To bing και το meteo λένε οτι η περιοχή μου έχει 2 βαθμούς, (feels like -1,-2) και το εξ.θερμόμετρό μου δείχνει 9 βαθμούς... Αλλ'αντ'άλλων...
:grandpa: Μήπως το μέτρησες υπό σκιάν;
To bing και το meteo λένε οτι η περιοχή μου έχει 2 βαθμούς, (feels like -1,-2) και το εξ.θερμόμετρό μου δείχνει 9 βαθμούς... Αλλ'αντ'άλλων...
Άλλη φορά να ψωνίζεις θερμόμετρα από μετεό ή bing να συντονίζονται...:Banane0:
:grandpa: Μήπως το μέτρησες υπό σκιάν;
με μια παλια σομπα υγραεριου laminox που ειχα , υπολογισα οτι καιει περιπου 0,5 ευρω την ωρα (η φιαλη με 20 ευρω κρατησε 40 ωρες σχεδον).
Ποσο ειναι αντιστοιχα η καταναλωση αλλων θερμαντικων σωματων ανα ωρα ?
Πχ καλοριφερ λαδιου, σομπα χαλαζια-αλογονου, θερμοπομποι , πανελ υπερυθρης, καλοριφερ , σομπα πελλετ κλπ?
με μια παλια σομπα υγραεριου laminox που ειχα , υπολογισα οτι καιει περιπου 0,5 ευρω την ωρα (η φιαλη με 20 ευρω κρατησε 40 ωρες σχεδον).
Ποσο ειναι αντιστοιχα η καταναλωση αλλων θερμαντικων σωματων ανα ωρα ?
Thanks... το ξερω οτι παει αναλογα με το χωρο.
Αλλα αν εχει καποιος δοκιμασει στο χωρο του καποιες λυσεις (οπως εσυ) , μπορει να μας πει την εμπειρια του.
Οσον αφορα τα πανελ και το νυχτερινο που ειπες... εχουν σχεση ?
Τα πανελ αμα τα κλεινεις την ημερα και τ ανοιγεις τη νυχτα εχουν αποδοση ?
Τι πανελ επελεξες και ποσο κοστισαν ?
Κάπου στα 14 λεπτά η κιλοβατώρα με τα φπα και υπόλοιπα πρέπει να είναι.
Πρέπει να υπολογίσεις και την απόδοση που έχει το καθένα.
Το είχαμε συζητήσει και σε άλλο νήμα αυτό με τον supersonic και άλλους.
14 λεπτά δυστυχώς δεν έχει, όχι εάν στηρίζεται κανείς κυρίως ή κατά μεγάλο μέρος στον ηλεκτρισμό για θέρμανση. 14 (παρά κάτι, νομίζω) λεπτά έχει η κιλοβατώρα σε καταναλώσεις μέχρι 1600 kwh/τετράμηνο, τις οποίες τις ξεπερνάς χαλαρά. 16 περίπου λεπτά μέχρι τις 2000, 18 λεπτά μεταξύ 2 και 3 χιλιάδων, και 20 λεπτά από 3 χιλιάδες και επάνω, που θα πέσουν οι περισσότεροι. Με τα ισχύοντα εννοείται τιμολόγια.
Ρε παιδιά.....αυτό το έχετε δει ? http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=164397&catid=3 Μου έχει κινήσει την περιέργεια...
κ εγω τελικα θα κανω αυτο που προανεφερα...εβαλα εναν ηλεκτρονικο θερμοστατη (siemens rev 13),παρηγγειλα 300λιτρα πετρελαιο να δοκιμασω πως θα παει κ βλεπουμε...
1.30 εχει καλαματα και 3% επιστροφη απο την πιστωτικη :music-smiley-005:
Τσάμπα πράμα....πάρτε κόσμε να ζεσταθείτε!!!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.