--- Sony 2009 LCD's ---

Το trusted reviews παντα δινει καλες βαθμολογιες στις Philips.

Φαινεται οτι τα 1080p που γινονται 1080i , τα σπασιματα στην αναπαγωγη BluRay , τα 200 ms lag , το ανυπαρκτο μαυρο κτλ. δεν τα βλεπουν καν...

Το πλεον αξιοπιστο site ειναι το HDTVtest αλλα αυτοι δεν δοκιμαζουν ποτε μοντελα της Philips γιατι στις ψηφοφοριες που γινονται απο τους αναγνωστες σχεδον κανεις δεν ενδιαφερεται για την συγκεκριμενη μαρκα...

Το HDTV ειναι ερασιτεχνικο site και ειχε να κανει review κατι μηνες. Μην γινεσαι εριστικος. Τα μοντελα με perfect pixel κανουν ολα κανονικοτατα 1080p, οπως θα κανουν και τα επερχομενα

Αν η ταινια εχει σκοτεινη σκηνη και υαπαρχει σκοταδι στο σαλονι μας φαινεται το clouding?

Το trusted reviews παντα δινει καλες βαθμολογιες στις Philips.

Φαινεται οτι τα 1080p που γινονται 1080i , τα σπασιματα στην αναπαγωγη BluRay , τα 200 ms lag , το ανυπαρκτο μαυρο κτλ. δεν τα βλεπουν καν...

Το πλεον αξιοπιστο site ειναι το HDTVtest αλλα αυτοι δεν δοκιμαζουν ποτε μοντελα της Philips γιατι στις ψηφοφοριες που γινονται απο τους αναγνωστες σχεδον κανεις δεν ενδιαφερεται για την συγκεκριμενη μαρκα...

Συμφονω απολυτα.Παιδια επηδη δικα μου ατομα με πολυ αξιολογες μαρκες στα σπιτια τους,λογο του οτι ολες οι συνδεσεις και οι ρυθμισεις και καλιμπραρισματα στα σπιτια τους περνανε μονο απο τα χερια μου, εκτος απο τα ψαξιματα στα τοσα μαγαζια ,να παιζω με ολα τα καλουδια των τηλ. για ωρες.Συγκενης μου εχει την 42PFL9703D philips οτι και να κανω δεν με ενθουσηαζει σε σχεση με αλες κατα πολυ πιο φτηνες που εγω προσωπικα εχω καλιμπραρη,το βλεπω αισθητα με τα ματια μου και οχι μονο εγω.philips matchline 32 ειχα για 9 χρονια και αγορα τοτε 700,000 δρ.με διπλο tuner και ολα τα τοτε καλουδια,πριν 2 βδομαδες περιπου την αλαξα με μια κουρο. Μακαρι να συνεχυζε η philips αυτο που ειχε στις crt αλλα δυστηχως.Στη φοτο φενεται.

Attachments

• IMG_5553.JPG
    IMG_5553.JPG
    100 KB · Views: 45
Το HDTV ειναι ερασιτεχνικο site και ειχε να κανει review κατι μηνες. Μην γινεσαι εριστικος. Τα μοντελα με perfect pixel κανουν ολα κανονικοτατα 1080p, οπως θα κανουν και τα επερχομενα

Δεν είναι θέμα επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού, αλλά γνώσεων και μεθοδολογίας αυτού που κάνει το review. Ο Vincent του HDTVtest έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία, πολλές γνώσεις και τα κείμενα του συνοδεύονται από διαγράμματα και μετρήσεις που στηρίζουν τα λεγόμενα του. Το ίδιο ισχύει και για τον David McKenzie που έκανε και αυτός review μέχρι πρόσφατα στο HDTVtest, αλλά τώρα τα κάνει για λογαριασμό του AVForums. Αν διαβάσεις τα προηγούμενα reviews τους θα δεις πως δεν χαϊδεύουν αυτιά και το σημαντικότερο τα περισσότερα συμφωνούν και με τις απόψεις των μετέπειτα κατόχων. Έχουν αναφέρει clouding για Sony, banding για Sharp, προβλήματα επεξεργασίας των Philips και ότι άλλο αρνητικό ανακαλύπτουν στα reviews.

Ο John Archer του Trusted Reviews είναι πολύ επιφανειακός στην προσέγγιση του και ορισμένες φορές έχει γράψει και σοβαρές ανακρίβειες (πχ υπαρξη 100Hz σε τηλεόραση που δεν τα είχε). Όποτε τεστάρει κάποια Philips γράφει πως θέλει προσοχή με τις ρυθμίσεις, βάζει 9/10 ή 10/10 στην εικόνα και ξεμπέρδεψε. Ούτε λέει ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις, ούτε διαγράμματα βάζει, ούτε μετρήσεις κάνει.

+1 Αυτά πρόσεξα και εγώ, λείπουν αρκετά πράγματα από τα review τους.

+η απουσια φωτογραφιων απο τα review τους.Και μονο αυτο βαζει υποψίες....

