Sony 6400

να μη σου κανει..την ιδια πλυση εγκεφαλου κανουν κι αυτοι , οπως εσυ κι εγω.
Μπορει ΕΣΥ να μην επηρεαζεσαι, αλλα μεγαλο ποσοστο του κοσμου επηρεαζεται.

Δεν είπα ότι δεν επηρεάζομαι, όλοι επηρεαζόμαστε λίγο πολύ, το θέμα είναι ότι αν είναι να πάρω κάτι φτηνό δεν το πολύψάχνω και πολλές φορές παίρνω ότι μου πλασάρουν. Εδώ όμως που θα σκάσω τα σκάσω χοντρά, θα το ψάξω από την καλή και από την ανάποδη, θα προσπαθήσω να το δοκιμάσω και να δώ και όλες τις πλευρές του ζητήματος και ύστερα θα αποφασίσω και θεωρώ ότι σε ''ακριβά'' αντικείμενα έτσι πρέπει να κάνει ο περισσότερος κόσμος.

Ναι χάλι το βίντεό της δεν είναι της Α6300/Α6400, έχουν περάσει μπόλικες μηχανές από τα χέρια μου και μερικές πολύ ακριβές και μπορώ να πω με σιγουριά ότι το βίντεο 4Κ (το 1080p της είναι άθλιο) της Α6300 είναι με διαφορά το πιο ποιοτικό που έχω δε σε μηχανή Crop (εξαιρώ την Χ-Τ3 που δεν την έχω δουλέψει).

η χτ3 ανηκει στη "μεγαλη" κατηγορια. Θα κριθει συγκριτκια οταν βγει η επομενη sony a7000 (ή οπως αλλιως θα λεγεται).

αλλο το πρεπει και αλλο το τι κανει!

Επισης, ακομα και αν το ψαξεις, δεν θα βρεις ολα αυτα που προσφερει σ αυτη τη τιμη.
ΑΝ φυσικα εχεις αυτες τις προτεραιοτητες.

Μη μπερδευεις τις δικες σου με ολων των υπολοιπων !

Απλα τα πραγματα για να μη το κουραζουμε...

ΑΝ θελεις το καλυτερο 4K (ειδικα σε Low Light) , αναδιπλουμενη οθονη (selfies - vlogers - καθημερινοι ανθρωποι που θελουν να βλεπουν τον εαυτο τους στην οθονη κλπ), touch screen, τη καλυτερη εστιαση στη κατηγορια της, EVF, πολλους φακους και με σταθεροποιηση σε primes (που δεν εχουν αλλες εταιρειες) , και πολυ καλη φωτογραφια ...η a6400 ειναι απο τις πρωτες σου επιλογες!

Αν ολα αυτα δεν τα χρειαζεσαι ή δεν ανηκουν στις προτεραιοτητες σου , τοτε κοιτας αλλου.

Δεν διαφωνώ Γιάννη σε αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι πολλά από τα πλεονεκτήματα που έγραψες τα περισσότερα τα έχει ήδη η Α6300 εδώ και 3 χρόνια και σε τιμή χώμα πλέον, και με ένα update θα έπαιρνε και μπόλικα ακόμα που έχει η Α6400 και τέλος. Και εκει δημιουργείτε το πρόβλημα με την Α6400.

Re: Απάντηση: Re: Sony 6400

Το βίντεο δεν είναι φωτογραφία, είναι κινούμενη εικόνα.
Για εμένα χάλι μαύρο είναι. Το 4κ από μόνο του δεν είναι πανάκεια. Προτιμώ ένα άριστο 1080 παρά τη σούπα που βλέπουμε στο βιντεάκι με τον περιχαρή vlogger.

Αυτό που ίσχυε με το 4κ στις aps-c είναι ότι στη χώρα των τυφλών βασίλευε ο μονόφθαλμος.
Μέχρι που βγήκε η x-t3.
Ανέβηκε ο πήχης και η σόνυ πέρασε από κάτω.
Αυτό θα φανεί περισσότερο σε ένα μήνα που θα κυκλοφορήσει η x-t30 και θα είναι στην ίδια κατηγορία χρημάτων.

