δηλαδή μου λες ότι όλα τα θερμαντικά σώματα ονομαστικής κατανάλωσης 2000W είναι ίδια μεταξύ τους στην απόδοση?
Ο διαχειριστής μας ενημέρωσε ότι για φέτος, πετρέλαιο γιοκ.
Υπάρχουν 2 inverter σε σαλόνι, υπνοδωμάτιο και ένα αερόθερμο για το μπάνιο.
Στην κουζίνα όμως που έχει και τζαμαρία, δεν παίζει τίποτα.
Διάβασα ότι πλέον οι σόμπες υγραερίου δεν έχουν θέματα ασφάλειας, απλά υπάρχει θέμα μυρωδιάς.
Επίσης μου είπαν ότι τα καλοριφέρ με το ρεύμα δεν είναι όπως τα παλιότερα σε θέματα κατανάλωσης (κάπου 30% πιο οικονομικά).
Για πείτε καμιά ιδέα ρε παίδες, γιατί είμαι σε δίλημμα.
ΥΓ Αποκλείω την χρήση σόμπας με μπουριά κλπ κλπ.
Καλοριφέρ: 2-2,2 KW (μέγιστο).Τρίχες κατσαρές 30% πιο οικονομικά. Θερμοπομποί, πάνελ, κλπ : 1,5 - 2 KW. Στην ουσία δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα καλοριφέρ. Είναι μόνο πιο όμορφα οπτικά.
Προτείνω σομπίτσα αλογόνου. Τζάμπα πράμα, (30-40 ευρώ το πολύ) τη δουλεύεις με τη μια ή τις δυο αντιστάσεις - 400/800 βαττ- ζεσταίνουν αμέσως. Στα κατά η φτηνιάρικη ποιότητα κατασκευής. Δεν θα την άφηνα να καίει χωρίς επίβλεψη, π.χ τη νύχτα. Εννοώ φυσικά μόνο για την κουζίνα. Στα υπόλοιπα καλύπτεσαι από τα κλιματιστικά.
Δε ζεσταίνει το χώρο, ζεσταίνει εσένα. Σημαδεύεις το κομμάτι της κουζίνας που κάθεσαι-κινήσαι/στε και ρυθμίζεις την απόσταση ώστε να μη νιώθεις σαν κοτόπουλο στο γκριλ.
Αν τελικά διαπιστώσεις ότι δε σου κάνει, έχασες το προαναφερθέν μικροποσό.
Δοκιμασμένο πέρυσι σε συνθήκες Τρίπολης - βοηθητικά στην κεντρική μεν, στην ουσία μόνη πηγή για κάποιες ώρες δε (μέχρι να πάρει το καλοριφέρ από το θερμοστάτη).
Πέλλετ ξεπέλλετ, φθηνό μεν, βρες όμως ποιός θα κάνει το Γουίλι το μαύρο θερμαστή κάθε μέρα. Άσε που δε σε συμφέρει, έχεις ήδη τα κλιματιστικά.
Η ασφάλεια πάντα προστατεύει την γραμμή, όχι την συσκευή ή την μπρίζα... 10αρα ασφ =1.5 καρε καλώδιο, 16αρα ασφ = 2.5 καρέ...
Θεώρησα αυτονόητο ,κάτι το οποίο στην Ελλάδα δεν ισχύει!
Οτι μιλώντας για πρίζες πρέπει να υπάρχει 2.5 καλώδιο
παίδες ψάξτε για ηλεκτρικές σόμπες με χαλαζία (quartz). Νομίζω ότι είναι καλύτερες από τις αλογόνου, βγάζουν πιο γλυκιά ζέστη.
Μια χαρά δουλειά έκανε. Με εξωτερική θερμοκρασία 15οC, μέσα είχε 22οC και 55% υγρασία. Και έκλεινε αρκετά συχνά απο ότι παρατήρησα. Όταν πέσει κι άλλο η θερμοκρασία, πστεύω πως η μεσαία σκάλα (1200w) θα με καλύψει.
όταν πάει εξωτερική -7 πες μας.
Γιατί εγω στους 15 έξω δεν ανάβω τίποτα και έχω μέσα 20.
Το πιστολάκι όμως το τοποθετεί κανείς για 15 λεπτά. Όταν ένα κλιματιστικό ζητάει από ένα καλώδιο εντός σωλήνα στον τοίχο 1,5-2kw για ώρες (θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες) το καλώδιο ανεβάζει θερμοκρασία και αλλάζει το πράγμα.
Παίδες ευχαριστώ. Απ όλα όσα είπατε έχω απορρίψει εξ αρχής ότι έχει να κάνει με μπουριά κλπ μιας και το σπίτι δεν είναι δικό μου. Επίσης δεν με παίρνει οικονομικά για κλιματιστικό.
Πιστεύω πάντως πως η λύση της σόμπας υγραερίου που σχεδόν κανένας δεν πρότεινε, είναι η πιο συμφέρουσα απ την έννοια ότι ζεσταίνει με την μία και δεν με ενδιαφέρει να κρατάει την ζέστη,ούτε θα περνάω όλες τις ώρες στην κουζίνα.
18 η φιάλη, κανά 120άρι η σόμπα, το σκέφτομαι σοβαρά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.