Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

αφυγραντήρας ή ac
όταν έχει υγρασία δεν προλαβαίνω να αδειάζω τον κουβά

Το δευτερο δεν το συζητω.

Ο αφυγραντηρας εκτος του οτι θελει να τον αγορασεις και ο φτηνοτερος απο οσο τσεκαρω εχει μια 150αρα.......απο καταναλωση πως ειναι ?

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Ουτε που το εχω ξανακουσει αυτο.....δεν θα ειναι τα παιδια κοντα για αποθηκευτικο χωρο το θελω (το πολυ πολυ να κοιμηθω εγω μεσα αν σκουρυνουν τα πραγματα :p). Λειτουργει χωρις ρευμα αυτο το πραγμα ?

Νομίζω μέχρι και στο Lidl έχουν κατά περιόδους.
Σα μεγάλα μπολ είναι, πάρε μπόλικα, όχι μονό ένα. Θαύματα δε κάνουν, αλλά χρησιμοποιούνται λ.χ. σε εξοχικά που δεν είναι επισκέψιμα το χειμώνα.
(Tzimisce, Πρέπει να έχουν άλατα, αλλά δε θυμάμαι να είναι επικίνδυνα – δε πρέπει να έχουν σήμανση επικινδύνου, αλλά φυσικά κάθε προφύλαξη καλή είναι!)

@gpaska: όχι φίλε μου - όχι- είναι γνωστό ότι από μια εξωτερική θερμοκρασία και κάτω το air-condition δεν έχει απόδοση. Αν μένεις σε περιοχή με κρύο κάτω από 10βαθμους κελσιου το air-conditon δεν έχει απόδοση.

ΓΝΩΡΙΖΩ 100% ΤΙ ΓΡΑΦΩ - ΤΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. :Banane0:

τα σύγχρονα δουλεύουν (με μειωμένη απόδοση - όχι cop 4 γύρω στο 2 και κάτι- στα -15)

Υπάρχουν στα Super Market και στα χρωματοπωλεία κάτι πλαστικά κουτιά.
Πρακτικά είναι χωρισμένα σε δύο μέρη, όπου στο πάνω μέρος βάζεις ένα υλικό σαν χαλίκι και από κάτω τρέχει το νερό που μαζεύει.
Το νερό, ούτε να το σκεφτείς να το ακουμπήσεις όμως!
Δεν ξέρω τι διάολο σύσταση έχει αλλά μία φορά που έσταξε πάνω σε εργαλείο το σκούριασε στο πεντάλεπτο!

Αν μπορείς να τα βάλεις σε μέρος μακριά από παιδιά είναι το καλύτερο και το φτηνότερο και με τεράστια διαφορά!

Πηρα και ρωτησα......

Ειναι χωρις ρευμα για να απαντησω στον εαυτο μου :smash: και αναλογα την υγρασια αλλαζεις τα χαλικακια καθε τοσο.

Κοστος 5 ευρω το ανταλλακτικο μου ειπανε και κοστος κουτιου και του πρωτου σετ απο 11 εως 13 ευρω.

Συμφερει καλυτερα απο τον αφυγραντηρα λετε ?

Ουτε που το εχω ξανακουσει αυτο.....δεν θα ειναι τα παιδια κοντα για αποθηκευτικο χωρο το θελω (το πολυ πολυ να κοιμηθω εγω μεσα αν σκουρυνουν τα πραγματα :p). Λειτουργει χωρις ρευμα αυτο το πραγμα ?

Τι ρεύμα να πάρει; :p
Ένα τάπερ με διπλό πάτο είναι. Στο πάνω μέρος βάζεις αυτά τα χαλίκια, στο κάτω μαζεύει το νερό.
Νομίζω ότι πάει κάπου στα 10 - 15 ευρώ.

Πρακτικά, αν μπορείς να το βάλεις σε μέρος που δεν μπορούν να το πλησιάσουν παιδιά (να το καρφώσεις στο ταβάνι; :flipout: ) το βάζεις παντού.
Απλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν είναι γεμάτο και πρόσβαση να το αδειάζεις.
Εμένα μου μάζευε κάπου στο μισό λίτρο νερό την εβδομάδα από κάθε δωμάτιο.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

(Tzimisce, Πρέπει να έχουν άλατα, αλλά δε θυμάμαι να είναι επικίνδυνα – δε πρέπει να έχουν σήμανση επικινδύνου, αλλά φυσικά κάθε προφύλαξη καλή είναι!)

