Snapdragon 8 Elite Gen 5

Αν έδεινε και αυτή υποστήριξη 7 χρόνια τα έδινα τα 1500 με αυτά τα θεωριτικά specs
Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο εκατομμύριο άνθρωπος που δίνει 1.500 ευρω για κινητό να το κρατήσει 7 χρόνια….και updates να παίρνει θα έχει χαλάσει η μπαταρία που θα πρέπει να την αλλάξεις τουλάχιστον 2 φορές σε αυτό το διάστημα. Θα έχει χαλάσει η οθόνη Oled σχεδόν στα σίγουρα, το κέλυφος θα έχει φθορές, και συνολικά θα είναι τόσο πίσω από τα φρέσκα μοντέλα σε τόσους τομεις που ένα κινητό entry level μετά από 7 χρόνια θα είναι καλύτερο. Οπότε βάζοντας όλα αυτά στην εξίσωση το λιγότερο που θα σε νοιάζει είναι αν θα παίρνει ακόμα updates μετά από 7 χρόνια….τωρα αν θες μόνο τα βασικά γιατί τα βασικά θα κάνει ένα τέτοιο κινητό μετά από τόσα χρόνια δεν υπάρχει και λόγος εξαρχής να αγοράσεις τόσο ακριβό κινητό…πάρε καλύτερα ένα των 300 ευρώ και άλλαζε το κάθε 2 χρόνια.

Γενικά άνθρωποι που δίνουν ποσά 1.500 ευρώ για κινητά είναι αυτοί που τα αλλάζουν αμέσως, αυτοί που δεν δίνουν τέτοια ποσά είναι που τα κρατάνε καιρό.

• Like
Reactions: tiniakos
Δεν ισχύει αυτό με τα κινητά των 300€ ανά 2 χρόνια. Θα έχεις πάντα ένα μέτριο κινητό με εμφανή σημάδια "κοπωσης" πολύ νωρίτερα από μια ναυαρχίδα. Ενώ με μια ναυαρχίδα θα έχεις ένα ισχυρό κινητό για παραπάνω χρόνια. Η φθορά είναι σχετική. Το δικό μου έχει φθορά μόνο γύρω απο το usb C . Ενώ άλλα των 1500 ξεφλουδιζουν επειδή δεν τα φοράς θήκη day one

Δεν έχω κάτσει να το ψάξω αλλά είμαι σίγουρος ότι ένας 865 εινα ακόμη πιο ισχυρός από τα mid range chips αυτή της γενιάς ακόμη...

Εγώ δεν θα άλλαζα ναυαρχίδα σε μια γενιά επειδή απέκτησε καλύτερο τηλεφακό x4 ή επειδή η οθόνη πήγε στα 120hz από τα 60hz ...

• Like
Reactions: SWISSTEC
Δεν ισχύει αυτό με τα κινητά των 300€ ανά 2 χρόνια. Θα έχεις πάντα ένα μέτριο κινητό με εμφανή σημάδια "κοπωσης" πολύ νωρίτερα από μια ναυαρχίδα. Ενώ με μια ναυαρχίδα θα έχεις ένα ισχυρό κινητό για παραπάνω χρόνια. Η φθορά είναι σχετική. Το δικό μου έχει φθορά μόνο γύρω απο το usb C . Ενώ άλλα των 1500 ξεφλουδιζουν επειδή δεν τα φοράς θήκη day one
emoji56.png

Δεν έχω κάτσει να το ψάξω αλλά είμαι σίγουρος ότι ένας 865 εινα ακόμη πιο ισχυρός από τα mid range chips αυτή της γενιάς ακόμη...

Εγώ δεν θα άλλαζα ναυαρχίδα σε μια γενιά επειδή απέκτησε καλύτερο τηλεφακό x4 ή επειδή η οθόνη πήγε στα 120hz από τα 60hz ...
Μα και εσύ τώρα αφού δεν το αλλάζεις με ένα entry level κινητό έχεις μείνει και μάλιστα ταλαιπωρημένο.

