Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Νέος κάτοχος κι εγώ της Α6000 απο σήμερα!

Ήμουν ανάμεσα σ' αυτή και στην Nikon D7000.. Τα θετικά σημεία όγκου/βάρους σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά σχόλια που διαβάζω, με οδήγησαν στο να την επιλέξω.
Ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο!

Δεν έχω προλάβει να δώ πολλά πράγματα ακόμα.. Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποια ρύθμιση που θα πρέπει να προσέξω ή οτιδήποτε άλλο;

Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποια ρύθμιση που θα πρέπει να προσέξω ή οτιδήποτε άλλο;

Ψυχραιμία και RTFM (read the fucking manual)!!!
Επειδή γίνεται ένας χαμός από επιλογές, και καποιες επιλογες ειναι λιγο ασυμβατες μεταξυ τους, πηγαινε το σιγα σιγα με τις ρυθμισεις.
Γεγονος ειναι οτι επιτρεπει να ρυθμισεις εσυ τα κουμπια οπως σε βολευουν.
Απλα π.χ. η ρυθμιση για Eye-AF (να εντοπιζει το ματι και να κανει focus) δεν ειναι συμβατη με ολα τα ειδη focus (AF-S, AF-C, AF-A, DMF, MF).
Οποτε γενικα μπορει να σου παρει λιγο καιρο να βρεις εσυ πως θελεις να ειναι οι ρυθμισεις.

Εγω σεταρω διαφορετικα τη μηχανή οταν εχω πανω χειροκινητο φακό, διαφορετικά όταν βαζω αυτοματο φακό.

Σου υπογράφω ότι δεν θα το μετανοιώσεις
συμβουλη.. με υπομονή θα δοκιμάσεις τα πάντα
Νέος κάτοχος κι εγώ της Α6000 απο σήμερα!

Ήμουν ανάμεσα σ' αυτή και στην Nikon D7000.. Τα θετικά σημεία όγκου/βάρους σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά σχόλια που διαβάζω, με οδήγησαν στο να την επιλέξω.
Ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπο!

Δεν έχω προλάβει να δώ πολλά πράγματα ακόμα.. Υπάρχει καμιά συμβουλή για κάποια ρύθμιση που θα πρέπει να προσέξω ή οτιδήποτε άλλο;

Καλοριζοικη ... με τι φακό τη πηρες ?

Σ' ευχαριστώ!
Την αγόρασα σαν σώμα και παράλληλα πήρα και τον Sony sel18200.
Λόγω και παράλληλης (ακόμα) ύπαρξης και της NEX-5R, έχω επίσης στη διάθεσή μου τους Sony sel1650, sel5018 και έναν Canon FD 50mm 1.4

Ψυχραιμία και RTFM (read the fucking manual)!!!
Επειδή γίνεται ένας χαμός από επιλογές, και καποιες επιλογες ειναι λιγο ασυμβατες μεταξυ τους, πηγαινε το σιγα σιγα με τις ρυθμισεις.
Γεγονος ειναι οτι επιτρεπει να ρυθμισεις εσυ τα κουμπια οπως σε βολευουν.
Απλα π.χ. η ρυθμιση για Eye-AF (να εντοπιζει το ματι και να κανει focus) δεν ειναι συμβατη με ολα τα ειδη focus (AF-S, AF-C, AF-A, DMF, MF).
Οποτε γενικα μπορει να σου παρει λιγο καιρο να βρεις εσυ πως θελεις να ειναι οι ρυθμισεις.

Εγω σεταρω διαφορετικα τη μηχανή οταν εχω πανω χειροκινητο φακό, διαφορετικά όταν βαζω αυτοματο φακό.

Έχω ξεκινήσει ήδη το διάβασμα και ανυπομονώ για την πρώτη εξόρμηση με την Α6000.. :D

Σου υπογράφω ότι δεν θα το μετανοιώσεις
συμβουλη.. με υπομονή θα δοκιμάσεις τα πάντα

:2thumb22sup:

Last edited:
Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ τους κατόχους. Την μηχανή την έκλεισα κι εγώ, το σώμα μόνο, αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε φακό μιας και δεν θέλω να πάρω αρκετούς όπως έκανα με την nikon Μου αλλά να πάρω έναν καλό για να το έχω για αρκετές χρήσεις. (Κυρίως Landscape και travel) είμαι ανάμεσα στον 18-105 sony f4 και τον 18-200 sony . Με ενδιαφέρει και ελάχιστα το video αλλά δεν τρελαίνομαι κιολας. Υπάρχει κάποιος που τους έχει δοκιμάσει να μου πει μια δευτερη γνώμη?

αν δε σε νοιάζει το βίντεο , ο 18-105 ίσως σε "δυσκολέψει".... έχει ηλεκτρικό ζοομ που ενοχλεί πολλούς (είναι ιδανικό για βίντεο).
Καλο είναι να τον δεις από κοντα πριν τον πάρεις.

Ιδανικός για σένα είναι ο zeiss 16-70μμ , μικρός , ελαφρύς , πολύ γρήγορος στην εστίαση , αλλα ακριβός.

