Smart Home

chromecast audio καποια στιγμη (προ 1-2 ετων) κυκλοφορουσαν αρκετα στην ελλαδα. Μετα μαλλον περασε η μοδα, τελειωσε και το στοκ και δεν ξαναεφεραν, οποτε καταλαβαινω οτι ταλαιπωρηθηκες. Ειχα την εντυπωση ομως οτι chromecast ultra βρισκεται σχετικα ευκολα.
Τα xiaomi ακομα και να τα βρεις σε κανενα καταστημα στην ελλαδα, φοβαμαι οτι θα τα ακριβοπληρωσεις (αν κρινουμε π.χ. απο το markup που παιζει στα κινητα της xiaomi). Μαλλον η καλυτερη λυση ειναι να βαλεις καμμια παραγγελια απο τα γνωστα κινεζικα μαγαζια και απλα να κανεις υπομονη μεχρι να ερθουν.

To echo dot π.χ. το βλεπω στο σκρουτζ στα 75 ευρω, οταν αυτη τη στιγμη παιζει στο αμαζον στα 35 (δεν αποστελλεται ελλαδα ομως). Φαντασου τι πανηγυρι (αυξηση τιμης) θα γινει με λαμπες κτλπ. Δεν το κατακρινω, καθως τα μαγαζια πρεπει να βγαλουν κερδους.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

ΘΕΟΣ!!!

Για την ώρα βρήκα αυτή τη λίστα με τους συνεργαζόμενους της google και ψάχνω. Αλλά μάλλον για λάμπες θα ξεκινήσω που έιναι και εύκολο, από ότι κατάλαβα μετά από 28 σελίδες

ναι ξεκίνα με RGB λαμπα, εστω μια , και θα μπείς στο κουρμπέτι :HTEHETH63:

υπαρχει led strip controller που να "δουλευει" με το google home εκτος του hue?

sorry ξεχασα να συστηθω και εγω....αυτη την στιγμη δουλευω google home mini,Onkyo avr(chromecast),Nvidia Shield,Logitech Harmony hub,chromecast (1gen) στην tv υπνοδωματιο),Nest Thermostat,Nest Protect.Ολα συνεργαζονται μεταξυ τους αψογα και περιμενω και μια yeelight rgb + yeelight ledstrip να τις ενταξω στο συστημα και να πειραματιστω...

sorry ξεχασα να συστηθω και εγω....αυτη την στιγμη δουλευω google home mini,Onkyo avr(chromecast),Nvidia Shield,Logitech Harmony hub,chromecast (1gen) στην tv υπνοδωματιο),Nest Thermostat,Nest Protect.Ολα συνεργαζονται μεταξυ τους αψογα και περιμενω και μια yeelight rgb + yeelight ledstrip να τις ενταξω στο συστημα και να πειραματιστω...

Αυτά τα NEST τι λένε ? Αξίζουν για την τιμή τους? Κοίταγα για Κάμερα εσωτερική και αυτό που θέλω ειναι να αυτή η υπηρεσία που έχουν για καταγραφή στο cloud. Φαίνεται καλή ιδέα αυτό που θα ηθέλα και δεν ξέρω είναι σε περίπτωση που χάνεται η επαφή με το cloud εαν σε ειδοποιεί κάπως...

για τις nest cameras δεν ξερω τιποτα,δεν τις εχω δουλεψει ποτε........

Μια ερωτηση σε οσους ξερουν απο Gearbest παω να παρω Yeelight RGB απο eu13 warehouse και μου λεει "cannot ship to Greece".Kανω κατι λαθος? Η ελλαδα δεν ειναι ευρωπη?

Αν δε σε αφηνει απο το EU, πηγαινε απο το banggood και επελεξε Priority Direct Mail τροπο αποστολής. Ιδιο κόστος και σχεδόν μη σου πω ιδιος χρονος παραδοσης.

για τις nest cameras δεν ξερω τιποτα,δεν τις εχω δουλεψει ποτε........