Ο επεξεργαστής σου όχι δεν φτάνει mid range κινητά. Π.χ. Το νέο midrange Xiaomi 15T που έχει τον Mediatek 8400 Ultra είναι πάνω από 2 φορές πιο ισχυρός από τον 865 και με άπειρες περισσότερες δυνατότητες, θερμική απόδοση κλπ. Βασικά ακομα και ο Mediatek 7400 του entry level Xiaomi Redmi 15 είναι πιο ισχυρός και με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Ο επεξεργαστής σου πλέον είναι στο κατώτατο όριο των φρέσκων entry level κινητών. Που και να περνάει κάποιους σε απόδοση, θα χάνει σε θερμική απόδοση, νέες δυνατότητες κλπ. Το έγραψα και πριν και εγώ έχω κινητό σπίτι με αυτόν τον επεξεργαστή το Xiaomi Mi10, 6 ετών συσκευή και ακόμα γρήγορο είναι και δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν θα μπορούσα πλέον να το είχα σαν την βασική μου συσκευή.

Επίσης δεν είπαμε να αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο, αλλά 5-6-7 χρόνια είναι πάρα πολλά και το κινητό όσο καλό και να ήταν μένει πίσω, στα τις κάμερες να πιάσεις είναι χαοτική η διαφορά. Στην οθόνη το ίδιο ειδικά με την φωτεινότητα κάτω από τον ήλιο. Στην μπαταρία, στην ταχύτητα φόρτισης, στον επεξεργαστή, σε ΑΙ δυνατότητες, στην ποιότητα σήματος, WiFi κλπ. Παντού σε όλους τους τομείς..και την καλύτερη ναυαρχίδα να πάρεις σε 6-7 χρόνια είναι χειρότερη ή στην καλύτερη ισάξια με κινητό entry level συν τις φθορές που θα έχεις….

• Like
Μα και εσύ τώρα αφού δεν το αλλάζεις με ένα entry level κινητό έχεις μείνει και μάλιστα ταλαιπωρημένο.

Ο επεξεργαστής σου όχι δεν φτάνει mid range κινητά. Π.χ. Το νέο midrange Xiaomi 15T που έχει τον Mediatek 8400 Ultra είναι πάνω από 2 φορές πιο ισχυρός από τον 865 και με άπειρες περισσότερες δυνατότητες, θερμική απόδοση κλπ. Βασικά ακομα και ο Mediatek 7400 του entry level Xiaomi Redmi 15 είναι πιο ισχυρός και με πολύ περισσότερες δυνατότητες. Ο επεξεργαστής σου πλέον είναι στο κατώτατο όριο των φρέσκων entry level κινητών. Που και να περνάει κάποιους σε απόδοση, θα χάνει σε θερμική απόδοση, νέες δυνατότητες κλπ. Το έγραψα και πριν και εγώ έχω κινητό σπίτι με αυτόν τον επεξεργαστή το Xiaomi Mi10, 6 ετών συσκευή και ακόμα γρήγορο είναι και δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν θα μπορούσα πλέον να το είχα σαν την βασική μου συσκευή.

Επίσης δεν είπαμε να αλλάζεις κινητό κάθε χρόνο, αλλά 5-6-7 χρόνια είναι πάρα πολλά και το κινητό όσο καλό και να ήταν μένει πίσω, στα τις κάμερες να πιάσεις είναι χαοτική η διαφορά. Στην οθόνη το ίδιο ειδικά με την φωτεινότητα κάτω από τον ήλιο. Στην μπαταρία, στην ταχύτητα φόρτισης, στον επεξεργαστή, σε ΑΙ δυνατότητες, στην ποιότητα σήματος, WiFi κλπ. Παντού σε όλους τους τομείς..και την καλύτερη ναυαρχίδα να πάρεις σε 6-7 χρόνια είναι χειρότερη ή στην καλύτερη ισάξια με κινητό entry level συν τις φθορές που θα έχεις….