Όταν βγει η α7000 θα αλλάξουν πάλι τα δεδομένα, αλλά η άποψή μου είναι ότι έκανε μεγάλο φάουλ που δεν της φόρεσε τον αισθητήρα της x-t3. Δικός της είναι.

Δεν της φόρεσε τον αισθητήρα της X-T3 γιατί απλά δεν ασχολήθηκε με την μηχανή παρά στο ελάχιστο για να την ξεπετάξει και συν της άλλης γιατί σκεπτόμενη πονηρά να τον βάλει στην A7000!! Η Sony είναι ίσως η μόνη εταιρία που βγάζει πρώτα τα κουτσουρεμένα μοντέλα και ύστερα τις ναυρχίδες!!! Για προφανής λόγους πωλήσεων φυσικά, τα σκάς για το απλό μοντέλο (π.χ. Α6300) και μετά σου πετάει το πλήρες μοντέλο και τα ξανασκάς (Α6500)...παλιά μου τέχνη κόσκινο!!!

Δεν διαφωνώ Γιάννη σε αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι πολλά από τα πλεονεκτήματα που έγραψες τα περισσότερα τα έχει ήδη η Α6300 εδώ και 3 χρόνια και σε τιμή χώμα πλέον, και με ένα update θα έπαιρνε και μπόλικα ακόμα που έχει η Α6400 και τέλος. Και εκει δημιουργείτε το πρόβλημα με την Α6400.

δεν μπορει να παρει ομως το σημαντικοτερο, που ειναι η ταχυτητα-ακριβεια του caf και ειδικα σε eye af και object tracking.
αυτο ωφειλεται κυριως στο νεο επεξεργαστη.

Τα timelpase σιγουρα θα μπορουσε να τα δωσει.

Τα 29 λεπτα οριο, μαλλον οχι, λογω υπερθερμανσης, το ιδιο και για το dimming σε 4k.

flipy screen φυσικα και δεν θα μπορουσε να δωσει, ουτε και touch, αυτες ειναι πολυ καλες προσθηκες .

Εγω τη θεωρω καλη αναβαθμιση και τιμη μικροτερη απο αυτη της a6300 οταν εμφανιστηκε.
Σε καποιους μηνες θα τη βρισκεις κι αυτη προφανως σε καλυτερη τιμη, οπως συμβαινει συνηθως.

ΥΓ... τα περι "χαλια βιντεο", απλα τα προσπερνω!

δεν μπορει να παρει ομως το σημαντικοτερο, που ειναι η ταχυτητα-ακριβεια του caf και ειδικα σε eye af και object tracking.
αυτο ωφειλεται κυριως στο νεο επεξεργαστη.

Τα timelpase σιγουρα θα μπορουσε να τα δωσει.

Τα 29 λεπτα οριο, μαλλον οχι, λογω υπερθερμανσης, το ιδιο και για το dimming σε 4k.

flipy screen φυσικα και δεν θα μπορουσε να δωσει, ουτε και touch, αυτες ειναι πολυ καλες προσθηκες .

Εγω τη θεωρω καλη αναβαθμιση και τιμη μικροτερη απο αυτη της a6300 οταν εμφανιστηκε.
Σε καποιους μηνες θα τη βρισκεις κι αυτη προφανως σε καλυτερη τιμη, οπως συμβαινει συνηθως.

Για το πρώτο (εστίαση CAF και EYE AF) ήταν ήδη εξαιρετική και η Α6300, προσωπικά πάντως δεν είμαι σίγουρος ότι δε μπορούσε να τα δώσει αν όχι αυτούσια άλλα σε μεγάλο βαθμό στην Α6300 με update. Δεν θα το μάθουμε ποτέ προφανώς άλλα δεν την πιστεύω την Sony...
Για την τιμή φυσικά είναι μικρότερη γιατί δεν ανακάλυψε και τον τροχό με την Α6400, παίζει να είναι η μηχανή που ασχολήθηκε λιγότερο με διαφορά εδώ και χρόνια.

