Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ναι εκ παραδρομης εγραψα 28-105 και το διορθωσα μετα, μαλλον δεν θα προλαβε να δει την διορθωση.

Α, γι' αυτό έγινε το μπέρδεμα.

Όπως και να έχει αν βάζει κανείς το SEL ως πρόθεμα στις αναζητήσεις του, του βγάζει τους φακούς e-mount και όχι άσχετους.

Ναι εκ παραδρομης εγραψα 28-105 και το διορθωσα μετα, μαλλον δεν θα προλαβε να δει την διορθωση.

εκει έγινε το μπερδεμα. καλά αυτοι οι φακοι ειναι τελειως εκτος δικου μου μπατζετ! κοστίζουν όσο η μηχανη!!!

Τον μονο προσιτό βλεπω αυτόν http://www.skroutz.gr/s/446835/Sony-E50mm-F1-8-SEL50F18.html για πορτραιτα και γενική χρήση είναι και φωτεινος πολυ σε σχεση με τον κιτ, ή κάποιον από sigma 60-30-19. Tι χανουμε με τους sigma? το caf? ή και κάτι άλλο?

Μεταξυ των 3 sigma ποιον προτείνουμε? τον 30mm?

Last edited:
Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Παντως ο 55-210 δε ξερω αν σου φανηκε μεγαλος ( και μενα μου ειχε φανει στις φωτο ) αλλα επειδη τον εχω, ειναι μια χαρα σε μεγεθος λαμβανοντας παντα υποψην οτι ειναι ζουμ τηλεφακος

εκει έγινε το μπερδεμα. καλά αυτοι οι φακοι ειναι τελειως εκτος δικου μου μπατζετ! κοστίζουν όσο η μηχανη!!!

Τον μονο προσιτό βλεπω αυτόν http://www.skroutz.gr/s/446835/Sony-E50mm-F1-8-SEL50F18.html για πορτραιτα και γενική χρήση είναι και φωτεινος πολυ σε σχεση με τον κιτ, ή κάποιον από sigma 60-30-19. Tι χανουμε με τους sigma? το caf? ή και κάτι άλλο?

Μεταξυ των 3 sigma ποιον προτείνουμε? τον 30mm?

Οι sigma δεν μπορούν να εκμεταλευτούν το υβριδικό σύστημα εστίασης της Α6000 και επίσης δεν έχουν και σταθεροποίηση, ενώ είναι και ποιο σκοτεινοί από τους sony 35mm-50mm....είναι όμως ποιο οικονομικοί και ίσως κάπως καλύτεροι οπτικά...τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι χρειάζεσαι....

Οι sigma δεν μπορούν να εκμεταλευτούν το υβριδικό σύστημα εστίασης της Α6000 και επίσης δεν έχουν και σταθεροποίηση, ενώ είναι και ποιο σκοτεινοί από τους sony 35mm-50mm....είναι όμως ποιο οικονομικοί και ίσως κάπως καλύτεροι οπτικά...τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι χρειάζεσαι....

Nαι βλέπω οτι είναι πιο σκοτεινοι αλλά σίγουρα πιο φωτεινοι από τον κιτ. Σχετικά με το AF οι sigma δεν εχουν καθόλου ή εχουν πιο αργο?

Nαι βλέπω οτι είναι πιο σκοτεινοι αλλά σίγουρα πιο φωτεινοι από τον κιτ. Σχετικά με το AF οι sigma δεν εχουν καθόλου ή εχουν πιο αργο?

Ναι είναι ποιο φωτεινοί από τον κιτ.....έχουν caf άλλα είναι σχετικά αργό και όχι τόσο ακριβές όσο των sony. Επειδή ήμουν και εγώ στην ίδια θέση με την δικιά σου και είχα αγοράσει τον sigma 30mm, τελικά τον έδωσα και πήρα τον sony 35mmf1.8....σαφώς ποιο ολοκληρωμένη λύση, ποιο ακριβώς μεν άλλα συνολικά καλύτερος φακός....γνώμη μου είναι να κοιτάξεις τους sony 35mm και sony 50mm και δεν θα το μετανοιώσεις......πάρε μόνο τους sigma εαν δεν σε νοιάζει το βίντεο, δεν τραβάς Low light Και δεν κάνεις caf Και tracking....αν κάνεις κάτι από αυτά τότε δαγκωτά τους sony!!!