Βασικά τον 990 exynos φοράω και ναι είναι πιο αδύναμος. Ουαου . Έφτασε μετά από 5 χρόνια να με ξεπεράσει ένα κινητό που κάνει 650€ τώρα ,όταν εγω αγόρασα σε προσφορά το Note 20 700€ πριν 5 χρονια Καταλαβαίνεις ότι έχω δίκιο με το παράδειγμα που εδωσες; Ότι μια ναυαρχίδα θα ξεπεραστεί μετά από 5 χρόνια από ένα mid range κινητο; το xiaomi σε 2 χρόνια θα είναι χειρότερο και από τα entry .
Θερμική αποδοση; Δεν λέω ότι έχει καλή το δικό μου αλλά δεν θα δεις vapor chamber σε entry level συσκευή ούτε σε 5 χρόνια από τώρα.

Δεν με ενδιαφέρουν οι κάμερες. Είναι ένα χαζό κυνήγι μαγισσών.

Last edited:
Επίσης ίσως επειδή αγοράζεις xiaomi και όχι samsung έχεις αυτή την αίσθηση ότι το κινητό έχει μείνει πίσω σε απόδοση
Το ακριβώς το αντίθετο, Samsung αγόραζα παλιά αλλά ήταν άθλια, και είπα ποτέ ξανά με τους τραγικούς exynos, το χειρότερο με διαφορά skin android και άπειρα προβλήματα. Τότε το γύρισα σε iPhone και είδα το φως το αληθινό και έβριζα το Android, αλλά δεν έφταιγε το Android αλλά η άθλια Samsung.

Επίσης ο επεξεργαστής σου είναι χειρότερος και από entry level αυτή την στιγμή, στο είπα πριν αλλά δεν θες να ακούσεις. Το φτηνό entry level redmi 15 pro έχει καλύτερο επεξεργαστή. Το 15Τ που είναι midrange απλά σε ισοπεδώνει παντού, δεν είναι απλά καλύτερο αλλά χάος διαφορά.

Προφανώς για να μένεις σε μια τόσο αρχαία συσκευή δεν σε απασχολεί και οι ανάγκες σου είναι χαμηλές, οπότε δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε παραπάνω. Είναι σαν να μπαίνω σε φόρουμ για επεξεργαστές σε υπολογιστές και να τους λέω, τι λέτε μωρέ εγώ με τον I7 6ετιας είμαι τούμπανο.

Αν ο σκοπός είναι να κάνεις την δουλειά σου, ναι την κάνεις και με αυτό που έχεις, αλλά δεν έχει καμία σχέση με νέα κινητά όπως δεν έχει καμία σχέση και ένα 20 ετιας καλό αμάξι τότε με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό κλπ.

Το να μην έχει κάποιος λεφτά να πάρει νέο κινητό είναι λογικό, αλλά να λέμε ότι κινητά 5-6-7 ετών είναι μια χαρά σήμερα, δεν ισχύει και δεν είναι μια χαρά, εκτός αν κάποιος δεν έχει ανάγκες και καλύπτεται με ότι κάτσει, και η μάνα μου με ένα κινητό Motorola είναι 8 ετών και την καλύπτει μια χαρά…

Το Note20 που έχεις είναι στα όρια για πέταμα. Πρέπει να έχει μείνει πίσω πόσο 2-3 εκδόσεις Android? Ότι εσένα σε καλύπτει δεν σημαίνει ότι είναι καλό κινητό το 2025. Άλλο το ένα και άλλο το αλλο, να τα ξεχωρίζουμε. Άλλο δε έχω λεφτά ή δεν έχω απαιτήσεις και άλλο να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι για να υποστηρίξουμε την θέση μας.

Last edited:
1. Μια χαρά μπορώ να αγοράσω κινητό πάνω από 1000€

2. Ως κάτοχος Note τα μονα κινητά που μπορούν να το αντικαταστησουν σε αυτά που θέλω από ένα κινητό είναι όσα υποστηρίζουν pen . Δεν αγόρασα το S25 γιατί αφαίρεσαν το bt από το πενάκι.

3. Θα αγοραζα το νέο fold και έφαγε άκυρο γιατι για να το κάνουν λεπτότερο αφαίρεσαν το digitizer.

