Smart Home

https://www.cnet.com/news/google-home-mini-review/

"I wouldn't be surprised if Google eventually changes things via software update to allow for Bluetooth connections, especially if the Mini struggles to keep up with the Dot during the holiday buying season"

αυτο ειναι πραγματικα ενδιαφερον. Τεχνολογικα δεν γνωριζω αν ειναι εφικτο. Δηλαδη η αντεννα/τσιπ που διαχειριζεται τις συνδεσεις bluetooth ειναι ιδια ειτε η συσκευη δουλευει ως δεκτης ειτε ως αναμεταδοτης. Παντως θα ηταν παρα πολυ ενδιαφερον αν η υπαρχουσα συσκευη αποκτουσε ξαφνικα αυτην τη δυνατοτητα.

@kostikos θυμαμαι οτι εχεις πει οτι εχεις yeelight λαμπες. Εχεις αλλες συσκευες smart home της xiaomi; Το ρωταω γιατι εγω εχω και ειχα τις συσκευες συνδεδεμενες ολες στον chinese mainland server, διοτι διαφορετικα δεν μου τις αναγνωριζε (εκτος απο τις yeelight). Ασχοληθηκα χτες με ifttt - google assistant - yeelights και δεν δουλευαν. Διαβασα οτι πρεπει να τις γυρισουμε σε singapore server για να δουλεψουν. Το εκανα και οντως δουλεψαν. Απλα τωρα υπαρχει το θεμα οτι οι Yeelights ειναι ανεξαρτητες και δεν μπορουν να συμμετασχουν σε αυτοματισμους που εχουν στηθει μεσω του mihome app.
Αντιμετωπισες αντιστοιχο προβλημα;

Καλησπερα! Συγνωμη, αλλα ειχα τρεχαματα! Ειχα ενα powerline της xiaomi. Προσωπικα χρησιμοποιω τον Singapore server γιατι ειναι ασφαλως γρηγοροτερος και σταθερότερος (ο Κινεζικος πολλες φορες δεν ανταποκρινοταν καν). Γιατι εχεις προβλημα με το mihome?? Αυτο χρησιμοποιώ. Μαλιστα ειναι καλύτερο απο το app της yeelight, επειδη εκει τα γκρουπ που κανεις τα βλεπει το ifttt και μπορεις να ελεγχεις ταυτοχρονα πολλες λαμπες.

Καλησπερα! Συγνωμη, αλλα ειχα τρεχαματα! Ειχα ενα powerline της xiaomi. Προσωπικα χρησιμοποιω τον Singapore server γιατι ειναι ασφαλως γρηγοροτερος και σταθερότερος (ο Κινεζικος πολλες φορες δεν ανταποκρινοταν καν). Γιατι εχεις προβλημα με το mihome?? Αυτο χρησιμοποιώ. Μαλιστα ειναι καλύτερο απο το app της yeelight, επειδη εκει τα γκρουπ που κανεις τα βλεπει το ifttt και μπορεις να ελεγχεις ταυτοχρονα πολλες λαμπες.

εχω το gateway, μια camera παρακολουθησης, αισθητηρες κινησης και αισθητηρες ανοιγματος πορτων/παραθυρων. Καποιες απο αυτες τις συσκευες δεν τις αναγνωριζει το mi home οταν περναω σε singapore server. Με τις λαμπες οντως δεν υπαρχει προβλημα. Τελικα, εχω βγαλει τις λαμπες απο το mi home και τον mainland china server, τις περασα στο yeelight app και στον singapore server. Ετσι δουλευει το ifttt με τις λαμπες και τα voice commands του google assistant. Μονο αρνητικο οτι δεν μπορω να συνδυασω τις λαμπες με τις αλλες συσκευες. π.χ. οταν ηταν ολα στον mainland china, ειχα φτιαξει ενα scene, οπου οταν ανιχνευε κινηση στο σαλονι, ανοιγε τις λαμπες σε minimum brightness και οταν δεν ανιχνευε κινηση για 30'' τις εκλεινε. Αυτο ηταν χρησιμο οταν το βραδυ βλεπουμε ταινια. Κλειστα φωτα αλλα με το που πηγαιναμε να σηκωθουμε απο τον καναπε, ειχαμε φως για να μην σκονταψουμε.

Ναι καταλαβα, πολύ κριμα. Δε μπορω να σκεφτω κατι ωστόσο.

Ειδατε τη παρουσιαση του Marques? Εχει και συγκριση με την ποιοτητα του ηχου μεταξυ των δυο εκδοχων. Δε λεει και τιποτα, παρα μόνο πως οι δυο συσκευες ειναι πανομοιότυπες.

Το καλό ειναι πως μιας και ειναι πανομοιοτυπα, αυτο σημαινει πως το κλασσικό home θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμη relevant.

Ναι τη είδα, αλλά με πρόλαβες πριν την ποσταρω :)

Προσωπικά δεν κατάλαβα διαφορά, αλλά το είδα από κινητό. Πάντως για podcasts που το θέλω μια χαρά ακούγεται.