Τις αλλαγές στο σώμα, την αναδιπλούμενη οθόνη, πώς να τις δώσει με firmware update????

Tις αλλαγές σε
AF tracking, CAF,
no 30m video time limit
& non dimming LCD during 4K
HLG etc
πάλι μπόρεσε να τις δώσει με τον νέο επεξεργαστή που φορά, τον οποία δεν ειχαν τα προηγούμενα μοντέλα...

δεν ειπαμε για 2-3 πραγματα ακομα για την α6400.

Καλυτερο colour science, ειδικα σε skin tones...αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο για μενα και για πολλους που ενδιαφερονται να εχουν καλο αποτελεσμα κατευθειναν, χωρις Post
Ηδη οι sony a7 iii το εχουν κι ελπιζω η a6400 να ειναι ακομα καλυτερη. Απ αυτα που ειδα στα λιγοστα vlog (ijustine ειδικα) ειναι οντως καλυτερο.

Εχει ετοιμο HLG βιντεο, επισης πολυ σημαντικο, βιντεο δηλ. με μεγαλη δυναμικη περιοχη, που αν εχεις και τηλεοραση με τετοιο προτυπο, ειναι σαφως ανωτερο και η διαφορα πολυ αισθητη.

Αnimal EYE AF...δε νομιζω οτι το εχει καμια αλλη μηχανη.
Ολοι εμεις που τραβαμε τα κατοικιδια μας και αυτοι που πανε σε safari και παρκα, θα το εκτιμησουν δεοντως!

Επισης , για το νεο eye af δεν χρειαζεται να πατας πια καποιο κουμπι , απλα λειτουργει οση ωρα τα εχεις ενεργο !
Ετσι κερδιζεις σιγουρα ενα Fn περισσοτερο που πριν δεσμευοταν γι αυτη τη λειτουργια.

Η αντιπαλη της a6400 θα ειναι η νεα επερχομενη fuji xt30...θελω να δω τι θα εχει απο τη νεα xt3!
Δε νομιζω οτι θα βαλει IBIS, οποτε αυτες οι 2 θα κονταροχρτυθουν πολυ τους επομενους μηνες.

αν εχει 4k 60p η χτ30 τοτε θα εχει δυσκολο αντιπαλο η sony.

δεν ειπαμε για 2-3 πραγματα ακομα για την α6400.

Καλυτερο colour science, ειδικα σε skin tones...αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο για μενα και για πολλους που ενδιαφερονται να εχουν καλο αποτελεσμα κατευθειναν, χωρις Post
Ηδη οι sony a7 iii το εχουν κι ελπιζω η a6400 να ειναι ακομα καλυτερη. Απ αυτα που ειδα στα λιγοστα vlog (ijustine ειδικα) ειναι οντως καλυτερο.

Εχει ετοιμο HLG βιντεο, επισης πολυ σημαντικο, βιντεο δηλ. με μεγαλη δυναμικη περιοχη, που αν εχεις και τηλεοραση με τετοιο προτυπο, ειναι σαφως ανωτερο και η διαφορα πολυ αισθητη.

Αnimal EYE AF...δε νομιζω οτι το εχει καμια αλλη μηχανη.
Ολοι εμεις που τραβαμε τα κατοικιδια μας και αυτοι που πανε σε safari και παρκα, θα το εκτιμησουν δεοντως!

Αυτό το με το Color science είναι όντως ενδιαφέρον και θετικό αν ισχύει, για μένα ίσως το σημαντικότερο από τις βελτιώσεις που έχει. Ειδικά σε Jpeg η A6000 ήταν κακή, η Α6300 βελτίωσε πολύ τα Jpeg άλλα όχι όσο θα ήθελα.
Επίσης αυτό το HLG άκουσα ότι δουλεύει σε τηλεοράσεις της Sony μόνο ή όχι?
Ξέρουμε επίσης αν έχει επιλογή στο White balance για λευκούς τόνους?? Το είχε η Α6500 άλλα δεν το είχε η Α6300.