Η επόμενη συσκευή μου όπως έχω πει θα είναι το s24 ultra ή το περσινό fold. Γιατί; γιατί κοιτάω κινητά βάση αναγκών. Δεν έχει νόημα να πάρεις ferrari αν δεν μπορείς να κουβαλάς τα ψώνια από το super market ....

Και πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει σε καθημερινή χρήση πιο γρήγορα ένα κινητό που εκθιαζεις. Ανοίγω το Kodi και δεν βλέπω ούτε το splash screen της έκδοσης. Όλα τα παιχνιδια φορτώνουν ακαριαία χωρίς κολλήματα . Το dex τρέχει άψογα. Το λογισμικό δεν ακολουθεί την εξέλιξη των επεξεργαστών ξερεις. Αν τραβάνε 200mp φώτο και χρειάζονται τέτοιους επεξεργαστές για να σηκώσουν την επεξεργασία, καλώς, αλλά δεν με απασχολεί εμένα. Αν έχουν οθόνες 240hz και η gpu πρεπει να είναι τούμπανο για να μην γονατίζει καλώς. Αλλά πάλι δεν με ενδιαφέρει....

Τα μόνα που αξίζουν στους νέους επεξεργαστές είναι η μικρότερη κατανάλωση και η γρηγορότερη επεξεργασία πχ σε video editing. Κάτι που δεν κάνω κάθε μέρα όμως.

Τώρα με το liquid glass πιπέρι σε οποιον πει κάτι για το UI της samsung

Last edited:
  • Like
Reactions: chocbhed
Το πενάκι καλά κάνανε και το κόψανε γιατί είναι εντελώς απαρχαιωμένο, κανένα δεν τον ενδιαφέρει. Ότι εσύ έχεις φάει κόλλημα με αυτό είναι δικό σου θέμα προφανώς.

Όπως είπα δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε άλλο, έχουμε εντελώς άλλες ανάγκες. Εγώ δεν μπορώ να αντέξω με κινητό που να είναι πάνω από 2 χρόνια με τίποτα, και ας ήταν η καλύτερη ναυαρχίδα τότε….Μαχ τα κρατώ 2 χρόνια και ναι βλέπω μεγάλες διαφορές που δικαιολογούν για τις ανάγκες μου και αυτά που ζητάω την νέα αγορά.

Και επειδή με ενδιαφέρει η φωτογραφία και το βίντεο θέλω το καλύτερο δυνατό σε αυτό το κομμάτι. Στα κινητά δεν κάνω κανένα συμβιβασμό θέλω πάντα το καλύτερο ή σχεδόν το καλύτερο και φυσικά νέα μοντέλα.

Επίσης θέλω πάντα την τελευταία έκδοση λειτουργικού με όλα τα καλούδια, δεν μπορώ ούτε για αστείο να έχω κινητό που δεν έχει την τελευταία έκδοση και όχι πετσοκομμένη, αλλά πλήρης.

Μόνο για πέταμα δεν είναι το Note 20 . Ναι έχει μείνει πίσω σε έκδοση android γιατί έπαιρνε 3 upgrade . Οι νέες ναυαρχίδες δεν παίρνουν τυχαία 7 OS upgrades...
Αλλα όσο παίρνει security update δεν με απασχολεί. Το μόνο που μου λείπει σε χαρακτηριστικά είναι τα νέα ΑΙ εργαλεία.

Για πες μου τι μου λείπει από το android 16 που θα έπρεπε να με απασχολεί που έχω μείνει στο 13;

Το πενάκι είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η samsung. Το χαντακωσε με την ενοποίηση της σειράς note και S . Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα. Ειδικά στο να γράφω στην AOD σημειώσεις στα γρήγορα. Εργαλείο.
Αν αγοράζει κάποιος το Ultra για τις κάμερες δεν του αξίζει τέτοιο κινητό....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Ειλικρινά βαρέθηκα, δεν έχει νόημα είπαμε η συζήτηση, αν εσύ βρίσκεις το Νοτε20 καλό ποιος είμαι εγώ να σε αμφισβητήσω…..

