Sony 6400

Χρησιμοποιώντας σιγά σιγά την μηχανή , αρχιζω και παρατηρώ κάποια σημεία που είναι μείον.
1) Εργονομικά το κουμπί του βίντεο είναι σε εντελώς λάθος θέση , τουλάχιστον για τα δικά μου χέρια και γούστα.
Σε εκδήλωση που έπρεπε να εναλλασω το βίντεο με φωτό και το αντίστροφο , έψαχνα να το βρω...
2) Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι χρειάζεται gimbal για λήψη βίντεο. Παρ' ολες τις φιλότιμες προσπάθειες μου το βίντεο βγαίνει κουραστικό από τις συνεχείς κινήσεις..
3) Δεν έχω κανένα πρόβλημα στο θέμα της ευκρίνειας της οθόνης..
4) Σε 4k η ποιότητα βιντεο είναι απίστευτη. Σε σχέση με την gopro 7 black , που επίσης δουλεύω αλλά και με το drone , είναι πολύ καλύτερη η εικόνα της α6400.

Το κουμπί για βίντεο στη γωνία χωμένο,
Κλασική περίπτωση...
υπάρχει σε όλες τις nex και α5χχχ, α6χχχ xρονια τώρα..
Δε ξέρω αν με function key ορίζεται η λειτουργία αλλού.

Απάντηση: Re: Sony 6400

Εχει 1 custom button αλλα εχω δωσει εκει την εστιαση. Θα δω , ισως το αλλαξω. Η συνδεση NFC δεν λειτουργει με το κινητο (huawei p20 pro) , η δεν καταφερα εγω να το κανω. Σε αναμονη του p30 pro ισως και να συνδεθει εκει.

Κάτι τέτοιο ;

Χθες το απόγευμα πήγα με το σετακι ΕΜ1 40-150 σε μιά μάζωξη πουλάδων του ΑΠΘ. Είχαν μαζί τους πολλά όπλα από όλους τους στάβλους εκτός της FUJI. Στα γήπεδα τένις της παραλίας. Οι δυο SONY A7 II/6300 με τον 70-200 4.0 ήταν ανίκανες να παρακολουθήσουν το μπαλάκι αλλά μπορούσαν άνετα να παρακολουθούν τοιν παίκτη. Η ΕΜ1 η δική μου δεν μπορούσε να παρακολουθήσει το μπαλάκι με τίποτε. Ούτε από 12χρονο. Ζορίστηκε ακόμη και στα πατίνια lime που έρχονταν. Η ΕΜ1 ΙΙ κάποιου άλλου ήταν καλύτερη σαφώς. Υπήρχαν διάφορες CANON αλλά κανένας ιδιοκτήτης δεν ήταν ούτε καπως γνωστός ούτε ιδιαίτερα φιλικός. Τελικά η μηχανή που με εντυπωσίασε ήταν μια NIKON D2X, 12ετίας, με τον SIGMA 500 4.5 APO και στην οποάι κούμπωσα και τον δικό μου ΝΙΚΟΝ 80-200. Άλλη κατάσταση. Πραγματικά. Με τον SIGMA εβγαλε υπέροχες φωτο τα πουλιά, τα πατίνια , το μπαλάκι από 30 μέτρα απόσταση και με τον δικό μου ΝΙΚΟΝ από 15 μέτρα απόσταση. Προβληματίστηκα ακόμη περισσότερο όταν έμαθα ότι ο κάτοχός της την πήρε μτχ. με λιγότερο από 100.000 λήψεις με 220 ευρώ ενώ ο SIGMA μτχ. του στοίχισε 1170 ευρώ αν άκουσα καλά. Δηλαδή με 1300 ευρώ, όσο οι μεσαίες ακάθρεφτες όταν πρωτο παρουσιάζονται, παίρνεις υπερτηλεφακό και σώμα πυροβόλο ;;

Προβληματίστηκα φανερά.

