Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Πάντως δεν μου απάντησες ακόμα τι θα έπαιρνες σε σώμα στα 500 ευρώ

Ξέρεις τι θα έπαιρνα, τι πήρα μάλλον. Ανέβηκα στα 1000 και πήρα κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, την ΝΧ1.
Κι αυτό παρόλο που έχω 10 native φακούς e-mount που θα με βόλευε πολύ να χρησιμοποιούσα εναλλακτικά στα δύο σώματα.
Δοκίμασα με την α5100, δεν με ενθουσίασε ο αισθητήρας της ούτε τίποτε άλλο, ακόμη και με τους καλύτερους φακούς.

Στα 500 θα έπαιρνα NX500 μαζί με τον κιτ, όπως είναι σήμερα η τιμή της. Κι αν ήμουν τόσο λάτρης του EVF όπως εσύ, θα έβαζα το kamerar viewfinder που έχω, εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική οθόνη, παρά το μέτριο EVF της α6000.

Παρωχημένο μοντέλο διετίας δεν παίρνω ποτέ αν δεν είναι τουλάχιστον μισή τιμή από την αρχική.

Είναι αυτό που λέω, ο καθένας έχει την γνώμη του και τις δικές του ανάγκες...εσύ πολύ σωστά επέλεξες την nx1 και καλά έκανες....προσωπικά 1.000 ευρώ για σώμα δεν θα έδινα και είναι και αρκετά μεγάλο και βαρύ το σώμα για τις δικές μου ανάγκες....όσο για το EVF δεν θα το άλλαζα για τίποτα......όσο καλή και να είναι η nx500, όσο καλή και αν είναι η οθόνη της, μηχανή χωρίς evf δεν αγοράζω εκτός και αν είναι σε τιμή χώμα....
Για αυτό υπάρχουν και τόσες μηχανές στην αγορά που να καλύπτουν κάθε ανάγκη....πάντως συνολικά δεκτές οι προτάσεις σου άλλα εναλλακτική μηχανή της Α6000 με αυτά που προσφέρει στα 500 ευρώ πάλι δεν βρήκαμε...ή πρέπει να πάμε παραπάνω στα 1.000 για την nx1 ή απλά να θυσιάσουμε το evf και να πάρουμε την nx500 και με πατέντες να προσπαθήσουμε να καλύπτουμε το evf....όπως βλέπεις επειδή ακριβώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση συνεχίζει και κρατάει την τιμή της η Α6000 και συνεχίζει και να πουλάει μια χαρά....όταν θα βγει μηχανή που θα την ''χτυπάει'' στα συνολικά της spec και θα έχει και αντίστοιχη τιμή, ε τότε θα πάρει την κατιούσα η τιμή της και οι πωλήσεις της.....

Υ.Γ. Τώρα αν είναι να βάζουμε kamerar viewfinder ε άστα βράστα χάνει κάθε νόημα να έχουμε μικρή και ευέλικτη μηχανή...τέλος πάντων απλά για μένα και τις ανάγκες μου και το Budget μου η A6000 ακόμα και στα 500 ευρώ δεν έχει αντίπαλο....

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Και πες οτι δεν παιρνω φωτογραφικη τα κραταω για την 6100 που θα βγει. Θα εχει τιμη που θα με κανει να προτιμησω αυτη απο την 6000 η θα ζηταει 700-750 ευρω δηλαδη μιση τιμη επιπλεον απο οτι εχει η 6000 για να εχω 4K ???

Θα μπορουσα να παρω την 5100 που την βρηκα σε αγγελια στα 380 ευρω μαζι με τον 16-50 αλλα την 5R την πουλησα για να παρω σωμα που να εχει EVF και να μπορω να βαλω ξεχωριστο φλας και σε αυτον τον τομεα η 5100 ειναι χειροτερη, τουλαχιστον η 5R και ανταπτορα για αλλο φλας επαιρνε και EVF αλλα η τιμη που εχει το EVF μονο μαζι με τα 300 που πηρα αγοραζω την 6000

Ειχα βρει το EVF σε αγγελια 120 ευρω αλλα λεω καλυτερα να δωσω την δικια μου και αλλα 200-250 ευρω παρα να δωσω 120 να βαλω EVF στην ηδη 3 ετων φωτογραφικη μου.

Last edited:

ολα υποκειμενικα ειναι σημερα..... εγω παλι δε θα επαιρνα σωμα-συστημα που δεν εχει φακο με εστιακο μηκος 24-105 f/4 OSS , γιατι αυτο με βολευει.
Δε σημαινει τιποτα γιa καποιον αλλο φυσικα, αλλα για μενα ειναι απαραιτητο πια.

