Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

449 + 10 μεταφορικά, σύνολο 460 ευρώ η α6000 μαζί με φακό στη σημερινή προσφορά από amazon που υπολόγιζα όταν έλεγα ότι στα 599 πριν ένα μήνα δεν ήταν και τόσο συμφέρουσα αγορά όσο υποστήριζες.

Τα λέγαμε άλλα ποιος μας άκουγε...

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

δε ξέρω ρε παίδες τι γίνεται με τις προσφορές και το amazon, εγώ προσωπικά δε θα έπαιρνα κάτι απο κει.
Είχα πάρει την e-pl5 με τον 14-42 από το γερμανικό amazon και...δεν ήμουν ο πρώτος της! ανοιχτές συσκευασίες, δαχτυλιές στην οθόνη της μηχανής, "χύμα" βαλμένη στο κουτί...

την επέστρεψα και ψώνισα από ελλάδα.

Περισσότερο θα εμπιστευόμουν άλλα ιντερνετομάγαζα που βάζει ο tzo κατά καιρούς και που πουλάνε μόνο φωτογραφικά, ή το συνδυασμό high rating seller-ebay+paypal.

μαη 2 σεντς.

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μετά από δεκάδες αγορές φωτογραφικών η δική μου εμπειρία είναι ακριβώς η αντίθετη. Όχι μόνο είναι καινούρια τα καινούρια, αλλά από τα υποτίθεται μεταχειρισμένα/επιστραμμένα στα warehouse deals έχω παραλάβει και ολοκαίνουργια προϊόντα. Εκείνα με την περιγραφή "φθορές μόνο στη συσκευασία" είναι ως επί το πλείστον ολοκαίνουργια (σε τιμή μεταχειρισμένου).

Λαμβάνοντας υπόψη και την ασύγκριτα πιο δυνατή εγγύηση amazon (τα λεφτά σου πίσω αν πάθει κάτι τον πρώτο χρόνο ή, αν το επιλέξεις, αλλαγή με καινούρια), προτιμώ αγορά από amazon ακόμη και λίγο ακριβότερο να είναι το προιόν.

Στην προκειμένη περίπτωση το 449 για τη μαύρη και 499 για τη λευκή α6000 με τον κιτ είναι ασυναγώνιστες τιμές, ακόμη και αν βγει σύντομα αντικαταστάτης, που κατά την εκτίμηση μου θα είναι πολύ ακριβότερο μοντέλο.

Σαφώς και πιο έξυπνη αγορά από τα 600 και 650 με τις άτοκες για παλιό μοντέλο όπως η α6000.

Παίρνεις που παίρνεις παλιό μοντέλο, τουλάχιστον πάρτο σε τιμή χώμα.

Last edited:

Εμπειρια χρησης 7D ii και 5D με φακους τον 24-70 f2.8 L και τον 70-200 f2.8 χτες σε συγγενη που δηλωνε ενθουσιασμενος με το autofocus της νεας 7D αφου με την προηγουμενη ειχε απογοητευτει.

Λοιπον. για αρχη να δηλωσω οτι δεν ειμαι γνωστης του αντικειμενου σε βαθος και ειμαι καθαρα ερασιτεχνης-οικογενειαρχης που απλα πηρα μια καλυτερη φωτογραφικη απο την kodak p850 που ειχα και στην οποια εμαθα να χειριζομαι την φωτογραφικη σε manual και ξερω τι ειναι διαφραγμα , ταχυτητα κλειστρου, iso και φωτομετρηση χοντρικα.

