Sony A5100

Re: Νεα SONY A5100

επειδή είναι βαρύ το κουτί θα πάει σίγουρα πάνω από 20 ευρώ, γύρω στα 25 το κόβω

Εφαρμόζεται στην πράξη στην Ελλάδα η υπαναχώρηση εντός 14 ημερών και η επιστροφή της αξίας στο ακέραιο, no questions asked;
Επίσης τα καταστήματα ενημερώνουν τον πελάτη ότι έχει αυτό το δικαίωμα;
Γιατί αν δεν υπάρχει ενημέρωση, η προθεσμία επιστροφής παρατείνεται κατά 12 μήνες, σύμφωνα με τον νόμο.

Σίγουρα ένα μικρό μαγαζάκι δεν μπορεί με την ίδια ευκολία να στοκάρει στο ράφι επιστραμμένα και να ελπίζει ότι θα τα πουλήσει.
Σε τέτοια περίπτωση θα είναι πολύ σκληρό εκ μέρους του καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τον νόμο αγοράζοντας το προϊόν απλά για να το δοκιμάσει με προμελετημένη την επιστροφή του.

το έχω δει δειλά δειλά σε κάποια site, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν εφαρμόζεται. φταίει όμως και το γεγονός ότι δεν είναι τόσο συνειδητοποιημένος ο Έλληνας καταναλωτής.
Στο media markt απ'ότι έχω ακούσει από εμπειρίες φίλων μέχρι πρότινος έδιναν πιστωτικό και μόνο αν τους έκανες φασαρία σου επέστρεφαν τα χρήματα

Καλή περίπτωση φακού για την α5100 είναι ο FE28 f/2 που μόλις ανακοινώθηκε.

Με μήκος μόλις 6,4 εκατοστά, όση περίπου και ο κιτ 16-50 σε πλήρη έκταση, και με βάρος μόλις 200γρ. έναντι 116 του κιτ 16-50.
Ελάχιστη απόσταση εστίασης στα 30εκ. περίπου και στους δύο.
Και ο 28άρης είναι φυσικά f/2, και με το σημαντικό πλεονέκτημα ότι μπαίνει και σε ff σώμα.

c3f90c692aff3b10c9a27fe0de3eb354

αυτόν μάλλον τον έβγαλαν για ξεκάρφωμα, για να μη λένε ότι βγάζει μόνο πανάκριβους φακούς

Έτσι ακριβώς, με το γνωστό κόλπο να βασίζεται σε διορθώσεις μέσω software.
Αλλά με αθόρυβο AF, προστασία από σκόνη/υγρασία, μικρό μέγεθος, χαμηλό βάρος, αποτελεί καλή εναλλακτική αν κανείς δεν θέλει τον κιτ ζουμ φακό και ταυτόχρονα πλήρη συμβατότητα με ff.
Όχι βέβαια στα 450 ευρώ launch price, αλλά στα 300.

Αν δεν είχα την Ricoh GR και τον 21mm converter, θα το σκεφτόμουν.

αυτόν μάλλον τον έβγαλαν για ξεκάρφωμα, για να μη λένε ότι βγάζει μόνο πανάκριβους φακούς

Κάπως έτσι!!! ο 35mmF1.4 που ανακοίνωσε έχει αρχική τιμή1.600$!!!! και ο 90mmf2.8 1.100$!!!...βασικά όσοι καλοί και αν είναι και οι 2 απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό και φυσικά για άτομα με παχουλά πορτοφόλια....αν ο 28mmf2 αποδειχτεί καλός θα πουλήσει αρκετά καθώς σε street price θα τον βρίσκεις κάτω από 400 ευρώ...

Κάπως έτσι!!! ο 35mmF1.4 που ανακοίνωσε έχει αρχική τιμή1.600$!!!! και ο 90mmf2.8 1.100$!!!...βασικά όσοι καλοί και αν είναι και οι 2 απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό και φυσικά για άτομα με παχουλά πορτοφόλια....αν ο 28mmf2 αποδειχτεί καλός θα πουλήσει αρκετά καθώς σε street price θα τον βρίσκεις κάτω από 400 ευρώ...

μπορείτε να δείτε και τον samyang 12 2.0 που ζυγίζει 250 γρ και κοστίζει 300 ευρώ.

