--- Sony 2009 LCD's ---

Σύντομα θα την δούμε και από άλλους οπότε θα βγάλουμε άκρη.

Πάντως το fullhd.gr θα έχει αρκετές αποκλειστικότητες αυτή την εποχή αφού θα μαζεύει όλα τα υποψήφια προϊόντα για eisa πριν αυτά κυκλοφορήσουν.

το συγκεκριμενο κομματι δεν παει για EISA ομως,ειναι νωρις ακομα και ειδικα ενα τοσο early production unit

Αν και η μεγέθυνση δεν είναι αρκετή ούτε εμένα μου μοιάζει για IPS, και υπάρχει και το θέμα του μεγέθους. Απλά με δεδομένο το ότι μπλέχτηκε με το πάνελ και ότι αναφέρει προβλήματα με τις γωνίες θέασης αναρωτιόμουν μήπως υπήρχε πιθανότητα να φοράει ASV της Sharp.

Στα ASV τα subpixel σχηματιζουν τριγωνο...

MultiPixel_SHARP.png

Το ακούσαμε κι αυτό... 200Hz Sony με LG-Philips πάνελ... :flipout:

(Κάτι περίεργο παίζει πάντως με τα πάνελ LCD φέτος, μυστήρια πράγματα...)

Το πάνελ της Ζ5500, θα μπορούσε να είναι και ASV όμως, καθώς δεν νομίζω πως η Sharp σταμάτησε την παραγωγή πάνελ με συμβατική διάταξη υπο-εικονοστοιχείων, αυτή η πατέντα με την τριγωνική διάταξη (επιεικώς απαράδεκτη κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη) μας προέκυψε μόλις πριν από 1,5 χρόνο, αν θυμάμαι καλά.

Εδώ, για το πως φαίνονται τα IPS, S-IPS στο μικροσκόπιο (στο τέλος του slide).

Εδώ, για το πως φαίνονται τα PVA, MVA, ASV στο μικροσκόπιο (στο τέλος του slide).

Πολύ εξεζητημένο μοντέλο η WE5. Καλά τα οικολογικά καλούδια αλλά έρχονται σε βάρος της εικόνας. Μόνο για τους οικολογικά ή διακοσμητικά υπερευαίσθητους ;)

Υ.Γ Ο John Archer τείνει να γίνει θρύλος αλά Τσακ Νόρις. Με το ένα μάτι κοιμάται, με το άλλο καλιμπράρει, ενώ γνωρίζει και τυφλό σύστημα με τα πόδια για να γράφει ταυτόχρονα τα reviews :D

Last edited:
Γιατι ρε παιδιά, δεν γίνεται να κάνει 1 review/ ημέρα; Δεν ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αλλά δεν μου φαίνεται κι απίθανο. Ειδικά αν έχει μια Χ κ@υλα με τον τομέα.

Χωρις μετρησεις και με μονο οπλο το ματι γινεται καποιος να κανει οχι μια αλλα 10 δοκιμες την ημερα.

Το αποτελεσμα ειναι βεβαια το 80% των τηλεορασεων να εχει παρει 9/10 στην εικονα (ακομη και αυτες που αποδεδειγμενα ειχαν πολλα προβληματα) αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια...-bye-

Καλά και δεν το ξέρει το site ότι ο τύπος κάνει άρπα-κόλλα δουλειά; Γιατι δεν τον σουτάρουν να βάλουν έναν επαγγελματία στη θέση του;

Υ.Γ Ο John Archer τείνει να γίνει θρύλος αλά Τσακ Νόρις. Με το ένα μάτι κοιμάται, με το άλλο καλιμπράρει, ενώ γνωρίζει και τυφλό σύστημα με τα πόδια για να γράφει ταυτόχρονα τα reviews :D

Κι αν κουραστούν οι πατούσες του, κάνει και κανένα copy-paste να τις ξεκουράσει... :D :D :D

Και ποιος είπε πως το άρπα/κόλλα δεν είναι το ζητούμενο σε παρόμοιες σελίδες που τεστάρουν από κινητά και mp3, μέχρι προβολείς και motherboards. Το μοναδικό παρόμοιο site που θεωρώ σχετικά αξιόπιστο (όσον αφορά τις τηλεοράσεις) είναι το αμερικάνικο Cnet (το αγγλικό είναι αρκετά επιφανειακό).

Α, μάλιστα... Ο κ. Τοξότης μας έδωσε τη λύση και για το clouding.

Βρε κουτά, δεν έφταιγε ο τρόπος κατασκευής των πάνελ, ο οπίσθιος φωτισμός μας την έκανε τη δουλειά... :flipout: :flipout: :flipout:

...the 40WE5's pictures look identical to the excellent ones witnessed on the 46W5500. Except that in one respect, they're actually slightly better. For the residual signs of backlight inconsistency noted under extremely dark conditions with the 46W5500 are to all intents and purposes gone completely on the 40WE5... ...Presumably, this is a result of all the in-house work Sony has put into developing the 40WE5's new eco backlight...

