Portable Flashlight

Από της δυο λάμπες που έχει της έξυπνες πια είναι καλή αυτή με τα πολλά χρώματα ή rgb η μήπως η πιο απλή;

send from my nexus 5 using Tapatalk

Καλύτερα η RGB γιατι μπορεις να ρυθμίσεις τη θερμοκρασια του φωτός εκει που αρεσει στο ματι σου.

Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε αυτό το νήμα το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο.
Σπίτι Υπάρχει apple airport extreme router.
Από κινητά Android & iPhone.

Τί θα με συμβουλεύατε να ξεκινήσω να μπαίνω και εγώ σιγά σιγά στο νόημα? Σκοπός είναι να εξοικιωθώ με τις λειτουργίες αυτές των έξυπνων συσκευών έτσι ώστε να προβώ στην κατάλληλη διαμόρφωση/εγκατάσταση των σχεδίων στο νέο σπίτι....

Σας μερσώ!

Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε αυτό το νήμα το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο.
Σπίτι Υπάρχει apple airport extreme router.
Από κινητά Android & iPhone.

Τί θα με συμβουλεύατε να ξεκινήσω να μπαίνω και εγώ σιγά σιγά στο νόημα? Σκοπός είναι να εξοικιωθώ με τις λειτουργίες αυτές των έξυπνων συσκευών έτσι ώστε να προβώ στην κατάλληλη διαμόρφωση/εγκατάσταση των σχεδίων στο νέο σπίτι....

Σας μερσώ!

1) πρωτά θα πρέπει να μάθεις κινέζικα και να σου αρέσουν ταινίες κουνγκ φού (ξεκίνα με το αίμα στην πίστα του καράτε)
2) θα πρέπει να γίνεις xiaomi fanboy
3) να δεις όλα τα βιντεο απο το κανάλι xiaomify
4) να αποταχθείς την apple
5) GYIF (όχι ιδιαίτερα αλλα οκ)
6) να μην παραμιλάς στον ύπνο σου λέγοντας "οκ google"

1) πρωτά θα πρέπει να μάθεις κινέζικα και να σου αρέσουν ταινίες κουνγκ φού (ξεκίνα με το αίμα στην πίστα του καράτε)
2) θα πρέπει να γίνεις xiaomi fanboy
3) να δεις όλα τα βιντεο απο το κανάλι xiaomify
4) να αποταχθείς την apple
5) GYIF (όχι ιδιαίτερα αλλα οκ)
6) να μην παραμιλάς στον ύπνο σου λέγοντας "οκ google"

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

ΘΕΟΣ!!!

Για την ώρα βρήκα αυτή τη λίστα με τους συνεργαζόμενους της google και ψάχνω. Αλλά μάλλον για λάμπες θα ξεκινήσω που έιναι και εύκολο, από ότι κατάλαβα μετά από 28 σελίδες

τσεκαρε τις yeelight, μην πάρεις ομως τις απλες αλλα τις RGB για να έχεις επιλογές κυρίως για το λευκό χρώμα.
προσφατα έβγαλε και Ceiling Recessed Light, ενω οι νέες Ceiling JIAOYUE φαινονται εξαιρετικές, δες το βιντεο του xiaomify.
εχω τις προηγούμενες yeelight celling και ειμαι πολύ ευχαρηστημένος, καθώς και αυτες τις xiaomi philips, και την celling και μια απλή.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.gearbest.com/yeelight-_gear/
https://www.banggood.com/search/yeelight.html

Απάντηση: Re: SmartThings

Δηλώνω κι εγώ ευτυχής κάτοχος των
1- Google Home (mini)
2- 2 τεμάχια Chromecast Audio, συνδεδεμένα με 2 σετ στερεοφωνικών
3- 1 τεμάχιο Chromecast2 (Video) συνδεδεμένο με την TV
4- 3 τεμάχια Yeelight RGB διάσπαρτα στα δωμάτια

Κατάφερα κ τα έκανα να δουλέψουν άψογα κάποια στιγμή ..
Πλήν των Chromecast, όλα τα άλλα μου βγήκε η ψυχή να τα βρώ κ μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι..

Γνωρίζετε κανένα εξειδικευμένο κατάστημα στην Ελλάδα που να πουλά τέτοια πράγματα ?

Ψάχνω π.χ. Τα Lightstrips της Xiaomi, υπάρχουν πουθενά ?

Ευχαριστώ..