Αυτό που είχα πάρει το έγραφε ρητά ότι είναι επικίνδυνο το υγρό που βγαίνει.
Όχι τα χαλικάκια...
Και κάποια στιγμή που έσταξε στο χέρι μου, ένοιωσα φαγούρα μέσα σε δευτερόλεπτα.
Νομίζω ήταν της 3Μ; Δεν θυμάμαι...

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Παίδες ευχαριστώ. Απ όλα όσα είπατε έχω απορρίψει εξ αρχής ότι έχει να κάνει με μπουριά κλπ μιας και το σπίτι δεν είναι δικό μου. Επίσης δεν με παίρνει οικονομικά για κλιματιστικό.
Πιστεύω πάντως πως η λύση της σόμπας υγραερίου που σχεδόν κανένας δεν πρότεινε, είναι η πιο συμφέρουσα απ την έννοια ότι ζεσταίνει με την μία και δεν με ενδιαφέρει να κρατάει την ζέστη,ούτε θα περνάω όλες τις ώρες στην κουζίνα.
18 η φιάλη, κανά 120άρι η σόμπα, το σκέφτομαι σοβαρά.
Αφου δεν στην προτεινε κανενας και εισαι παραπονεμενος, αντε βρε......στην προτεινω εγω!!!
Καθυστερησα λιγο να γραψω για να κανω δοκιμη πρωτα.
Προχειρα προχειρα μπορω να πω, οτι τουλαχιστον απο ζεστη (αυτη την εποχη) σκοτωνει.
Μυριζει βεβαια λιγο (οταν μπεις απο εξω,απο μεσα δεν το καταλαβαινεις) αλλα οχι τιποτα τραγικο.
Θα δουμε βεβαια τι κανει στο πολυ κρυο και ποσο τελικα "καιει"

Παντως η αισθηση μου ειναι οτι κανει δουλεια!!

Θερμοπομπο εχω στην δουλεια και κανει καλη και γρηγρορη ζεστη ,αλλα ΔΕΝ ξερω τι καταναλωνει (αλλος πληρωνει).

(Ο θερμοπομπος ειναι AEG 2.5 kw και η σομπα μια Delongi δεκαετιας)

Εγω με τουτες τις σόμπες έχω αναμνήσεις παράξενες ,, από κάτι μπορντέλα στο μεταξουργείο την εποχή της λάσπης ,

τρελή ζέστη ανακατεμένη με ποδαρίλα ,, και διάφορες άλλες ..ίλες

όταν έβγαινες δλδ έξω νόμιζες ότι πήγαινες στο παράδεισο απο την κόλαση

μην μου πείτε ότι δεν βοηθησα στο νήμα ,,

θα παίξουμε κλωτσιές ..

XAXAXAXAXA ΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕΣ! :SFGSFGSF:

1) Το αν θα κάνουν δουλειά τα πλαστικά ταπεράκια έχει να κάνει με το πόση υγρασία έχεις στο χώρο. Αν έχεις σοβαρό πρόβλημα μη το σκέφτεσαι καν, πάνε σε κάποιο μηχάνημα. Εγώ έχω το olimpia splendid secco pur s το οποίο σήμερα το πήγα στο μάστορα γιατί χάλασε ο αισθητήρας της υγρασίας-άσχετο. Κατανάλωση νομίζω ότι όταν δουλεύει καμιά 350-400 βατ (αλλά δε δουλεύει όλη την ώρα). Καμία σχέση με τα ταπεράκια, στα δύσκολα έβγαζε 5 λίτρα το 24ωρο.

2)Το αρκουδίσιο σαφώς και μπορεί να κάνει δουλειά, το έχω σε σαλόνι-κουζίνα 60+ τετραγωνικών και την περασμένη σαιζόν με έβγαλε...ασπροπρόσωπο. Και καμία σχέση η κατανάλωση με το κόστος του πετρελαίου.

Όλα εξαρτώνται και από το τι εννοεί ο καθένας ζέστη. Εγώ τον βαρύ χειμώνα είμαι οκ με 22 βαθμούς στο σπίτι, άλλος θέλει να κυκλοφορεί με το βρακί...

Ασχετο κάπως με την θέρμανση χώρου αλλά είμαι έτοιμος για αγορά κάτι τέτοιου

Ηλεκτρική κουβέρτα υπόστρωμα
http://www.medicalmarket.gr/index.php?target=products&product_id=30106

Εκτός απ την θερμοκρασία απομακρύνει και την υγρασία απ το στρώμα/σκεπάσματα.