Μια ερωτηση σε οσους ξερουν απο Gearbest παω να παρω Yeelight RGB απο eu13 warehouse και μου λεει "cannot ship to Greece".Kανω κατι λαθος? Η ελλαδα δεν ειναι ευρωπη?

Για πες για τα ΝΕΣΤ που έχεις ....γιατι προτίμησες αυτά εναντι του ανταγωνισμου (πχ tado)

Για πες για τα ΝΕΣΤ που έχεις ....γιατι προτίμησες αυτά εναντι του ανταγωνισμου (πχ tado)

δεν ξερω,δεν το εψαξα και παρα πολυ το θερμοστατη τον εχω σχεδον 3 χρονια ,ηθελα να βαλω θερμανση με φυσικο αεριο και τοτε οι επιλογες για smart θερμοστατη δεν ηταν τοσες πολλες.Κανενα προβλημα δεν ειχα ολο αυτο το διαστημα λειτουργει αψογα. To nest protect το πηρα πριν λιγους μηνες,ομορφη συσκευη διακριτικη,και το setup πανευκολο,εχω την version με την μπαταρια.

amazon.de deal of the day

tp-link hs 100 στα 19.90 και (για οσους φιλους βρισκονται γερμανια) rebate 10 ευρω για αγορα μαζι ενος amazon echo

συμβατη και με google home

Last edited by a moderator:
Re: Xiaomi Yeelight RGB E27

Gearbest... Στα 9.39 με το κουπόνι "BlackFridayGBGR112107"​

Banggood... Στα 11.24 με το κουπόνι "XMB229"

ευχαριστουμε για τα κουπονια.Το banggood με αυτο το κουπονι σε αφηνει να παρεις μονο μια ενω to gearbest δεν εχει περιορισμο.Τσιμπισα 2 με ενα 20αρικο ...

Απορια: κατεβασα το MiHome app και προσπαθησα να κανω add μια yi home smart camera που ειχα απο παλια στο συρταρι.Η καμερα λειτουργει κανονικα με την Yi home εφαρμογη που ειναι μονο για τις xiaomi καμερες.Στο MiHome ομως που ειναι εφαρμογη για ολο το οικοσυστημα της xiaomi δεν βλεπει την καμερα μου παρα μονο αν γυρισω σε mainland china server.Eκει βλεπει και μπορεις να κανεις add ολες τις συσκευες,ενω στον αμερικανικο server εχει κατι λιγες (οχι τις λαμπες).Θα εχω θεμα με τις yeelight?Μονο στον κινεζικο server παιζουν.Ειναι ολα στα κινεζικα και ειναι και ελαφρος αργος.Μπορω να φλασαρω καπως την καμερα και τις λαμπες ωστε να παιζουν απο usa server?

Last edited:
Νέος έξυπνος θερμοστάτης από τη Siemens

• Έξυπνος θερμοστάτης για έλεγχο της θέρμανσης κατοικιών
  • Γρήγορη εγκατάσταση χάρη στον ενσωματωμένο βοηθό πλοήγησης
  • Εφαρμογή για iOS και Android με πολλές λειτουργίες

Η Διεύθυνση Τεχνολογιών Κτηρίων της Siemens παρουσίασε, το μήνα Νοέμβριο, τον νέο έξυπνο θερμοστάτη RDS110 για τον
έλεγχο της θέρμανσης σε κατοικίες ή μικρούς επαγγελματικούς χώρους. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για την εγκατάσταση του
έξυπνου θερμοστάτη, ο οποίος μπορεί να ελεγχθεί και απομακρυσμένα μέσω της εφαρμογής για iOS και Android.