Υ.Γ. Ενα θετικό είναι ότι μάλλον θα έχουμε και σταδιακά ίσως και άλλη πτώση της τιμής των Α6000, Α6300 και Α6500.

δουλευει σε οσες εχουν αυτο το προτυπο, η δικια μου LG (και ολες οι νεες LG) το εχουν.
Νομιζω και οι νεες Πανασονικ.

Ακομα κι αν δεν το υποστηριζει ομως, με ενα απλο LUT η εικονα "ερχεται" στα ισια της και το βλεπεις οπου θελεις μετα.
Ειναι πολυ σημαντικη προσθηκη αυτη, κατι που βελτιωνει δραματικα το βιντεο και ειδικα το θεμα δυναμικης περιοχης.

Αυτη τη στιγμη, μονο το νεο Iphone το εχει (σε κινητα) με πραγματικα θαυμασια αποτελεσματα , ειδικα σε backlit πλανα.

δουλευει σε οσες εχουν αυτο το προτυπο, η δικια μου LG (και ολες οι νεες LG) το εχουν.
Νομιζω και οι νεες Πανασονικ.

Ακομα κι αν δεν το υποστηριζει ομως, με ενα απλο LUT η εικονα "ερχεται" στα ισια της και το βλεπεις οπου θελεις μετα.
Ειναι πολυ σημαντικη προσθηκη αυτη, κατι που βελτιωνει δραματικα το βιντεο και ειδικα το θεμα δυναμικης περιοχης.

Αυτη τη στιγμη, μονο το νεο Iphone το εχει (σε κινητα) με πραγματικα θαυμασια αποτελεσματα , ειδικα σε backlit πλανα.

Το βασικό για μένα είναι ότι σου γλιτώνει χρόνο αν έχεις συμβατή τηλεόραση, προσωπικά βαριέμαι οικτρά την επεξεργασία βίντεο, θέλω έτοιμα Jpeg και έτοιμα βίντεο!! (Τεμπέλης!!χιχι)

Απάντηση: Re: Sony 6400

Μάλλον έχεις ρίξει πολύ τα στάνταρντ σου.

Η αντιπαλη της a6400 θα ειναι η νεα επερχομενη fuji xt30...θελω να δω τι θα εχει απο τη νεα xt3!
Δε νομιζω οτι θα βαλει IBIS, οποτε αυτες οι 2 θα κονταροχρτυθουν πολυ τους επομενους μήνες.

Αν έχει τον αισθητήρα της x-t3 με τι κοντάρι θα κονταροχτυπηθεί; Με το animal eye af? :flipout:

οι πιο πολλες νεες τηλεορασεις το εχουν αυτο, ειναι και Open source προτυπο, οχι πχ σαν το Dolby Vision .

μμ ωραία θετικό αυτό, θα την πάρω λοιπόν!!χαχα Εντάξει αν βγάλει και έναν νέο καλύτερο κιτ φακό αδιάβροχο που να ξεκινάει από 24mm θα είναι πολύ καλή πρόταση.

Υ.Γ. Προσωπικά θα ήθελα έναν updated φακό του 18-105f4...να έχει αδιαβροχοποίηση, λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας στα άκρα και να είναι 16-100f4 με power zoom και χωρίς να μεγαλώνει όταν κάνεις ζουμ. Ζητάω πολλά?

μμ ωραία θετικό αυτό, θα την πάρω λοιπόν!!χαχα Εντάξει αν βγάλει και έναν νέο καλύτερο κιτ φακό αδιάβροχο που να ξεκινάει από 24mm θα είναι πολύ καλή πρόταση.

Υ.Γ. Προσωπικά θα ήθελα έναν updated φακό του 18-105f4...να έχει αδιαβροχοποίηση, λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας στα άκρα και να είναι 16-100f4 με power zoom και χωρίς να μεγαλώνει όταν κάνεις ζουμ. Ζητάω πολλά?

μαλλον ζητας πολλα, κανενα αλλο συστημα mirrorless δεν εχει τετοιο φακο .Κι εγω θα τον ηθελα (δεν με νοιαζει η αδιαβροχοποιηση) , τα 16mm θα τα ηθελα σιγουρα.