Ολα σχετικα ειναι λοιπον. Δε μπορουμε να πεισουμε καποιον να εχει τις δικες μας αναγκες και απαιτησεις .

Άγνωστο πως θα είναι η Α6100 άλλα πολύ πιθανόν να είναι μια Α6000 με μικροβελτιωσούλες και 4κ....αν δεν σε νοιάζει το 4κ πάλι η Α6000 θα έχει λόγω ύπαρξης....άλλα δεν την βλέπω να βγαίνει σύντομα δυστυχώς......

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ολα υποκειμενικα ειναι σημερα..... εγω παλι δε θα επαιρνα σωμα-συστημα που δεν εχει φακο με εστιακο μηκος 24-105 f/4 OSS , γιατι αυτο με βολευει.
Δε σημαινει τιποτα γιa καποιον αλλο φυσικα, αλλα για μενα ειναι απαραιτητο πια.

Ολα σχετικα ειναι λοιπον. Δε μπορουμε να πεισουμε καποιον να εχει τις δικες μας αναγκες και απαιτησεις .

Οπως τα λες είναι, ο καθένας μας κρίνει με τις δικές του ανάγκες και απαιτήσεις...για αυτό όπως είπαμε υπάρχουν και τόσες μηχανές και φακοί που να καλύπτουν όλους μας....

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Και πες οτι δεν παιρνω φωτογραφικη τα κραταω για την 6100 που θα βγει. Θα εχει τιμη που θα με κανει να προτιμησω αυτη απο την 6000 η θα ζηταει 700-750 ευρω δηλαδη μιση τιμη επιπλεον απο οτι εχει η 6000 για να εχω 4K ???

Όταν θα βγει η 6100 σε κανα εξάμηνο απο τωρα σε ευρεία κατανάλωση, λέμε τωρα όχι ότι ξέρουμε ημερομηνία, και για κανα εξάμηνο μετα δλδ 10/2016 θα εχει με τον κιτ φακό στην καλύτερη 900. Δλδ μάλλον θα πρέπει να συνεχίσεις να μαζεύεις λεφτά για να την αποκτήσεις.

Με απλά λόγια αν θες να είσαι πάντα στην αιχμή και να μην νιώθεις ότι παίρνεις παρωχημένα μοντέλα πρέπει να πληρώνεις με καπέλο. Η δίνη της τεχνολογίας είναι τέτοια που περιμένοντας να πέσει η τιμή το μοντέλο "απαξιώνεται" στα ματια αυτών που κυνηγούν τις προδιαγραφές.

Αν η α6000 σου κάνει την δουλειά και αφού έχεις τα λεφτά στην άκρη περίμενε μια προσφορά καλή απο εδώ η έξω και χτυπά την , και ας είναι παρωχημένο μοντέλο .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ξέρεις τι θα έπαιρνα, τι πήρα μάλλον. Ανέβηκα στα 1000 και πήρα κάτι πραγματικά πρωτοποριακό, την ΝΧ1.

Ναι αλλα ο φίλος σε ρώτησε για μπατζετ 500! Αν είναι να ανέβεις στα 1000 υπάρχουν προτάσεις. Μην θεωρείς ότι η μετάβαση απο τα 500 στα 1000 είναι απλό πράγμα για μια μηχανή!

εγω πάλι με 500 θα έπαιρνα οποια απο nx500 a6000 έβρισκα σε καλύτερο διακανονισμό! Η α6000 με κερδίζει με την πιο διαχρονική εμφάνιση της το καλύτερο κράτημα στο χέρι μου, την παρουσία σκοπεύτρου, την καλύτερη απόδοση στα υψηλά iso, η σαμσουνγκ λόγω future proof , καλύτερη εικόνας out of the box, περισσότερων ευκολιών διασυνδεσης, οθόνης αφής.

Last edited:

Ναι αλλα ο φίλος σε ρώτησε για μπατζετ 500! Αν είναι να ανέβεις στα 1000 υπάρχουν προτάσεις. Μην θεωρείς ότι η μετάβαση απο τα 500 στα 1000 είναι απλό πράγμα για μια μηχανή!

Έκανες quote μέρος της απάντησής μου.

