Sony 6400

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony 6400

... η ευγενεια ποτε δεν εβλαψε κανεναν !

Ξερω τι λεω κι εχω δοκιμασει ολες σχεδον τις μηχανες στο βιντεο.

Ακριβώς γι' αυτό το λέω.
Με κάποιες μάρκες όμως γίνεσαι πολύ ευαίσθητος και εύθικτος.

κατι που επισης δεν ειπωθηκε, ειναι οτι υποστηριζει και proxy recording!

Αρχεια δηλ. απολυτα συγχρονισμενα με τα "κανονικα" σε μικροτερη αναλυση ομως, για γρηγορη κι ευκολη επεξεργασια (σε κινητα ή tablet πχ) , ειτε σε παλιοτερους υπολογιστες που δεν εχουν την απαιτουμενη δυναμη.

Με την καινούργια 6400 θα συνεχίσει δλδ να βγάζει και την 6300 και της ποιο παλιές η Sony APS-C a6000, α5100 ; Η ότι υπάρχει σε στοκ !

Sent from my iPhone using Tapatalk

χωρος υπαρχει για ολες... η sony a6300 εχει τωρα 750$ περιπου, και η νεα a6400 900$ .

Οποτε μπορει να συνεχισει να τις βγαζει και τις 2.

Απλα, αυτο μπορει να συμπιεσει πιο πολυ τις τιμες για τις παλιες , ειδικα την α6300.

Μη ξεχναμε οτι οι α5100-α6000 ανηκουν στην εισαγωγικη-χαμηλη κατηγορια και η α6400-6300 στη μεσαια .

Τώρα εγώ να γκρινιάξω λίγο ακόμη (τρελαίνομαι να γκρινιάζω!!:music-smiley-005:) Βλέποντας τα βίντεο είναι τόσο δύσκολο στην sony να έχει και ένα πλαστικό κάλυμμα στο Hotshoe? Πόσο στοιχίζει 5 λεπτά? Εχω ''κόλλημα'' και δεν μπορώ να βλέπω ''γυμνά'' Hotshoes, επειδή και άλλοι το κάνουν το συγκεκριμένο έχω σπίτι καμιά δεκαριά Hotshoe καταλύματα και με το που παίρνω νέα μηχανή το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάζω το πλαστικό στο Hotshoe και προστατευτικό στην οθόνη.

Re: Απάντηση: Re: Sony 6400

Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Τι σημαίνει "το καλύτερο βίντεο" και με ποια κριτήρια;

Μήπως βιάζεσαι λιγάκι; Έκανες καμία δοκιμή;

Ακόμα και να υποθέσουμε ότι έχει το καλύτερο βίντεο στην κατηγορία της, για πόσο καιρό; Ένα μήνα;

Η μηχανή είναι μια καλή διαφήμιση για τα νέα καλούδια σε AF κτλ. Ευπρόσδεκτα είναι και μας δείχνουν τις δυνατότητες των μηχανών που θα έχει νόημα να τα έχουν. Μέχρι εκεί ομως. Δεν έπασχαν από κακό AF οι προηγούμενες. Αντιθέτως.

Στην τελευταία σου πρόταση με βρίσκεις σύμφωνο, είχαν ήδη εξαιρετικό AF, αλλού είναι τα θέματα και οι ελλείψεις που δεν τα έλυσε δυστυχώς η Α6400. (εργονομία, εμφάνιση, σκόπευτρο, μικρή σκοτεινή οθόνη, προβληματικό μενού, μπαταρία, διπλή κάρτα μνήμης, ibis και Digital ibis, βελτίωση στην ποιότητα κατασκευής των κουμπιών/ροδέλων/πορτάκια κλπ.). Ισως κάποια από αυτά να τα δούμε στην Α7000 των 1.500 ευρώ.

Re: Απάντηση: Sony 6400

Τέλος πάντων. Προσωπικά πολύ ασχολήθηκα με τη μηχανή. Πάμε για άλλα!

Όντως είναι παράξενο οι πιο ενεργά και θερμά συμμετέχοντες σε ένα νήμα να είναι και αυτοί που ενδιαφέρονται λιγότερο για τη συγκεκριμένη μηχανή.
Κυρίως στις Sony το έχω παρατηρήσει αυτό.

Στάθη, σε αναζήτηση είσαι ακόμη; Θυμάμαι σκεφτόσουν α7ΙΙΙ, μετά X-T3.
To rolling shutter θυμάμαι πάντα σε απασχολεί.
Τώρα ποια μηχανή χρησιμοποιείς;

Όντως είναι παράξενο οι πιο ενεργά και θερμά συμμετέχοντες σε ένα νήμα να είναι και αυτοί που ενδιαφέρονται λιγότερο για τη συγκεκριμένη μηχανή.

Προσωπικά παρόλο που την ''θάβω'' δεν αποκλείω το γεγονός να την πάρω κάποια στιγμή με τον 18-135. Αν δεν με ενδιέφερε καθόλου απλά θα έγραφα ένα δεν μου κάνει και θα έφευγα από το νήμα!!

