Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

υπαρχει και ο 35mm 1.8 oss... πιο ενδιαφερον φακος οσον αφορα τα παιδια (μεσαιος φακος και λιγο πορτραιτο).
Με κορυφαια οξυτητα στο συστημα και με σταθεροποιηση.
αν δεν ειχα τον 50μμ θα τον επαιρνα σιγουρα.

υπαρχει και ο 35mm 1.8 oss... πιο ενδιαφερον φακος οσον αφορα τα παιδια (μεσαιος φακος και λιγο πορτραιτο).
Με κορυφαια οξυτητα στο συστημα και με σταθεροποιηση.
αν δεν ειχα τον 50μμ θα τον επαιρνα σιγουρα.

τον ειδα αλλα με παει απο τα 35 στα 50 πραγματικα mm...

προσιτος καλος (πραγματικος) 35αρης δηλαδη, δεν?

τι μανια ειναι αυτη βρε με τα "πραγματικα" 35mm ?:p

Εγω τα βρισκω "βαρετα"... ουτε πολυ ευρυγωνια ουτε πορτραιτα !
Γουστα ειναι αυτα , αλλα αν θες Sony και καλα 35mm , μονο ο Zeiss :ernaehrung004:

Εδω καποιος που φαινεται να ξερει το κανει, οσον αφορα τη σπορ φωτογραφιση, τεσταρει την α6000 απεναντι στην νικον d4s !!!
Μηπως ξερει κανείς γερμανικά να μας κι εμας τι λεει?

https://www.youtube.com/watch?v=QA74uA4Ua3I

Απο τα λιγα που καταλαβα, ειναι οτι βρισκει πολυ καλη την α6000 και τολμάει να τη συγκρινει με την d4s !
Oi φωτο που τραβηξε η κοπελα(με την α6000) δεν εχουν τη σωστη τεχνικη του ιδιου, με το παναρισμα , αισθητικα υπολοιπονται... αλλα τεχνικα ειναι σωστες και εστιασμενες.

υπήρχαν φωτογραφικές μηχανές στο βίντεο; εγώ μόνο μία ξανθιά κοπέλα έβλεπα με κάτι μπλε ματάρες! :flipout:

κρίμα που ο zeiss φακός της a6000 κοστίζει περισσότερο από το σώμα. Αλλά και μόνο που το σύστημα φτάνει να συγκρίνεται με το άλλο τανκ της Νικον και το αντιμετωπίζουν σοβαρά επαγγελματίες τι να πω. Βέβαια από ότι βλέπω το DOF της α6000 που έχουν επιλέξει είναι μεγαλύτερο από το DOF της Nikon (συνήθως στο f/4 της Νικον, ενώ της cropped a6000 παίζει f/4 - f/5.6).
Δεν νομίζω να θεωρεί κανείς την a6000 καλύτερη, αλλά η διαφορά τιμής είναι τεράστια.

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα με μία μηχανή σαν τη a6000 που είναι τόσο εύκολο να την κουβαλάς μαζί σου, είναι ότι αν έχεις συνηθίσει να τραβάς raw, χρειάζεσαι τελικά αρκετό χρόνο για επεξεργασία καθώς η παραγωγή ανεβαίνει!
Από εκεί που ρύθμιζα το χρόνο μου εύκολα...τώρα έχω καταλήξει να παλεύω να βρω χρόνο για επεξεργασία!
βίντεο, φωτογραφίες, τα πάντα!:BDBDG54:

έχω να δηλώσω ότι το εσωτερικό μικρόφωνο της a6000 κάνει ανέλπιστα καλή δουλειά σε εσωτερικό χώρο.
Έχει αρκετά καλό noise reduction και φαίνεται να είναι αρκετά "κατευθυντικό" προς τα μπροστά.
Δεν το περίμενα.
Ένα μπράβο στη sony και για αυτό.

Δεν το έχω δοκιμάσει αρκετά σε εξωτερικό χώρο. (εκεί φαντάζομαι θα χρειαστεί προστασία από τον αέρα).

αγόρασα εχθές τον Zeiss FE 35mm f/2.8 και τον έβαλα πάνω στην a6000 και … εκτίμησα ακόμα περισσότερο αυτή τη μηχανή. Η ποιότητα που βγάζει σε ευκρίνεια και μικροκοντράστ είναι εξαιρετική. Στεναχωρήθηκα που δεν τραβάω με 50mm συνήθως (που αντιστοιχεί αυτός ο φακός πάνω στην α6000) και έτσι θα τον χρησιμοποιώ σπανίως με αυτή τη μηχανούλα.

Παραθέτω ένα κομματάκι σε 100% crop (ελάχιστη επεξεργασία) με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα f.2.8 !

35mm_a6000.jpg

Αυτός ο φακός είναι ο λόγος που θα με κάνει να αγοράσω μάλλον και την α7 :)

Attachments

• 35mm_a6000.jpg
    35mm_a6000.jpg
    133.4 KB · Views: 215

σε μια γρηγορη βολτα στην Ανθοκομικη εκθεση Κηφισιας, ειπα να δοκιμασω τον κιτ φακο....
Τελικα δεν ειναι τοσο κακος για γενικη χρηση , και ειδικα αν τραβας raw , εχεις τη δυνατοτητα να τον "φτιαξεις" ευκολα.
Δεν κανει φυσικα για αρχιτεκτονικη φωτογραφιση και πολυ απαιτητικες δουλειες, κυριως λογω παραμορφωσης, αλλα για κιτ και πολυ compact ειναι μια χαρα!

Αν σκεφτεις οτι δε κοστισε σχεδον τιποτα, εχει μια θεση στη συλλογη μας, για πολυ compact καταστασεις.

DSC00003.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00009.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00011.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00017.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00024.jpg by toxotis70, on Flickr

Η Α6000 (οπως και η Α7) συνεχιζει να με εντυπωσιαζει με τον αισθητηρα της, και μπορεις να σωσεις φωτο που σε αλλες περιπτωσεις θα ηταν "χαμενες"...
Ευκολα ξεθαβεις πληροφορια στα χαμηλα , αλλα και στα highlights.

DSC00010.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00010-2.jpg by toxotis70, on Flickr

DSC00016-2.jpg by toxotis70, on Flickr
DSC00016.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Πολύ αποτελεσματικό το sharpening που έχεις κάνει! Πως; Στο LR;

οσο και να σου φαινεται περιεργο, με ελαχιστο sharpening και clarity στο LR, ο κιτ φακος δινει πολυ καλα αποτελεσματα.
Πρεπει να εχω τυχει και σε καλο κομματι, γιατι δεν εχει καθολου descentering .

εγώ που έχω και τον 35/2.8 και τον 55/1.8 συνέχεια τον κιτ φακό έχω κουμπωμένο στην Α7. είναι πάρα πολύ καλός. Είχα σκοπό να τον δώσω από την πρώτη μέρα που πήρα τη μηχανή, αλλά τελικά μάλλον θα πάρουν πόδι οι primes

ε καλα , ειναι καλος για κιτ , αλλα οχι τοσο!
Το κυριοτερο προτερημα των Prime ειναι φυσικα το διαφραγμα και το μεγεθος, ειδικα του 35αρη.

Στα 50mm , ο κιτ εχει διαφραγμα f/4.5 , 2.5 stop πιο σκοτεινος απο τον 50αρη !
Το μονο θετικο του κιτ , ειναι η σταθεροποιηση, αλλα κυριως για βιντεο.

ΥΓ... εδω φυσικα μιλαμε για τον κιτ φακο 16-50mm της Α6000....