Ειχα παρει ενα τετοιο πριν απο πολλα χρονια. (δεν ξερω αν αλλαξε και κατι στα υλικα/ασφαλεια κλπ)
Θυμαμαι ομως οτι ναι, η υγρασια εξαφανιζοταν, ημουν με μια ωραια ζεστη στο κρεβατι και στις περιπτωσεις οπου ημουν κρυωμενος με ριγη με ειχε σωσει.

Μπορει να ακουγεται λιγο offtopic, αλλα μιας και στον υπνο χρειαζομαστε καποια ζεστη το θεωρω αξιολογο.
Δεν θυμαμαι και την καταναλωση του, αλλα υποθετω οτι θα καταναλωνει λιγοτερο απο καποιο ειδος θερμανσης στο υπνοδωματιο. Επειδη το ειχα για ενα χειμωνα (το εχασα σε μετακομιση) δεν ειχα ψαξει το θεμα ασφαλειας κλπ.

Σε μερη με μεγαλη υγρασια, πιστευω οτι βοηθα αρκετα για να σε κρατησει ζεστο κατα τη διαρκεια του υπνου.

Ειδικά για πέτρινα παραδοσιακά σπίτια χωρίς κεντρική θέρμανση στην επαρχία, είναι σίγουρη λύση.

Αυτή με είχε σώσει την εποχή των air conditionικών χειμώνων...
Στα μέσα χειμώνα σήκωσα το στρώμα και είδα κάτω από το κρεβάτι 5 εκατοστά νερό!
Χτιστό βλέπεις, δεν είχε διέξοδο το νερό να φύγει από κάπου.
Με αυτή δεν ξαναείδα υγρασία στο κρεβάτι.
Μετά έβαλα καλοριφέρ και ησύχασα. :p

Ναι, έχει πολύ υγρασία το σπίτι. Μένω 100 μέτρα μακριά από τον (καλυμμένο) Ποδονίφτη.
Το ψαροντούφεκο δεν το πήρα για να ψαρεύω στη θάλασσα, αλλά για να σκοτώνω τους σαργούς που μου τσιμπούσαν τα πόδια όταν κοιμόμουν...

Νομίζω μέχρι και στο Lidl έχουν κατά περιόδους.
Σα μεγάλα μπολ είναι, πάρε μπόλικα, όχι μονό ένα. Θαύματα δε κάνουν, αλλά χρησιμοποιούνται λ.χ. σε εξοχικά που δεν είναι επισκέψιμα το χειμώνα.

Έχει μέχρι και ο Σκλαβενίτης, ο ΑΒ Βασιλόπουλος, το πρακτικερ.

Στο σπίτι μου θέλουν αλλαγή τα άλατα μετά από 2 εβδομάδες, κάνουν δουλειά δηλαδή, έχω από ένα στις κρεβατοκάμαρες και ένα στο σαλόνι-κουζίνα.

Σόμπα υγραερίου δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ... Από χώρους που την έχω δει να δουλεύει όμως, θυμάμαι αυτή την χαρακτηριστική μυρωδιά - τουλάχιστον τα πρώτα 2-3 λεπτά είναι ενοχλητική, και την υγρασία στον χώρο. Υγρασία σε σπίτι τον χειμώνα δεν είναι ότι καλύτερο... δεν έχεις τα περιθώρια να ανοίξεις τον χώρο να αεριστεί, οταν κλείσεις την σόμπα...

Παίδες, επιτρέψτε μου να γράψω, νομίζω επιβάλλεται να γράφει κανείς την εμπειρία του προκειμένου να γλιτώσει ένας φίλος από εδώ χρήματα.

1. Έχω δοκιμάσει kerosun φωτιστικού πετρελαίου, τις ακριβές (lc)
2. Ηλεκτρικό θερμοπομπό
3. Ηλεκτρικό σώμα
4. Air-condition ενεργειακης κλάσης Α
5. Σόμπα υγραερίου με καταλύτη.