Υ.Γ. Το πενάκι ήταν μια σαχλαμάρα και μισή και ευτυχώς το κατάλαβε και η Samsung και το εξαφάνισε…αν ήταν τόσο καλό όπως λες θα το είχαν υιοθετήσει όλοι και δεν θα το έκοβε και η Samsung…κι δεν το χαντάκωσε είδε ότι δεν νοιάζει κανέναν στα νέα κινητά με μεγάλες οθόνες να δίνεις ένα ξυλάκι που είτε θα το χάσεις είτε θα πιάνει χώρο από το κινητό και όλα αυτά για το τίποτα….

Υ.Γ. Αν κρατάς πολλές σημειώσεις ή πάρε ένα Tablet να γράφεις σαν άνθρωπος ή ένα κανονικό τετράδιο ή ένα ωραιότατο e-reader π.χ. Της Remarkble, ή ακόμα και ένα ελαφρύ Ultrabook.

• Haha
Reactions: chocbhed
Ειλικρινά βαρέθηκα, δεν έχει νόημα είπαμε η συζήτηση, αν εσύ βρίσκεις το Νοτε20 καλό ποιος είμαι εγώ να σε αμφισβητήσω…..

Υ.Γ. Το πενάκι ήταν μια σαχλαμάρα και μισή και ευτυχώς το κατάλαβε και η Samsung και το εξαφάνισε…αν ήταν τόσο καλό όπως λες θα το είχαν υιοθετήσει όλοι και δεν θα το έκοβε και η Samsung…κι δεν το χαντάκωσε είδε ότι δεν νοιάζει κανέναν στα νέα κινητά με μεγάλες οθόνες να δίνεις ένα ξυλάκι που είτε θα το χάσεις είτε θα πιάνει χώρο από το κινητό και όλα αυτά για το τίποτα….

Υ.Γ. Αν κρατάς πολλές σημειώσεις ή πάρε ένα Tablet να γράφεις σαν άνθρωπος ή ένα κανονικό τετράδιο ή ένα ωραιότατο e-reader π.χ. Της Remarkble, ή ακόμα και ένα ελαφρύ Ultrabook.

Εσύ λες ότι είναι καλύτερο να έχεις ένα χάλια κινητό 300€ που να το αλλάζεις κάθε χρόνο γιατί θα σέρνεται από το να έχεις μια ναυαρχίδα που θα είναι σαν κινητό των 300 μετά από 5 χρόνια. Καταλαβαίνεις ποιος έχει δίκιο εδω;

Ναι το Note θέλω από πέρσι αν το αλλάξω αλλά η samsung μας τα χαλάει τα τελευταία χρόνια. Όσο για το OS ενημερωτικά τα S24 είχαν μείνει με το 14 μέχρι και τον Μάρτιο του 2025 όταν εγω έχω 13 . Καταλαβαίνεις ότι δεν θα ήταν λόγος να αλλάξω κινητό για 1 έκδοση διαφορα;

Αν ήταν καλό και το face ID θα το είχαν υιοθετησει όλοι... Έτσι δεν ειναι;
Το πενάκι είναι ο λόγος που η σειρά note ετρωγε πωλησεις από την σειρά S και η Samsung το χαντακωσε μονη της κάνοντας το premium feauture μονο για το ultra . Είπαμε. Αν δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις με το pen τότε δεν σου χρειάζεται.

Έχω iPad air με το pen και δεν συγκρινεται με το note . Είναι άθλια εμπειρία της apple . Μόνο για ζωγραφική κάνει. Για σημειώσεις θέλεις εφαρμογή τρίτου και πάλι δεν έχεις τις δυνατότητες του samsung note που είναι μέρος του λειτουργικού. Και καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις στην τσέπη σου πάντα και παντού ένα Tablet
Και είναι αστείο να συγκρίνεις το remarkable με ένα note

Σαν Hardware η Xiaomi είναι η καλύτερη εταιρία, βάζει σχεδόν ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά

Στα κινητά δεν είναι τόσο απλό αυτό.
Το να αγοράζεις ως κατασκευαστής top of the line hardware από το ράφι είναι ένα πράγμα. Το να καταλήγει να είναι σοβαρή υλοποίηση, είναι τελείως διαφορετικό. App integrations, software του κατασκευαστή, support και ασφάλεια αυτή τη στιγμή, πέραν από Google & Samsung σε Android δεν υπάρχει κάτι άλλο τόσο ολοκληρωμένο.

