--- Sony 2009 LCD's ---

Εγω παντως βλεπω οτι η φετικη γκαμα της Samsung ειναι κυριολεκτικα οδοστρωτηρας που διαλυει τον οποιον ανταγωνισμο. Προβλεπω Sony , LG , Sharp να τρωνε σκονη σε παγκοσμιο επιπεδο...

Περιμενε λιγο ,γιατι ερχονται οι νεες philips(5000 και 7000 series) σε 1 μηνα και οι νεες lg(lh3000,lh4000) ειναι ηδη εδω. Σε λιγο καιρο θα ξερουμε αν εχουν προβλημα με τα 100hz ,σπασιματα και αλλα

Ποιες Philips? Αυτες με το "Pixel Precise"? Αμφιβαλω αν θα μπορουν να κανουν καν επεξεργασια στα 1080p και αυτες...μαλλον στα 1080i τις βλεπω παλι...

Re: Sony 40W5500 Response Time

Γεια χαρα σε ολους.

Εκανα υπομονη τοσο καιρο να βγει η Sony 40W5500 και καπου διαβασα οτι εχει response time 8ms.
Γνωριζει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο γιατι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι επισημο.Εαν ισχυει ειναι απαραδεκτη εντελως 8 ms :(
Εκτος αν καταλαβα κατι λαθος .
Τα φωτα σας παρακαλω γιατι ημουν ετοιμος να την παραγγειλω και αυτο μου εβαλε φρενο :(

Το response time που δηλωνουν οι κατασκευαστες δεν σημαινει απολυτως τιποτα.

Εδω ουτε με την ιδια μεθοδο δεν το μετρανε ολοι. Αλλοι μετρανε grey to grey , αλλοι black to white, αλλοι Blur Egde Width equivalent κτλ.

Για παραδειγμα προσεξε διαφορα που εχουν oι LG με τις Philips και οι Samsung με την Sony που εχουν τα ιδια ακριβως πανελ.

Ολα αυτα εξηγουνται παρακατω...

Response time is defined as the time required for an LCD pixel to change from fully active (black) to fully inactive (white), then back to fully active again. Many manufacturers, on the other hand, report their LCDs' gray-to-gray response times. Pixels are rarely completely on or off--instead they cycle between gray states, that is colors--and, in general, switching between gray states is much slower than switching between black and white. However, some also argue that measuring gray-to-gray response time is pointless, since the manufacturers rarely tell where in the cycle they start and end their measurements.

In the present, however, manufacturers still report the "fastest possible" response time, instead of the average or typical response time that you and I would see in daily use.

In any case, while response time specs may help when looking for a monitor for viewing DVDs or playing video games, we recommend testing a monitor yourself before buying. CNET does not officially test response times, but we judge gaming and DVD performance with our own eyes, and we urge you to do the same.

Alexander cautions against losing perspective. "Look at overall front-of-screen performance instead of focusing on one spec," she says. In other words, don't miss the forest for the trees.

Last edited by a moderator:

Γεια χαρα σε ολους.

Εκανα υπομονη τοσο καιρο να βγει η Sony 40W5500 και καπου διαβασα οτι εχει response time 8ms.:AFADF0:
Γνωριζει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο γιατι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι επισημο.Εαν ισχυει ειναι απαραδεκτη εντελως 8 ms :(
Τα φωτα σας παρακαλω γιατι ημουν ετοιμος να την παραγγειλω και αυτο μου εβαλε φρενο :(

Αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σ' ανησυχεί, η κάθε εταιρεία έχει τη δική της "αντίληψη" για το response time...

υπάρχουν άλλα θέματα που πρέπει να σε ανησυχούν σε μία τηλεόραση, πίστεψέ με...

Ποιες Philips? Αυτες με το "Pixel Precise"? Αμφιβαλω αν θα μπορουν να κανουν καν επεξεργασια στα 1080p και αυτες...μαλλον στα 1080i τις βλεπω παλι...

