Smart Home

Άρα θα βαλω και γω τα παιδιά για ύπνο και να στρωθώ στο διάβασμα!
Δεν έχει το openHAB απομακρυσμένη πρόσβαση Όπως η εφαρμογή της xiaomi αλλά μόνο τοπικά;

Δοκιμασα και εγω να το τρεξω σε ενα synology και σε ενα win10 pc....τελικα η καλυτερη λυση και πιο ευκολη ειναι με ενα raspberrypi3.Aρχικα δεν ηταν ευκολο μιας και οι γνωσεις μου στο linux ειναι "παιδικες".Εβαλα λοιπον την γυναικα μου και το μωρο για υπνο και ξενυχτησα 4-5 βραδια αλλα εβγαλα ακρη και εφτιαξα κατι που ειμαι πολυ ευχαριστημενος πιστευω και μελλοντικα καθως πλεον μπορω να προσθεσω οτι συσκευη θελω και να κανω οτι αυτοματισμο χρειαζομαι εγω.Οσο για την xiaomi εβαλα ολες τις συσκευες στον κινεζικο σερβερ,και τις χειριζομαι/αυτοματοποιώ μεσω openhub τοπικα.

Μπορείς να αναφέρεις το Openhab εναντι του ΙFTT δεν σου κάνει ή τι παραπάνω κάνει το openhab εναντι των άλλων λυσεων?

και βεβαια εχει και μαλιστα με πολλους τροπους!!! αναλογα πως θα "φτιαξεις" το hab σου παιζει εφαρμογη android η πιο απλα μεσω chrome απο οπουδηποτε.

Μπορείς να αναφέρεις το Openhab εναντι του ΙFTT δεν σου κάνει ή τι παραπάνω κάνει το openhab εναντι των άλλων λυσεων?

ειναι 2-3 βασικα πραγματα.Μπορεις να αυτοματοποιησεις συσκευες μεταξυ τους που μπορει να μην υποστηριζει το IFTTT και κατα το δικο σου γουστο πχ να φτιαξεις με συσκευες διαφορετικης μαρκας και προτοκολο επικοινωνιας ενα συστημα συναγερμου.Και το βασικο οτι ολα γινονται τοπικα και οχι μεσω cloud.Αυτο αυξανει κατα πολυ την ταχυτητα αλλα και την αξιοπιστια του οικοσυστηματος.Ενα αλλο παραδειγμα ,για να φτιαξω στο IFTTT ενα "γενικο" διακοπτη που να ανοιγοκλεινει ολα τα εξυπνα φωτα του σπιτιου μου χρειαστηκα καμια 15αρια applets με το ιδιο trigger.Το trigger αυτο ηταν το longpress στον ασυρματο στρογγυλο διακοπτη της xiaomi.Εβαλα λοιπον απο το MIHOME οταν παταω παρατεταμενα τον διακοπτη να στελνει μια ειδοποιηση ,αυτη την διαβαζε η IFTTT android εφαρμογη.Με το Οpenhab απλα βαζεις ολα τα φωτα σε ενα group και βαζεις ενα διακοπτη να χειριζεσαι.Απλα και γρηγορα ανεξαρτητα αν εχεις λαμπες yeelight,hue,sonoff κτλ...

Last edited:
Όσο διαβάζω ότι γράφεις όλο και πιο πολυ ψήνομαι να το κάνω ήδη έχω φάει τη μισή μου μέρα βλέποντας βίντεο στο YouTube για το πως μπορώ να το υλοποιήσω, Και προς το παρόν έχω μόνο xiaomi συσκευές τώρα σκέφτομαι να βάλω και μερικά Γουάι φαΐ Ρίλεϊ της sonoff.

εδω και κανα μηνα δεν μου λειτουργεί η εφαρμογή mi, εχει γινει πολύ βαρια..
τι εναλλακτικές υπάρχουν; ειναι εύκολο στο στήσιμο το Openhab;

εγω σταδιακα κατάργησα το MiHome ,το οποιο λειτουργουσε εξαιρετικα μπορω να πω,και εκανα ολους τους αυτοματισμους που χρειαζομαι συμπεριλαμβανομενου και του συναγερμου ,με το openhab.Δυσκολο δεν ειναι λιγο χρονο χρειαζεται, και ενα Rpi3.