Πέρα από το τι έκανα εγώ, απάντησα ότι για μπάτζετ 500 θεωρώ την NX500 πιο ολοκληρωμένη μηχανή τεχνολογικά.
Το EVF της α6000, που είναι και ποιοτικά μέτριο, δεν είναι ικανό να αντισταθμίσει όλους τους άλλους τομείς όπου υπερέχει η NX500 (αισθητήρας 28MP BSI, ποιότητα και μέγεθος οθόνης, βίντεο 4Κ, ποιότητα κιτ φακού κτλ.).
Α, και κοστίζει και φτηνότερα, στα 500 μαζί με φακό.

Έκανες quote μέρος της απάντησής μου.

Πέρα από το τι έκανα εγώ, απάντησα ότι για μπάτζετ 500 θεωρώ την NX500 πιο ολοκληρωμένη μηχανή τεχνολογικά.
Το EVF της α6000, που είναι και ποιοτικά μέτριο, δεν είναι ικανό να αντισταθμίσει όλους τους άλλους τομείς όπου υπερέχει η NX500 (αισθητήρας 28MP BSI, ποιότητα και μέγεθος οθόνης, βίντεο 4Κ, ποιότητα κιτ φακού κτλ.).
Α, και κοστίζει και φτηνότερα, στα 500 μαζί με φακό.

Όταν λες μια τιμή να την λες ολοκληρωμένη στην πόρτα σου. 500 ευρώ ? στην Ιταλία? σωστά! Με 40 ευρώ μεταφορικά. Άρα η φθηνότερη τιμή είναι 540 απο Ιταλία . Απο Ελλάδα πάλι σήμερα εχει 577 χαμηλότερη τιμή .αρα πάλι το 500αρι πάει περίπατο.

Last edited:

Overall η nx500 αυτή την στιγμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σαν τεχνολογία/αξία. Φάνηκε και από το review που την κατέταξε σε τρομερή θέση με βάση την ποιότητα της.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρου, δεν κρίνουν όλοι αντικειμενικά διότι έχουν και διαφορετικές ανάγκες/χρήματα, αλλά σε αυτό το επίπεδο mirrorless αυτή την στιγμή η nx500 είναι το no1.

Overall η nx500 αυτή την στιγμή είναι ότι καλύτερο υπάρχει σαν τεχνολογία/αξία. Φάνηκε και από το review που την κατέταξε σε τρομερή θέση με βάση την ποιότητα της.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Σπύρου, δεν κρίνουν όλοι αντικειμενικά διότι έχουν και διαφορετικές ανάγκες/χρήματα, αλλά σε αυτό το επίπεδο mirrorless αυτή την στιγμή η nx500 είναι το no1.

Απλά επειδή πολλοί μένουν και στην αξία μεταπώλησης, εγω όχι τόσο πολύ γιατι δεν τις αλλάζω κάθε χρόνο, στο θέμα αξίας σημείωσε ότι η σαμσουνγκ θα χάσει πιο εύκολα την αξία της σε σχεση με την α6000 στον κύκλο ζωής τους. Ανεξάρτητα απο την τρομερή της θεση που εχει τωρα.

Όταν λες μια τιμή να την λες ολοκληρωμένη στην πόρτα σου. 500 ευρώ ? στην Ιταλία? σωστά! Με 40 ευρώ μεταφορικά. Άρα η φθηνότερη τιμή είναι 540 απο Ιταλία . Απο Ελλάδα πάλι σήμερα εχει 577 χαμηλότερη τιμή .αρα πάλι το 500αρι πάει περίπατο.

Όχι, τη λέω χωρίς μεταφορικά. Αυτός που ενδιαφέρεται μπορεί πολύ εύκολα με δύο κλικ να μάθει την τελική τιμή.
Προφανώς εσένα δεν σε ενδιαφέρει, αφού αγοράζεις οτιδήποτε αρκεί να είναι μόνο με άτοκες.

512 τελική τιμή μας ενημέρωσε σήμερα ο alzazira69 ότι κάνει η ΝΧ500 κιτ στο amazon Ισπανίας.
Και με εγγύηση amazon, όχι ενός τυχαίου ιντερνετομάγαζου.

Last edited:

Όχι, τη λέω χωρίς μεταφορικά. Αυτός που ενδιαφέρεται μπορεί πολύ εύκολα με δύο να μάθει την τελική τιμή.
Προφανώς εσένα δεν σε ενδιαφέρει, αφού αγοράζεις οτιδήποτε αρκεί να είναι μόνο με άτοκες.

512 τελική τιμή μας ενημέρωσε σήμερα ο alzazira69 ότι κάνει η ΝΧ500 κιτ στο amazon Ισπανίας.
Και με εγγύηση amazon, όχι ενός τυχαίου ιντερνετομάγαζου.

