--- Sony 2009 LCD's ---

Οι τιμες για να ειναι συγκρισιμες πρεπει να ειναι απο τον ιδιο δοκιμαστη. Αλλιως δεν εχουν νοημα.

Παντως επειδη αναφερθηκε η PX80 στο ιδιο site λογω μειωμενης φωτεινοτητας βγαζει μονο 885:1 ΑNSI contrast ...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=425&p1=4903&ma2=60&mo2=361&p2=4237&ph=14

Αντιθετα η PZ80 με καλυτερη φωτεινοτητα και μαυρο βγαζει πανω απο 4,000...

http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=10&ma1=16&mo1=425&p1=4903&ma2=60&mo2=242&p2=3520&ph=14

Κάνει ακόμα ψηφοφορίες; Νόμιζα τις σταμάτησε...
Βασικά το HDTVtest έχει μια σημαντικότατη ροπή προς sony/samsung/panasonic. Από τον Γενάρη του 2008 δοκίμασε:

6 Sony
6 Samsung
6 Panasonic
2 LG
2 Toshiba
1 Philips
1 Sharp
1 Pioneer

Εγώ νομίζω ότι απλά δεν έχει πρόσβαση σε Philips. Β

Bασικα αν γραφτεις στο site τους σου στελνουν ερωτηματολογιο με email και κανουν γκαλοπ για το ποια τηλεοραση πρεπει να δοκιμασουν στην συνεχεια.
Ειναι προφανες οτι επειδη η Philips δεν ειναι τοσο δημοφιλής οσο οι μαρκες που αναφερεις παραπανω δεν παιρνουν τα μοντελα της αρκετες ψηφους ωστε να δοκιμαστουν.

Επισης αναφερεται κατι το πολυ βασικο που δεν το εχω δει να γραφεται αλλου. Ο οπισθιος φωτισμος ειναι "Hot Cathode Fluorescent Lamp" (HCFL) αντι για "Wide Color Gamut-Cold Cathode Fluorescent Lamp" (WCG-CCFL) που ειχαν παλιοτερα μοντελα οπως W4000/4500 ,Ζ4500, X3500 κτλ. Δεν γυρισαμε δηλαδη πισω σε απλο CCFL αλλα περασαμε σε αλλο ειδος φωτισμου...

Τελικα ψαχνοντας στο επισημο site της Sony βρηκα οτι ο φωτισμος δεν ειναι HCFL στην W5500 (οπως και σε ολα τα υπολοιπα μοντελα πλην WE2 ειναι CCFL)...

http://presscentre.sony.eu/imagelibrary/downloadMedia.asp?MediaDetailsID=10721

Bασικα αν γραφτεις στο site τους σου στελνουν ερωτηματολογιο με email και κανουν γκαλοπ για το ποια τηλεοραση πρεπει να δοκιμασουν στην συνεχεια.
Ειναι προφανες οτι επειδη η Philips δεν ειναι τοσο δημοφιλής οσο οι μαρκες που αναφερεις παραπανω δεν παιρνουν τα μοντελα της αρκετες ψηφους ωστε να δοκιμαστουν.

Είμαι γραμμένος στο site, αλλά δεν έχω λάβει mail για ψηφοφορία, εκτός από 1 φορά, αρκετά παλιά. Μόνο ειδοποίηση για νέα review. Οι υπόλοιποι λαμβάνετε mail για ψηφοφορίες; Έχω κάνει κάτι λάθος;

Είμαι γραμμένος στο site, αλλά δεν έχω λάβει mail για ψηφοφορία, εκτός από 1 φορά, αρκετά παλιά. Μόνο ειδοποίηση για νέα review. Οι υπόλοιποι λαμβάνετε mail για ψηφοφορίες; Έχω κάνει κάτι λάθος;

Γιώργο στα mail που ενημερώνει για reviews στέλνει και κάποιο link για poll, ώστε να ψηφίσεις για το επόμενο.

Η διαθεσιμότητα των νέων Sony, λειτουργεί ευεργετικά, από ό,τι φαίνεται, στη πτώση της τιμής της:

Κάτω από 1 χιλιάρικο η 40V5500 και η 40W5500 στα 1127 Ευρώ, στον "Λημναίο".

