Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οπως τα λενε οι απο πανω. Και εγω lightroom και phοtoshop εχω, camera raw δεν εχω βαλει.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

https://en.wikipedia.org/wiki/Diminishing_returns

Βέβαια ούτε κι αυτό είναι απόλυτο, καθώς αν μιλάμε για επαγγελματικό εξοπλισμό θα υπάρχουν οριακές καταστάσεις μεταξύ του κάνει ή δεν κάνει τη δουλειά. Δες πχ ο Λεωνίδας γιατί άλλαξε σύστημα.

Σωστή η ερμηνεία που παραθέτεις και όλο το ζουμί νομίζω για την περίπτωση μας είναι εδώ:

Cost can also be measured in terms of opportunity cost. In this case the law also applies to societies – the opportunity cost of producing a single unit of a good generally increases as a society attempts to produce more of that good.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οπως τα λενε οι απο πανω. Και εγω lightroom και phοtoshop εχω, camera raw δεν εχω βαλει.

Το photoshop εχει απο μονο του μεσα αν δεν κανω λαθος το camera raw στο δικο μου το CC το ειχε μεσα δεν θυμαμαι νομιζω το 8 η το 8.3 και δεν ειχα βαλει εγω τιποτα τωρα εβαλα την εκδοση 9.2
Αν ανοιξεις μια φωτογραφια και πας στο Help-About Plug-in εχει camera raw και εκει θα δεις ποια εκδοση εχεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στον φακελο payloads του μεσου εγκαταστασης εχει τους εξης φακελους στο Photoshop CC 2015 που εχω

AdobeCameraRaw8.0All
AdobeCameraRaw8.0All-x64
AdobeCameraRawProfile8.0All

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Είναι πιο απλό.
Help > check for updates.
Εάν υπάρχει νέα έκδοση το πρόγραμμα θα ζητήσει την εγκατάσταση του ACR 8.X.X.
Εάν η έκδοση του photoshop είναι απο την CS4 καί πίσω, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μηχανή να μην υποστηρίζεται.

Π.χ έχω το CS5 το οποίο δεν υποστηρίζει την D750
Τι κάνω: Έχω κατεβάσει το Adobe DNG Converter, όπως έγραψα προηγουμένως.
Μετατρέπω τα αρχεία NEF της d750 σε DNG σε ένα φάκελο και τέλος.
Η εναλλακτικά το Lightroom ( η έκδοση 5.7.1 υποστηρίζει κανονικά την 750)

Το DNG είναι μια μορφή universal RAW, δεν υπάρχουν απώλειες συμπίεσης και κατα τη γνώμη μου έπρεπε αυτό να είναι το στάνταρντ σε όλες τις μηχανές

Απο χτες ενας τυπος στο DPreview εχει δωσει τα specs των 6100 και 7000 και ημερομηνια ανακοινωσης 16/11. Αφου εφαγε κραξιμο οτι λεει ψεμματα εδωσε link φωτογραφιας (https://www.flickr.com/photos/rdjfoto/22426444278/in/photostream/) οπου στο exif αναφερει την Sony ILCE-6100.
Μπορει να πειραχτει το exif;

Αν θυμαμαι καλα μπορει να πειραχτει αλλα εχει βγαλει φωτογραφιες με την 6100 και δεν εχει βαλει φωτογραφιες απο την ιδια την φωτογραφικη;

Αν θυμαμαι καλα μπορει να πειραχτει αλλα εχει βγαλει φωτογραφιες με την 6100 και δεν εχει βαλει φωτογραφιες απο την ιδια την φωτογραφικη;

Σωστό κ αυτό...😕

Εδω το εχω πειραξει και γραφω οτι εχω την 7000 που δεν εχει βγει ακομα και μπορει να μην βγει με αυτο το ονομα.

Ποιες είναι αυτές οι πηγές του pttl; Το SAR;

Oχι δεν ειναι το sar. Ειχαν παει σε εκδηλωση της sony στην Αθηνα

Ναι, το διάβασα για την εκδήλωση. Αλλά συχνά-πυκνά βλέπουμε να γίνεται αναμετάδοση του SAR στις αναρτήσεις του pttl, κάτι που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία των πηγών του.

Ναι, το διάβασα για την εκδήλωση. Αλλά συχνά-πυκνά βλέπουμε να γίνεται αναμετάδοση του SAR στις αναρτήσεις του pttl, κάτι που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για την αξιοπιστία των πηγών του.

Ισχυει

Θυμαμαι στην 5N ειχε μια ρυθμιση που διορθωνε την παραμορφωση του φακου στο wide αυτη το εχει;

Καλημερα σε ολα τα παιδια του φορουμ. Ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος αν αυτο εδω http://www.mediamarkt.gr/el/product...r-microduo-3-0-16gb-dtduo3-16gb--1165556.html
ειναι συμβατο με την μηχανη μας..Ευχαριστω πολυ..
Να κανεις τι με αυτο; Να μεταφερεις φωτο; Πως; Στο menu της φωτογραφικης δεν υπαρχει file manager με επιλογη μεταφορας πχ στο pc. Περα απο αυτο, μολις συνδεσεις USB καλωδιο η φωτογραφικη δεν ειναι διαθεσιμη για χρηση. Μπαινει σε διαδικασια μεταφορας δεδομενων σε pc ή φορτιση.

Ειναι για συσκευες (κυριως tablet κ smartphone) που εχουν otg. Εκτος του οτι η μηχανη δεν διαθετει usb otg, αλλα και να ειχε δεν υπαρχει νοημα να εχεις να κρεμεται ενα στικακι στον αερα. Ειναι εντελως ακυρο για φωτ. μηχανη.

Βρε παιδια δεν το θελω για αμεση χρηση..Το θελω για να αδει;ζω την SD μου οταν γεμιζει κ απλα ηθελα να δω αν υποστηριζεται απ το usb.

Παντως επειδη πολυ μελανη είχε χυθει στην αγορά της μηχανης +1 μήνα πριν και οτι τα 599 (σε άπειρες άτοκες δοσεις) δεν ηταν και καμια συμφερουσα αγορα, αποψη ορισμένων φίλων, καθως η τιμη της μηχανης θα κατέρρεε το επομενο χρονικο διαστημα , βλεπω οτι εδω και μερες η τιμη στην ελλαδα εχει τσιμπησει 50 ευρω οντας η χαμηλοτερη του σκρουτζ 648 και στο εξωτερικο από μαγαζια που την στελνουν η τιμη ειναι στα 590 (cash φυσικα) και χωρις να υπολογίζουμε τα μεταφορικά ( δλδ +600 ), και με την λογικη οσο πουλαει δεν αλλαζει το μοντελο βλεπω ο αντικαταστατης ,της απαρχιωμενης α6000, να ερχεται σε ...κανα χρόνο και βλεπουμε....

449 + 10 μεταφορικά, σύνολο 460 ευρώ η α6000 μαζί με φακό στη σημερινή προσφορά από amazon που υπολόγιζα όταν έλεγα ότι στα 599 πριν ένα μήνα δεν ήταν και τόσο συμφέρουσα αγορά όσο υποστήριζες.