Όχι ότι ενδιαφέρει κανένα εκτός απο εσένα που το αναφέρεις, αλλα εχω αγοράσει άπειρα πράγματα απο αμαζον Γερμανίας και Αγγλίας, απο subwoofer μέχρι καφετιέρα, μωρουδιακά σετ φαγητού απο μπαμπού, μέχρι ηχεία απο την Σουηδία και media player απο την Ισπανία, για να μην πω για android box και κινητά απο Κίνα... Όποτε τις εξυπνάδες περί άτοκες αστες καλύτερα. Καλύτερα θα ήταν να μην παραπληροφορεις λέγοντας νούμερα που δεν ισχύουν για να υποστηρίξεις τους συλλογισμούς σου.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μην γενικευεται και βαπτιζεται τοσο ευκολα, Νο 1 :award: σε επιπεδο ακαθρεπτων θα μπορουσες να την χαρακτηρίσεις μονο αν η μηχανή ειχε ενσωματωμένο και συγχρονο EVF.... οποτε ηταν μια πληρης μηχανη... και μην μου πει κανεις οτι ειναι πληρης μια μηχανη χωρις σκοπευτρο γιατι θα τον στειιλω νταλα ηλιο να βγαλει φωτο ή βιντεο και να διορθωσει εκθεση ή να δει στα γρηγορα τι εβγαλε και να αποφασισει αν εχει εστιασει στο στοχο ....

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μην γενικευεται και βαπτιζεται τοσο ευκολα, Νο 1 σε επιπεδο ακαθρεπτων θα μπορουσες να την χαρακτηρίσεις μονο αν η μηχανή ειχε ενσωματωμένο και συγχρονο EVF.... οποτε ηταν μια πληρης μηχανη... και μην μου πει κανεις οτι ειναι πληρης μια μηχανη χωρις σκοπευτρο γιατι θα τον στειιλω νταλα ηλιο να βγαλει φωτο ή βιντεο και να διορθωσει εκθεση ή να δει στα γρηγορα τι εβγαλε και να αποφασισει αν εχει εστιασει στο στοχο ....

Ε αφου την βαθμολόγησε το dxo το θέμα ...ετελειωσε! Με τα ελάχιστα που γνωρίζω , και πριν την θαθμολογηςει το dxo, είχα γράψει ότι η νχ500 θα ήταν χωρίς αντίπαλο στην κατηγορία αν είχε σκόπευτρο. Φυσικα αν είχε σκόπευτρο και ότι εχει αυτή την στιγμή μάλλον δεν έκανε όσα κάνει τωρα. Επίσης η νχ1 θα είχε τις μισές πωλήσεις. Δεν είναι κορόιδα να κάνε τα μοντέλα τους.

Όχι ότι ενδιαφέρει κανένα εκτός απο εσένα που το αναφέρεις, αλλα εχω αγοράσει άπειρα πράγματα απο αμαζον Γερμανίας και Αγγλίας, απο subwoofer μέχρι καφετιέρα, μωρουδιακά σετ φαγητού απο μπαμπού, μέχρι ηχεία απο την Σουηδία και media player απο την Ισπανία, για να μην πω για android box και κινητά απο Κίνα... Όποτε τις εξυπνάδες περί άτοκες αστες καλύτερα. Καλύτερα θα ήταν να μην παραπληροφορεις λέγοντας νούμερα που δεν ισχύουν για να υποστηρίξεις τους συλλογισμούς σου.

Παραπληροφορώ εγώ; Χαχα, εδώ γελάμε.

512 είναι η τελική τιμή όπως αναφέρθηκε σήμερα της NX500 κιτ.

Τις άτοκες εσύ τις υπερασπίζεσαι σαν τρόπο αγοράς και έγραψες ότι θα έπαιρνες είτε NX500 είτε α600 αρκεί να έχει άτοκες.

Τις άτοκες εσύ τις υπερασπίζεσαι σαν τρόπο αγοράς και έγραψες ότι θα έπαιρνες είτε NX500 είτε α600 αρκεί να έχει άτοκες.

Βασικά υπερασπίζομαι την τσέπη μου! Αγοράζω με άτοκες απο Ελλάδα που μπορώ, και απο έξω όταν η διαφορά είναι απο15-20% και πάνω με τα μεταφορικά. Για 5 και 10 ευρώ διαφορά δεν αγοράζω απο έξω. Πηρα ηχεία 40% φθηνότερα απο Σουηδία και subwoofer απο Γερμανία στην μισή τιμή με δωρεάν μεταφορικά απο αμαζον.

