Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Θαρρώ πως περιπου 1,5 kw έχει ένα μέσο 18ρι a/c, όταν λειτουργεί ο συμπιεστής του. Δεν μιλάμε για μια αντίσταση που καίει διαρκώς για ώρες. Το 1,5άρι καλώδιο το ξέρω εγγυημένο για 10Α σε διαρκή χρήση (άσχετα εάν μερικοί έχουν 16ρες ασφάλειες). Το 2,5ρι είναι για 16Α. Άρα για τουλάχιστον 12ρι κλιματιστικό είμαστε υπερκαλυμμένοι και με το 1,5ρι καλώδιο, φαντάζομαι.
Εχω 12αρι σε δεκαρα.
μονο του ειναι οκ
Με κατι ακομα τη ριχνει

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

18 ευρώ; Γιατί εγώ έδωσα 25; Και μάλιστα πέρισυ;

Δική σου φιάλη ?
Εχω την εντύπωση οτι υπάρχουν διάφορα μεγέθη φιάλες...

19 ευρω για μια δεκακιλη εδωσα το καλοκαιρι. Εδωσα μια αδεια για μια γεματη.
Οταν πας να παρεις για πρωτη φορα ομως, πληρωνεις και την φιαλη (συνονο κανα 35αρι ευρω αν θυμαμαι καλα)

η ανάγκη μας έκανε να συνηθίσουμε.
Αμα ανάβουμε στους 15 τί θα κάνουμε στους -10 ?

Εδώ που μένω -10 δεν πιάνει. Άντε να πάει στην χειρότερο -2. Το καλοριφέρ είναι στο δωμάτιο της κόρης μου που είναι 17μηνών, είναι με συνάχι συνέχεια και πιθανότατα να γνωρίζεις ότι τα πιτσιρίκια σε αυτή την ηλικία μόνο κάτω από σεντόνια και κουβέρτα δεν κάθονται στον ύπνο τους. Διαφωνείς οτι δεν είναι ότι καλύτερο να την αφήσω "χύμα" στους 15 βαθμούς;

Απο την άλλη, ναι είναι και θέμα συνήθειας. Οι Εσκιμώοι απο το -30 που έχει έξω, όταν μπαίνουν στο ιγκλού τους με -10 θεωρούν ότι είναι ζεστά. Ε και;

Τέλος, γιατί να μην κάνει δουλειά το ηλεκτρικό καλοριφέρ απο το κλασσικό; Ποιά είναι η διαφορά τους (πέρα οτι καίει τα άντερά του σε ρεύμα); Σε μέγεθος είναι πολύ κοντά και μπορώ να πω οτι ζεματάει πολύ περισσότερα απο το κλασσικό καλοριφέρ. Για ένα δωμάτιο 12 τετρ. μια χαρά είναι.

Last edited:
Εδώ που μένω -10 δεν πιάνει. Άντε να πάει στην χειρότερο -2. Το καλοριφέρ είναι στο δωμάτιο της κόρης μου που είναι 17μηνών, είναι με συνάχι συνέχεια και πιθανότατα να γνωρίζεις ότι τα πιτσιρίκια σε αυτή την ηλικία μόνο κάτω από σεντόνια και κουβέρτα δεν κάθονται στον ύπνο τους. Διαφωνείς οτι δεν είναι ότι καλύτερο να την αφήσω "χύμα" στους 15 βαθμούς;

Απο την άλλη, ναι είναι και θέμα συνήθειας. Οι Εσκιμώοι απο το -30 που έχει έξω, όταν μπαίνουν στο ιγκλού τους με -10 θεωρούν ότι είναι ζεστά. Ε και;

Τέλος, γιατί να μην κάνει δουλειά το ηλεκτρικό καλοριφέρ απο το κλασσικό; Ποιά είναι η διαφορά τους (πέρα οτι καίει τα άντερά του σε ρεύμα); Σε μέγεθος είναι πολύ κοντά και μπορώ να πω οτι ζεματάει πολύ περισσότερα απο το κλασσικό καλοριφέρ. Για ένα δωμάτιο 12 τετρ. μια χαρά είναι.

