Snapdragon 8 Elite Gen 5

Εχμ. όταν βλέπεις την Apple να έχει το 25% του τζίρου και η Qualcomm το 8%, βγάλε τα συμπεράσματα σου. Και η Apple έχει και άλλα fabs που συνεργάζεται.
Ε θα έχει 6 μήνες το πολυ ένα πλεονέκτημα μέχρι να είναι πάλι πίσω μετά. Αν καταφέρει αποκλειστικοτητα. Που το πιθανοτερο ειναι να το έχει κάποια κινεζική.

Έχουμε πάντως φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επιδόσεων που εμένα προσωπικά ή πρωτιά με αφήνει αδιάφορο.

Εδώ κλαίω που κόψαμε το 10x optical στα Samsung.
Είμαι να σκάσω γιατί του έκανα και σοβαρή χρήση.

Εγώ σου είπα τι διάβασα για το παρελθόν, κάτι λογικό αφού η apple είναι ο μεγαλύτερος by far πελάτης της TMSC (περίπου 25% του τζίρου τα τελευταία χρόνια, 11% Nvidia, 8% Qualcomm).

Το παρελθόν έχει ένα ενδιαφέρον στην ιστορική του διάσταση, των σοβαρών ελλείψεων σε capacity παραγωγής.

Σήμερα αυτό που ξέρουμε είναι ότι η TSMC παράγει για 15 πελάτες στο N2 process της. Αυτό σημαίνει πως παράγει τώρα για αυτούς, σήμερα που γράφουμε, εφόσον είναι σε παραγωγή τα N2 wafers. Από τα μέσα του επόμενου χρόνου, θα είναι σε παραγωγή τα N2P process nodes και το 2027 τα N2X. Έχουν ήδη ανακοινωθεί επεξεργαστές με N2P nodes, scheduled να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 26, κατ' επέκταση δεν τίθεται θέμα αποκλειστικότητας παραγωγής. Για να κυκλοφορήσει ένας επεξεργαστής εμπορικά, πρέπει να είναι σε παραγωγή 3-4 μήνες πρίν την εμπορική διάθεση.

Το παρελθόν έχει ένα ενδιαφέρον στην ιστορική του διάσταση, των σοβαρών ελλείψεων σε capacity παραγωγής.

Σήμερα αυτό που ξέρουμε είναι ότι η TSMC παράγει για 15 πελάτες στο N2 process της. Αυτό σημαίνει πως παράγει τώρα για αυτούς, σήμερα που γράφουμε, εφόσον είναι σε παραγωγή τα N2 wafers. Από τα μέσα του επόμενου χρόνου, θα είναι σε παραγωγή τα N2P process nodes και το 2027 τα N2X. Έχουν ήδη ανακοινωθεί επεξεργαστές με N2P nodes, scheduled να κυκλοφορήσουν στα τέλη του 26, κατ' επέκταση δεν τίθεται θέμα αποκλειστικότητας παραγωγής. Για να κυκλοφορήσει ένας επεξεργαστής εμπορικά, πρέπει να είναι σε παραγωγή 3-4 μήνες πρίν την εμπορική διάθεση.

Προφανώς διότι πλέον έχει μεγαλώσει το capacity οπότε θα ικανοποιηθεί και η Apple που έχει τεράστιο όγκο παραγγελιών και οι υπόλοιποι πελάτες.
Και πάλι, από ότι μόλις διάβασα η Apple θα καβατζάρει το 50% της παραγωγής σε 2nm (https://appleinsider.com/articles/2...chip-capacity-when-production-hits-full-speed )

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έχουμε πάντως φτάσει σε τέτοιο επίπεδο επιδόσεων που εμένα προσωπικά ή πρωτιά με αφήνει αδιάφορο.

Αυτό ακριβώς. Οπως ειπα, σε άλλα θέματα πρέπει να δώσουν βάση πλέον οι εταιρίες.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ναι αλλα ρε παιδια αλλα τωρα που εμεινε πισω πρεπει να κοιταμε αλλα θεματα,:p τα υπολοιπα χρονια γιατι κοιταγαμε κ εκει...

• Like
Reactions: songless_bird