Κάνει ακόμα ψηφοφορίες; Νόμιζα τις σταμάτησε...
Βασικά το HDTVtest έχει μια σημαντικότατη ροπή προς sony/samsung/panasonic. Από τον Γενάρη του 2008 δοκίμασε:

6 Sony
6 Samsung
6 Panasonic
2 LG
2 Toshiba
1 Philips
1 Sharp
1 Pioneer

Εγώ νομίζω ότι απλά δεν έχει πρόσβαση σε Philips. Βλέπω και εκείνη την διαφήμιση στα αριστερά των Dixons, οι οποίοι επίσης δεν εμπορεύονται Philips.
Παλιά (τότε που κάναμε donations για τα review) βλέπαμε και καμία philips (συνολικά 3 reviews έχει κάνει). Μετά σταμάτησαν... Οπότε, το ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για Philips είναι μάλλον δεν φέρνει ο "σπόνσορας"...

Βλέπω ότι ο σπόνσορας φέρνει και Matsui. Άντε μπας και δούμε και καμιά tv της προκοπής... :flipout:

Τώρα, από αξιοπιστία... Όπως το δει κανείς...

Σε ευχαριστώ Υperion!
Εκει προσανατολιζομαι και εγω ....βεβαια δεν θα εχει προσβαση στο internet αλλα δεν θα εχει clouding( αυτο οταν βλεπεις ταινια με κλειστα φωτα το διακρινεις?

Ναι. Ειδικά αν μιλάμε για backlight bleeding στις γωνίες. Πέφτει μέσα στις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Θα είναι εκεί κάθε φορά που θα βλέπεις ταινία...

Σαφώς υπάρχουν όλα τα μειονεκτήματα των πάνελ που φοράνε, αλλά και το upscaling που κάνει το pixel plus επίσης υπάρχει. Και αν καταφέρνει να δώσει "βάθος" ακόμα και σε τηλεοπτικό σήμα με τα υπάρχοντα πάνελ, ελπίζω σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα με SPVA, όταν με το καλό έρθουν...

Για το τηλεοπτικό σήμα παίζει ρόλο και το tuner.Oσες τηλεοράσεις έχουν Philips έχουν διαφορά υπέρ τους,ειδικά στα μέτρια σήματα.Χρόνια ισχύει η ίδια ιστορία απο επoχής CRT.

Tα υπόλοιπα αφορούν και την προτεραιότητα που δίνει η κάθε εταιρία πχ η Sony ποντάρει από ότι διαφημίζει στο HD σήμα από εξωτερικές πηγές...

Our apologies for the lack of reviews over the last few months. In view of the UK economic recession, we have had to seriously rethink our practice of buying brand new HDTV sets, reviewing them, and then selling them on as second-hand.

The reasons are twofold. First, we are concerned that the retailer from whom we’d bought the HDTV goes into administration (à la Empire Direct), leaving us out of both money and product. Second, the credit crunch will depress second-hand prices even more, and we definitely do not want to be holding on to big-ticket items (like television sets) which may be difficult to sell on in hard times.

What this means is that we will have to rely more and more on manufacturers to provide HDTV review samples. Which is always going to be tricky, because our leave-no-stone-unturned, honest and critical reporting style has more than ruffled the feathers of a few selected manufacturers. That said, we are still receiving HDTV sample units from manufacturers who believe in the performance of their products, and who appreciate our in-depth feedback.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsung-le40b650t2-le40b650t2w-20090316141.htm

Το clouding ειναι ενα θεμα υπερτιμημενο κατα την γνωμη μου. Για να το δει καποιος πρεπει στο 99% των περιπτωσεων να ειναι σβηστα τα φωτα και να ειναι εντελως μαυρη η οθονη. Δηλαδη σε κανονικη χρηση δεν προκειται να σε ενοχλησει ποτε.

Αν καποιος διαβαζει φορουμ δεν προκειται ποτε να παρει τηλεοραση. Η μια εχει το ενα προβλημα η αλλη το αλλο κτλ. το τοσο γινεται τοσο...

Και εγω οσες φορες αγορασα τηλεοραση παντα εβρισκα πολλες φορες αναφορες με προβληματα για ολα σχεδον τα μοντελα της αγορας αλλα τελικα ποτε δεν ειχα ο ιδιος ουσιαστικο προβλημα...-bye-

Είναι να μην σου τύχει. Δυστυχώς, το bleeding ειδικά στις γωνίες φαίνεται πάντα. Δεν χρειάζεται να είναι μαύρη η εικόνα, αλλά να βλέπεις οτιδήποτε με μαύρες μπάρες. Το clouding στην μέση της εικόνας σπάνια θα ενοχλήσει, μόνο σε σκοτεινά πλάνα...

Μπραβο βρε Yperion , ακριβως ετσι εχουν τα πραγματα!!!Λειπει η αντικειμενικοτητα και υπερισχυει το υποκειμενικο στοιχειο κατι που μπευρδευει περισσοτερο .....τα ηδη μπερδεμενα!!!
Αυριο θα την παραγγειλω την 46z4500!