Αλλα εκει εχει τον 16-70 η sony , απλα ειναι ακριβος για την εικονα του. Αν τον ειχε στα 500 ευρω, θα ηταν πολυ καλη αγορα. Μονο μεταχ/νο τον βρισκεις σε τετοια τιμη δυστυχως.

μαλλον ζητας πολλα, κανενα αλλο συστημα mirrorless δεν εχει τετοιο φακο .Κι εγω θα τον ηθελα (χεν με νοιαζει η αδιαβροχοποιηση) , αλλα τα 16mm θα τα ηθελα σιγουρα

Αν αντί για 18mm ο 18-105 ξεκίναγε από 16mm παίζει να μην έφευγα ποτέ από το σύστημα. Σίγουρα δεν υπάρχει αλλού τέτοιος φακός άλλα αν μια εταιρία έχει την δυνατότητα να βγάλει κάτι τέτοιο αυτή είναι η Sony. Εστω να έβγαζε έναν 16-105f3,5-f5,6 ή 16-80f3,5-f5,4 ή 16-50f2,8 που είχε στο Α mount, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βγάζει έναν τέτοιο φακό.

αν μιλας για 16-105 f4 με OSS , τοτε μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο φακο, και σιγουρα πολυ πιο ακριβο. Τα 2mm στα κατω ακρο, ειναι πολυ δυσκολη υποθεση, ειδικα αν θες σταθερο διαφραγμα (εγω θελω προσωπικα).

αν μιλας για 16-105 f4 με OSS , τοτε μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο φακο, και σιγουρα πολυ πιο ακριβο. Τα 2mm στα κατω ακρο, ειναι πολυ δυσκολη υποθεση, ειδικα αν θες σταθερο διαφραγμα (εγω θελω προσωπικα).

Σίγουρα θα είναι μεγάλος, άλλα από τότε που έβγαλε τον 18-105f4 έχουνε περάσει χρόνια, δες πόσο μικρός βγήκε ο 18-135, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει παλιότερα, δες πόσο μικρός είναι ο φακός στην rx100VI, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει πριν χρόνια, νομίζω πάντως ότι μπορεί να το κάνει αν θέλει στο μέγεθος του 18-105 να βγάλει έναν 16-105f4. Με το ανάλογο κόστος φυσικά, θα πλήρωνα αρκετά για έναν τέτοιο φακό.

Σίγουρα θα είναι μεγάλος, άλλα από τότε που έβγαλε τον 18-105f4 έχουνε περάσει χρόνια, δες πόσο μικρός βγήκε ο 18-135, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει παλιότερα, δες πόσο μικρός είναι ο φακός στην rx100VI, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει πριν χρόνια, νομίζω πάντως ότι μπορεί να το κάνει αν θέλει στο μέγεθος του 18-105 να βγάλει έναν 16-105f4. Με το ανάλογο κόστος φυσικά, θα πλήρωνα αρκετά για έναν τέτοιο φακό.

ο 18-135 ειναι μικρος γιατι δεν εχει σταθερο διαφραγμα.

Γι αυτο ειπα, αν θες 16-105 f4 OSS τοτε ξεχασε το!
αν μιλαμε για μεταβλητο διαφραγμα , εκει αλλαζει το πραγμα, αλλα προσωπικα δεν μ ενδιαφερει , οπως και ο νεος 18-135.

Re: HLG

Σωστά, τυπικά, ναι. Αλλά στην πράξη είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα και χωρίς Sony TV ή Oppo.
Εγώ πάντα HLG τραβάω.

Έχει πράγματι τόση διαφορά?? Μιλάω πάντα για απευθείας θέαση του βίντεο από την μηχανή στην τηλεόραση και όχι επεξεργασμένο βίντεο. Προσωπικά και εγώ με μια LG Oled είμαι σαν βασικό μέσο θέασης (για ταινίες όμως χρησιμοποιώ την JVC DLA).