Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Aν η σόμπα (ή το τζάκι) δουλεύουν καλά, ο κρύος αέρας απο χαραμάδες, φωταγωγούς κλπ που μπαίνει στο σπίτι (επειδή ρουφάει η σόμπα), προκαλεί ελάχιστη ψυκτική δράση σε σχέση με την θερμική που παράγεται. Πιό ενοχλητικό είναι κατα την γνώμη μου το σφύριγμα απο τις χαραμάδες, παρά η μικρή θερμική απώλεια αν ανοίξει λίγο ένα παράθυρο τουαλέτας κλπ...

Ναι και απο τα δυο!!
Οι θερμοπομποι ειναι 1500 βατ ο ενας και θερμαινουν 2 κρεβατοκαμαρες μικρες (γενικα ειναι μικρο το σπιτι...σκαρτα 80τμ)
Σκοτωνουν μεσα σε ενα τεταρτο.
Απο υγρασια (και μαλιστα ηθελα να το ρωτησω), δεν εχω παρατηρησει τιποτα και πουθενα.
Μηπως μαζευει καπου που δεν βλεπω και μου ερθει ξαφνικα ντουβουρτζας???

Οταν καίγεται το υγραέριο παράγει διοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του αζώτου και νερό...
Οταν την ανάβεις, πρόσεξε σε πόση ώρα θα θολώσουν τα τζάμια των παραθύρων στο δωμάτιο...

Το νερό είναι αναπόφευκτο... δες τις εξατμίσεις των υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων.

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

ναι αλλά οι εισαγωγές παίρνουν από το δωμάτιο που είναι η σόμπα.

Οι εισαγωγές, εννοώ, του τζακιού. Σε ενεργειακή σόμπα υπάρχει εισαγωγή αέρα (την οποία τη συνδέεουμε με σωλήνα που βγαίνει σε εξωτερικό τοίχο) και η εξαγωγή, προφανώς.

Re: Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Οι εισαγωγές, εννοώ, του τζακιού. Σε ενεργειακή σόμπα υπάρχει εισαγωγή αέρα (την οποία τη συνδέεουμε με σωλήνα που βγαίνει σε εξωτερικό τοίχο) και η εξαγωγή, προφανώς.

δεν είδα κάτι τέτοιο στην εικόνα όμως...

σε 80 τετραγωνικά παίζεις τους crown ?

Οχι βεβαια!!!
Σε 35:flipout::flipout:

Αμα τον ανοιξω πανω απο το μισο, το σπιτι απο το 29 παει διπλα στο 31:Banane0:

Last edited:
Εμένα το τζάκι είναι πρακτικό άχρηστο στο βαρύ κρύο , το σπιτι είναι ερμητικά κλειστό με τα κερατο-κουφόματα , και συνάμα εκτεθείμένο σχετικά με τα άλλα πιο πάνω , αποτέλεσμα να καίω τζάκι και να φουρνίζω μια χαρά το σαλονοκουζινο κάνα 50αρι τεραγωνικά , αλλά !!!! πρέπει να ανοιξω παράθυρο στην τουαλέτα που γίνετε ψυγείο για μοσχάρια !! και σγα σγα το μισο σπιτι παγωνει και το άλλο βράζει ,

επίσης ,,, στεγνώνει τις μπριτζόλες σπάλα ,, συνισταται για λαιμό και λουκάνικα ,,

Re: Απάντηση: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

Εμένα το τζάκι είναι πρακτικό άχρηστο στο βαρύ κρύο , το σπιτι είναι ερμητικά κλειστό με τα κερατο-κουφόματα , και συνάμα εκτεθείμένο σχετικά με τα άλλα πιο πάνω , αποτέλεσμα να καίω τζάκι και να φουρνίζω μια χαρά το σαλονοκουζινο κάνα 50αρι τεραγωνικά , αλλά !!!! πρέπει να ανοιξω παράθυρο στην τουαλέτα που γίνετε ψυγείο για μοσχάρια !! και σγα σγα το μισο σπιτι παγωνει και το άλλο βράζει ,

επίσης ,,, στεγνώνει τις μπριτζόλες σπάλα ,, συνισταται για λαιμό και λουκάνικα ,,

Ανοίγουν μια τρύπα 5 εκ. στην εστία,που διαπερνά τζάκι και τοίχο, μέχρι έξω... Παίρνει αέρα απο εκεί οταν χρειάζεται... Φυσικά εχουν έτοιμα και τα πώματα για όταν δεν χρειάζεται...