δείγματα του 16-70
Εξαιρετικότατος φακός

στα 16mm
15006865201_10d0d74eb1_b.jpg

22mm
15479285227_17352e8ce4_b.jpg

26mm
14762769530_9ff9531cc7_b.jpg

56mm
15694644682_4aa3cc0c21_b.jpg

70mm
14634983013_453ce4d6f6_b.jpg

Ο 18-200 δεν ειναι κατι ιδιαιτερο για φωτογραφιες, αρκετα σκοτεινος. Τον ειχα παρει παλια μαζι με βιντεοκαμερα (sony vg10) και τον χρησιμοποιω ελαχιστα. Εκτος απο τον κιτ εχω τον 10-18 f4 και 18-105 f4 καλυπτοντας με αυτους τους 2 το μεγαλυτερο ευρος των αναγκων μου.

Έχει ο Γ.Σπύρου τον 18-105 και αρκετές σελίδες πριν (πολλες πριν) έχει δώσει και δείγματα.
Και όπως και σε αρκετά reviews φαίνεται να είναι αρκετά γρήγορος στο focus και να είναι και καλός οπτικά.
Τον αναφέρουν καλύτερο από τον 18-200 αλλά αυτό προυποθέτει πως ξέρεις να εκμεταλλευτείς τον φακό ώστε να εντοπίσεις τις διαφορές.

Γενικά σημείωσε πως η Sony αν τραβάς jpeg έχει και ψηφιακό ζουμ που σου διπλασιάζει το ζουμ. Άρα ο 18-105 και ο 18-200 φτάνουν ακόμα πιο μακριά (επί 2 λόγω ψηφιακού ζουμ και το στάνταρ υποχρεωτικό επί 1,5 λόγω crop του αισθητήρα της μηχανής). Απλά το λέω μήπως σου είναι χρήσιμο.

Ο 18-105 είναι πιο φωτεινός στα μεγάλα μήκη (έχει σταθερό f/4) που μπορεί να σου χρειαστεί όταν πέφτει το φως.
Από την άλλη είναι και το οικονομικό στη μέση.

Υ.Γ. εγώ είμαι των prime πιο πολύ και δεν έχω τους ζουμ. Έχω έναν ότι να ναι χειροκίνητο της Sigma (70-300) που βαζω με ανταπτορα μία στις χίλιες που το θέλω.

Το σετάκι που έχω, 10-18mm f/4 + 18-105mm f/4 + 50mm 1.8 , όλοι με σταθεροποίηση, καλύπτει το μεγαλύτερο μερος των αναγκών μου και πιστεύω είναι η χρυση τομή γι αυτή τη μηχανή. Ιδανικά θα ήθελα και τον Zeiss 24mm 1.8 , αλλα παραμένει αρκετά ακριβός για μένα.

Το μονο που μου λείπει είναι το 4Κ βίντεο .... γι αυτό γλυκοκοιτάζω τις νέες Panasonic :p

Apollwn πολυ καλες αυτες με τον 16-70. Δεν ενδιδω ομως στον πειρασμο, πηρα αποφαση πως η τσαντα θα ειναι ελαφρια.
Οταν θα εχω χρονο θα προσπαθησω να ξαναπειραματιστω με τους σταθερους φακους leica για να δω τι εφταιξε στις πρωτες απογοητευτικες ληψεις.

Εννοω πως δεν θελω να βαρυνω την φωτογραφικη τσαντα με αλλους ζουμ φακους.

Κι εγώ επειδή δεν θέλω να κουβαλάω φακούς και τσάντες γι αυτό κατέληξα και στην a6000 για να την έχω πάντα μαζί μου. Εξου και ψάχνω να πάρω έναν καλό φακό μια και καλή και να μην χρειάζομαι ορτηγό να τους κουβαλώ. Ξέρω ότι κάθε φακός κάνει και κάτι διαφορετικό αλλά ψάχνω κάπου την χρυσή τομή.
Ένας φίλος μου πρότεινε να πάρω τον κιτ 16-50 να δουλέψω και την μηχανή και μετά βλέπω τι φακό θα πάρω.
Να πω όμως και την αλήθεια έτσι ξεκίνησα και με την Nikon και τώρα έχω 6 φακούς...

Το σετάκι που έχω, 10-18mm f/4 + 18-105mm f/4 + 50mm 1.8 , όλοι με σταθεροποίηση, καλύπτει το μεγαλύτερο μερος των αναγκών μου και πιστεύω είναι η χρυση τομή γι αυτή τη μηχανή. Ιδανικά θα ήθελα και τον Zeiss 24mm 1.8 , αλλα παραμένει αρκετά ακριβός για μένα.

Το μονο που μου λείπει είναι το 4Κ βίντεο .... γι αυτό γλυκοκοιτάζω τις νέες Panasonic :p

καλύτερα να περιμένεις 2-3 μήνες, γιατί θα βγούνε τον Ιανουάριο sony 4k mirrorless, και οι φακοί που έχεις είναι ιδανικοί για βίντεο. Τον σκέφτομαι κι εγώ τον 18-105mm, αλλά θα είναι λίγο μεγάλος για την Α5100 που έχω τώρα