--- Sony 2009 LCD's ---

Προσφέρουν τίποτα περισσότερο απο την προηγούμενη σειρά ο νέες Sony;

Τα νέα μοντέλα της Samsung με side led και τόσο λεπτό προφίλ δεν είναι μονόδρομος;
Στα ξένα forums λένε πως είναι απίθανες και δεν έχουν καμία σχέση με τις lcd με κλασσικό backlight. Καίνε και το μισό ρεύμα.

Οι σειρες αυτες εχουν μεγαλη διαφορα στην τιμη ομως απο τις συμβατικες LCD οπως W5500 , B650 κτλ.

Προσφέρουν τίποτα περισσότερο απο την προηγούμενη σειρά ο νέες Sony;

Τα νέα μοντέλα της Samsung με side led και τόσο λεπτό προφίλ δεν είναι μονόδρομος;
Στα ξένα forums λένε πως είναι απίθανες και δεν έχουν καμία σχέση με τις lcd με κλασσικό backlight. Καίνε και το μισό ρεύμα.

ειναι όμως πολυ ακριβότερες,και μην ξεχνάς οτι το line up αυτο ειναι σχεδον το μισο,τα πιο ακριβα μοντελα ερχονται σεπτεμβριο-οκτωβριο

Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την νέα μου w5500 είναι καλές.
Το clouding (εάν δεν κάνω λάθος είναι το βράδυ που φαίνονται στις γωνίες κάτι λευκά συννεφάκια;) είναι ελάχιστο και αμελητέο.

Το playstation-3 με hdmi έχει τρομερά γραφικά, και σε 1080p Bluray ταινίες κρυστάλλινες εικόνες.

Σε σύνδεση usb παίζει μόνον USB Stick Flash (εγώ έβαλα μέχρι 8g) και διαβάζει μόνον mp3,και φωτογραφίες.

Σκληρό δίσκο εξωτερικό δεν δέχεται και αυτό που μου την "βίδωσε" είναι ότι δεν παίζει κανενός τύπου βιντεάκια (έστω και από usb Stick Flash) ούτε και τα mpg που γράφει και το εγχειρίδιο οδηγιών.
Το θέμα είναι πώς ενώ έχω κατεβάσει Bluray βιντεάκια και τα έχω στον σκληρό δίσκο, δεν μπορώ να τα δω στην tv
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που πήρα την συγκεκριμένη tv διότι νόμιζα πώς παίζει σκληρό δίσκο....

Στο ίντερνετ απ'ευθείας με το ρούτερ δεν συνδέεται και απ'οτι διαβάζω θέλει σύνδεση DLNA.Τι είναι τούτο πάλι! θα το ανακαλύψω με λίγο ψάξιμο.

Τα ψηφιακά κανάλια δεν τα πιάνω εδώ στις Σέρρες και μάλλον θα αρκεστώ στις εγγραφές dvd από το ίντερνετ.

Παντως περιμενετε να δουμε την w5500 και μετα να κρινουμε. Εγω ειδα την w4000 και w4500 και μπορω να πω οτι προτιμουσα τα χρωματα της w4000 που μπορει να ηταν λιγοτερο εντονα , αλλα ηταν πιο ''αληθινα''. Δηλαδη δεν αξιζει να δωσεις 300 ευρο παραπανω για να παρεις την w4500. Μια χαρα τα καταφερνει και η w4000 σε ποδοσφαιρικους αγωνες(oχι οσο η w4500 που ειναι αψογη )

Last edited:
Στο site της Sony γράφει:Μοιραστείτε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τα βίντεο που αγαπάτε στη μεγάλη οθόνη με το εύχρηστο USB Media Player
Α! ΡΕ sony με τις παπαριές σου...
Όσο και να προσπάθησα βιντεάκια δεν παίζει.

Στο site της Sony γράφει:Μοιραστείτε τις φωτογραφίες, τη μουσική και τα βίντεο που αγαπάτε στη μεγάλη οθόνη με το εύχρηστο USB Media Player
Α! ΡΕ sony με τις παπαριές σου...
Όσο και να προσπάθησα βιντεάκια δεν παίζει.

σε τι format προσπάθησες φίλε να παίξεις βιντεάκι και δεν μπόρεσες?

αφού νομίζω ότι λέει καθαρά ότι υποστηρίζει από usb μόνο MPEG-1. Από το DLNA, μπορείς οποιοδήποτε από τα MPEG-1,MPEG-2,MPEG-4/AVCHD.

μα δεν μπορω να καταλαβω πως αναμενουμε καμια W5500 να χει clouding.ειναι CCFL τηλεοραση και θα υπαρχουν καποια κομματια που θα χουν.το ιδιο θα συμβει και με την επόμενη οπως θα τη λενε εφοσον διατηρησει το CCFL.