Εξαιρετική επίδοση έχει ο Samyang 12/2, αλλά συγκεκριμένα στην α5100 είναι αμαρτία να μη χαίρεται κανείς το single και continuous AF της, είτε σε φωτό είτε σε βίντεο, σε συνδυασμό με την οθόνη αφής.

Ούτε για δοκιμή δεν έχω βάλει χειροκίνητο φακό ακόμη στην α5100, δεν μου πάει η καρδιά.

Εξαιρετική επίδοση έχει ο Samyang 12/2, αλλά συγκεκριμένα στην α5100 είναι αμαρτία να μη χαίρεται κανείς το single και continuous AF της, είτε σε φωτό είτε σε βίντεο, σε συνδυασμό με την οθόνη αφής.

Ούτε για δοκιμή δεν έχω βάλει χειροκίνητο φακό ακόμη στην α5100, δεν μου πάει η καρδιά.

για drone όμως αξίζει

Για drone ναι, αλλά και γενική χρήση υπερευρυγώνιου (18mm ff) o Samyang έχει αποδείξει την οπτική του επίδοση και αποτελεί την πρώτη και κορυφαία επιλογή σε αυτά τα mm.

Ο 28/2 θα είναι πρακτικός φακός για τα 42mm σαν φακός γενικής χρήσης πάνω στην α5100. Λίγο σφιχτό το κάδρο στα selfies μόνο. :smile:

Εφαρμόζεται στην πράξη στην Ελλάδα η υπαναχώρηση εντός 14 ημερών και η επιστροφή της αξίας στο ακέραιο, no questions asked;
Επίσης τα καταστήματα ενημερώνουν τον πελάτη ότι έχει αυτό το δικαίωμα;
Γιατί αν δεν υπάρχει ενημέρωση, η προθεσμία επιστροφής παρατείνεται κατά 12 μήνες, σύμφωνα με τον νόμο.

Σίγουρα ένα μικρό μαγαζάκι δεν μπορεί με την ίδια ευκολία να στοκάρει στο ράφι επιστραμμένα και να ελπίζει ότι θα τα πουλήσει.
Σε τέτοια περίπτωση θα είναι πολύ σκληρό εκ μέρους του καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τον νόμο αγοράζοντας το προϊόν απλά για να το δοκιμάσει με προμελετημένη την επιστροφή του.

Ισχύει για αγορές από απόσταση

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Δεν μας τα λέει καλά η μικρή.
Τράβηξα νωρίτερα 10 λεπτά βίντεο. Μετά σταμάτησα να γράφω και δοκίμαζα το φόκους πατώντας στην οθόνη για άλλα 10 λεπτά.
Αμέσως μετά άρχισα πάλι εγγραφή βίντεο και στα πέντε λεπτά μου έσβησε από υπερθέρμανση.
Η εγγραφή γινόταν σε avchd και όχι σε xavc-s, αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.
Αν κάνει τέτοια Μάρτη μήνα, τον Αύγουστο τι θα κάνει; Θα την ανοίγεις και θα σε μουτζώνει; :smash:
Για πείτε, πως γινεται η επιστροφή στο γαλλικό amazon, no questions asked;

αστα να πανε...που να δεις τι κολπα κανουν το καλοκαιρι...

ζεσταινονται ευκολα...θελουν πολλες διακοπες..

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με την α6000;
Γιατί αν τη στείλω πίσω, αυτή είναι η εναλλακτική μου.

και η α6000 το ίδιο είναι, το καλοκαίρι περισσότερο.
Είναι για μικρά κλιπ , 5αλεπτα, 10λεπτα
Σε τόσο μικρο σώμα και τόσο μεγάλο αισθητήρα δύσκολα τα πράγματα.

Οι m4/3 , ειδικά οι panasonic που είχα δεν έχουν τέτοιο θέμα.Αν θες μεγάλες συνεχόμενες λήψεις μια m4/3 Pany είναι καλύτερη λύση.

GH4 και τράβα κατακαλόκαιρο με τις ώρες συνεχόμενα και μάλιστα 4K. Δεν ιδρώνει το αυτί της.

Λογικό είναι οι μηχανές που χωράνε μέσα στην παλάμη, και με τόσο μεγάλο αισθητήρα να ζεσταίνονται, ελλείψει ψυκτρών.

Για xavc-s και απροβλημάτιστες συνεχόμενες λήψεις δες μήπως σε βολεύει η βιντεοκάμερα FDR-AX33.