Απάντηση: Re: Sony 6400

Βλάση δεν βλέπω κάτι περίεργο σε αυτό που γράφεις. Επιβεβαιώνεις αυτά που συζητούσαμε πριν κάποια χρόνια, οι ακάθρεπτες έχουν κάνει τεράστια βήματα αλλά στην ειδικά στην κατηγορία σπορ-δράσης ακόμη παλευουν να σταθούν επάξια δίπλα σε τοπ DSLR (ακόμη και παλιά μοντέλα). Η D2X παρότι παλιό σώμα DSLR ήταν φτιαγμένη για φωτό δράσης με τεχνολογία εστίασης δοκιμασμένη επί χρόνια. Τα ακάθρεπτα σώματα που περιγράφεις δεν ανήκουν στην ίδια τοπ κατηγορία δράσης και κάποια απο αυτά όπως π.χ. η ΕΜ1 τεχνολογικά είναι μια εξαετία σε τεχνολογία πίσω στον συγκεκριμένο τομέα με χάλια CAF+TR και υποφερτό όχι κορυφαίο CAF. Ακόμη και της πιο νέας ΕΜ1.2 το CAF+TR παρότι βελτιώθηκε χωρίς να το έχω δοκιμάσει πιθανολογώ ότι αδυνατεί να παρακολουθήσει ταχύτατο μικρό αντικείμενο όπως ένα μπαλάκι τένις απο αθλητή.
Το 2012 πήγα με την παλιά Ε1 (DSLR) μοντέλο 2003 και τον 50-200 (Ι) σε ποδηλατικό αγώνα (τρίαθλο ήταν) και την γυρισα τυχαία σε CAF με 5-6 fps, έμεινα με το στόμα ανοιχτό ελάχιστες φωτό έχασε. Κοιτάζω τις φωτό ακόμη και σήμερα και τσιμπιέμαι αν έχουν βγεί απο μηχανή 16 ετών των 5 MPx. Και την εποχή εκείνη τα top μοντελα δρασης της Canon Nikon ήταν απείρως καλύτερα σε CAF, άρα δεν μου κάνει εντύπωση η απόδοση της D2X (μοντέλο 2006)

Επιπλέον να πούμε στα σπόρ σημαντικό ρόλο παίζει και ο χρήστης, απαιτεί ταυτόχρονα καλή γνώση του αθλήματος και του εξοπλισμού ειδικά με τις ακάθρεπτες ωστε να επιλέξει τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο σενάριο. Εγω στην Ε1 τότε ένα κουμπάκι γύρισα και πουφ οι φωτό βγήκαν απο μόνες τους (ούτε το κλείστρο δεν θυμάμαι αν πατούσα :flipout:)

ουτε κι εγω βλεπω τιποτα περιεργο...τι σχεση εχει η α7 ΙΙ (απο τις πιο αργες σονυ) με την ειδικα φτιαγμενη για σπορ Νικον (εστω και πιο παλια) ?

Η αντιστοιχη της τωρα ειναι η σονυ α9.... αυτη ειναι φτιαγμενη για τετοιες καταστασεις.

και φυσικα ο χρηστης να ξερει καλα τι κανει....οι νεες μηχανες θελουν αλλη μεταχειριση.

ΥΓ... αλλωστε κανεις δεν εφυγε απο τις dslr (ουτε κι εγω) επειδη ηταν αργες ή ειχαν κακη εικονα. Την canon 7D ειχα , τρομερη μηχανη στην εποχη της. Αλλα ειναι αλλες οι προτεραιοτητες πια (για μενα τουλαχιστον).

Ποιο φίλτρο να προτιμήσω για τον 16-50mm;;;
Πιο πολύ για την προστασία του ...

Re: Απάντηση: Sony 6400

Ποιο φίλτρο να προτιμήσω για τον 16-50mm;;;
Πιο πολύ για την προστασία του ...

δεν χρειάζεσαι φίλτρο. Ο ίδιος ο 16-50 αποτελεί το φίλτρο προστασίας του αισθητήρα. Για οτιδήποτε άλλο απλώς χαντακώνει τη μηχανή.

Last edited by a moderator:
Υπάρχει λόγος ...monitor που δεν dimarei σε 4κ, flip screen για selfies kai vlogging, εγγραφή χωρίς όριο 30 λεπτών, λίγο καλύτερο caf, καλύτερη αυτονομία.

Ειδικά αν χρησιμοποιείς φακούς με σταθεροποίηση, η Sony έχει πολλούς, σίγουρα τη προτιμάς.

Αν θες βέβαια φακούς χωρίς σταθεροποίηση, τότε καλύτερα α6500.