εχθές μου ήρθε το συγκεκριμένο αργαλείο:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000OOCMB2/ref=oh_details_o00_s00_i00

Είναι πρέσσα για κατασκευή μπρικέτας από χαρτί.

Έχει γούστο!

Λόγω της δουλειάς μου έχω πολλά χαρτιά τα οποία πετούσα στην ανακύκλωση.

Τώρα θα τα κάνω τουβλάκια για κάψιμο!

Σήμερα θα κάνω τα πρώτα!

wish me luck!

Mε πριονίδι δεν μπορεί να δουλέψει? (Βέβαια, με την αναδουλειά που έχει πέσει, που να βρεις πιά ξυλουργείο με πριονίδι...)

Last edited:
Σε video στο youtube είδα να κάνουν μπριγκέτες με χαρτί, με χαρτί+πριονίδι ακόμη και με σκέτα φύλλα.
Φαίνεται καλή ιδέα.

Από ότι είδα ένας shredder θα ήταν χρήσιμος για να κόβει τα χαρτιά σε μικρό μέγεθος.

εχθές μου ήρθε το συγκεκριμένο αργαλείο:

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000OOCMB2/ref=oh_details_o00_s00_i00

Είναι πρέσσα για κατασκευή μπρικέτας από χαρτί.

Έχει γούστο!

Λόγω της δουλειάς μου έχω πολλά χαρτιά τα οποία πετούσα στην ανακύκλωση.

Τώρα θα τα κάνω τουβλάκια για κάψιμο!

Σήμερα θα κάνω τα πρώτα!

wish me luck!

Good luck.
Θέλουμε φωτό από τη χρήση, λίγα λογάκια και το αποτέλεσμα.

μετά από μια εβδομάδα κατοχής του εργαλείου τολμώ να πω με βεβαιότητα ότι:

1) έχει πλάκα να φτιάχνεις μπρικέτες από χαρτί!

2) είναι εύκολο και απλό

Θα με ρωτήσετε τώρα το αποτέλεσμα της καύσης?

Δε ξέρω να σας απαντήσω, όταν στεγνώσουν τα "τούβλα" που έχω φτιάξει και τα χώσω στη σόμπα θα σας απαντήσω!

Το λέει και στις οδηγίες, αυτό είναι άθλημα καλοκαιρινό.

Αυτά που έχω φτιάξει (καμιά 10ριά τεμάχια) τα έχω δίπλα στην ξυλόσομπα αλλά δε λένε να στεγνώσουνε τα ρημάδια!

Τον επόμενο χειμώνα όμως θα είμαι έτοιμος!

Αναμείνατε στο ακουστικό σας, όταν έχω νέα θα ξαναποστάρω.

καλά βρε θα καίς χαρτιά έστω ξεπλυμένα με μελάνια, χημικές επεξεργασίες και δε συμμαζεύεται?

Απάντηση: Re: Σόμπα υγραερίου ή καλοριφέρ?

καλά βρε θα καίς χαρτιά έστω ξεπλυμένα με μελάνια, χημικές επεξεργασίες και δε συμμαζεύεται?

Φιλαράκι προχτέ ήμανε στην καλαμαριά το βράδυ.

Κοντά στο ΜΙΑΜΙ.

Η μυρωδιά της καπνίλας ήτω αποπνικτική.

Μου θύμισε όταν ήμουν φαντάρος στον Έβρο και ο θαλαμοφύλακας έκαιγε τις πλαστικές παντόφλες στη σόμπα.

Δε μιλάμε για την απλή καπνίλα του ξύλου.

Προφανώς ότι καίγεται....καίγεται (λούστρα-μελαμίνες κλπ κλπ)

Αυτά που έχω φτιάξει και που θα έχω υλικό απο εδώ και πέρα είναι από χαρτοκιβώτια που μου έρχονται τα εμπορεύματα. Καφέ καρα-ανακυκλωμένο χαρτί.

Για λίγα μελανάκια κάνεις έτσι???

Πάντως προβλέπω μεγάλο "καράφλιασμα" στα βουνά των βαλκανίων, πάμε για κλιματική αλλαγή, θα πήξουμε στις πλημμύρες...