Ναι τη είδα, αλλά με πρόλαβες πριν την ποσταρω :)

Προσωπικά δεν κατάλαβα διαφορά, αλλά το είδα από κινητό. Πάντως για podcasts που το θέλω μια χαρά ακούγεται.
Έχει μεγάλη διαφορά στον ήχο, το μίνι ακούγεται χωρίς μπασο, τελείως φλατ και όλα αυτά από το mic του mkbhd. Στην πραγματικότητα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη.

Θα παραγγειλω και εγω ενα μινι και θα δω πως ειναι, αλλα αν το μινι εχει ιδια αποδοση ηχου με το μικρουλι echo dot, τότε μιλάμε για μερα με την νυχτα. Η ενταση και το μπασο του μεγαλου home προκαλει (ευχαριστη) εκπληξη.

Και μια ωραια συγκριση mini με το echo dot απο τον D2D. Βεβαια λεει πως για home automation ειναι καλύτερο το echo, κατι με το οποιο διαφωνώ (εχοντας και τις 2 συσκευες). Καταλαβαινω το λόγο που το υποστηρίζει (native skills που εχουμε ξαναπει), αλλα δεν αναφερεται στο IFTTT το οποιο ουσιαστικά ισορροπει τα πραγματα.

https://www.youtube.com/watch?v=gwQeXeJuuyQ

ενα σημειο που ο google assistant μειονεκτει απεναντι στην alexa ειναι το voice control του plex. Ειχα διαβασει ομως για το phlex που ερχεται να διορθωσει το πραγματα. Η αληθεια ειναι οτι εχει εναν βαθμο πολυπλοκοτητας επειδη πρεπει να φορτωθει σε webserver. Το αγαπητο unraid ομως ερχεται να μας λυσει τα χερια. Συνειδητοποιησα οτι κυκλοφορει σε docker app, οποτε το βραδακι εχει παιχνιδι οταν πανε τα πιτσιρικια για υπνο :)

και kodi και plex έχεις;
πολύπλοκα πράγματα.

αναμένουμε τα συμπεράσματά σου.

και kodi και plex έχεις;
πολύπλοκα πράγματα.

αναμένουμε τα συμπεράσματά σου.

το kodi το εχω για backup. Βασικος player ειναι το plex. Το εστησα απο τη δουλεια μεσω vpn, αλλα νομιζω πρεπει να μπω απο pc στο τοπικο δικτυο γιατι κατι παιζει με τα cookies οταν παω να κανω λινκ το google account μου. Επισης να πω οτι υποστηριζει couchpotato. Δηλαδη του λες "παιξε στο plex το guardians of the galaxy 2" και αν δεν το βρει, στο βαζει στη λιστα του couchpotato(!)

και ενα βιντεακι με εναν λιγο.. αταλαντο παρουσιαστη, αλλα ομως ενδιαφερον εχει το υλικο που παρουσιαζει.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η συνεχεια το βραδυ...

Ακομη να σου ερθει το mini;;;
Ακόμα δεν έχει πάει Γερμανία. 19-23/10 έλεγε το email που έστειλαν στον φίλο μου.

Και μετά πρέπει να μου το στείλει Ελλάδα, οπότε ελπίζω να το έχω για έως 28η.

Last edited by a moderator:
Περιμένοντας το mini

"This works"
b4704465e17403fc1760018c9dd8bc5e.jpg

"this also works"
3b1268a96ff0d8d66c573fca97c08771.jpg

Και τέλος...

"And this also works"

:)

ac7413f856a3a5c57648690089674f1c.jpg

Last edited by a moderator:
Το δικό μου μόλις μου το δώσανε!το βράδυ όταν γυρίσω πίσω στο σπίτι έχουν δοκιμές να γίνουν!!

γκρρρ... μην μου το θυμιζεις :)
εχει φυγει απο τον τελευταιο σταθμο στη γερμανια απο τα χαραματα 24/10 και ακομα να μπει ελλαδα. Ηλπιζα να το εχω να παιξω το ΣΚ αλλα @@
εχω φτιαξει τα παντα στο ifttt και καθομαι και παιζω με τον google assistant στο κινητο :)

γκρρρ... μην μου το θυμιζεις :)
εχει φυγει απο τον τελευταιο σταθμο στη γερμανια απο τα χαραματα 24/10 και ακομα να μπει ελλαδα. Ηλπιζα να το εχω να παιξω το ΣΚ αλλα @@
εχω φτιαξει τα παντα στο ifttt και καθομαι και παιζω με τον google assistant στο κινητο :)
Ασχετο εγώ έχω ένα θέμα με το ifttt.δηλαδη κάθε λίγο χάνει την σύνδεση με.την υπηρεσία ,yeelight και αναγκάζομαι να του κάνει re-enable!

Ασχετο εγώ έχω ένα θέμα με το ifttt.δηλαδη κάθε λίγο χάνει την σύνδεση με.την υπηρεσία ,yeelight και αναγκάζομαι να του κάνει re-enable!

και εγω yeelight εχω αλλα δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο. Αναβω τον διακοπτη και μετα απο μερικα δευτερολεπτα, ειναι ετοιμες να ακουσουν εντολες απο τον google assistant μεσω ifttt. Οι λαμπες ειναι στον singapore server (ειχα ποσταρει εδω πριν μερικες σελιδες οτι μονο σιγκαπουρη δεχεται το ifttt)