Το ίδιο ισχύει και για την RX100VI, όπου κι εκεί ήσουν top poster με 45 posts θαψίματος; :p

Υ.Γ. Φιλικό πείραγμα κάνω, δεν επιτίθεμαι σε κανέναν. Μη φάω και κάνα μπαν.

Απλά παρατηρώ πολύ ένθερμο ζήλο στο θάψιμο των Sony.

Ούτε εμένα με πειράζει. Χωρίς θερμή συμμετοχή εξάλλου, θετική ή αρνητική, δεν θα είχαμε διάλογο αλλά παράθεση specs και YouTube links.

Και στην X-T3 είχαμε πολύ γκρίνια για την έλλειψη ibis, αλλά σώμα 1500$ δεν είναι εκείνο;

To περίμενα ότι μπορεί να μην είχε ibis η α6400, με χαμηλότερο αριθμό κωδικής ονομασίας από α6500.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 6400

Αν είχε τον αισθητήρα της x-t3 θα με ενδιέφερε σοβαρά.
Τώρα, καθόλου.

Το μεγαλύτερο θέμα μου με την προηγούμενη γενιά είναι το RS.
Πρόσφατα έδωσα την GH5. Αυτή τη στιγμή είμαι χωρίς μηχανή.
Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάω σε FF. Αλλιώς θα έπαιρνα την α7ιιι με τον Ταμρον 28-75 συν έναν φωτεινό prime.
Μέχρι την x-t3 φτάνω οριακά. Την παρακολουθώ μπας και φτάσει κοντά στα 1250 με φπα.

Αν η x-t30 έχει τις αντίστοιχες διαφορές από την x-t3 με αυτές που έχει η προηγούμενη γενιά θα είναι μία πιθανή αγορά.
Απλά με βολεύει περισσότερο το e-mount λόγω περισσότερων φακών με IS. Προτιμώ και το rangefinder σώμα των sony.

Πάντως, γα μένα, το σημαντικό χτες στη παρουσίαση, ήταν η στροφή της Sony προς το καλύτερο firmware στις ff Sony.
Έδωσε πράγματα που μόνο η Fuji δίνει στις μηχανές της, έστω και με αργοπορία.

Η Α9 , και κατ επέκταση και οι a7 iii Kia a7r iii, αποκτούν άλλη πνοή και τρομερές δυνατότητες, ειδικά στο caf .

Ας ελπίσουμε να κάνει τα ίδια αργότερα και με τα apsc σώματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Sony 6400

Αν είχε τον αισθητήρα της x-t3 θα με ενδιέφερε σοβαρά.
Τώρα, καθόλου.

Το μεγαλύτερο θέμα μου με την προηγούμενη γενιά είναι το RS.
Πρόσφατα έδωσα την GH5. Αυτή τη στιγμή είμαι χωρίς μηχανή.
Δυστυχώς τα οικονομικά μου δεν μου επιτρέπουν να πάω σε FF. Αλλιώς θα έπαιρνα την α7ιιι με τον Ταμρον 28-75 συν έναν φωτεινό prime.
Μέχρι την x-t3 φτάνω οριακά. Την παρακολουθώ μπας και φτάσει κοντά στα 1250 με φπα.

Αν η x-t30 έχει τις αντίστοιχες διαφορές από την x-t3 με αυτές που έχει η προηγούμενη γενιά θα είναι μία πιθανή αγορά.
Απλά με βολεύει περισσότερο το e-mount λόγω περισσότερων φακών με IS. Προτιμώ και το rangefinder σώμα των sony.

Σε νιώθω.

Δύσκολη χρονιά διάλεξες να μείνεις χωρίς μηχανή.
Η α7000 ενδέχεται να είναι αυτό που ζητάς, όταν βγει, αλλά όσο καλή κι αν είναι, θα πρέπει να φτάσουμε το 2020 για να πέσει στα 1250 με ΦΠΑ.

Το 2019 το m4/3 με G9/E-M1II πιστεύω θα έχει την υψηλότερη αξία προς απόδοση.
Κι από το 2020 το ff, με πεσμένες τιμές στα μεταχειρισμένα σώματα α7ΙΙΙ/Ζ6/ΕOS R.

Πάντως τα περισσότερα είναι να τα λέμε έτσι για να τΑ λέμε , η περισσότερες πλέον Φ μηχανές σ αυτά τα χρήματα κάνουν παπάδες , πραγματικά παρατηρώ την ΧΤ3 εδώ και λίγες μέρες π την έχω είναι πραγματικό οπλοστάσιο , και εννοώ από όλα και σαν σώμα και δυνατότητες στο βίντεο !! το ίδιο πιστεύω είναι και η a6400 και γενικά σαυτο το επίπεδο φ μηχανές ..

Sent from my iPhone using Tapatalk