Το μόνο κρίμα σ' αυτή τη TV, είναι ότι η Sony θα ενσωματώσει στο επόμενο ή μεθεπόμενο μοντέλο το "USB High Definition Media Player" των νέων Samsung.

Ναι, αυτό έβλεπα τώρα, δεν αξίζει για περίπου 100 Ευρώ... κυρίως για τα 100Hz και το "Image Blur Reduction"

W5500vsV5500.jpg

"Image Blur Reduction" κανουν ολες οι LCD 100 Ηz , ελπιζω να μην γινει σαν την Philips η Sony και να διαφημιζει τα αυτονοητα.-bye-

LOL δεν το ήξερα αυτό! Μου φάνηκε πάντως σαν πλεονέκτημα!! :flipout:

Την V5500 καλυτερα να την αποφυγεις. Το προηγουμενο μοντελο V4000 ειχε πολλα προβληματα με Motion blur (μαλλον λογω ελαττωματικων πανελ)...

http://www.avforums.com/forums/lcd-televisions/875137-sony-v4000-v4500-motion-trailing-issue.html

Καλυτερα W5500 η Samsung 40B650 εφοσον ομως τις βρεις κοντα στο χιλιαρικο.-bye-

Γιαννη μη σε μπερδευει το ονομα της(σειρα V).Ειναι αντικαταστατρια και μαλιστα πολυ επαξια της σειρας W4000,χωρις καθολου blur.εδω και ενα review
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/03/31/Sony-Bravia-KDL-40V5500-40in-LCD-TV/p1

"Image Blur Reduction" κανουν ολες οι LCD 100 Ηz , ελπιζω να μην γινει σαν την Philips η Sony και να διαφημιζει τα αυτονοητα.-bye-

Ναι άλλα ταυτίζονται οι 2 τεχνολογίες; Τα 100 Hz μπορούν να μειώσουν την θολούρα, όπως μπορεί να κάνει και το overdrive του πάνελ. Αν κάνεις και overdrive και 100 Hz είναι σαφώς καλύτερα από το να κάνεις το κάθε ένα χωριστά. Αν δεν μας πει η σόνυ τι ακριβώς εννοεί με το "Image Blur Reduction", δεν μπορούμε να πούμε. Αν δεν κάνει τίποτα, είναι μαρκετινίστικο. Αν κάνει κάτι άλλο, ίσως δεν είναι...

Πολλές 100hz τηλεοράσεις τελευταία από όλες τις φίρμες.Δεν θα υπάρχει και marketing από ουσία ;

Τα 100 Hz αυξανουν το response time και μειωνουν το blur αρα εχουμε blur reduction , αρα καποιοι διαφημιζουν κατι που υπαρχει εδω και χρονια.

tech_LiveColorCreation_expand.jpg

Διαφημιση της Sony για τον φωτισμο Wide color gamut.

Ειρωνικο δεν ειναι που εγκατελειψε κατι που υποστηριζε επι χρονια για χαρη του περιορισμου του κοστους?-bye-

πραγματι αν και δεν το εγκατελειψε,απλα δεν το χρησιμοποιει στην W5500

Ναι, άλλα το Wide color gamut που χρειάζεται; (Προβοκατόρικη η ερώτηση :flipout: )

πουθενα,στο μονο που χρησιμευει ειναι στις μπροσουρες απ οτι φαινεται,αντε και μια μικρη θυσια στη χρωματικη ακριβεια στα γραφηματα

cie.jpg

Perhaps as a consequence of Sony's decision to downgrade the backlight unit on the KDL40W5500 from WCG-CCFL to CCFL, primary chromaticities seemed to have taken a hit compared to those on the W4000 and W4500 series. In particular, green primary colour point was deviated towards blue, and red primary was undersaturated though this was partially offset by the presence of red push. Activating [Live Colour] only served to increase the colour intensities/brightness globally, which would inevitably aggravate the red push so we left this setting off for critical viewing.

cie.jpg

Συγκρινετε την ακριβεια που ειχε στα χρωματα (ως προς τα προτυπα) η W4500 (κατω γραφημα) με την αποκλιση που βλεπουμε στην W5500 (εικονα πανω).

Δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι μονο "για τις μπροσουρες"...-bye-