Το τρανό παράδειγμα είναι η Sony. Πραγματικό innovation στις συσκευές της από τους ίδιους, UHD HFR οθόνες, μεταβλητό εστιακό μήκος φακού πράγμα πρωτάκουστο για κινητό, pro apps που εντάσσονται σε πραγματικό professional workflow και όμως επειδή σου βγάζουν το άχτι στη χρήση, δεν υπάρχουν πουθενά.

Στα κινητά δεν είναι τόσο απλό αυτό.
Το να αγοράζεις ως κατασκευαστής top of the line hardware από το ράφι είναι ένα πράγμα. Το να καταλήγει να είναι σοβαρή υλοποίηση, είναι τελείως διαφορετικό. App integrations, software του κατασκευαστή, support και ασφάλεια αυτή τη στιγμή, πέραν από Google & Samsung σε Android δεν υπάρχει κάτι άλλο τόσο ολοκληρωμένο.

Το τρανό παράδειγμα είναι η Sony. Πραγματικό innovation στις συσκευές της από τους ίδιους, UHD HFR οθόνες, μεταβλητό εστιακό μήκος φακού πράγμα πρωτάκουστο για κινητό, pro apps που εντάσσονται σε πραγματικό professional workflow και όμως επειδή σου βγάζουν το άχτι στη χρήση, δεν υπάρχουν πουθενά.
Το Huper os 2 της Xiaomi είναι η καλύτερη έκδοση skin Android αυτή την στιγμή στην αγορά. Εγώ το ξαναλέω σε Android συσκευές η Xiaomi παίζει μόνη της μπάλα χωρίς ανταγωνισμό. Είναι η μόνη εταιρία που προσπαθεί να σταθεί απέναντι από την Apple. Κάνει λάθη ακόμα αλλά το παλεύει και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Η σειρά Ultra στα κινητά της είναι κορυφαία και κάνει τα άλλα κινητά Android να μοιάζουν φτωχοί συγγενείς….μεχρι και ΑΙ που είναι πλήρες στα Ελληνικά έχουν βάλει οι άνθρωποι, είναι οι μόνοι που μας σέβονται…πέρα ότι έχει τις καλύτερες και περισσότερες ευκολίες ΑΙ από κάθε άλλη εταιρία, ειδικά στο κομμάτι της φωτογραφιας κάνει τόσα πράγματα που θέλεις λίστες να τα αναφέρεις όλα.

Για την google να το ακούσω αυτό που λες, αλλά για Samsung? Η εταιρία αυτή είναι ο λόγος που το Android απέκτησε τόσο κακό όνομα. Την θεωρώ με διαφορά ότι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο του Android, ούτε τηλεόραση δεν ξαναγοράζω από αυτή την εταιρία…μακριά απλά…ένα μόνιμο πρόβλημα είναι σε ότι κι αν κάνει.

Last edited:
  • Like
Αν κάτι μισώ σε απόλυτο βαθμό είναι το UI της Samsung (και τα μενού της :D ).
Never again.

Κρίμα που έφυγε η HTC και μας άφησε με τους... άμπαλους να τα βάζουν με την Apple.

Αν κάτι μισώ σε απόλυτο βαθμό είναι το UI της Samsung (και τα μενού της :D ).
Never again.