να χαίρεσαι την κόρη σου και καλά κάνεις και τη φροντίζεις ιδιαίτερα. Εμείς πάντως στα παιδιά φορούσαμε υπνόσακους φόρμες. Έτσι μπορούσαν να έχουν από πάνω τους μια κουβερτούλα και εμείς ήμασταν σίγουροι ότι παρέμειναν ζεστά, ακόμα κι αν έφευγε η κουβέρτα.

Να'σαι καλά φίλε μου. Να χαίρεσαι και εσύ τα παιδιά σου.

Σάκο κι εμείς αναγκαστικά χρησιμοποιούμε :)

στα ηλεκτρικά πάντως αν βάλεις 1 λαδιού που καίει 1000 βατ θα καις 1000 και θα παίρνεις 1000 σε ζεστη. Το ίδιο με τους θερμοπομπούς.
Με ένα ινβερτεράκι ακόμα 9αρι θα καταναλώνεις 600 βάτ το πολύ και θα παίρνεις 2400.

Εχω 12αρι σε δεκαρα.
μονο του ειναι οκ
Με κατι ακομα τη ριχνει

I wonder... :chinscratch:
Σε ασφάλεια που αντέχει 2KW βάζεις 12.000 BTU και τη δουλεύεις τσιτωμένη...
Με την πιο πάνω αναλογία δεν θα έπρεπε να καταναλώνει 750W;
Δηλαδή να μπορεί αν σηκώσει άνετα και δεύτερο 12άρι; :p

Από τα παραπάνω εγώ κατέληξα στο εύλογο συμπέρασμα πως η παρουσία σου στο χώρο ανεβάζει τη θερμοκρασία κατά 5 ολόκληρους βαθμούς!
Έχει λέει στο Θιβέτ κάτι Βουδιστές μοναχούς οι οποίοι όταν κάνουν διαλογισμό μέσα από τη θερμότητα του σωματός τους (τσάκρα κλπ) ζεσταίνουν ολόκληρο το δωμάτιο. Λέτε να φιλοξενίσω κανέναν στο σπίτι να βγάλουμε το χειμώνα? Θα εκπέμπει και θετική ενέργεια με τόση άσκηση... Είναι και ήσυχοι αυτοί... Νομίζω πως τη βρήκα τη λύση για φέτος.

Πολλα εξοδα να τον φερεις τον ανθρωπο και με αμφιβολα αποτελεσματα.

Δοκιμασε τις πατροπαραδοτες λυσεις της ελληνικης οικογενειας για "εκ των εσω" αυξηση της θερμοκρασιας.

fasolada.jpg
xtapodi-stifado.jpg

να χαίρεσαι την κόρη σου και καλά κάνεις και τη φροντίζεις ιδιαίτερα. Εμείς πάντως στα παιδιά φορούσαμε υπνόσακους φόρμες. Έτσι μπορούσαν να έχουν από πάνω τους μια κουβερτούλα και εμείς ήμασταν σίγουροι ότι παρέμειναν ζεστά, ακόμα κι αν έφευγε η κουβέρτα.

Για τα παιδια αυτη ειναι η καλυτερη λυση. Μακραν.

Εγω θα την προτεινα και για μεγαλους. Μουχαν κανει δωρο πριν χρονια μια κουβερτα φλις που ομως ειχε κουμπια και μπορουσες να την φορεσεις κανονικα με μανικια και κουκουλα.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Υπάρχει και η κουβέρτα με μανίκια! :flipout:

1319650223198.jpg

Αααααυτο περιπου θελω.
Λειπει ομως ακομα το βασικοτερο, τα μανικια να καταληγουν σε γαντι και δη ισοθερμικο.
Μετα δε θελω ουτε σομπες, ουτε τιποτα. Τι να κανω που τα ατιμα τα εχω παγωμενα
6 μηνες το χρονο?

Λειπει ομως ακομα το βασικοτερο, τα μανικια να καταληγουν σε γαντι και δη ισοθερμικο.
Μετα δε θελω ουτε σομπες, ουτε τιποτα. Τι να κανω που τα ατιμα τα εχω παγωμενα
6 μηνες το χρονο?