Smart-Thermostat_Phone_Combination.jpg

Ο θερμοστάτης διαθέτει ενσωματωμένους αισθητήρες για τη θερμοκρασία του χώρου, την ποιότητα του αέρα, την υγρασία, την
παρουσία στο χώρο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να συνδυαστεί με επιπλέον απομακρυσμένους αισθητήρες π.χ. αισθητήριο για τη
θερμοκρασία περιβάλλοντος ή επαφή για άνοιγμα παραθύρων. Ο αισθητήρας παρουσίας, πιο συγκεκριμένα, ενεργοποιεί αυτό-
-ματα το επίπεδο άνεσης μόλις ανιχνεύσει ότι ο χώρος είναι κατειλημμένος. Το γεγονός, ότι στην οθόνη εμφανίζονται μόνο οι
απαραίτητες λειτουργίες, καθιστά το χειρισμό του θερμοστάτη απλό για τον καθένα, με το σύμβολο της λειτουργίας Green Leaf
για παράδειγμα, να αποτελεί δείκτη ότι ο εξοπλισμός θέρμανσης λειτουργεί με απόλυτη ενεργειακή αποδοτικότητα. Μέσω της
εφαρμογής δε, μπορεί κάποιος να δει και να προσαρμόσει εύκολα το εβδομαδιαίο χρονοπρόγραμμα για θέρμανση και παροχή
ζεστού νερού για οικιακή χρήση. Χάρη στην πληθώρα λειτουργιών ελέγχου και όντας σε συνεχή επαφή με το περιβάλλον του,
ο έξυπνος θερμοστάτης δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες στο χώρο με βάση τις απαιτήσεις των χρηστών.

Ο χειρισμός του θερμοστάτη είναι διαισθητικός, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητές συσκευές ή την τοπική οθόνη αφής.
Ο θερμοστάτης επικοινωνεί απευθείας με router συμβατό με WLAN, ο οποίος διασφαλίζει ότι τα δεδομένα μεταφέρονται στο
cloud της Siemens. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά τα δεδομένα από την εφαρμογή και να ελέγχουν άνετα
μέχρι και 12 θερμοστάτες από τα κινητά τους τηλέφωνα. Η εφαρμογή διατίθεται σε πολλές γλώσσες, όπως γερμανικά, αγγλικά,
γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και κινέζικα.

Ο έξυπνος θερμοστάτης διαθέτει δύο κατοχυρωμένους αλγόριθμους αυτοεκμάθησης, μέσω των οποίων καθορίζει αυτόματα το
βέλτιστο σενάριο ενεργοποίησης της θέρμανσης για την επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου άνεσης με τη μέγιστη ενεργειακή
αποδοτικότητα. Μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, ο θερμοστάτης επιτυγχάνει να επιλέγει τη βέλτιστη ώρα έναρξης θέρμανσης,
ανάλογα με τις ενδείξεις του αισθητήρα και τα χαρακτηριστικά του χώρου, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη χαμηλότερη
κατανάλωση ενέργειας και προσφέροντας μειωμένο ενεργειακό κόστος.

Ο υψηλής ποιότητας σχεδιασμός της μαύρης οθόνης αφής των 90mm αντικατοπτρίζει την ανώτερη τεχνολογία του έξυπνου
θερμοστάτη RDS110 της Siemens. Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται στις συνθήκες φωτισμού του χώρου και εξασφαλίζει τη
βέλτιστη αναγνωσιμότητα. Η οθόνη και οι ποικίλες επιλογές πληροφοριών και ελέγχου μπορούν να προστατευθούν πλήρως
από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ο θερμοστάτης μπορεί να εγκατασταθεί και να τεθεί σε λειτουργία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η ίδια η εγκατάσταση
δεν απαιτεί την ύπαρξη WLAN δικτύου, ενώ ένας ενσωματωμένος βοηθός πλοήγησης διευκολύνει την έναρξη λειτουργίας.
Έτσι, η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά, σε λίγα μόνο βήματα.

Ο έξυπνος θερμοστάτης φέρει πιστοποίηση eu.bac κλάσης AA και συμβαδίζει με το πρότυπο eco-design κλάσης IV για βέλτιστη
ενεργειακή αποδοτικότητα.

Στο Σκρούτζ από 227 ευρώ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

[via]
(Sent from Nexus 6P)

Last edited:

ευχαριστουμε για τα κουπονια.Το banggood με αυτο το κουπονι σε αφηνει να παρεις μονο μια ενω to gearbest δεν εχει περιορισμο.Τσιμπισα 2 με ενα 20αρικο ...

