Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

για low light ξεχνας τους zoom, μονο σταθερους.

O πιο οικονομικος ειναι ο sony sel 50mm OSS , τρομερη εικονα και με σταθεροποιηση.
Αν δε σου κανει το εστιακο μηκος τοτε μονο ο 35αρης ειναι για σενα, αλλα πιο ακριβος.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αν θελεις ζοομ και low light υπάρχει και η λύση να χρησιμοποιήσεις Led Panel , το παραπάνω για εσωτερικούς χώρους και απόσταση 8-10 μέτρα είναι πολύ καλό, το εχω δοκιμασει με τον 18-105 και ειχε πολυ καλό αποτελεσμα.

Σε διαφορετική περίπτωση ο 50mm & 35mm που σου εγραψε ο Γιάννης είναι κορυφή.

Πάντως στην ερώτηση αναφορικά με την ποιότητα, θεωρώ πως με το xavcs η ποιότητα είναι σαφώς ανώτερη. Δεν μου έχει τύχει αυτό που λες με το viewfinder.

@dstil, βάλε στην α6000 εγγραφη 25fps XVAC-s και δες μέσα αποτ το viefinder. Μετά βάλε 50fps και ξαναδές (πολύ πιο smooth). Η διαφορά είναι αισθητή. Αν όχι τότε μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η δικιά μου ?!?!?

Παιδιά, γενικά για πιο cinematic fill και πιο all around χρήση (πιο γενική χρηση) πάντα για βίντεο ποιόν prime θα προτείνατε τον 50mm ή το 35mm ?

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

@dstil, βάλε στην α6000 εγγραφη 25fps XVAC-s και δες μέσα αποτ το viefinder. Μετά βάλε 50fps και ξαναδές (πολύ πιο smooth). Η διαφορά είναι αισθητή. Αν όχι τότε μήπως έχει κάποιο πρόβλημα η δικιά μου ?!?!?

Παιδιά, γενικά για πιο cinematic fill και πιο all around χρήση (πιο γενική χρηση) πάντα για βίντεο ποιόν prime θα προτείνατε τον 50mm ή το 35mm ?
τον 35αρη,

Για all around χρηση ο 35αρης ειναι πιο βολικος. Σε κλειστους χωρους βεβαια κ ο 35αρης ειναι κ αυτος σφιχτος. Μπορεις να το αντιληφθεις κ μονος σου βαζοντας τον κιτ στα 35mm κ στα 50mm

Από τη στιγμή που το θέλεις σαν camcorder... Μήπως να ξανασκεφτεις να πάρεις έναν ζουμ π.χ. Τον 18-105 και να πάρεις φως; Πάντως οι μηχανές αυτές δεν είναι camcorder...

Κυκλοφορούν κάτι κινεζικοι zonlai e mount , mf f1.8 25 & 35 στο eBay , χωρίς μεταφορικά και τιμες 119 έως 129 $ ...

Αλλά που λεφτά για πειραματισμους ...

Τι λέτε για τον sigma 30 2.8
Τον εχει κανεις να μας πει αν αξίζει ?

Ο Sigma είναι πολύ καλός κ το απόλυτο value for money αλλα η έλλειψη oss δεν τον κάνει ιδανικό για video. Εκτός κ αν τραβάς μόνο από τρίποδο ή κάποιο σύστημα σταθεροποιησης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης το 2.8 δεν είναι κ τόσο φωτεινό για το low light που ψάχνεις. Ξέρεις τις προτεινόμενες ρυθμίσεις για διάφραγμα κ ταχύτητα κλείστρου για την βιντροσκοπηση στα διαφορετικά καρέ/δευτερόλεπτο;

με την α5100 σε πρόσφατο ταξίδι χρησιμοποίησα εκτεταμένα τον kit zoom (με ενεργοποιημένο το OSS φυσικά) & είδα ότι το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό όσο αφορά τη σταθεροποίηση αλλά σίγουρα όχι εξαιρετικό...

δηλαδή βλέπεις ένα βίντεο σε πολύ καλό φορματ να σου δίνει σχεδόν επαγγελματική εικόνα αλλά αυτό το ανεπαίσθητο κούνημα το οποίο χαλάει την αίσθηση και αποσπάει την προσοχή

με άλλα λόγια για πραγματικά καλό βίντεο ακόμη και το OSS δε νομίζω πως είναι αρκετό

νομίζω ότι το Νο1 για κάποιον που ενδιαφέρεται σοβαρά για βίντεο είναι κάποιο σύστημα σταθεροποίησης που αναφέρει ο teobot

my 2 cents....

μπορείς να κάνεις και σταθεροποίηση με πρόγραμμα στο editing

ή να πάρεις NX1 που προσφέρει ηλεκτρονική σταθεροποίηση (ακόμη και στο 4Κ) σε πραγματικό χρόνο εντός μηχανής, με αποτέλεσμα που συγκρίνεται με gimbal.

Παίδες, ο kit lens που πήρα μαζί με την α6000 για μένα είναι απογοητευτικός. Ειδικά το ζοομ μοιάζει σαν χαλασμένο, έχει δηλαδή, πως να το πω ? "βήματα", δεν είναι smooth. Τον περιμένα αρκετά καλύτερο. Το power zoom πάλι είναι άχρηστο τελείως και δύσχρηστο. Ελπίζω οι υπόλοιποι φακοί της sony να μην είναι σαν αυτόν. Ως προς την ποιότητα, οκ είναι ικανοποιητικός. Αλλά το OSS είναι μέτριο.

Ενα πολυ ενδιαφερον συγκριτικο για τον ευρυγωνιο ζουμ sel1018. Το τεστ περιλαμβανει διαφορους συνδιασμους Α7+FE1635Z, A6000 +SEL1018, A6000+FE1635Z και Α7 με τον Zeiss Distagon 21/2.8. Τον βλεπω για την επομενη αγορα μου :D

http://www.verybiglobo.com/sony-fe-16-35mm-f4-za-oss-vario-tessar-t-vs-sony-sel-10-18mm-f40-oss/

Για all around χρηση ο 35αρης ειναι πιο βολικος. Σε κλειστους χωρους βεβαια κ ο 35αρης ειναι κ αυτος σφιχτος. Μπορεις να το αντιληφθεις κ μονος σου βαζοντας τον κιτ στα 35mm κ στα 50mm

Αν εχεις 150 ΤΜ σπιτι μια χαρα ειναι αλλα εγω με την A6000 τον 35/1.8 σε 85 TM που ειναι το σπιτι μου δεν την παλευω και το Καλοκαιρι αντε να βγεις στην βεραντα αλλα τωρα τον Χειμωνα τι κανεις;

Αν εχεις 150 ΤΜ σπιτι μια χαρα ειναι αλλα εγω με την A6000 τον 35/1.8 σε 85 TM που ειναι το σπιτι μου δεν την παλευω και το Καλοκαιρι αντε να βγεις στην βεραντα αλλα τωρα τον Χειμωνα τι κανεις;

Sigma 19, φτηνος, εναλλακτικα Zeiss 24 1,8mm ακριβος

Sigma 19, φτηνος, εναλλακτικα Zeiss 24 1,8mm ακριβος

Δεν εχει σταθεροποιητη και εγω που επινα 2 φραπεδες την ημερα με 3 κουταλιες καφε χωρις ζαχαρη δεν μπορω χωρις αυτο.
Ειμαι υπο σκεψη η να πουλησω τον 35αρη και να βαλω τα υπολοιπα για να παρω τον 24αρη η να τον κρατησω παρα τα κακα του και να παρω εναν ζουμ F4