Αντίστοιχα:

1. Βρώμα όταν ανάβεις-σβήνεις, καμμιά φορά μυρωδιά, αν σου χυθεί πετρέλαιο στα ρούχα/πλακάκια βρωμάει πολύ και φεύγει δύσκολα η μυρωδια και ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ´
2. Αρκετή κατανάλωση, με αντιστάθμισμα υγιεινή θέρμανση και γρήγορη ζέστη
3. Το ίδιο με το 2 μόνο που δεν έχεις γρήγορη ζέστη ΑΛΛΑ αργει να κρυώσει (ζεσταίνει και όταν κλείσει για λίγο)
4. Δεν ζεσταίνει στο κρύο (ΠΡΟΣΟΧΗ!!!) και κάνει θόρυβο - επίσης το περιβάλλον που δημιουργεί δεν είναι καλό.
5. ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ζέστη που πραγματικά σε ζεσταίνει (τι γράφω ο άτιμος!), ελάχιστη μυρωδιά και πηγαινοέρχεσαι για αλλαγή 10κιλης φιάλης (πηγαίνεις την άδεια και παίρνεις γεμάτη με 17-19 ευρώ - καλύτερα να έχεις 2 φιάλες (τη μία στο μπαλκόνι/αποθήκη/υπόγειο) ετσι ώστε και όταν τελειώσει η μία να έχεις αμέσως την δεύτερη για να μην τρέχεις)

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΥΤΟ

http://www.skroutz.gr/s/8781/Delonghi-SRI.html

c10106800-1.jpg

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΖΕΣΤΗ
την βάζεις να καίει στο 1 στοιχείο (έχει συνολικά 3) και έχεις σπίτι ζεστό με 25-30 ευρώ το μήνα (2-3 ώρες το πρωί + 4 ώρες το βράδυ)
(φυσικά ανάλογα με το πόσο την ανάβεις, ανάλογα πληρώνεις ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ!! - ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΧΑΛΑΣ - ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ.

Τα παραπάνω τα έγραψα με διάθεση να βοηθήσω (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ ΣΟΜΠΕΣ ΕΤΣΙ???? :Banane0::music-smiley-005: )

Ελπίζω να βοήθησα κάποιους για να ζεσταθούν :2thumb22sup:

Φιλε analyze_it, μόλις την παράγγειλα, το κρίμα στο λαιμό σου!
(πλάκα κάνω, εχω δοκιμάσει τα πάντα εκτός αυτής.. ειδικα η Κηροζάν μύριζε μετά απο κανα 2ώρο..
Εντυπώσεις μόλις την παραλάβω (την πήρα απο ενα Σκρουτζομάγαζο)

όσο και να λες ανθυγειινό το ac, η ιδέα να έχω μια μπόμπα μέσα στο σαλόνι με απωθεί

όσο και να λες ανθυγειινό το ac, η ιδέα να έχω μια μπόμπα μέσα στο σαλόνι με απωθεί

Yπαρχουν και χειροτερα. Μαγκάλι, να χορτασεις μονοξειδιο. :flipout:
Περα απο την πλακα, εγω δεν καταλαβαινω γιατι το a/c θεωρειται ανθυγειινο. Απο αποψη μη σταθερης θερμανσης υπαρξη θερμων/ψυχρων ρευματων, ή απο τυχον μικροβια στην εξαγωγη αερα. ?

Για κάποιο λόγο μετά απο λίγο χρόνο σε χώρο που ζεσταίνεται με a/c, νιώθεις το κεφάλι σου τόσο βαρύ που μοιάζεις με μαστούρης..

Yπαρχουν και χειροτερα. Μαγκάλι, να χορτασεις μονοξειδιο. :flipout:
Περα απο την πλακα, εγω δεν καταλαβαινω γιατι το a/c θεωρειται ανθυγειινο. Απο αποψη μη σταθερης θερμανσης υπαρξη θερμων/ψυχρων ρευματων, ή απο τυχον μικροβια στην εξαγωγη αερα. ?

εχω αυτη την καθημερινή γκρίνια με τη σύζυγο. Ξεραίνει τον αέρα λέει.
Προτιμάει να πάει να κάτσει στο κρύο δωμάτιο χωρίς θέρμανση με μια κουβέρτα στην πλάτη...

από μαγκάλι άσε, ξέρω. Είχε η γιαγιά στο παλιό σπίτι, όχι τόσο παλιά μέχρι το 67. Θυμάμαι ήταν συνέχεια από πάνω του. Αλλά τότε σε κείνα τα σπίτια με 4 μέτρα ύψος και κάτι κουφώματα που έβλεπες τις βαριές κουρτίνες να τις κουνάνε οι αέρηδες από τις χαραμάδες ήταν ...αλλιώς.