Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

γιατί δεν το πας με το μάτι;
να είναι το καδράρισμα το ίδιο ακριβώς στις δύο μηχανές.

Ναι οκ, καλύτερο σημείο το f/5.6 και στις δύο, αλλά θα πρέπει να είναι έμπειρο το μάτι σου ώστε να αντιληφθείς ποιες διαφορές οφείλονται στη διαφορά DOF και ποιες στην ποιότητα. Εγώ τουλάχιστον δεν το ξέρω αυτό.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ενημερώσω ότι σήμερα το πρωί έλαβα το πακέτο με δύο μπαταρίες NP-FW50 και ένα φορτiστή BC-VW1, (όλα sony), χωρίς κανένα πρόβλημα με τελωνείο.
Η παραγγελία έγινε 23 Απριλίου και 14 Μαΐου το έλαβα. 30 ευρώ όλα.
Όποιος θέλει να πάρει, αξίζει πραγματικά.

http://www.ebay.com/itm/2x-NP-FW50-...5K-/111316014124?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

Σε ευχαριστούμε. Αντιγράφω το post σου επειδή με το δικό μου άλλαξε σελίδα το θέμα και μπορεί να μην το προσέξει κανείς.

Καλημέρα. Για να συγκρίνω την Α6000 στο ίδιο εστιακό μήκος με μία άλλη μηχανή αλλά με διαφορετική ανάλυση (20MP), τι εστιακό μήκος πρέπει να βάλω στην άλλη; πχ:

Α6000: 18mm (= 27mm FF), f/5.6, 24MP
X (2.7 crop): 20MP, f/5.6, mm?
*Το διάφραγμα επιλέχθηκε το ίδιο γιατί οι φακοί τυχαίνει να αποδίδουν καλύτερα στο f/5.6

ευχαριστώ

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι ρωτάς αλλά αν με το "εστιακό μήκος" εννοείς FOV .. πολλαπλασιάζεις τα πραγματικά mm της RX Χ1,8 ή διαιρείς τα ανηγμένα σε FF /1.5

ή το αντίστροφο διαιρείς τα mm της α6000 /1,8. δΗΛ. 18mm/1,8 = 10mm πραγματικά ή 27mm FF

Ομοίως Χ1,8 πρέπει να πολλαπλασιάσεις το F (RX f/5.6 - a6000 f/10.0 ) για να πάρεις ίδιο βάθος πεδίου ..

Δεν παίζουν ρόλλο τα Μp ..

* επιλέγοντας ίδιο διάφραγμα σε διαφορετικά φορματ παίρνεις διαφορετική φωτο (άλλο βάθος πεδίου) οπότε προς τί η σύγκριση ??.
Αυτο θα είχε έννοια μόνο αν έβγαζες ενα φλατ θεμα οπως τα resolution chart ή κανένα πίνακα ..

Pros

Excellent 1080p image, detailed with few artefacts. Must be one of the best HD images from a stills camera I have seen, apart from the Super 35mm mode on the Canon 1DC
APS-C sensor
Focus peaking / magnified focus assist whilst rolling
Zebras
Clean uncompressed output
E-mount is HUGELY flexible and compatible with huge range of glass including Canon EF with Metabones Smart Adapter
Speed Booster gives you the full frame look on this camera and amazing low light performance
Fantastic low light performance anyway from this excellent new sensor.
Almost no moire and aliasing in video mode…I am sure there is but not quite seen it yet.
Nice OLED EVF and articulated screen. EVF not as good as the NEX 6 which I believe it replaces.
TINY, but good build quality
The new Alpha menus a big improvement on NEX cameras
Extremely fast AF, continuous burst rates and great stills quality at 24MP
Cheap!
Cons

Audio s(sigh) – no mic or headphone sockets, not compatible with A7R XLR box which really annoys me as I have that for my A7r and AX100
SD card slot under battery cover on bottom of the camera, a bit annoying.
Only AVCHD

οσον αφορα την αυτονομια και τις διαπιστωσεις μου, και το Engadjet στο review του, επισημανε τη διαφορα απο τις προηγουμενες Nex!

http://www.engadget.com/2014/05/14/sony-alpha-6000-review/

As for battery life, Sony's managed to make improvements over the years without replacing the 1,080mAh cell. The A6000 comes bundled with Sony's NP-FW50 battery back, which has been shipping with the company's mirrorless cameras since the NEX-3, a model that first hit stores just about four years ago. Officially, you can expect to get 360 shots with a full charge, though we got through a full day of shooting, including more than 500 stills and three minutes of HD video, with a nearly 50 percent charge remaining.