Κρίμα που έφυγε η HTC και μας άφησε με τους... άμπαλους να τα βάζουν με την Apple.
Παίξε λίγο με το liquid glass της apple και θα αναιρέσεις

Κάθε φορά που πρέπει να πιάσω iPhone στα χέρια μου, βγάζω από το τσαντάκι μου τα αντιβακτηριακά μαντιλάκια :D
Το τελευταίο κινητό τηλ. στην Γη να ήταν, δεν θα έπαιρνα iPhone. Προτιμώ να βρω ένα παλιό HTC M7 με σπασμένη οθόνη και μπαταρία που αδειάζει κάθε 5 ώρες :D

Κάθε φορά που πρέπει να πιάσω iPhone στα χέρια μου, βγάζω από το τσαντάκι μου τα αντιβακτηριακά μαντιλάκια :D
Το τελευταίο κινητό τηλ. στην Γη να ήταν, δεν θα έπαιρνα iPhone. Προτιμώ να βρω ένα παλιό HTC M7 με σπασμένη οθόνη και μπαταρία που αδειάζει κάθε 5 ώρες :D
Δεν ξέρω τι έχει κάνει η samsung στα επόμενα UI της καθώς έχω μείνει στο 5.1 . Αλλά είναι κάτι που αλλάζει οπτικά. Εμένα πάντως μου αρέσει. Και όταν πήγα από xiaomi σε samsung ήταν μεγάλη διαφορά στην πρακτικότητα.

Πάντως το κορυφαίο UI το είχε το blackberry OS . Δεν έχανες ειδοποίηση από τίποτα. Προσπάθησα να το βάλω σαν android εφαρμογή το hub οταν πηγε η RIM και αυτη στο android , αλλά δεν είχε σχέση. Ήταν σαν ξένο σώμα ενώ στο BBOS ήταν όλο το UI χτισμένο πάνω σε αυτό.

Να μπεις στα νήματα της Apple να αλλάξεις γνώμη....😁

• Haha
Reactions: billpeppas
Το Huper os 2 της Xiaomi είναι η καλύτερη έκδοση skin Android αυτή την στιγμή στην αγορά. Εγώ το ξαναλέω σε Android συσκευές η Xiaomi παίζει μόνη της μπάλα χωρίς ανταγωνισμό. Είναι η μόνη εταιρία που προσπαθεί να σταθεί απέναντι από την Apple. Κάνει λάθη ακόμα αλλά το παλεύει και κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Η σειρά Ultra στα κινητά της είναι κορυφαία και κάνει τα άλλα κινητά Android να μοιάζουν φτωχοί συγγενείς….μεχρι και ΑΙ που είναι πλήρες στα Ελληνικά έχουν βάλει οι άνθρωποι, είναι οι μόνοι που μας σέβονται…πέρα ότι έχει τις καλύτερες και περισσότερες ευκολίες ΑΙ από κάθε άλλη εταιρία, ειδικά στο κομμάτι της φωτογραφιας κάνει τόσα πράγματα που θέλεις λίστες να τα αναφέρεις όλα.

Για την google να το ακούσω αυτό που λες, αλλά για Samsung? Η εταιρία αυτή είναι ο λόγος που το Android απέκτησε τόσο κακό όνομα. Την θεωρώ με διαφορά ότι χειρότερο υπάρχει στον κόσμο του Android, ούτε τηλεόραση δεν ξαναγοράζω από αυτή την εταιρία…μακριά απλά…ένα μόνιμο πρόβλημα είναι σε ότι κι αν κάνει.

Το εάν αρέσει σε κάποιον ένα skin ή όχι, είναι καθαρά υποκειμενικό.
Έχουν αντιγράψει σε μέγιστο βαθμό την apple στο UI, πράγμα που θεωρώ απαράδεκτο και σε ένα βαθμό unfair. Σε κάποιον άλλο μπορεί να αρέσει.

Προφανώς δεν έχουμε το ίδιο κριτήριο, αλλά για να είναι μια συσκευή κορυφαία, θα περίμενα να έχει DRK και attestation keys στο roof of trust και όχι ένα device certificate στο TEE. Όταν όλη η αρχιτεκτονική ασφαλείας της είναι generic, μάλλον η ίδια είναι ο "φτωχός συγγενής".

AI στα Ελληνικά μπορείς να έχεις με το gemini το οποίο είναι με διαφορά ο καλύτερος assistant της αγοράς σήμερα.