Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Χρειάζομαι βοήθεια σε κάτι που μπορεί να σας φανεί χαζό.
Γιατί δεν μου ανοίγει το Photoshop (camera raw)?
Δεν αναγνωρίζει τα αρχεία

εχεις παλιοτερη εκδοση.
Αν θυμαμαι καλα χρειαζεται εκδοση camera raw 8.4 και πάνω. Ψάξε για το update στη σελιδα της adobe. Κατεβαινει και χειροκινητα.

Μόνο μηχανούλα δεν είναι
Θα την χαρακτηρίσω εξαιρετική κάμερα για τα πάντα.

εμένα με χαλάει πολύ ο ήχος του κλείστρου στην Α6000. Κατά τα άλλα μια χαρά μηχανούλα είναι.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εμενα παλι μου αρεσει ο ηχος γτ μου θυμιζει λιγο dslr!

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εμενα παλι μου αρεσει ο ηχος γτ μου θυμιζει λιγο dslr!

Γούστα είναι αυτά. Εγώ βρίσκω τον ήχο της ΝΧ1 πιο πορωτικό. Δεν είναι τόσο δυνατός και είναι κάπως πιο βαθύς/υπόκωφος

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μόνο μηχανούλα δεν είναι
Θα την χαρακτηρίσω εξαιρετική κάμερα για τα πάντα.

Kαλα τα λες αλλα ολα σχετικα είναι!!! αν εχεις/μπορεις/θελεις να διαθεσεις 3000 χιλιαρικα για σωμα μονο θα την πεις "μηχανουλα" την α6000 για στηριξεις την επιλογη σου , αν εχεις 600 ευρω για μηχανη και φακο και δεις το αποτελεσμα της α6000 θα την προσκυνήσεις.

Οχι φυσικα οτι η μηχανη των 3000+ 1000 ευρω φακου δεν ειναι κλασεις καλυτερη από την α6000 αλλα σίγουρα το αποτελεσμα που παίρνεις δεν είναι 4000/600 = 6,66 φορες καλυτερο από της α6000!

Με τόσους υπολογισμούς και χρήση bold που κάνεις, μάλλον εσύ είσαι αυτός που προσπαθείς να δικαιολογήσεις την επιλογή σου.

Σε κανένα είδος το αποτέλεσμα που παίρνεις δεν αντιστοιχεί στο ακριβώς πολλαπλάσιο αντίστοιχο με τη διαφορά κόστους.

H α6000 είναι αυτό που είναι, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Mηπως δεν υπάρχει ο αποκωδικοποιητής στον υπολογιστή;
http://esupport.sony.com/swu/4025/US/

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Mηπως δεν υπάρχει ο αποκωδικοποιητής στον υπολογιστή;
http://esupport.sony.com/swu/4025/US/

δεν χρειαζεται αυτο καθόλου και δεν εχει σχέση με το photoshop.
Αυτο το λινκ ειναι μονο για να μπορει ο explorer των windows να σου δειξει σε μικρα εικονιδια την φωτογραφία.

Aν δεν υπάρχει στο σύστημα ούτε το Photoshop μπορεί να τα ανοίξει και επεξεργαστεί...

Πρέπει να είναι ενημερωμένο το Αdobe Camera Raw της έκδοσης του Photoshop που έχεις εγκαταστήσει στον υπολογιστή σου.
Ενδέχεται οι παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop να μην υποστηρίζουν την μηχανή.
Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να μετατρέψεις τα αρχεία Raw σε DNG κατεβάζοντας το Adobe DNG Converter ελέυθερα από το site της Adobe.
Tα αρχεία dng ανοίγουν κανονικά με οποιαδήποτε έκδοση του Αdobe Camera Raw

Αυτή η μετατροπή έχει επιπτώσεις στην ποιότητα ή την επεξεργασιμότητα του αρχείου;

H α6000 είναι αυτό που είναι, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο.

Ξέρεις αυτό ισχύει για τα πάντα....είναι αυτό που είναι τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο....

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οχι φυσικα οτι η μηχανη των 3000+ 1000 ευρω φακου δεν ειναι κλασεις καλυτερη από την α6000 αλλα σίγουρα το αποτελεσμα που παίρνεις δεν είναι 4000/600 = 6,66 φορες καλυτερο από της α6000!

https://en.wikipedia.org/wiki/Diminishing_returns

Βέβαια ούτε κι αυτό είναι απόλυτο, καθώς αν μιλάμε για επαγγελματικό εξοπλισμό θα υπάρχουν οριακές καταστάσεις μεταξύ του κάνει ή δεν κάνει τη δουλειά. Δες πχ ο Λεωνίδας γιατί άλλαξε σύστημα.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Aν δεν υπάρχει στο σύστημα ούτε το Photoshop μπορεί να τα ανοίξει και επεξεργαστεί...

θα διαφωνήσω ξανά evanfotis.

Δούλευα πολύ καιρό τα αρχεία της α6000 σε Lightroom 5.x & Photoshop με CR 8.4 χωρίς αυτό, και μόλις το εγκατέστησα το μόνο που άλλαξε ήταν ότι μπορούσα να βλέπω τα εικονίδια στον windows explorer. Το έβαλα για να σώσω λίγο χρόνο από την επιλογή των φωτό που θα κρατήσω καθώς το μαζικό import για επιλογή στο Lightroom έπαιρνε χρόνο.

To γράφει και στην περιγραφή του ότι είναι για συγκεκριμένο σκοπό:
"By installing this program, you can display the RAW data using Windows Explorer or Photo Gallery in the same way as JPEG files."

Επίσης το DNG που το έχω δοκιμάσει και εγώ είναι αρκετά βολικό.