Aν το αποτέλεσμα στην πράξη είναι καλό στην κρίση μας για ότι θέλουμε, ποιός νοιάζεται για τα review ,τι πάνελ φοράνε κλπ που γίνονται για εμπορικούς λόγους ανάλογα πως συμφέρουν τους εμπλεκόμενους.

Αν βέβαια υπάρχουν ίδια προιόντα με διαφορές ποιότητας,τότε ναι υπάρχει θέμα για συζήτηση...

Και ποιος είπε πως το άρπα/κόλλα δεν είναι το ζητούμενο σε παρόμοιες σελίδες που τεστάρουν από κινητά και mp3, μέχρι προβολείς και motherboards. Το μοναδικό παρόμοιο site που θεωρώ σχετικά αξιόπιστο (όσον αφορά τις τηλεοράσεις) είναι το αμερικάνικο Cnet (το αγγλικό είναι αρκετά επιφανειακό).

Ακριβως, οχι μονο δεν του κανουν παρατηρηση αλλα φαινεται και πιο εργατικος ετσι ...."αφεντικο 3 LCD δοκιμασα απο το πρωι σημερα" , "μπραβο αγορι μου , δοκιμασε και 3 κινητα το απογευμα και δυο καφετιερες για να γεμισουμε υλη το site"...:flipout:

Aν το αποτέλεσμα στην πράξη είναι καλό στην κρίση μας για ότι θέλουμε, ποιός νοιάζεται για τα review ,τι πάνελ φοράνε κλπ που γίνονται για εμπορικούς λόγους ανάλογα πως συμφέρουν τους εμπλεκόμενους.

Γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να μάθουμε πως θα παίζει μια τηλεόραση σπίτι μας σωστά ρυθμισμένη. Στην πλειοψηφία των καταστημάτων δεν μπορείς να ακουμπήσεις χειριστήριο και οι τηλεοράσεις παίζουν σε κάποιο default δυναμικό mode. Στην μειοψηφία που έχεις πρόσβαση σε χειριστήριο δεν υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες, ούτε ποικιλία σε πηγές/υλικό οπότε παίρνεις απλά μια ιδέα. Αξιόλογη προσομοίωση μπορείς να πετύχεις μόνο σε πολύ εξιδεικευμένα καταστήματα, αλλά πρέπει να είσαι τυχερός ώστε α) να εμπορεύεται το μοντέλο που σε ενδιαφέρει και β) να παίζει σε demo. Ο μόνος άλλος τρόπος (που μπορώ να σκεφτώ) για να αποκτήσει κάποιος προσωπική άποψη είναι να έχει κάποιος γνωστός του το ίδιο ή κάποιο παρόμοιο μοντέλο.

Αυτός είναι ο λόγος που αναγκαστικά κάποιος στρέφεται σε γνώμες τρίτων είτε αυτοί είναι τα μέλη κάποιου φόρουμ ή τα reviews από διάφορα sites. Εννοείται φυσικά πως όλες οι πληροφορίες από τρίτους πρέπει να φιλτράρονται και να επιβεβαιώνονται.

Ακριβως, οχι μονο δεν του κανουν παρατηρηση αλλα φαινεται και πιο εργατικος ετσι ...."αφεντικο 3 LCD δοκιμασα απο το πρωι σημερα" , "μπραβο αγορι μου , δοκιμασε και 3 κινητα το απογευμα και δυο καφετιερες για να γεμισουμε υλη το site"...:flipout:

Γιάννη δεν νομίζω πως υπάρχει σχέση εργοδότη/εργαζόμενου (φυσικά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος). Μάλλον για κάποια συνεργασία με το "κομμάτι" μιλάμε. Άλλωστε ο ίδιος κάνει reviews τόσο για το www.avreview.co.uk (προχθές είχε συγκριτικό με 4 32άρες :D), όσο και για το περιοδικό HomeCinema Choice.

Re: Απάντηση: --- Sony 2009 LCD's ---

Gaming Responsiveness and Input Lag

LCD TVs without a 100hz system typically react quicker to input commands, because they don't have to generate motion vector information and new inbetween frames before sending video to the LCD panel. (Even in 100hz TVs which let you turn this process off, a delay is still often involved, but this depends on the TV design). This was the case here: even before engaging GAME Mode, my usual test game of Halo 3 felt very quick and responsive. Turning the GAME mode on made no discernible difference to responsiveness.

Αντε darkie βρηκες τηλεοραση για gaming που ηθελες...-bye-