Kαλησπερίζω την ομάδα όντας νέο μέλος της,
μπαίνω κατευθείαν στο ψητό ανεβάζοντας ένα πρώτο μικρό φιλμ που τράβηξα με την νεοαποκτηθείσα a6000, με σκηνές από έναν μικρό Κυριακάτικο περίπατο στην έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης και στην παραλία της. Όλα τα πλάνα τραβήχτηκαν στο χέρι, σε 1080 p 50fps , με τον κιτ φακό 16-50mm ο οποίος ιδίως στο βίντεο τα καταφέρνει αρκετά ικανοποιητικά (το μόνο που του λείπει είναι μερικά στοπ φωτεινότητας , άρα και μικρότερο βάθος πεδίου). Τα κλιπάκια τραβήχτηκαν σε neutral profile -3,0,-1 και έκανα στο μοντάζ λίγο color grading, έδωσα λίγο κοντράστ και λίγο sharpening. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο σε ότι εχω τραβήξει ως τώρα, χωρίς σχεδόν καθόλου moire, αρκετά καλή οξύτητα και πληροφορία εικόνας, και πολύ καλο αποτέλεσμα σε υψηλά ISO ως 3200 τουλάχιστον. Το af σύστημα της (που πρώτη φορά δοκιμάζω, ως τώρα δούλευα μονο mf) , είναι ταχύτατο με πολύ καλό tracking και ομαλή μετάβαση χωρίς hunting! Συνολικά έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος, και επιτέλους λόγω βάρους , έκανα πλέον πραγματικότητα το όνειρο μου να κουβαλάω πάντα μαζί μου μια κάμερα. ;)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

καλως τον!!!

πολυ ομορφο video και εξαιρετικη η επιλογη του κομματιου...

(στο 3.01 ο φιλος με την dSLR ειχε καλο αποτελεσμα...)

μπράβο. είδα το βίντεο και στο eoshd.

ερώτηση: το instrumental κομμάτι ποιό είναι; ψάχνω κάποια τέτοια κομμάτια για να χρησιμοποιήσω και εγώ σε ένα βιντεάκι.
Θα πάω στα προτεινόμενα μετά στο youtube να ανακαλύψω και άλλα.

edit: αααααααα!!! απο το Amelie είναι! Yann Tiersen o συνθέτης: :-)

Last edited:

Σωστα το βρηκες φιλε μου, το κομματι ειναι το Comptine d'Un Autre Été απο το Amelie! ;) Καιρος ηταν να ρθω απο το eoshd εδω!! εχουμε πολλα περισσοτερα να πουμε!!! ;)

Καλώς ήρθες στα μέρη μας! Καλή δουλειά το βιντεάκι σου με ταιριαστή μουσική. Ψάχνοντας το τέλειο, δοκίμασε να ξανακάνεις μονταζ κόβοντας την διάρκεια λίγο, έχεις κάποια διπλά πλάνα και ορισμένα κάπως φλύαρα - αυτά από μένα που ΔΕΝ τραβάω καθόλου βίντεο (δεν "το έχω", το θεωρώ και τελείως διαφορετική τέχνη), αλλά είμαι αφοσιωμένος θεατής...

Nα εισαι καλα φιλε μου για τα σχολια. Το βιντεακι το εκανα με σκοπο περισσοτερο να δειξω οσο περισσοτερα πλανα εκανα με την a6000 γι αυτο και τραβηξε παραπανω! Γι αυτο και αφησα περισσοτερα πλανα με αργη κινηση. Σε αλλη περιπτωση σιγουρα θα κρατουσε περιπου το μισο χρονο απ οτι κρατησε! ;)

Για τους καθημερινούς ομως χρηστες που θελουν να τραβηξουν τα παιδια τους σε αθλητικες εκδηλωσεις, παραστασεις, γενεθλια και γιορτες κλπ σιγουρα αποτελει μια καλη και οικονομικη λυση. Ειναι μικρή και ελαφρια και παρεα με εναν καλο φακο θ αποτελεσει μια πολυ καλη επιλογη.
Ειμαι διστακτικος για αγορα sony , ποσο μαλλον Mirroless. Δεν εχω δικια μου φωτογραφικη και καποια στιγμη θελω να παρω μια. Τοσο καιρο δανειζομουν την 1100D της αδερφης μου και τις 60D, 7D συγγενη με φακους τον απλο του κιτ της 1100D και τους 18-135 , 50 1.4 . Γενικα δεν γνωριζω καποιον με sony ωστε να μου δανεισει φακο αν χρειαστω. Σε αντιθεση με canon. Ο kit θα ανταπεξελθει σε γενικη χρηση που την θελω;
Την θελω για εκδηλωσεις μουσικης ,δηλαδη σκοτεινος χωρος με μια φωτισμενη σκηνη. Φανταζομαι θα ανταπεξελθει η a6000. Και για φωτογραφιση νυχτερινου ουρανου(γαλαξιας). Εχει φανταζομαι ρυθμιση bulb . Πως μπορω να την ρυθμισω να τραβαει αυτοματα ανα τακτα χρονικα διαστηματα μεγαλης εκθεσης φωτογραφιες(πχ 3λεπτες με διαφορα 1 sec η καθε μια για μια ωρα) Θα μπορουσα να την χρησιμοποιησω για συνεχομενο video 1+ ωρας με τροφοδοτικο και τριποδο ή δεν ειναι σχεδιασμενη για τοσο μεγαλα video; Η φιλοσοφια της σε καποιον που ερχεται απο canon απαιτει καιρο προσαρμογης;

πολλα ερωτηματα !

