Επανερχομαι στο θεμα του shopping list! Ενας φιλος μου μου συνεστησε το Bring!, με το οποιο ειμαι ενθουσιασμενος και το οποιο ανακαλυψα (δεν ειχα παει μεχρι σημερα στην ιστοσελιδα του) οτι δουλευει ΚΑΙ με google home (και με alexa).
Λοιπον, περα απο το πολυ καλο ui οπου κανει auto fill ενω γραφεις και ετσι διευκολυνει παρα πολυ τα πραγματα, επιτρεπει την δημιουργεια shared shopping list μεταξυ δυο accounts (οπου μπορουμε να κανουμε και login με google account). Επισης εχει το καλο οτι μπορεις να του δωσεις συνεχομενες εντολες χρησιμοποιωντας το "Talk to..." . Ενα αρνητικο που βρηκα (γιατι παντα πρεπει να βρισκουμε και αρνητικα) ειναι οτι τα custom items που δημιουργει ο χρηστης (π.χ. milko) δεν μπορει να τα αναγνωρισει το google home.
Δες εδώ όπου έχει κάνει μια πολύ ωραία παρουσίαση ο @takisot και βάσει αυτής αποφάσισα να προβώ στην αγορά τους. Όπως σου είπα και στο Viber όμως μόνο το ζεστό νερό ελέγχω, είτε με app είτε με Assistant. Η θέρμανση γίνεται βάσει schedule το οποίο φτιάχτηκε μια φορά και δεν το πειράζω μιας και το πρόγραμμα μου είναι σχετικά σταθερό.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=146401
Να ρωτήσω γιατι δεν το έχω και πολύ το παραπάνω...εγώ εχω τους κλασσικους θερμοστάτους της siemens με κουπι για το ΖΝΧ. Με το Tado για το ΖΝΧ βλέπω θέλει ξεχωριστό κουτάκι ( 1 για θερμοστατη και 1 ΖΝΧ) αυτό πως θα το συνδέσω με το Boiler? Πρέπει να ειναι και τα 2 μαζί και επικοινωνει ο extender με τον θερμοστατη ασύρματα ?
Υποθετω οτι το ΖΝΧ ειναι η θερμανση του νερου για ντους. Και εγω siemens ειχα πριν, τον RAA 30_26 για την ακριβεια. Θα συνδεθει το extension kit με τα καλωδια που βγαινουν απο τον τοιχο και ο smart thermostat (το μικρο τετραγωνο κουτακι) μπαινει ΟΠΟΥ θελεις (εντος λογικη αποστασης. Με διαφορα εναν οροφο παιζει σιγουρα παντως). Μεσω του θερμοστατη βλεπεις τη θερμοκρασια του χωρου και αυτος δινει εντολη (ασυρματα) στο extension kit να αναψει ή οχι το καλοριφερ και να αναψει ή οχι το ζεστο νερο. Προσωπικα, εβαλα τον θερμοστατη στο πιο κρυο δωματιο, ωστε αυτο να εχει την θερμοκρασια που εχω επιλεξει. Ακομα και αυτο να μην κανεις ομως, εχει επιλογη offset. Δηλαδη π.χ. να βαλεις +2 βαθμους απο τον αισθητηρα του θερμοστατη.
Επισης μπορουν να συνδεθουν περισσοτερα απο ενα smart thermostats (π.χ. 2οροφη, 3οροφη μαιζονετα με κοινο καυστηρα, κοινη παροχη ζεστου νερου, αλλα εναν θερμοστατη σε καθε οροφο). Σε αυτην την περιπτωση οριζεται ενας θερμοστατης ο οποιος ελεγχει και το On/off του ζεστου νερου. Στην πραγματικοτητα ομως, αυτο δεν εχει καμμια σημασια, καθως το ελεγχεις απο το κινητο ή απλα δινεις οδηγια στο google home / alexa κτλπ.
Αν εχεις τον siemens που ειχα και εγω σου στελνω το pdf, που μου ετοιμασαν, με τις οδηγιες. Χοντρικα παντως, συνδεεις 4 καλωδια στο extension kit. N (ουδετερο), L (φαση, το μονο που εχει ρευμα), εντολη για ζεστο νερο, εντολη για καλοριφερ.
Σχετικα με το shopping list του google home: εχει πολυ συγκεκριμενα μειονεκτηματα, τα οποια ανεφερα. Για ενα ατομο, δεν υπαρχει προβλημα, φτανει και στο supermarket να μην χανεται πουθενα το 3-4G![]()
Α το εχουμε κανει και αυτόΙδιαιτερο ενδιαφέρον μαλιστα έχει, όταν εισαι εξω και προσπαθείς να παιξεις spotify στο κινητό, αλλα δε ακουγεται κατι, όοοοοοσο δυνατά και να εχεις βαλει τη φωνή....
![]()
Σήμερα έπεσε το μάτι μου σε αυτό το νήμα το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο.
Σπίτι Υπάρχει apple airport extreme router.
Από κινητά Android & iPhone.
Τί θα με συμβουλεύατε να ξεκινήσω να μπαίνω και εγώ σιγά σιγά στο νόημα? Σκοπός είναι να εξοικιωθώ με τις λειτουργίες αυτές των έξυπνων συσκευών έτσι ώστε να προβώ στην κατάλληλη διαμόρφωση/εγκατάσταση των σχεδίων στο νέο σπίτι....
Σας μερσώ!
1) πρωτά θα πρέπει να μάθεις κινέζικα και να σου αρέσουν ταινίες κουνγκ φού (ξεκίνα με το αίμα στην πίστα του καράτε)
2) θα πρέπει να γίνεις xiaomi fanboy
3) να δεις όλα τα βιντεο απο το κανάλι xiaomify
4) να αποταχθείς την apple
5) GYIF (όχι ιδιαίτερα αλλα οκ)
6) να μην παραμιλάς στον ύπνο σου λέγοντας "οκ google"
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.