Nαι με το pixel precise(που λεγεται οτι ειναι ελαχιστα χειροτερο ή το ιδιο καλο με το εξαιρετικο Perfect Pixel HD). Επισης τα νεα μοντελα θα εχουν blur reduction κ.τ.λ. Ας μην βιαζομαστε να κρινουμε.

Καλά, δεν υπάρχουν και πολλές μάρκες πλέον στο χώρο, μόνο 4 μείνανε :flipout: Και έρχεται και νέα ομαδοποίηση, που λίγο πολύ όλες θα samsungίζουν.
Εγώ πάντως διαβάζοντας το review στο http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W5500/Calibration.htm κράτησα το ακόλουθο:

For starters, upscaling/ upconversion quality on the Sony KDL40W5500 LCD was somewhat better than the recently launched Samsung B650, which is a massive improvement considering that previous Sony Bravia LCD TVs have always lagged behind similarly-specced Samsungs in SD upscaling according to our test material.
Πότε μας είχε πει ξεκάθαρα ο τύπος ότι οι samsung υπερείχαν των sony στο upscaling; Εγώ δεν το είχα αντιληφθεί ότι αυτό ίσχυε, και με ζώνουν πλέον τα φίδια για την αξιοπιστία του site (βέβαια θα μου πεις, εγώ πιστεύω και το hitech :flipout: )

To 2o που κράτησα, είναι η μηδαμινή βελτίωση που πέτυχε από το καλυμπράρισμα. Έπεσε το ΔΕ από το 6 στο 2 και κάτι έγινε. Εγώ δεν φαντάζομαι να μπορεί κανείς να καταλάβει ΔΕ < 10 κοιτώντας μια τηλεόραση...

Πάντως εγώ ανυπομονώ να βγουν οι νέες philips με πάνελ samsung. Κατά την γνώμη μου οι philips με τα pixel κάτι (που πολλοί σχολιάζετε) δίνουν κάτι παραπάνω στο τηλεοπτικό σήμα που θα παίζει κατά ~80% μια τηλεόραση. Όμως τα πάνελ που βάζει η philips είναι κακά στην απόδοση του μαύρου. Οπότε θέλω να δω τι θα κάνει με καλό πάνελ...

Πότε μας είχε πει ξεκάθαρα ο τύπος ότι οι samsung υπερείχαν των sony στο upscaling; Εγώ δεν το είχα αντιληφθεί ότι αυτό ίσχυε, και με ζώνουν πλέον τα φίδια για την αξιοπιστία του site

...

Samsung LE40A656 Conclusion

Pros

• Very good standard-def video processing (especially video and film mode deinterlacing)
http://www.hdtvtest.co.uk/Samsung-LE40A656/Conclusion.htm

Sony KDL40W4000 Review Conclusion

Cons
  • Fails to apply 3:2/ 2:2 pulldown to 480i/ 576i film-based content even with [Film Mode] set to "Auto"
http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL40W4000/Conclusion/

The video processing qualities of Sony’s Bravia Engine have always left us a bit underwhelmed, and unfortunately the KDL40W4500 fared no better in this regard. While standard-def upscaling was above average, video mode deinterlacing remained mediocre with almost no smoothening of jagged edges in the rotating wheel, bouncing bars and waving flag tests.
Film mode deinterlacing was similarly poor on the Sony KDL40W4500 LCD HDTV. Even with [Film Mode] engaged, the Sony KDL40W4500 took quite a long time to detect (and, once detected, struggled to keep a lock on) 3:2 cadence over 480i. Perhaps more relevant for UK and European users, the Sony KDL40W4500 failed to detect and process 2:2 cadence over 576i. The only consolation was that the KDL40W4500 was able to deinterlace correctly film-based 1080i content with [Film Mode] engaged.