Εσύ είσαι τυχερός.
Εγώ έχω ζεστά χέρια - πόδια όλο το χειμώνα.
Και τα χρησιμοποιεί η γυναίκα μου για να ζεστάνει τα δικά της που είναι πάντα παγωμένα... :bigcry:

I wonder... :chinscratch:
Σε ασφάλεια που αντέχει 2KW βάζεις 12.000 BTU και τη δουλεύεις τσιτωμένη...
Με την πιο πάνω αναλογία δεν θα έπρεπε να καταναλώνει 750W;
Δηλαδή να μπορεί αν σηκώσει άνετα και δεύτερο 12άρι; :p

το συγκεκριμένο δεν είναι ινβέρτερ Μιχάλη.
είναι απλό. Και καίει 1300 μονίμως. Σηκώνει φώτα μαζί, τηλεόραση, άλλες συσκευές. Με πιστολάκι, ή τοστιέρα ή σίδερο παφ.
Αν ήταν ινβερτερ θα έκαιγε 500-600 και θα σήκωνε και άλλη μονάδα.

Συγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά νομίζω ότι όταν τα πράγματα σφίγγουν οικονομικά, θα πρέπει να δούμε πώς αντιμετώπιζαν τις ίδιες καταστάσεις οι παλιότερες γενιές, που επίσης δεν είχαν χρήματα.

Η υπόθεση μόνωση δεν αφορά μόνο αυτές που εφαρμόζουμε στην τοιχοποιία και στην οροφή. Μπορούμε να βοηθήσουμε τη μόνωση εσωτερικά με χοντρές κουρτίνες, με χαλιά ή μοκέτες στο πάτωμα πέρα ως πέρα και - αυτό ειδικά για τα υπνοδωμάτια- με καλύμματα τοίχου. Επειδή η πρώτη μας μπέμπα ήταν δύσκολο παιδάκι -για να το πω κομψά- κάρφωσα ένα χαλί στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι της με διάφορα σχέδια. Η διαφορά στη θερμοκρασία εκείνου του τοίχου σε σχέση με τους άλλους ήταν σημαντική.

το συγκεκριμένο δεν είναι ινβέρτερ Μιχάλη.
είναι απλό. Και καίει 1300 μονίμως. Σηκώνει φώτα μαζί, τηλεόραση, άλλες συσκευές. Με πιστολάκι, ή τοστιέρα ή σίδερο παφ.
Αν ήταν ινβερτερ θα έκαιγε 500-600 και θα σήκωνε και άλλη μονάδα.
Τα inverter όταν ξεκινάνε τη λειτουργία τους καίνε πιο πάνω από το αντίστοιχης δυναμικότητας μη inverter. Προφανώς όσο η θερμοκρασία του χώρου έρχεται προς το επιθυμητό μειώνουν την κατανάλωσή τους. Οπότε απαιτείται η γραμμή να μπορεί να σηκώσει χοντρικά 20% παραπάνω ισχύ από ένα μη inverter.
Μην μπλέκουμε το COP με το αν έχει ή όχι inverter...για παράδειγμα ένα χωρίς inverter με COP 3 καταναλώνει σε λειτουργία 880 W. Ένα με inverter με COP 3 με ονομαστική ισχύ 9000 BTU/h μπορεί στο 100% να παράξει ακόμη και 10500 BTU/h. Το COP θα είναι μικρότερο σε αυτή την τιμή και θα αυξάνει όσο ρίχνει στροφές ο inverter και πέφτει η παραγωγή θερμικής ισχύος...
Αυτό το λέω γιατί πρέπει στις ηλεκτρολογικές γραμμές μας όταν έχουμε inverter να ξέρουμε τη χείριστη περίπτωση που είναι πάνω από την ονομαστική.

Έχει παρεξηγηθεί η λειτουργία του inverter...
Πρακτικά αν χρησιμοποιείς το aircondition για μία - δύο ώρες την ημέρα, τα inverter δεν θα αποσβέσουν σχεδόν ποτέ τα λεφτά τους...