Όλες οι απόψεις υποκειμενικές δεν είναι; Σε φόρουμ βρισκόμαστε, που ο καθένας λέει την γνώμη του. Δεν φαντάζομαι κάποιος να εκφράζει την "αντικειμενική" άποψη, η οποία δεν ξέρω αν υπάρχει.

Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον που αγόρασε τηλεόραση (οποιαδήποτε μάρκας) και είχε clouding το οτιδήποτε. Αν γνώριζε όμως από πριν την πιθανότητα, και έκανε επιλογή με βάση άλλα χαρακτηριστικά, τότε είναι πιο εύκολο να το αποδεχτεί. Αλλά ο καθένας θα στεναχωρηθεί λιγάκι αν του συμβεί οτιδήποτε στραβό σε μια νέα τηλεόραση...

Bρε παιδιά νομίζω ότι το έχετε παρακάνει με το clouding, η μόνη στιγμή που γίνεται αντιληπτό είναι σε συνθήκες απόλυτου σκότους, τη στιγμή που αλλάζεις πχ από AV1 σε AV2.... Όταν υπάρχει εικόνα στην tv δεν φαίνεται το παραμικρό. Τα λέω αυτά μιας και η δικιά μου tv(Χ3500) έχει clouding και παρόλα αυτά την απολαμβάνω όσο δεν πάει. Το σημαντικό σε μια tv είναι πχ τα 100Hz να δουλεύουν σωστά, να μην έχει Judder και γενικότερα να μπορεί να σε κάνει να μην θέλεις να ξανασχοληθείς με δαύτην!!!!!!

Το clounding δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό,καθώς πολλοί τα μπερδεύουν και με το backlight που πάντα φωτίζει μια "μαύρη οθόνη" και όποια αρνητική διαφήμιση σαν μειονέκτημα αυτών των τηλεοράσεων που το παρουσιάζουν,αφορά και εμπορικούς λόγους.
Φυσικά πάντα υπάρχει και η αστοχία υλικών κατασκευής όποτε ένα μικρό πρόβλημα γίνεται μεγάλο και αυτό είναι θεμα αξιοπιστίας εταιρίας και εγγύησης.

Επίσης σωστά θέτεις το παραμυθάκι με τα hz όπως επίσης διαφημίζεται,και όχι πως δουλεύει τελικά (και όχι από αναφορές review κλπ).Στην αγορά πλεόν μπορεί να βρεί τηλεόραση με 100hz με 400ευρώ γι'αυτό το λόγο.

Last edited:
Bρε παιδιά νομίζω ότι το έχετε παρακάνει με το clouding, η μόνη στιγμή που γίνεται αντιληπτό είναι σε συνθήκες απόλυτου σκότους, τη στιγμή που αλλάζεις πχ από AV1 σε AV2.... Όταν υπάρχει εικόνα στην tv δεν φαίνεται το παραμικρό. Τα λέω αυτά μιας και η δικιά μου tv(Χ3500) έχει clouding και παρόλα αυτά την απολαμβάνω όσο δεν πάει. Το σημαντικό σε μια tv είναι πχ τα 100Hz να δουλεύουν σωστά, να μην έχει Judder και γενικότερα να μπορεί να σε κάνει να μην θέλεις να ξανασχοληθείς με δαύτην!!!!!!

Σε ταινίες με μαύρες μπάρες τι γίνεται;

Να σου απαντήσω εγώ όπως το έχω δεί με σήμα από πηγή σε W4500.Είναι ανάλογα το σήμα.Αλλες φορές φαίνεται άλλες όχι.

Σε ταινίες με μαύρες μπάρες τι γίνεται;

Πίστεψέ με δεν θα το παρατηρήσεις.Δεν ξέρω,μπορεί και να μην είμαι τόσο ψείρας,αλλά ποτέ δεν είπα: ωχ τι πατάτα είνaι αυτή στις γωνίες.Για μένα δεν είναι πρόβλημα πραγματικά,ιδιαίτερα με το μαύρο που βγάζουν οι νέες Tv...

Λέει και κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση ( πέρα απο το ότι περιλαμβάνει και σχόλιο για χρήση της τηλεόρασης ως μόνιτορ pc και λέει για πεντακάθαρες γραμματοσειρές κλπ :a0210:) είναι τα σχόλια για FPS games ( ότι είναι άψογα δηλαδή ).

Γενικά αναφέρει κάθε πτυχή το Review, μπράβο τους κι ας είναι μόνο στα Γαλλικά.

Contrast 2961:1 , θα το ζηλευαν οι περισσοτερες τηλεορασεις πλασμα εκτος απο Kuro...και για LCD χωρις πανελ SPVA δεν το συζηταμε , μονο να το ονειρευτουν μπορουν...

Ναι άλλα όχι ANSI που μετράνε συνήθως... Το on/off που μέτρησαν, σε συνδυασμό με το dimming που κάνει η σόνυ, παραπληροφορεί λίγο...
Επίσης, δεν δρέπει και δάφνες σε SD, ενώ αναφέρει την philips εκεί...