Στην ελλαδα εχει δοκιμασει κανεις να συνδεσει harmony με google home?σαν να μην γινεται...
το ελληνικο google home δεν βγαζει μηχανη αναζητησης να βρεις το harmony,ουτε υπαρχει στα προεγκατεστημενα λογισμικα αυτοματισμου...

το harmony hub που εχω λειτουργει αψογα με το google home.Oχι βεβαια με το ελληνικο google home ,υποστηριζεται μονο στα Αγγλικα.

να αποεγκαταστησω δηλαδη την ελληνικη εφαρμογη και να κατεβασω το αγγλικο?υπαρχει καποιο λινκ? ευχαριστω..

οχι, απλά επιλέγεις γλώσσα του assistant αγγλική. Μια εφαρμογή ειναι για ολες τις γλώσσες.

δεν ξερω ,δεν ειχα ποτε ελληνικα,νομιζω πως πρεπει να γυρισεις την γλωσσα στα αγγλικα,να πας στο google assistant να κανεις search "harmony" και απο εκει κανεις link το google home στον harmony account σου.

Προς τον wolfgr κυρίως η απορία μου σχετικά με τα Sonoff ρελλε, πως συνεργάζονται με Googlehome; το google home app δεν υποστηρίζει Sonoff. Μήπως με IFTT;
Και επιπλέον είναι αξιόπιστα; δεν θα ήθελα να δω το σπίτι μου να παίρνει φωτιά απο βραχυκύκλωμα...Πες μας λίγο την εμπειρία σου

τα sonoff συνεργαζονται με το google home αψογα,εχω 2 διακοπτες και ενα ρελε.Στα settings θα τα βρεις ως Smart We Link.Kαι με το IFTTT δουλευουν πολυ καλα ,εκει το service λεγετε eWElink.Ετσι λεγετε και η android εφαρμογη,συνδεεις εκει ολες τις sonoff συσκευες σου και κανεις ενα account.Με το ιδιο account συνδεεσαι στο googlehome/IFTTT κτλ.

Σ´ευχαριστώ πολύ Wolfgr!!
Α και και όποιον δεν το έχει προσέξει πολύ χρήσιμη η δυνατότητα ηχητικής ανταπόκρισης του google mini στο OK Google έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάς τα led ώστε να δεις αν σε άκουσε. Η δυνατότητά έπρεπε my default να είναι ενεργοποιημένη και όχι το αντίθετο για κάποιους σαν εμένα που τόσο καιρό δεν το είχα αντιληφθεί...

Πηρα μια sonoff touch,και οταν την συνδεσα, τα φωτα ανοιξαν με πολυ χαμηλη ενταση σαν καντηλι,δοκιμασα με ολους τους τροπους,το φωτιστικο ειναι του ικεα με 5 led gu10,μολις εβαλα τον παλιο διακοπτη,ξαναδουλεψε οκ,επεσα σε ελατωματικο μαλλον ε?

Σ´ευχαριστώ πολύ Wolfgr!!
Α και και όποιον δεν το έχει προσέξει πολύ χρήσιμη η δυνατότητα ηχητικής ανταπόκρισης του google mini στο OK Google έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κοιτάς τα led ώστε να δεις αν σε άκουσε. Η δυνατότητά έπρεπε my default να είναι ενεργοποιημένη και όχι το αντίθετο για κάποιους σαν εμένα που τόσο καιρό δεν το είχα αντιληφθεί...

Και εγω το αντιλήφθηκα λιγο πιο αργά....το ενεργοποιήσα....και κατάλαβα οτι εκτος του hey/ok google ενεργοποιουταν και με άλλους ηχους....εχει πλάκα μια φορα φταρνιστικα και ακουσα τον σχετικο ηχο...ή οταν μιλαγα δυνατα....σε εντελώς τυχαιες φάσεις...κατασκοπος ? τι να πω !

λενε οτι στο επομενο update θα μπορουμε να διαλεγουμε την λεξη/φραση ενεργοποιησης και ετσι θα ξεφορτωθούμε το πολυ μεγαλο και ενοχλητικο "ok google"