Sony 6400

το θεμα ειναι οτι οι μικρες γινονται και μεγαλες...το αντιθετο δε γινεται.

Πχ αν θες με ενα prime, μια χαρα ειναι οπως ειναι, μπαινουν σ ενα μικρο τσαντακι.
αν θες ενα μεγαλο ζοομ, μ ενα αντιστοιχο γκριπ κανεις δουλεια και παλι.

Κατι χανεις, κατι κερδιζεις....

το θεμα ειναι οτι οι μικρες γινονται και μεγαλες...το αντιθετο δε γινεται.

Πχ αν θες με ενα prime, μια χαρα ειναι οπως ειναι, μπαινουν σ ενα μικρο τσαντακι.
αν θες ενα μεγαλο ζοομ, μ ενα αντιστοιχο γκριπ κανεις δουλεια και παλι.

Κατι χανεις, κατι κερδιζεις....

έχω και μικρή. Πολύ μικρή.

Αλλά δουλεύω και τηλεφακό 2.8. Και μου αρέσει....

Εχω έναν NIKON AFS 80-200 2.8 και έναν OLYMPUS 40-150 2.8. Τους φορώ πάνω σε NIKON FF και σε OLY EM1. Είχα και τέτοιο φακό και έναν SIGMA 400 5.6. Ψάχνω μήπως βρω κάτι σε μοντούρα ΝΙΚΟΝ σε μτχ. π.χ. 200-500.

Όσο πιο μεγάλο σώμα τόσο πιο καλά.

μόνο σε κορυφαίο σώμα. Η υγρασία που μπορεί να μπει ανάμεσα στο γκριπ και στο σώμα και γίνει παγετός θα σου καταστρέψει τα πάντα. Έχω χάσει ήδη μια μηχανή.

Ενα review in progress από το Dpreview για την μηχανή.
https://www.dpreview.com/reviews/sony-a6400-review-in-progress

Θα σταθώ μόνο σε 1 παράγραφο στο τέλος του άρθρου, που περιγράφει ακριβώς 100% ότι ένιωσα προσωπικά και εγώ με την μηχανή και περιγράφει ουσιαστικά το πρόβλημα που έχει όλη η σειρά crop μηχανών της sony.

''But I'd like to take a breath here and get back to basics. Photography is a hobby, a profession, a lifelong passion. There is no doubt that it's incredibly important for a camera to enable the user to 'get the shot', which of course includes accurate focus. But it's also important for the photographer to really connect with and enjoy using the camera they've chosen to create that shot in the first place.''

απο αποψη εικονας (σε φωτο κυριως) οι συγχρονες μηχανες ειναι ισαξιες (αναλογα το μεγεθος του αισθητηρα φυσικα).
Το εχουμε ξαναπει αλλωστε...απο εκει και περα ο καθενας επιλεγει κυριως με βαση τι του αρεσει (σωμα, αισθητικη, ευκολιες, εργονομια, κρατημα), το συστημα (φακοι) κλπ

Στο βιντεο ειναι φυσικα αλλιως τα πραγματα, αλλα κι εκει πιστευω σε λιγα χρονια θα εχουμε "ισοπαλια" και παλι...

Γιάννη πέρα από θέμα αναγκών, όπως γράφουν και στο dpreview η μηχανή έχει ουσιαστικά παρόμοιο σχεδιασμό με την αρχαία 5N, και όπως επίσης γράφει άλλες προτάσεις είναι πιο ''pleasant to use''...Είναι τεράστιας σημασίας αυτό κάτι που το αγνοεί η sony και δεν θα το δείς να το αναφέρουν youtubers κλπ. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε πάντα για ερασιτέχνες και η εμφάνιση, η εργονομία, η οθόνη, η ''σύνδεση'' με την φωτογραφική μηχανή όπως γράφει και το Dpreview πρέπει να είναι υψηλή, πρέπει η μηχανή να σε ''τραβάει'' να φωτογραφήσεις.
Για επαγγελματίες φυσικά δεν ισχύουν τα περισσότερα από αυτά καθώς έχουν άλλες ανάγκες προτεραιότητες.

Υ.Γ To dpreview έχει ένα σκασμό θέματα, και κατά καιρούς το έχουμε ''θάψει'' άλλα παραμένει εκεί έξω ίσως το καλύτερο site για να διαβάζεις reviews.

μα το εχουμε αναφερει πολλες φορες κι εμεις!

Ποσες δοκιμες δεν εχω κανει με αλλες μηχανες και το πρωτο που αναφερω ειναι η ευχαριστηση, τα χρωματα, κλπ.

Γι αυτο λεμε οτι ο καθενας διαλεγει αναλογα τις προτιμησεις του.
Καμια μηχανη δεν τα εχει ολα...απλα ο καθενας κανει καποιους συμβιβασμους κι επιλεγει αντιστοιχα.

Το θεμα για μενα (προσωπικα) ειναι οτι δεν μπορω πια να εχω πολλες μηχανες...που ειναι το ιδανικο .

Να εχεις δηλ. μια για καθε περισταση.

Ιδανικα, θα ηθελα να εχω μια sony rx100 VI για καθε μερα και ταξιδια , μια Fuji x100 F για street , μια Nikon D500 για εξορμησεις σε δυσκολες συνθηκες , μια sony Α9 για action , μια BM4K για "σοβαρα" βιντεο και μια XT3 για "απλα " βιντεο αλλα με IBIS !!!

