Sony A5100

Απάντηση: Νεα SONY A5100

Κατάλαβα...
Την gh3 είχα και δεν αντιμετώπισα ποτέ τέτοιο πρόβλημα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Όχι δεν είναι λογικό, αν έγραφε στα χαρακτηριστικά ότι γράφει 10-15 λεπτά βίντεο και μετά σβήνει, θα ήταν.
Το γράφει και μου ξέφυγε; Νομίζω ότι ο περιορισμός είναι στα 29:59 λεπτά.
Επίσης, τόσα reviews, δεν βρέθηκε ένας να το επισημάνει; Τόσο φυσικό είναι να σβήνει;
Όλοι λένε τι μικρή και ωραία που είναι και τι ωραίο βίντεο τραβάει!

Να τη βράσω! :furious3:

Re: Νεα SONY A5100

γραφει ότι μπορεί να υπερθερμανθεί μετά από καμποση ώρα βίντεο... δεν αναφέρει πόση γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως πχ η θερμοκρασία περιβάλλοντος.
αυτό το έχουμε πει από τη πρωτη μερα , απλα είσαι νέος εδώ και δεν τα έχεις διαβάσει όλα τα ποστ (λογικό).
Οι περισσότερες μηχανές με APSC kai FF αισθητήρα υπερθερμαίνονται, άλλες λιγότερο , άλλες περισσότερο.

Η GH2-3 που είχα κι εγώ έχουν μεγάλα σωματα και πιο μικρο αισθητήρα.

Το διάβασα όλο το νήμα και δε βρήκα καμία αναφορά για υπερθέρμανση. Εκτός κι αν μου ξέφυγε.
Ίσως να έχει αναφερθεί σε άλλο νήμα...
Το ότι δεν ποστάρω συνέχεια δε σημαίνει ότι δε σας διαβάζω κιόλας!

Εϊτε το τρίτο ή τέταρτο άν είναι το θέμα η υπερθέρμανση στο βίντεο.

υπάρχουν πολλά νήματα για τις sony nex, ίσως να μην έχει ειπωθεί στο παρόν νήμα, αλλα σίγουρα το έχουμε πει στα υπόλοιπα.
Οποια και να πάρεις θα έχει παρόμοιο θέμα από sony nex.

Mallon to 3o... Performance or quality not adequate.

Re: Απάντηση: Νεα SONY A5100

Στα νήμα των nex έχουν γίνει αρκετές αναφορές.
Μερικά πράγματα είναι αυτονόητα για να τα αναφέρουμε σε κάθε νέο σώμα.

Αφού το κύριο ενδιαφέρον σου ήταν το βίντεο, ένα search στο google "A5100 overheating" αμέσως θα σε είχε διαφωτίσει.
Μάλλον παρασύρθηκες από την GH3 που είχες και αγνόησες το θέμα υπερθέρμανσης.

Το σκεπτικό αγοράς της α5100 τελικά ποιο ήταν; Προοριζόταν για μοναδική μηχανή με έμφαση στο βίντεο; Στη θέση της GH3 που είχες πριν;

Δυστυχως δεν ειχα ποτε nex και δε γνωριζα το προβλημα. Οποτε ηταν μια δυσαρεστη εκπληξη για εμενα. Η μηχανη δεν προοριζοταν μονο για βιντεο. Την επελεξα λογω του προσανατολισμου της σε αυτο αλλα οχι αποκλειστικα για αυτο. Επισης λογω του αισθητηρα της, του συστηματος εστιασης και -πολυ βασικο- της σχεσης τιμης αποδοσης!

Re: Απάντηση: Νεα SONY A5100

Δεν είναι θέμα των nex μόνο, αλλά όλων των μικρών μηχανών με μεγάλο αισθητήρα.

Τι σκέφτεσαι να πάρεις τώρα;

Τι σκέφτεσαι να πάρεις τώρα;

Ελα ντε! Σημερα μου ηρθε και ο sel50f18...

Συνήθως δεν τραβαω μεγαλης διαρκειας βιντεο, δε με βολευουν.
Να που ετυχε ομως.
Ενα καλο παντως ειναι οτι το βιντεο που τραβηξε μεχρι να σβησει το κρατησε.

εγώ θα σου έλεγα να τη κρατήσεις.... αν δεν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
Δοκίμασε να αλλάξεις σε xavc format, 25p και να τραβας όλη την οθόνη προς τα έξω (να μην ακουμπάει στη πλατη της μηχανής).
επίσης να έχεις καλη κάρτα , πολύ γρηγορη , τουλάχιστον 45-90Mb/sec για να μη ζορίζεται και η μηχανή.

Πάντως μου κανει απορία που στα 400 ευρώ που την δίνεις δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

... όλοι περιμένουν τη νέα Α7000 (ή όπως αλλιώς θα λέγεται) ή την χρεωκοπια ! :p

Τουλάχιστον το αντιλήφθηκες εγκαίρως και όχι πχ. στη βάπτιση του γιου του αφεντικού σου όπου προσφέρθηκες επίμονα να αναλάβεις το βίντεο, για να τον καλοπιάσεις

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμένα μου είχε τύχει παλιά με τη ΝΕΧ5 στη βαπτιση του ανηψιού μου, καλοκαίρι.. αλλά ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η 5dii

Κι εγω αυτην περιμενα αλλα βαρεθηκα να περιμενω. Συν οτι θα εχει τα διπλα οοοταν με το καλο βγει. Οντως Παναγιωτη, η τιμη ειναι χωμα. Με τη διαφημιση που κανω κι εγω ο ατιμος... Τι να κανω, τα στραβα πρεπει να τα λεμε πρωτα!

Εμένα μου είχε τύχει παλιά με τη ΝΕΧ5 στη βαπτιση του ανηψιού μου, καλοκαίρι.. αλλά ευτυχώς έσωσε την κατάσταση η 5dii

Επίτηδες τα λες αυτά για να σε quot-άρουν στο διπλανό νήμα DSLR vs Mirrorless; :flipout:

Τουλάχιστον το αντιλήφθηκες εγκαίρως και όχι πχ. στη βάπτιση του γιου του αφεντικού σου όπου προσφέρθηκες επίμονα να αναλάβεις το βίντεο, για να τον καλοπιάσεις

Χαχα, αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε! Καταλαβαινω τι θες να πεις ομως.