Πρωτη εντυπωση και των δυο φωτογραφικων μηχανων . Πολυ ογκος και βαρος! Φοβερη κατασκευη ο 70-200 , αλλα στα 5 λεπτα μου εφυγε το χερι. Ειδικα ο συνδιασμος με την 5D ηταν Killer για τον καρπο μου. Το μονοποδο ηταν απαραιτητο μετα.
Δευτερη εντυπωση. Αργο πολυ αργο focus. Η εμπειρια με την a6000 ισως θολωνει την κριση καποιου, αλλα η a6000 με τον 16-50 εστιαζε ταχυτερα απο την 7D με τον 24-70.
Τριτη εντυπωση. Τα αποτελεσματα δεν με ενθουσιασαν για το κοστος του συστηματος. Φωτογραφιες που ελεγες οτι αξιζουν το κοστος το βγαλαμε οταν βαλαμε στην 7D τον 50 f1.4 .
Τεταρτη. Δεν αλλαζω με τιποτα το EVF. Το χειροτερο ειναι καλυτερο απο αυτο το χαλι του οπτικου. Η αμεσοτητα του αποτελεσματος και η προεσκοπιση του EVF δεν συγκρινεται. Σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου δεν μπορουσα να διακρινω τα χαρακτηριστικα του προσωπου του αλλου , στην τυχη εστιαζα στα ματια.
Στην ουσια παλευα με τις δυο μηχανες και αποτελεσμα δεν ειδα...Μαλιστα μου εκανε εντυπωση που η 7D εδινε διαφορετικο αποτελεσμα απο την α6000 με τις ιδιες ρυθμισεις.
Η προηγουμενη μου θετικη εμπειρια με canon dslr ηταν με την 1100D και την 60D(που μου αρεσει πολυ σαν φωτογραφικη) και ειχα να λεω τα καλυτερα για αυτες. Αλλα αυτα πριν χρονια. Μετα απο τοσα χρονια περιμενα να πιασω κατι εντυπωσιακο απο την canon , σε αυτες τις τιμες κιολας.
Ειμαι σιγουρος οτι στα χερια επαγγελματια φωτογραφου οι μηχανες ειναι αστερια με αυτους τους φακους, αλλα στα χερια τα δικα μου η a6000 παραμενει vfm , ευχρηστη, ελαφρια , δεν με δυσκολεψε ουτε στιγμη για να βγαλω φωτογραφια οπως την ηθελα και αν κρινω απο αυτα που ειδα χτες, το συστημα της sony δεν ειναι τοσο ακριβο σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Αν ειναι καποιος να δωσει τοσα χρηματα.

ΥΓ Ακομη "νιωθω" το βαρος του συνδιασμου 5D+70-200+φλας στον καρπο μου.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σιγά ρε παιδιά από βούτυρο είστε; 5 λεπτά με έναν 70-200/2.8 και σας έφυγε το χέρι;

Σιγά ρε παιδιά από βούτυρο είστε; 5 λεπτά με έναν 70-200/2.8 και σας έφυγε το χέρι;
70-200 με 5d , ναι , μου εφυγε το χερι. Δεν ηξερα απο που να τον πιασω. Τον επιανα απο την βαση για το τριποδο, τον επιανα απο μπροστα, με ζοριζε να κανω zoom, μεχρι που την εβαλα σε μονοποδο και κατι εγινε. Μπορει και να ειμαι απο βουτυρο, αλλα μην πεις οτι ειναι και πουπουλο το συστημα σε σχεση με την a6000 + Helios που χρησιμοποιω...

Υπάρχει κανείς που να είναι κοντά στην Κοζάνη και να έχει την a6000? θα ήθελα να δοκιμάσω έστω 10 κλικ. θα ήθελα να δω σε σχέσηε την omd e-m10 που έχω. γιατί σκέφτομαι να αλλάξω και να πάρω a6000 με ένα 50mm.

Last edited by a moderator:

70-200 με 5d , ναι , μου εφυγε το χερι. Δεν ηξερα απο που να τον πιασω. Τον επιανα απο την βαση για το τριποδο, τον επιανα απο μπροστα, με ζοριζε να κανω zoom, μεχρι που την εβαλα σε μονοποδο και κατι εγινε. Μπορει και να ειμαι απο βουτυρο, αλλα μην πεις οτι ειναι και πουπουλο το συστημα σε σχεση με την a6000 + Helios που χρησιμοποιω...

Καλά εντάξει ξέμαθες... αλλά μην το κάνεις τόσο τραγικό. Λίγη εξάσκηση θέλει και μετά το πουλί μπορεί και πάλι να κελαιδά (singless bird).

Καλά εντάξει ξέμαθες... αλλά μην το κάνεις τόσο τραγικό. Λίγη εξάσκηση θέλει και μετά το πουλί μπορεί και πάλι να κελαιδά (singless bird).
Λοιπόν ... Την ζυγισαμε ... 2.5 κιλά 5D + 70-200 + flash... Εχω σκύλο πιο ελαφρύ οχι μονο φωτογραφικη.... Που να είχε και κανένα battery grip. Ενας τέτοιος συνδυασμός με mirrorless θα ζυγίζει σίγουρα 1 κιλό κάτω....

