Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τελος παντων. Εγω απλα μοιραστηκα το "σοκ" με δυο dslr μετα απο 1.5 χρονο χρησης της α6000. Προσωπικα μου ενισχυσε την επιλογη mirrorless για τωρα και για το μελλον σε αισθητηρα aps-c και μου εδειξε οτι το FF δεν ειναι για ολους.

και πολύ καλά θα κάνεις. Το θέμα είναι να βρεις τη μηχανή που σου ταιριάζει και με αυτήν να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά σου ή το κέφι σου.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Τι να πω; Οτι με +- μισό κιλό με την α6000 ο καρπός μου δεν άντεξε να στηρίξει ενα "μωρό " 2.5 κιλών για πανω απο 5 λεπτά; Ηταν φωτογραφία και διάλειμμα . 1.5 κιλό ο 2.8.... Οσο για το grip της 5D το βρήκα τεράστιο και ογκώδες .

Ξεκίνα κάνοντας γερή χειραψία σε όποιον συναντάς. Μάλλον πλαδάρεψες με τις ακάθρεπτες και θέλεις γυμναστική :flipout:

Το βάρος των slr το νιώθω στον ώμο, αν κουβαλάω για ώρες τσάντα 10+ κιλών. Γι' αυτό πλέον στις βόλτες μου δεν ξεπερνώ τα 5 κιλά βάρος.

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ξεκίνα κάνοντας γερή χειραψία σε όποιον συναντάς. Μάλλον πλαδάρεψες με τις ακάθρεπτες και θέλεις γυμναστική :flipout:

Το βάρος των slr το νιώθω στον ώμο, αν κουβαλάω για ώρες τσάντα 10+ κιλών. Γι' αυτό πλέον στις βόλτες μου δεν ξεπερνώ τα 5 κιλά βάρος.
Δυνατα δακτυλα εχω (καθηγητης κιθαρας) ο καρπος δεν αντεξε :p

Ρε παιδια μπορειτε λιγο να γραψετε καποιο σετακι με 2 μπαταριες και φορτιστη τοιχου δοκιμασμενο?
Ξερω οτι εχουν προταθει, εψαξα στο τοπικ αρκετα αλλα 257 σελιδες ειναι αυτες και εχασα την μπαλα. Thanx!

Καλησπέρα σε όλα την παρέα. Παιδία συγγνώμη για το τελείως εκτός θέματος ερώτημα που θα σας κάνω, αλλά μιας και είστε πιο έμπειροι κ έχουμε την ίδια φωτογραφική κ δν ξέρω που αλλού ν' απευθυνθώ ήθελα να ρωτήσω το εξής: Όταν κάνω crop μια φωτογραφία (χρησιμοποιώ lightroom), όταν πάω να την δώ στην tv μου εμφανίζεται σχεδόν η μισή απ' το πραγματικό μέγεθος ή γενικά μικρότερη αν όχι μισή. Έτσι πρέπει να συμβαίνει? Απ' την μια φαίνεται λογικό, απ' την άλλη δεν θα έπρεπε απλά να λείπει το κομμάτι που έχει γίνει crop και η υπόλοιπη εικόνα να είναι κανονικό μέγεθος? Σόρρυ ξανά για την εκτός θέματος κ χαζή ερώτηση αλλά είμαι κ εγώ νέος στον χώρο της φωτογραφίας όπως έχουμε ξαναπεί. Ευχαριστώ!

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μηπως αντι να κανει crop προσθετει μαυρες μπαρες;

Την κάνεις crop στο Lightroom.
Μετά ;
Το αρχείο που βλέπεις στην τηλεόραση ποιο είναι ; Από που προκύπτει;
Κάνεις export από το Lightroom σε jpg ;
Σε τι μέγεθος ;
Για δώσε πιο πολλές λεπτομέρειες.

Μετα κάνω export σε jpeg. Μεγεθος δεν ξέρω.. Οτι έχει στις ρυθμίσεις..Δεν το έχω πειράξει..Τώρα ξεκινάω και μαθαίνω κ εγώ το lightroom. Μόλις πάω σπίτι θα ενημερώσω.Ευχαριστώ!

Σας παραθέτω ένα παράδειγμα με τις ρυθμίσεις και το τι κάνω μήπως με βοηθήσετε. Ευχαριστώ ξανά.