Το θεμα ειναι οτι μπορω να εχω ΜΟΝΟ μια για ολα...κι εκει αρχιζει το προβλημα ! -bye-

Ασχετο άλλα το ''πακέτο'' μηχανών που έγραψες πράγματι είναι ιδανικό!! Με πίεση και μιας και δεν με απασχολεί τόσο τραγικά ο όγκος, θα άλλαζα στην πρότασή σου την Rx100VI με την Rx10IV, αν και δεν έχω θέμα ''συμβιβάζομαι'' και με την rx100VI!!!
Αν θέλω να το ''χοντρύνω'' λίγο ακόμα θα έλεγα ότι μια Fuji X-T3 με ibis θα ήταν πάνω κάτω μια χαρά για σχεδόν όλα!!!

Στο θέμα μας τώρα, ο λόγος που τα αναφέρω αυτά είναι ότι δεν είναι κάτι δύσκολο π.χ. να βάλει μια ροδέλα μπροστά στο σώμα της Α6400 ή να βάλει το trinavi της nex7...δεν μιλάμε να φτιάξει κάτι εξωφρενικό, ούτε θα χρειαστεί τίποτα τρελό research, απλές μικρές διορθώσεις με ελάχιστο κόστος ή πόσο κόστος θα έχει π.χ. να είναι touch enabled και το μενού? Απλά πράγματα που θα βελτίωναν την συνολική εμπειρία χρήσης και η sony χωρίς να έχω καταλάβει τον λόγο αρνείται πεισματικά να τα κάνει.

Υ.Γ. Δες π.χ. την Fuji X-pro2 που είχες, συγκρίνεται η εμπειρία χρήσης της με οτιδήποτε έχεις πιάσει σε Sony? σε ρωτάω γιατί είχες τριβή με την μηχανή και την ξέρεις.

οχι δε συγκρινεται.... αλλα η καθε εταιρεια διοικειται απο ανθρωπους που συνηθως εχουν εμμονες !

Το εχω διαπιστωσει προσωπικα σε πολλες απ αυτες που δουλεψα και που συναναστρεφομαι.

Κι αυτες ειναι που τις πανε μπροστα ή τις θαβουν τελικα .

οχι δε συγκρινεται.... αλλα η καθε εταιρεια διοικειται απο ανθρωπους που συνηθως εχουν εμμονες !

Το εχω διαπιστωσει προσωπικα σε πολλες απ αυτες που δουλεψα και που συναναστρεφομαι.

Κι αυτες ειναι που τις πανε μπροστα ή τις θαβουν τελικα .

Ετσι είναι!! ένα άλλο παράδειγμα π.χ. η εμμονή της panasonic με την contrast μόνο εστίαση ή η canon που δεν θέλει να φτιάξει καλό βίντεο στις μηχανές της.
Οπως και να έχει καλό είναι να ακούς καμιά φορά και το κοινό ή τους χρήστες, παράδειγμα η Fuji, από περίγελος και ουραγός, ακούγοντας τον κόσμο έφτασε σε σημείο να δίνει πλέον μηχανές εξαιρετικές και μάλιστα και κορυφαίες στο βίντεο κάτι που φάνταζε ανέκδοτο πριν μερικά χρόνια. Επίσης καλό είναι να μην ''επαναπαύεσαι στις δάφνες σου'' και να μην έχεις εγωκεντρικές/μονοπωλιακές πολιτικές κάτι που έκαναν έντονα η Canon και Nikon και δυστυχώς αυτές τις κακές συνήθειες τις κληρονόμησε και η sony, Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη.

Απάντηση: Re: Sony 6400

μα το εχουμε αναφερει πολλες φορες κι εμεις!

Ποσες δοκιμες δεν εχω κανει με αλλες μηχανες και το πρωτο που αναφερω ειναι η ευχαριστηση, τα χρωματα, κλπ.

Γι αυτο λεμε οτι ο καθενας διαλεγει αναλογα τις προτιμησεις του.
Καμια μηχανη δεν τα εχει ολα...απλα ο καθενας κανει καποιους συμβιβασμους κι επιλεγει αντιστοιχα.

Το θεμα για μενα (προσωπικα) ειναι οτι δεν μπορω πια να εχω πολλες μηχανες...που ειναι το ιδανικο .

Να εχεις δηλ. μια για καθε περισταση.

Ιδανικα, θα ηθελα να εχω μια sony rx100 VI για καθε μερα και ταξιδια , μια Fuji x100 F για street , μια Nikon D500 για εξορμησεις σε δυσκολες συνθηκες , μια sony Α9 για action , μια BM4K για "σοβαρα" βιντεο και μια XT3 για "απλα " βιντεο αλλα με IBIS !!!

Το θεμα ειναι οτι μπορω να εχω ΜΟΝΟ μια για ολα...κι εκει αρχιζει το προβλημα ! -bye-

Ουαου!
υπάρχει καμία Γιάννη να τα κάνει όλα αυτά ;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Re: Sony 6400

Η 6400 αυτή τη στιγμή ήταν άκυρο τελείως, υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσει κάποιος από την 6500 που έχει κ ibis, και κάνει τα ίδια πράγματα, άσε που δεν μπορείς να βάλεις app

Υπάρχει λόγος ...monitor που δεν dimarei σε 4κ, flip screen για selfies kai vlogging, εγγραφή χωρίς όριο 30 λεπτών, λίγο καλύτερο caf, καλύτερη αυτονομία.

Ειδικά αν χρησιμοποιείς φακούς με σταθεροποίηση, η Sony έχει πολλούς, σίγουρα τη προτιμάς.

Αν θες βέβαια φακούς χωρίς σταθεροποίηση, τότε καλύτερα α6500.

ΑΛΛΑ η 6400 είναι η εξέλιξη της 6300, το έχουμε πει...την εξέλιξη της α6500 ακόμα τη περιμένουμε.

Sent from my SM-T830 using Tapatalk