Μήλα με πορτοκάλια συγκρίνεις .. κατ'αρχήν διότι βάζεις το τερας 70-200/2,8 που δεν έχει κατι αντίστοιχο σε mirrorless και αμα το χρειάζεσαι το f/2.8 θα βάλεις τον ίδιο φακό και θα επιβαρυνθείς με κοστος+ογκο+βαρος αντάπτορα ..

δες μια σύγκριση .. FF + 70-200/f4.0 .. και βάλε οτι για να φτάσεις σε αυτονομία την Dslr θέλεις και τουλάχιστον εξτρα γκριπ + 1-2 μπαταρίες επιπλέον
*Kαλά .. και με το έξτρα γκρίπ πάλι θα σε δυσκολέψει περισσότερο ενας 70-200/f2,8 πάνω σε Α7 λόγω ζυγίσματος και μικρού γκριπ .. ;)

Sony A7rII+70-200/f4 = 625+840 = 1465, Canon 6D + 70-200/f4 = 770+760 = 1530 :)
http://j.mp/1gPJNcK

Last edited:

Κι αν βάλουμε στην εξίσωση και το θέμα αυτονομία, τότε η σύγκριση γίνεται ακόμη πιο ίση καθώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το βάρος δυο -ακόμη- μπαταριών.

Τι να πω; Οτι με +- μισό κιλό με την α6000 ο καρπός μου δεν άντεξε να στηρίξει ενα "μωρό " 2.5 κιλών για πανω απο 5 λεπτά; Ηταν φωτογραφία και διάλειμμα . 1.5 κιλό ο 2.8.... Οσο για το grip της 5D το βρήκα τεράστιο και ογκώδες . Της 7D πιο εργονομικό αλλα και πάλι οταν πιάνω την α6000 και στην ουσία την στηρίζω με 4 δάκτυλά αντιλαμβάνομαι οτι οι dslr δεν μου κάνουν πλέον. Ουτε την 7d την βρήκα ελαφριά με τον 24-70, για συγκρίνουμε μήλα με μήλα.

Οσο για την αυτονομία . Αν μπορει κάποιος να κρατάει τέτοιους φακούς στο χέρι του για 2 ώρες φωτογραφισης φαντάζομαι δεν θα του σκίσουν την τσέπη δυο έξτρα μπαταρίες ... Εγω αλλάζω μπαταρία σε 10 δευτερα. Τωρα θα μου πεις οτι ετσι θα εχω χάσει και 40 φωτογραφιες...

Ακριβώς αυτό θέλουμε να πούμε. Ότι όταν θα θελήσεις να καλύψεις μια σοβαρή εκδήλωση όπου το θέμα δεν θα είναι ακίνητο, τότε θα χρειαστείς ένα τηλεφακό 2.8. Αυτός ο φακός προσθέτει μήκος και βάρος. Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις το σκοπό σου είναι ένα σώμα μεγάλο που θα προσφέρει καλή λαβή με το δεξί χέρι, καλή εστίαση και ένα ακόμη χέρι, το δεξί, το οποίο θα στηρίζει το φακό της μηχανής από κάτω και ταυτόχρονα θα την κατευθύνει προς το θέμα, δεξιά, αριστερά, πάνω κάτω. Φυσικά χρειάζεται και καλή τεχνική και εκοικείωση και εμπειρία.

Αυτό συμβαίνει σε όλα τα συστήματα είτε πρόκειται για τις dslr, είτε για τις samsung, sony, fuji από τις mirrorless. Το μόνο σύστημα που δείχνει ότι μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο με πολύ μικρότερο βάρος είναι το Μ4/3 με την OLY EM1 και τον PANASONIC 35-100. Βλέπει ς ο OLY είναι επίσης πολύ μεγάλος , αν και το βάρος του είναι πιο μικρό, αλλά και πάλι φθάνει κοντά στο 1 κιλό.

Τελος παντων. Εγω απλα μοιραστηκα το "σοκ" με δυο dslr μετα απο 1.5 χρονο χρησης της α6000. Προσωπικα μου ενισχυσε την επιλογη mirrorless για τωρα και για το μελλον σε αισθητηρα aps-c και μου εδειξε οτι το FF δεν ειναι για ολους.