Attachments

• saa.jpg
    saa.jpg
    41.3 KB · Views: 213
  • sa.png
    sa.png
    54.1 KB · Views: 212

Αν η τηλεοραση σου ειναι ( λογικα ) 16:9 κανε ενα τετοιο crop σε μια φωτο και κανε μια δοκιμη να δεις τι θα δειξει.

Επισης στην tv με τι player τις βλεπεις?

Αν κρινω απο το crop στην συγκεκριμενη φοτο που παραθετεις το οποιο ειναι custom περιπου 3:4 λογικο θα ειναι στην tv να σου βγαζει τη φωτο αυτη σε μεγενθυση με το πανω κ κατω προσαρμοσμενα στα πανω κ κατω ακρα της οθονης και δεξια κ αριστερα μαυρο. Εκτος αν το software προσπαθει να ταιριαξει τα δεξι-αριστερο στα αντιστοιχα ακρα της οθονης οποτε η φωτο θα εμφανιζεται κομμενη ως προς τον κατακορυφο αξονα. Επισης μπορει να υπαρχουν και ρυθμισεις τις οποιες δεν εχεις ισως δοκιμασει.

Γι' αυτο σου λεω κανε μια δοκιμη με 16:9 crop και δοκιμασε και αλλον player εκτος της tv, πχ συνδεοντας το laptop με hdmi.

Με ποιο προγραμμα θα ενωσω τα αρχεια βιντεο;

Πρωτα το εκανα M2TS με το TSMuxer αλλα τωρα που τραβαω XAVC S δεν μπορω και αναγκαστικα το κανω mkv με το MKVToolNix

Βασιλη θελω απλα και γρηγορο να ενωσω τα κομματια βιντεο κατι που το TSMuxer το εκανε σε 5 λεπτα (και πολυ λεω)

Παραδειγμα δυο βιντεο ενα 11 λεπτα και ενα 22 λεπτα το TSMuxer μου τα ενωσε σε M2TS αρχειο μεσα σε 1 λεπτο και 40 δευτερα.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν η τηλεοραση σου ειναι ( λογικα ) 16:9 κανε ενα τετοιο crop σε μια φωτο και κανε μια δοκιμη να δεις τι θα δειξει.

Επισης στην tv με τι player τις βλεπεις?

Αν κρινω απο το crop στην συγκεκριμενη φοτο που παραθετεις το οποιο ειναι custom περιπου 3:4 λογικο θα ειναι στην tv να σου βγαζει τη φωτο αυτη σε μεγενθυση με το πανω κ κατω προσαρμοσμενα στα πανω κ κατω ακρα της οθονης και δεξια κ αριστερα μαυρο. Εκτος αν το software προσπαθει να ταιριαξει τα δεξι-αριστερο στα αντιστοιχα ακρα της οθονης οποτε η φωτο θα εμφανιζεται κομμενη ως προς τον κατακορυφο αξονα. Επισης μπορει να υπαρχουν και ρυθμισεις τις οποιες δεν εχεις ισως δοκιμασει.

Γι' αυτο σου λεω κανε μια δοκιμη με 16:9 crop και δοκιμασε και αλλον player εκτος της tv, πχ συνδεοντας το laptop με hdmi.
Πως να κάνω crop 16:9? Sorry αλλα δεν το έχω το θέμα..

Βασιλη θελω απλα και γρηγορο να ενωσω τα κομματια βιντεο κατι που το TSMuxer το εκανε σε 5 λεπτα (και πολυ λεω)

Παραδειγμα δυο βιντεο ενα 11 λεπτα και ενα 22 λεπτα το TSMuxer μου τα ενωσε σε M2TS αρχειο μεσα σε 1 λεπτο και 40 δευτερα.

Έχω την εντύπωση ότι το πρόγραμμα της Sony Play Memories home κάνει ένωση κομματιων

στην εικόνα που δείχνεις με το πλαίσιο του crop, κάνεις διπλό κλικ μέσα στο πλαίσιο για να την κροπάρεις την φωτο ή την αφήνεις έτσι όπως φαίνεται;

στην εικόνα που δείχνεις με το πλαίσιο του crop, κάνεις διπλό κλικ μέσα στο πλαίσιο για να την κροπάρεις την φωτο ή την αφήνεις έτσι όπως φαίνεται;

Την αφηνω έτσι όπως φαίνεται. Γτ να κάνω διπλό κλικ. Στο παράδειγμά μου η εικόνα είναι cropαρισμενη.