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40w4500-20081116135.htm

Last edited:
Aυτο παλι το συμπερασμα πως το εβγαλες? Επισης το whathifi εβαλε 4 αστερια στην sony(κυριως λογω αθλιου bleed).

Απο τα 2 reviews που εχουμε για την 650 (trustedreviews,hdtv) και τα 2 reviews για την sony w5500 (hdtv,whathifi) καταληγουμε στο συμπερασμα οτι η samsung εχει καλυτερο(εστω και ελαχιστα) μαυρο και χρωματα, ιδιο input lag, καθολου ή λιγο clouding και bleed(η sony υποφερει και παλι σε αυτο τον τομεα). Επισης μεσω usb μπορει η samsung να διαβασει mkv files ενω η sony οχι.

μονο πραγματικο μειωνεκτημα ειναι η μη αναπαραγωγη mkv αρχειων,αυτο βεβαιως και ειναι.Αν διαβασες το σημερινο συγκριτικο που εκανε το HD TV TEST μεταξυ B650 και W5500 το μαυρο ειναι ακριβως το ιδιο και μη μου ξαναπεις παλι το 0,04.Στο ειπα και χθες και δεν απαντησες.Χρωματα παλι,συμφωνα ξανα με το HD TV TEST στο συγκριτικο,η σονυ εχει καλυτερα!Και παλι το αθλιο clouding δεν ισχυει καθολου για το HD TV TEST κομματι.Ισχυει μονο για το what hifi,το οποιο μεσα στα πλαισια του πιθανου προβληματος ετυχε φετος στο what hifi,περσι ηταν στην W4500 στο trusted reviews αν θυμαμαι καλα

Γεια χαρα σε ολους.

Εκανα υπομονη τοσο καιρο να βγει η Sony 40W5500 και καπου διαβασα οτι εχει response time 8ms.:AFADF0:

8ms είναι πολύ; :laugh: Μακάρι να ήταν 8...

Το review του hdvtest έλεγε 17-33ms σε w5500 και B650.

Last edited:
Γιώργο, το δικό μου απόσπασμα μιλά για upscaling, όχι για απόπλεξη :blush:

μονο πραγματικο μειωνεκτημα ειναι η μη αναπαραγωγη mkv αρχειων,αυτο βεβαιως και ειναι.Αν διαβασες το σημερινο συγκριτικο που εκανε το HD TV TEST μεταξυ B650 και W5500 το μαυρο ειναι ακριβως το ιδιο και μη μου ξαναπεις παλι το 0,04.Στο ειπα και χθες και δεν απαντησες.Χρωματα παλι,συμφωνα ξανα με το HD TV TEST στο συγκριτικο,η σονυ εχει καλυτερα!Και παλι το αθλιο clouding δεν ισχυει καθολου για το HD TV TEST κομματι.Ισχυει μονο για το what hifi,το οποιο μεσα στα πλαισια του πιθανου προβληματος ετυχε φετος στο what hifi,περσι ηταν στην W4500 στο trusted reviews αν θυμαμαι καλα

Για δωσε λινκ γιατι εγω ειδα ξεχωριστες review

Άλλο πράγμα ο χρόνος απόκρισης (response time) και άλλο το input lag.

Ναι, έχεις δίκιο.

Το 17-33ms που έγραψα είναι το input lag των w5500 και B650.

Αλλά το 8ms response time που έγραψε το παλικάρι, μου φαίνεται νορμάλ.

Το input lag όμως της w4500 πχ σύμφωνα με το ίδιο site είναι 0-10ms. Αν πάρουμε, όπως ειπώθηκε, ως αδύνατο το 0, ακόμα και το 10 είναι πολύ καλό σε σχέση με το 17-33:p

Ναι, έχεις δίκιο.

Το 17-33ms που έγραψα είναι το input lag των w5500 και B650.

Αλλά το 8ms response time που έγραψε το παλικάρι, μου φαίνεται νορμάλ.