ΑΛΛΑ η 6400 είναι η εξέλιξη της 6300, το έχουμε πει...την εξέλιξη της α6500 ακόμα τη περιμένουμε.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk

Η περίπτωση της Α6400 μου θυμίζει αρκετά την ΝΕΧ-6 που ήρθε μετά την NEX-7 που αν και ναυαρχίδα υστερούσε σε σημεία από τη NEX-6.
Αυτό που ακολούθησε ήταν μια νέα σειρά με κωδικό όνομα Α6xxx και όχι η εξέλιξη της NEX-7.
Μήπως να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο μετά την Α6400;

Για να λέμε και την αλήθεια και όχι μόνο αρνητικά, η sony με την εστίαση το έχει πάει ''αλλού'' το θέμα, νέο Firmware που προσθέτει και EYE AF σε ζώα σε μηχανή κόστους 1.000 ευρώ!!! Μπράβο στην Sony για αυτό!!
Οτι πρέπει όχι μόνο για επαγγελματίες άλλα και όλους τους ''απλούς'' χρήστες που έχουν σκύλους, γάτες κλπ.

https://www.sony.gr/electronics/support/e-mount-body-ilce-6000-series/ilce-6400/downloads/00016143

Για να λέμε και την αλήθεια και όχι μόνο αρνητικά, η sony με την εστίαση το έχει πάει ''αλλού'' το θέμα, νέο Firmware που προσθέτει και EYE AF σε ζώα σε μηχανή κόστους 1.000 ευρώ!!! Μπράβο στην Sony για αυτό!!
Οτι πρέπει όχι μόνο για επαγγελματίες άλλα και όλους τους ''απλούς'' χρήστες που έχουν σκύλους, γάτες κλπ.

https://www.sony.gr/electronics/support/e-mount-body-ilce-6000-series/ilce-6400/downloads/00016143

[h=3]Ενημέρωση, έκδ.2.00[/h]
Προσθέτει αυτόματη εστίαση στα μάτια σε πραγματικό χρόνο για ζώα
Επιτρέπει τη λειτουργία με το ασύρματο τηλεχειριστήριο RMT-P1BT
Βελτιώνει τη συνολική σταθερότητα της μηχανής

Χαζεύοντας στο διαδίκτυο έπεσα σε ένα Review του ''theverge'' για την Α6400, από όσο review έχω διαβάσει για την μηχανή είναι αυτό που κατά την γνώμη μου και έχοντας δουλέψει την μηχανή ταυτίζομαι 100%...

Μάλιστα η τελευταία παράγραφος του Review συμπυκνώνει και όλο το ζουμί.

''Sony has done a good job updating the technology inside its APS-C cameras, especially the autofocus system, but now it needs to turn its attention to the body and user interface. If it gets those things right, then it might have the ultimate enthusiast-level camera for photography and video''

https://www.theverge.com/2019/3/15/18266143/sony-a6400-review-mirrorless-compact-vlogging-camera

Σε όλα αυτά που δίνει (αν εξαιρέσεις την εργονομία όπως και το πολύπλοκο μενού της όπως άλλωστε όλες οι sony) για τα λεφτά της είναι οτι καλύτερο. Να πας στην a6500 για σταθεροποιηση; μα δεν είδα και κάποια τρελή διαφορά στην σταθεροποίηση της σε preview σε σχέση με τα πολύ καλύτερα και ουσιαστικά καλούδια της δεν την συγκρίνω με την a6500 όσο για την πολύ ακριβότερη της α6600 (κοντά στο 1000ρικο) για μια καλυτερη σταθεροποίηση και την αυτονομία και ίσως λίγο καλύτερο grip με κάποιες λεπτομέρειες ακόμα δεν θα δικαιολογούν τα παραπάνω λεφτά, λεφτα που μπορεί να δώσει κάποιος για εναν καλύτερο φακό όπως πολύ σωστά συμβουλεύει και ο Γιαννης (που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα και περισσότερα) ούτε και τα 700 για την xt3 πιστεύω για να κερδίσεις καλύτερο σχεδιασμό σώματος και από την ποιότητα της εικόνας να είναι περίπου στα ίδια, άσε που μπαίνεις και σε περιπέτειες στο lightroom.. 🤔 😉