Η σονυ α6000, οπως ολες οι vdslr (kai canon - nikon) δεν ειναι βιντεοκαμερες.
Εχουν μεγαλο αισθητηρα και γι αυτο υπερθερμαινονται ευκολα.
Δεν κανουν για τραβηγμα ωρων.... κυριως για μικρα κλιπ , 5 -10 λεπτα .

Φυσικα , οπως και οι μηχανες που ανεφερες, θελει καλους φακους, ο κιτ δε κανει γι αυτα που θελεις.

Η φιλοσοφια της ειναι παρομοια, λιγα πραγματα αλλαζουν, κι εχεις και auto focus που δεν εχεις με τις nikon-canon (εκτος της canon 70D).

Το video με ενδιεφερε για πλανητικη φωτογραφιση με τηλεσκοπιο, οχι για καποια εκδηλωση. Για τα 10λεπτα καλα ειναι. Τωρα το αγκαθι. Να αγορασω σωμα και ποιους φακους θα χρειαστω για την φωτογραφιση συναυλιας; Καποιος καλυτερος zoom απο τον kit αλλα στις ιδιες εστιακες; Για τον Γαλαξια που δεν χρειαζομαι auto focus αλλα ολα manual , φανταζομαι φακος απο τριτο κατασκευαστη κανει. Υπαρχει ομως τροπος για αυτο που εγραψα με τις 3λεπτες εκθεσεις; Με τις canon με ενα ebay ιντερβαλομετρο των 12 εκανα την δουλεια μου.

Θα συμφωνήσω ότι άλλο βιντεοκάμερα και άλλο φωτογραφική.
Επίσης ο φακός έχει τεράστια συμβολή στο τελικό αποτέλεσμα.
Χτες δανείστηκα από φίλο αυτήν την κάμερα.
https://www.skroutz.gr/s/2645426/Sony-NEX-VG30EH-Kit-18-200mm.html
Ενώ η εικόνα ήταν καλή μέσα στο σπίτι υστερούσε γιατί πιστεύω ότι ο φακός που έχει πάνω είναι πολύ σκοτεινός.

για εσωτερικα σπιτιου κλπ , θελεις φωτεινο φακο... προφανως η καμερα που πηρες ειχε τον κιτ που ειναι καλος αλλα σκοτεινος.
Για μεσα θελουμε τουλαχιστον 1.8.... τα εχουμε ξαναπει.

Μια τετοια εκδηλωση θελει 2 φακους τουλαχιστον .

ενα ζοομ με καλο ευρος και σταθερο διαφραγμα και στεθεροποιηση , οπως ο zeiss 16-70 f/4 OSS ή σονυ G 18-105 f/4 OSS kai εναν prime (σταθερο) , οπως ο sony 50mm 1.8 OSS ή sony 35mm 1.8 OSS.
Aυτο ακριβως το setup εχω κι εγω , απλα με 2 μηχανες για να μην αλλαζω συχνα φακους (σε φωτο και βιντεο).

Αν θελεις timelapse, υπαρχει εφαρμογη που τη κατεβαζεις με 10 ευρω περιπου (αλλα απο το αγγλικο μαγαζι, γιατι στην Ελλαδα δεν υποστηριζεται ακομα:slapface:)

http://discover.store.sony.com/playmemoriesapps/

https://www.youtube.com/watch?v=bhsSMB9FFA4

Το video με ενδιεφερε για πλανητικη φωτογραφιση με τηλεσκοπιο, οχι για καποια εκδηλωση. Για τα 10λεπτα καλα ειναι. Τωρα το αγκαθι. Να αγορασω σωμα και ποιους φακους θα χρειαστω για την φωτογραφιση συναυλιας; Καποιος καλυτερος zoom απο τον kit αλλα στις ιδιες εστιακες; Για τον Γαλαξια που δεν χρειαζομαι auto focus αλλα ολα manual , φανταζομαι φακος απο τριτο κατασκευαστη κανει. Υπαρχει ομως τροπος για αυτο που εγραψα με τις 3λεπτες εκθεσεις; Με τις canon με ενα ebay ιντερβαλομετρο των 12 εκανα την δουλεια μου.

Last edited:

Εγώ για την γιορτή του παιδικού σε εξωτερικό χώρο με έναν προβολέα για φωτισμό σήμερα το βράδυ να πάρω την βιντεοκάμερα που έγραψα παραπάνω ή να τραβήξω με την sony rx100?:BDGBGDB55: