Snapshots-Still lifes

Απάντηση: Re: Snapshots-Still lifes

Βόλτα στην λαϊκή...

attachment.php

Πολύ χρώμα και "χρώμα" , άμα σας αρέσουν θα ανεβάσω κι άλλες

πολυ ομορφη φωτο !

μπορεις να δοκιμασεις και ενα μακρο σε πιατο με φραουλες το εχω κανει με πολυ ωραιο αποτελεσμα.

μια δικια μου η οποια ειναι δοκιμη με εναν ΤΑΜΡΟΝ 28/300 τον οποιον πουλησα αμεσως μετα σιοτι ειχε προβληματα εστιασης .....
απλα την βαζω επειδη μου αρεσε το θεμα αλλα η φωτο ειναι ανεστιαστη !

Attachments

• IMG_bla jpg.jpg
    IMG_bla jpg.jpg
    64.3 KB · Views: 54
Re: Απάντηση: Re: Snapshots-Still lifes

πολυ ομορφη φωτο !

μπορεις να δοκιμασεις και ενα μακρο σε πιατο με φραουλες το εχω κανει με πολυ ωραιο αποτελεσμα.
Ευχαριστώ, έχω κι άλλες τέτοιες αλλά έχω "πήξει" και δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ...

Τελικα αποδειχθηκε αρκετα δυσκολο αυτο που ειχα κατα νου
Αντακλασεις απο την φωτιστικη πανω στο γυαλι μεγαλες αντιθεσεις χρωματων καθως και μερικες λεπτομεριες που φανηκαν μετα (δακτυλιες και βρωμικο ποτηρι ) .
Εσεις πως θα προσεγγιζατε ενα τετοιο θεμα ?

attachment.php

attachment.php

Attachments

• wi101.jpg
    wi101.jpg
    28.8 KB · Views: 129
  • wi100.jpg
    wi100.jpg
    31.8 KB · Views: 134
Έχω την εντύπωση οτι ή δεν έχεις εστιάσει σωστά ή είναι κουνημένη, η πιο πιθανών λίγο απο και τα δυο. Αλλα είναι πολύ κακό το μονιτορ που είμαι εδώ και αφήνω κάποιο περιθώριο να κάνω λάθος.

Νίκο θέλει ιδιαίτερη τεχνική το θέμα. Κατ' αρχήν soft box απο επάνω ώστε η επιφάνεια του κρασιού να είναι φωτεινή και δή λευκή.
Μετά - εδώ είναι το δύσκολο κατα κάποιον τρόπο- στο πίσω μέρος του ποτηριού στην εξωτερική πλευρά βάζεις ένα αλουμινόχαρτο ή χρυσόχαρτο κομμένο στο σχήμα του ποτηριού μέχρι το ύψος του υγρού αλλά σε ελαφρώς μικρότερη κλίμακα. Βασική προυπόθεση να μην είναι τσαλακωμένο. Εναλλακτικά δοκιμάζεις με ένα λευκό χαρτί και αποφασίζεις μετά για το αλουμινόχαρτο.

Πρέπει να φωτίσεις δε/αρ του ποτηριού ώστε να διαγραφεί η σιλουέττα του, με τη μηχανή σε τρίποδο πάντα. Οι φωτογραφίες εδώ είναι ανεστίαστες και ελαφρώς κουνημένες.

Αυτοί είναι κάποιοι βασικοί τεχνικοί κανόνες για να αρχίσεις. Απο εκεί και πέρα θέλει αρκετό πειραματισμό με το φως, τις γωνίες λήψης, το φόντο....

Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

Μετά - εδώ είναι το δύσκολο κατα κάποιον τρόπο- στο πίσω μέρος του ποτηριού στην εξωτερική πλευρά βάζεις ένα αλουμινόχαρτο ή χρυσόχαρτο κομμένο στο σχήμα του ποτηριού μέχρι το ύψος του υγρού αλλά σε ελαφρώς μικρότερη κλίμακα. Βασική προυπόθεση να μην είναι τσαλακωμένο. Εναλλακτικά δοκιμάζεις με ένα λευκό χαρτί και αποφασίζεις μετά για το αλουμινόχαρτο.

Γιατί αυτό Βασίλη δεν το κατάλαβα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

Γιατί αυτό Βασίλη δεν το κατάλαβα;

:flipout::flipout:
Το αλουμινόχαρτο ή το χαρτί το βάζουμε για να τονίσουμε το ποτό. Έτσι αποκτά υπόσταση, όγκο και διαφάνεια, γίνεται πιό φωτεινό.
Aυτό που έγραψα παραπάνω είναι μια αρχή, απο κεί και πέρα υπάρχουν και πιό εξειδικευμένες μέθοδοι πχ. το ποτήρι σε μαύρο φόντο, στη βάση εκεί που πατάει ανοίγουμε μια οπή ελαφρώς μικρότερη της βάσης του ποτηριού και φωτίζουμε από κάτω.....
Άλλος τρόπος είναι σε λευκό και καλά φωτισμένο φόντο έτσι ώστε απο το σκόπευτρο της μηχανής το φόντο να φαίνεται μέσα απο το ποτήρι (και το κρασί)
Γενικά αυτό που φωτογραφίζουμε πρέπει να το φωτίζουμε σωστά και το συγκεκριμένο θέμα είναι σχετικά δύσκολο.:nounder:

Ή αντί για βαθύ ρουμπινί κρασί, γεμίζουμε το ποτήρι με κοκκινέλι. Ή με νερομπογιά. Σάμπως ξέρουν τι έχει μέσα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Snapshots-Still lifes

:flipout::flipout:
Το αλουμινόχαρτο ή το χαρτί το βάζουμε για να τονίσουμε το ποτό. Έτσι αποκτά υπόσταση, όγκο και διαφάνεια, γίνεται πιό φωτεινό.
Aυτό που έγραψα παραπάνω είναι μια αρχή, απο κεί και πέρα υπάρχουν και πιό εξειδικευμένες μέθοδοι πχ. το ποτήρι σε μαύρο φόντο, στη βάση εκεί που πατάει ανοίγουμε μια οπή ελαφρώς μικρότερη της βάσης του ποτηριού και φωτίζουμε από κάτω.....
Άλλος τρόπος είναι σε λευκό και καλά φωτισμένο φόντο έτσι ώστε απο το σκόπευτρο της μηχανής το φόντο να φαίνεται μέσα απο το ποτήρι (και το κρασί)
Γενικά αυτό που φωτογραφίζουμε πρέπει να το φωτίζουμε σωστά και το συγκεκριμένο θέμα είναι σχετικά δύσκολο.:nounder:

Καλό δεν το είχα σκεφτεί.

Απάντηση: Re: Snapshots-Still lifes

Ή αντί για βαθύ ρουμπινί κρασί, γεμίζουμε το ποτήρι με κοκκινέλι. Ή με νερομπογιά. Σάμπως ξέρουν τι έχει μέσα?

Exεις δικιο γιατι εκανα αρκετα πειραματα και τελικα αφου απογοητευθηκα απο το αποτελεσμα ηπια ολη την μπουκαλα για να ξεχασω :flipout:

Εκανα μια σκεψη . Θα μπορουσαμε να βαζουμε κατα καιρους ενα θεμα και να ανεβαζουμε τις προσπαθειες μας .
Ετσι με την κριτικη , και το αποτελεσμα της προσπαθειας των μελων σιγουρα ολοι θα μαθουμε περισσοτερα .

Προτεινω σαν πρωτο θεμα κατι σαν αυτο που ανεβασα .

Περιμενω να δω τις προσπαθειες σας καθως και περιγραφη για το πως
εγινε το τελικο αποτελεσμα .

Βασιλη - Τασο την αποψη σας παρακαλω .
attachment.php

attachment.php

Attachments

• wi7.jpg
    wi7.jpg
    149.7 KB · Views: 252
  • wi8.jpg
    wi8.jpg
    187.5 KB · Views: 257
Last edited:
Βασιλη - Τασο την αποψη σας παρακαλω .
attachment.php

attachment.php

Θέλει πολλή δουλειά το θέμα Νίκο.
Πρώτον δεν πρέπει να "κολλάμε" διάφανα αντικείμενα στο φόντο γιατί δημιουργείται σύγχυση στο μάτι. Σκοπός μας είναι να φαίνονται καθαρά και ....διάφανα. Γι αυτό απομακρύνουμε το θέμα απο το φόντο και φροντίζουμε να διαγράφεται ξεκάθαρα η σιλουέττα του.
Δεύτερον, ο φωτισμός είναι πολύ σκληρός. Έχουμε ένα θέμα, το ποτήρι με το κρασί, πρέπει να το βλέπουμε και να θέλουμε να το πιούμε. Οι γυαλάδα στο κάτω μέρος δεν το γοητεύει, το ίδιο και η έντονη αντίθεση, πολύ σκούρο το ποτό και πολύ φωτεινό το φόντο. Το βάζο, ειδικά στην πρώτη φαίνεται ως ακαθόριστο αντικείμενο με την πρώτη ματιά, ίσως εάν έπαιζες μόνο με το ποτήρι, έπαιρνες καλύτερο αποτέλεσμα.

Το παιχνίδισμα που κάνει το κόκκινο φως μέσα απο το ποτό στη δεύτερη διασκεδάζει λίγο τη σύνθεση, ένα πιό σφιχτό κάδρο και αφαίρεση του βάζου χρειάζεται.

....και πολύς πειραματισμός με τον φωτισμό, δοκίμασε αυτό που είχα γράψει πιό πίσω.

Είχα κάνει πέρσι μια παρόμοια, δεν νομίζω οτι την έχω ξανανεβάσει...

3208828017_da78693f50.jpg

Pentax K100D, Mir 20M 20mm f/3.5 (εξού και το τεράστιο flare...)

Έιχα βάλει απο κάτω ενα φώς γραφείου, να φωτίζει προς τα πάνω ώστε να φωτίζεται το υγρό απο χαμηλά.