Tι πινουν εκει στην sony? Συμφωνα με το review εχει χειροτερα χρωματα απο την w4500 ,αλλα καλυτερο sd σημα πλεον. Στην ουσια δεν υπαρχει πραγματικη βελτιωση. Συμφωνα παντα με το ιδιο site η samsung LE40B650 εχει καλυτερο μαυρο, καλυτερα χρωματα, ιδιο input lag(17-33 στο game mode και στις 2) και καθολου backlight bleeding και clouding σε αντιθεση με την w5500 που εχει παλι. Με αλλα λογια η samsung ειναι ανωτερη

Ρε παιδιά, οι γρίλιες των ηχείων στην W5500 είναι πλαστικές...; (Στην W4500 ήταν μεταλλικές - αν θυμάμαι καλά και στην W4000).
Δηλαδή στη V5500 και κάτω (μοντέλα) θα είναι χάρτινες;

Ρε παιδιά, οι γρίλιες των ηχείων στην W5500 είναι πλαστικές...; (Στην W4500 ήταν μεταλλικές - αν θυμάμαι καλά και στην W4000).
Δηλαδή στη V5500 και κάτω (μοντέλα) θα είναι χάρτινες;

Eτσι οπως το πανε στην sony θα γινουν σαν την sharp και θα πουλανε ελαχιστα. Αν τα μοντελα της LG και Philips(LH7000 και 7000 series) βελτιωσουν τα προβληματα των προηγουμενων μοντελων ,προβλεπω δυσκολες μερες για την sony. Για την Samsung δεν το συζηταω καν. Ειναι ηδη η πρωτη εταιρεια σε ποιοτητα και τιμες

Even though the LCD TV's video-based deinterlacing continues to disappoint, and its primary chromaticities have been compromised slightly by a downgrade in backlight unit, the Sony KDL40W5500 still delivers one of the best picture qualities we have seen this year, due to its superb black-level response, razor-sharp fine detail presentation, and mature 100Hz motion technology.

Νομιζω οτι τα παραλετε εφοσον μιλαμε για μια τηλεοραση που ειναι "Highly recommended"...αν και σιγουρα η αφαιρεση του 10 bit πανελ και WCG-CCFL ειναι ενα πισωγυρισμα.

Η αντιστοιχια με Philips σειρα 7 ειναι ατυχης καθως η σειρα W της Sony ξεπερνα οποιαδηποτε Philips σειρα 9 αυτη τη στιγμη.

Even though the LCD TV's video-based deinterlacing continues to disappoint, and its primary chromaticities have been compromised slightly by a downgrade in backlight unit, the Sony KDL40W5500 still delivers one of the best picture qualities we have seen this year, due to its superb black-level response, razor-sharp fine detail presentation, and mature 100Hz motion technology.

Νομιζω οτι τα παραλετε εφοσον μιλαμε για μια τηλεοραση που ειναι "Highly recommended"...αν και σιγουρα η αφαιρεση του 10 bit πανελ και WCG-CCFL ειναι ενα πισωγυρισμα.

Η αντιστοιχια με Philips σειρα 7 ειναι ατυχης καθως η σειρα W της Sony ξεπερνα οποιαδηποτε Philips σειρα 9 αυτη τη στιγμη.

Δεν μιλησα για τις τωρινες philips ,αλλα για αυτες που ερχονται σε 1 μηνα(7000 series) που θα εχουν 120hz ,blur reduction και αλλες καινοτομιες. Απο εκει και περα θα περιμενε κανεις πολλα περισσοτερα απο την sony. Η samsung εκανε αλματα με την 650 και πετυχε καλυτερο μαυρο,καλυτερα χρωματα και ολα αυτα χωρις clouding και bleeding

ποιο καλυτερο μαυρο?διαβασες το review πραγματικα?μην μου πεις το 0,04 σε σχεση με το 0,05 διοτι στην πραξη εχουν ιδια αποδοση μαυρου κατι που και ο ιδιος ο reviewer ανεφερε,σε συνδυασμο με τις καλυτερες γωνιες θεασης που η σονυ εχει.Καλυτερο scaler επίσης ιδιως συγκριτικα με την W4500(αλλα και με τηΝ Β650).Τωρα τα χρωματα ειναι ενα θεμα,το οποιο αφορα τα διαγραμματα βεβαια.Αν προσεξες στον τομεα της ποιοτητας εικονας το ελαφρο κοκκινο το οποιο παρουσιαζοταν στο διαγραμμα διορθωθηκε στην πραξη μεσω των ρυθμίσεων white balance και η ελαφρια μετατοπιση προς το πρασινο δεν ηταν ιδιαιτερα εμφανης.Δεν παρακολουθουμε τα διαγραμματα στο κατω κατω,περιεχομενο παρακολουθουμε.Το μονο ουσιωδες μειονεκτημα που η Β650 κυριαρχει ειναι στα multimedia αρχεια που υπαρχει σαφης υπεροχη.

Δεν μιλησα για τις τωρινες philips ,αλλα για αυτες που ερχονται σε 1 μηνα(7000 series) που θα εχουν 120hz ,blur reduction και αλλες καινοτομιες.

Τα 100/120 Hz με Blur reduction εγιναν καινοτομιες τωρα?

Καινοτομια ηταν πριν 3 χρονια τα 100 Hz.