Το input lag όμως της w4500 πχ σύμφωνα με το ίδιο site είναι 0-10ms. Αν πάρουμε, όπως ειπώθηκε, ως αδύνατο το 0, ακόμα και το 10 είναι πολύ καλό σε σχέση με το 17-33:p

Μια χαρα ειναι και το 17-33ms. Το 99% των gamers δεν καταλαβαινει διαφορα. Επισης πλεον ολες οι lcd(philips,sony,samsung κ.τ.λ) εχουν το ιδιο input lag πανω-κατω

Θα σε γελάσω, δε ξέρω τι παίζει, αλλά το έχουν βάλει σαν αρνητικό και στις 2 τηλεόρασεις στο hdtvtest. Αλλά όντως λέει "sensitive gamers", οπότε λογικά δε θα είναι πρόβλημα.

Aλλά για το response time των 8ms, η 3 ετών 19" 190x6FB 4:3 που έχω τώρα για οθόνη pc και έχει 8ms δε με έχει προβληματίσει ποτέ. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι αυτό δε θα είναι πρόβλημα σε νέα οθόνη πλέον..

Last edited:
1)Στο review της 4000 γράφει ξεκάθαρα ότι τέτοιο μαύρο δεν είχαν ξαναδεί σε ελσιντι.
2)Καλύτερα χρώματα (δείτε τα τριγωνάκια και που εφάπτονται οι πλευρές)
3)Καλύτερα ηχεία
4)μικρότερο input lag.
και 10μπιτο πάνελ.

Αυτά τα 4+ δεν υπάρχουν πλέον στην 5500. Α το + των ματροσκών δεν ισχύει. Διότι δεν ξέρω κ πολλούς που κάθονται να transcodαρουν το dts σε ac3.

1)Στο review της 4000 γράφει ξεκάθαρα ότι τέτοιο μαύρο δεν είχαν ξαναδεί σε ελσιντι.
2)Καλύτερα χρώματα (δείτε τα τριγωνάκια και που εφάπτονται οι πλευρές)
3)Καλύτερα ηχεία
4)μικρότερο input lag.
και 10μπιτο πάνελ.

Αυτά τα 4+ δεν υπάρχουν πλέον στην 5500. Α το + των ματροσκών δεν ισχύει. Διότι δεν ξέρω κ πολλούς που κάθονται να transcodαρουν το dts σε ac3.

Ναι αλλα η w4000 βγηκε πριν 1.5 χρονο(αν θυμαμαι καλα) και τα δεδομενα εχουν αλλαξει. Το ιδιο ισχυει και για τα ηχεια. Θελω να πω πως αλλα κριτηρια ειχαν πριν 1-2 χρονια και αλλα τωρα που εχουν βγει πολλες καλες τηλεορασεις.

Για μενα 2 προβληματα εχουν οι sony γενικα. To clouding και την κακη ποιοτητα σε sd σημα. Φαινεται οτι το δευτερο εχει βελτιωθει,αλλα το clouding παραμενει

1- Η W4000 κυκλοφορησε περυσι τον Μαιο
2- Την κακη εικονα σε τηλεοπτικο σημα που την ειδες? Στο media markt?
Eχεις δει ποτε Χ4500 και Ζ4500? Ακομη και η W4000 εχει μια χαρα εικονα σε τηλεοπτικο...

1- Η W4000 κυκλοφορησε περυσι τον Μαιο
2- Την κακη εικονα σε τηλεοπτικο σημα που την ειδες? Στο media markt?
Eχεις δει ποτε Χ4500 και Ζ4500? Ακομη και η W4000 εχει μια χαρα εικονα σε τηλεοπτικο...

Ναι σε διαφορα μαγαζια οπου επαιξα με ρυθμισεις. Δεν συγκρινεται με philips. Προκαλω τον οποιονδηποτε να δει σε ενα μαγαζι πως η philips εξαφανιζει τις θολουρες, τις ατελειες και να συγκρινει με οποιαδηποτε sony.