οσο για την επιλογή της μηχανής όντως με κάλυπταν και οι δυο και πήρα ότι με σύμφερε οικονομικά την τρέχουσα στιγμή, αλλα του χρόνου του καλοκαίρι κάτω απο τους 35 βαθμούς στην ντάλα ήλιο θα χαίρομαι που διάλεξα τελικά μηχανή με σκόπευτρο και δεν θα ψάχνω σκιά για να δω τι θέλω να φωτογράφησω, ή να ψάχνω ....τρίτο χέρι για να μου κάνει σκιά στην οθόνη!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μην γενικευεται και βαπτιζεται τοσο ευκολα, Νο 1 :award: σε επιπεδο ακαθρεπτων θα μπορουσες να την χαρακτηρίσεις μονο αν η μηχανή ειχε ενσωματωμένο και συγχρονο EVF.... οποτε ηταν μια πληρης μηχανη... και μην μου πει κανεις οτι ειναι πληρης μια μηχανη χωρις σκοπευτρο γιατι θα τον στειιλω νταλα ηλιο να βγαλει φωτο ή βιντεο και να διορθωσει εκθεση ή να δει στα γρηγορα τι εβγαλε και να αποφασισει αν εχει εστιασει στο στοχο ....

Διάβασε ξανά την πρόταση μου και μην προσπαθείς να παραφράσεις και να την φέρεις στα μέτρα σου.

Η συζήτηση ξεκίνησε αφορόντας το αντίπαλο δέος της α6000 στην τιμή κάτω των 600 , σε αυτό το επίπεδο είναι το no1 σε ποιότητα και τεχνολογία.

Παλικαρια επειδη ολο το θεμα εχει γινει αντιπαραθεση για τον αν αξιζει ΕΓΩ να παρω την A6000 και να μην παρω την ΝΧ500 να σας πω εναν βασικο παραγοντα που γερνει την ζυγαρια προς sony αρα προς A6000 και ειδικα τωρα που διαβασα για την 6100 οτι θα βγει καπου στα 900 ευρω.

Εχω ηδη εναν φακο που δεν εχει βγαλει ουτε 500 φωτογραφιες τον sony 35/1.8 και με ενδιαφερει πολυ το κομματι βιντεο (εστω και 1080p) και στην sony ημουν αρκετα ευχαριστημενος.

Αγοράζω με άτοκες απο Ελλάδα που μπορώ, και απο έξω όταν η διαφορά είναι απο15-20% και πάνω με τα μεταφορικά....

Και πολύ καλά κάνεις. Όπως εξυπηρετείσαι καλύτερα.

Η NX500 στο νήμα αυτό λειτουργεί ως παράδειγμα σύγχρονης μηχανής με όλα τα καλούδια.
Καλούδια που θα όφειλε να έχει και το flagship μοντέλο aps-c της Sony, αλλά μόνο flagship δεν είναι.

Σε ένα παρατημένο από τη Sony σύστημα φακών, χωρίς ανανέωση στο σώμα, δεν είναι παράλογο που κάποιοι από μας δυσκολευόμαστε να επενδύσουμε σε αυτό.

Προσωπικά δεν επενδύω σε σύστημα, στην γκάμα του οποίου δεν βλέπω τουλάχιστον δύο εξαιρετικούς φακούς και τουλάχιστον ένα υπερσύγχρονο σώμα.
Στο aps-c της Sony δεν βλέπω ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το 2011-2012 ήταν διαφορετικά. Τότε με κέρδισε το πρωτοποριακό για την εποχή σώμα NEX7 και ο εξαιρετικός Zeiss 24/1.8 ελπίζοντας και σε νέους φακούς ίδιας ποιότητας. Τα Touit δεν κατάφεραν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα και εγκαταλείφθηκε η σειρά και από την ίδια την Zeiss. Έκτοτε, το aps-c σύστημα της Sony δεν έχει τίποτε αξιόλογο να επιδείξει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Εγω που δεν ειμαι φωτογραφος και δεν υπαρχει ποτε η περιπτωση να εχω μια βαλιτσα φακους αν θα αγοραζα εναν φακο ακομα θα αγοραζα εναν 55-210 για το Καλοκαιρακι και ισως αλλαζα τον 35/1.8 αν εβρισκα σε ευκαιρια τον 24/1.8 οχι επειδη ειναι καλυτερος απο τον 35 αλλα γιατι ειναι 24αρης και μεσα στο σπιτι θα ειχα μεγαλυτερο πλανο.