Απορια: κατεβασα το MiHome app και προσπαθησα να κανω add μια yi home smart camera που ειχα απο παλια στο συρταρι.Η καμερα λειτουργει κανονικα με την Yi home εφαρμογη που ειναι μονο για τις xiaomi καμερες.Στο MiHome ομως που ειναι εφαρμογη για ολο το οικοσυστημα της xiaomi δεν βλεπει την καμερα μου παρα μονο αν γυρισω σε mainland china server.Eκει βλεπει και μπορεις να κανεις add ολες τις συσκευες,ενω στον αμερικανικο server εχει κατι λιγες (οχι τις λαμπες).Θα εχω θεμα με τις yeelight?Μονο στον κινεζικο server παιζουν.Ειναι ολα στα κινεζικα και ειναι και ελαφρος αργος.Μπορω να φλασαρω καπως την καμερα και τις λαμπες ωστε να παιζουν απο usa server?
Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα με εσένα. Προσωπικά η λύση που βρήκα είναι οι λάμπες να είναι πάνω στον USA ή Singapore server και τις ελέγχεις με το yeelight app. Έτσι δουλεύουν και με Google home και ifttt. Οι άλλες συσκευές, πάνω στον mainland China server, τουλάχιστον μέχρι να αναγνωριστούν απο άλλους σέρβερ, και τις ελέγχεις με το mihome app.

Αυτό το set-up έχει το αρνητικό ότι δεν μπορούν να αλληλεπιδρούν μέσω αυτοματισμών οι μεν με τις δε.

Έχω αντιμετωπίσει το ίδιο θέμα με εσένα. Προσωπικά η λύση που βρήκα είναι οι λάμπες να είναι πάνω στον USA ή Singapore server και τις ελέγχεις με το yeelight app. Έτσι δουλεύουν και με Google home και ifttt. Οι άλλες συσκευές, πάνω στον mainland China server, τουλάχιστον μέχρι να αναγνωριστούν απο άλλους σέρβερ, και τις ελέγχεις με το mihome app.

Αυτό το set-up έχει το αρνητικό ότι δεν μπορούν να αλληλεπιδρούν μέσω αυτοματισμών οι μεν με τις δε.
...ναι ρε γαμωτο...ονειρευομουν να δινουν alert οι καμερες,να στελνουν ειδοποιηση στο κινητο και να αναβει 1-2 λαμπες στο σπιτι...Ελπιζω καποτε να γινει!

Σίγουρα θα γίνεται. Ίσως καλύτερα να ρωτήσετε στο ελληνικό miui forum που είναι αποκλειστικά για xiaomi συσκευές.

Και μεταφέρετε την λύση εδώ για ενημέρωση.

The new SR Series AV receivers are some of the first on the market to support Amazon Home Entertainment Skill integration and will be available September 19, 2017, which enables voice command through Alexa allowing users to operate basic commands such as power on/off, track skip and volume to name a few. Additionally, the new AVRs will support the recently announced Alexa Multi-room functionality starting in November, allowing users to leverage Alexa to operate streaming services through the AV receiver. This includes operating the SR7012 and SR8012’s built-in HEOS technology with HEOS wireless multi-room music network so users can enjoy their favorite music anywhere in the home. Additionally, by using the free HEOS app, users can explore, browse and play music from their own music library, from online streaming music services and from thousands of internet radio stations. Conversely, users can also connect to external platforms via Bluetooth® and AirPlay®, which allows music to steam directly from any compatible device.

http://www.audioholics.com/av-receiver-reviews/marantz-sr7012-sr8012-receivers-av7704-processor

Παρέλαβα και εγώ το google home mini από Amazon και τις λάμπες τις Philips. Επέλεξα αγγλικά ΗΠΑ και μου έβγαλε μια λίστα με τις υποστηριζόμενες εταιρείες.

Ερώτηση: Διαλέγοντας Αγγλικά Ηνωμένου Βασιλείου, αλάζουν οι υποστηριζόμενες εταιρείες; Επίσης η απόκριση στις εντολές είναι πιο γρήγορη; Γνωρίζει κανείς;;