και από amazon βλέπω ερχονται με 156 +8 ευρώ δλδ 85 ευρώ κάτω από τους sony (35% φθηνοτεροι). o 35 φιλε ξεφευγει είναι στα 410 ευρώ... ο 50 στα 249 ειναι πιο δελεαστικος....

και από amazon βλέπω ερχονται με 156 +8 ευρώ δλδ 85 ευρώ κάτω από τους sony (35% φθηνοτεροι). o 35 φιλε ξεφευγει είναι στα 410 ευρώ... ο 50 στα 249 ειναι πιο δελεαστικος....

Απλά καλό είναι να δεις ποιο εστιακό μήκος σε βολεύει μην κοιτάς μόνο ότι π.χ. ο 50mm είναι ποιο φτηνός....
Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο sony 35mm είναι ακριβός φακός....άλλα θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του....

Πήγαινε στο τέρμα το ζουμ του 16-50 και μείνε εκεί μόνιμα, να δεις αν σε βολεύει ο 50/1.8 ή αν ξαφνικά γίνει λιγότερο δελεαστικός παρά τη χαμηλότερη τιμή του.

Και μετά κάνε το ίδιο στα 35mm.

Ναι κάνε αυτό που λέει ο TZO...πολύ πιθανόν μετά από αυτό το τεστ θα δεις ότι μάλλον είναι καλύτερη επιλογή ο 35mm!!!!

Πιο πολυ βλέπω οτι με βολεύει στα 30-35mm. Απλά μεταξύ sigma 30 & sony 35 μιλάμε για τα διπλά και βάλε μεγάλη η διαφορα κοστους. Δεν ξέρω αν και στο αποτελεσμα η διαφορα είναι τοσο μεγαλη. Απο την αλλη βεβαια ο sony 50 ειναι μόνο 80-85 ευρώ ακριβότερος από τον sigma είναι πιο φωτεινος, εχει σταθεροποίηση , γρηγορο caf . H ζυγαρια για οταν και αν γέρνει στον sony 50.

Μην παρεις κανεναν και παρε το εστιακο μηκος που θες οταν θα μπορεις να δωσεις τα λεφτα.
Αν παρεις εστιακο μηκος που δεν σε βολευει, δεν θα χρησιμοποιεις τον φακο και θα ειναι κριμα.
Ο 50 1.8 για allaround, δεν ειναι καλο εστιακο μηκος. Ειναι φακος πορτρετου!

Μην παρεις κανεναν και παρε το εστιακο μηκος που θες οταν θα μπορεις να δωσεις τα λεφτα.
Αν παρεις εστιακο μηκος που δεν σε βολευει, δεν θα χρησιμοποιεις τον φακο και θα ειναι κριμα.
Ο 50 1.8 για allaround, δεν ειναι καλο εστιακο μηκος. Ειναι φακος πορτρετου!

Σωστός! Το θέτεις σε σωστή βάση και με πιάνεις! Καθότι το οικονομικό δύσκολο ψάχνω φακό αρκετά πιο φωτεινό απο τον κιτ , για πορτραίτο αλλα και γενικής χρήσης. Όντως με το ζουμ στο 50 περιορίζομαι πολύ. Όποτε μάλλον για τον 30αρι της sigma με βλέπω όταν μάθω την μηχανή και αφού λιώσω λίγο τον κιτ.

Σήμερα στο παιδικό πάρτυ την καταχάρηκα την μηχανή και σε φωτογραφία και σε βίντεο . Το caf δούλεψε μια χαρά δεν προβληματίστηκα καθόλου.

Σε τεστ του φακού πάντως ο sigma 30 βγαίνει αρκετά πιο γρήγορος στο af απο τον Sony 50