Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μπορείς όμως να επενδύσεις σε φουλ φακούς για το μέλλον και ένα έχω να πω στην A6000 μιλάνε.
Ακόμη και σε minolta με αντάπτορα θα δεις το φως σου.

ff εννοεις? Δεν ξερω δεν εχω κοιταξει καθολου αλλα μου φαινεται λιγο overkill γιατι μπορει να μην κανω ποτε την μεταβαση σε ff.

μπορείς να πάρεις εναν minolta 70-210mm με αντάπτορα και θα ζωγραφίζεις .. από 100 ως 180
επίσης 28-70mm με 40

Δεν εχει stabilisation βεβαια. Anyway εχω καιρο ακομα για να τα σκεφτω, πρω τα πρεπει να φτασω στα ορια του τον κιτ και υποθετω οτι αυτο θα αργησει να γινει.

Για όσους ενδιαφέρονται για τις εφαρμογές playmemories app μπορουν κάνοντας έναν λογαριασμό στο playmomories να δηλώσουν χώρα Αγγλίας και πολύ απλά πάτε στο ebay uk αγοράζεις μια Αγγλική προπληρωμένη κάρτα της sony (υπάρχουν πολλες) για playstation βάζεις τον κωδικό στο playmomories και έτοιμο έχεις έναν κλογαριασμό να αγοράσεις εφαρμογές....δουλευει μια χαρά και δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο όλη η διαδικασία....

Εχει δοκιμαστει μεσω amazon και δεν σε αφηνε να αγορασεις uk καρτα με πιστωτικη απο ελλαδα ή αν ο λογαριασμος σου ειχε ελληνικη διευθυνση. Οντως το ebay μπορει να μην εχει περιορισμο, αλλα αν η πληρωμη γινει με paypal ισως υπαρξει περιορισμος και εκει (συμβαινει με αγορα απο αλλο site).

Εχει δοκιμαστει μεσω amazon και δεν σε αφηνε να αγορασεις uk καρτα με πιστωτικη απο ελλαδα ή αν ο λογαριασμος σου ειχε ελληνικη διευθυνση. Οντως το ebay μπορει να μην εχει περιορισμο, αλλα αν η πληρωμη γινει με paypal ισως υπαρξει περιορισμος και εκει (συμβαινει με αγορα απο αλλο site).

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το ebay....το έχω κάνει 2 φορές ήδη και μια μάλιστα σήμερα το πρωί...βρίσκεις έναν πωλητή που δίνει προπληρωμένη κάρτα της sony με αγγλικό κωδικό...των πληρώνεις μέσω paypal και σου στέλνει τον κωδικό με email...και απλά στο playmemories κάνεις redeem code και είσαι έτοιμος!!!

Σημερα μου 'ρθε η μηχανη και δεν την εχω αφησει σε ησυχια. Χαος με ρυθμισεις (ειναι η πρωτη μου "σοβαρη). Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα που θα πρεπει να ρυθμισω εγω εξαρχης. Π.χ χρωματα, wb κτλ

Σημερα μου 'ρθε η μηχανη και δεν την εχω αφησει σε ησυχια. Χαος με ρυθμισεις (ειναι η πρωτη μου "σοβαρη). Ηθελα να ρωτησω αν υπαρχουν καποια στανταρ πραγματα που θα πρεπει να ρυθμισω εγω εξαρχης. Π.χ χρωματα, wb κτλ

με γεια και καλορίζικη! έχει πολύ καλό WB και χρώματα η μηχανή. δε νομίζω ότι χρειάζεται να επέμβεις σε πρώτη φάση. ρύθμισε τα custom buttons καταρχήν, για να σε βολεύουν εκεί που είναι. Προτείνω να ορίσεις και ένα κουμπί για Eye-AF, αν έχεις σκοπό να τραβάς πρόσωπα. εγώ βγάζω τον ήχο επιβεβαίωσης του AF γιατί με εκνευρίζει και βάζω τη μηχανή σε airplane mode για να μην έχω ακτινοβολία και απώλεια μπαταρίας. τα υπόλοιπα τα βρίσκεις στην πορεία

Να 'σαι καλα. Τα custom κουμπια θα τα ρυθμισω εν καιρω οταν την μαθω λιγο, τωρα κοιταω σαν τον χαζο! Και κατι αλλο που μπορει να ειναι χαζη ερωτηση. Οταν αλλαζεις τα προγραμματα δεν γινεται να μην σου βγαζει την περιγραφη και να πρεπει να πατησεις οκ για να επιλεξεις καποιο? Δεν εχω βρει την ρυθμιση ακομα..

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Νέος κάτοχος κι εγώ της συγκεκριμένης μηχανής και μπορώ να πώ ότι έχω μείνει άφωνος. Φωτογραφικά (ποιότητα) δεν μπορώ να κρίνω ακόμα μιας και δεν έχω επεξεργαστεί ακόμα φωτογραφίες. Απλά τις έχω περάσει στον υπολογιστή. Αλλά η μηχανή έχει φοβερό μενού και το σπουδαιότερο έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζομαι (iso- F - shutter) σε ένα δάκτυλο και με το άλλο χέρι ελέγχο μόνο το ζουμ.
Ίσως λόγω απειρίας απο άλλες μηχανές (η nikon d5000 που είχα ) δεν ήταν τόσο εύκολη σ αυτές τις λειτουργίες.
Τώρα η μηχανή θα ήθελα να πώ ότι δεν έχει μόνο θετικά ή ότι είναι ότι καλύτερο που παρουσιάζουν κάποιοι. Για μένα το καλύτερο απο πολλές μηχανές είναι η τιμή της γι αυτά που σου προσφέρει.
Απο εκεί και πέρα , η μηχανή θυμίζει λίγο πλαστικούρα σε σχέση με την d5000 αλλά μην ξεχνάμε ότι έχει και το μισό της βάρος σχεδόν οπότε ναι πλαστικό θα ήταν.
Επίσης ο κιτ φακός πάει για πούλημα. Οπτικά μου φαίνεται καλός αλλά αυτός ο motorized ήχος του ζουμ μου θυμίζει λίγο παλιές κόμπακτ.
Θα περιμένω να έρθει και ο ZEISS 16-70 να κάνω και συγκριτικό με όχι κιτ φακό και φωτογραφικά

και εγώ στην αρχή είχα διαφωνίες με τον κιτ φακό αλλά!!!!
τελικά αποδίδει καλά στο f/5.6 - f/8...
συν οτι ειναι πολύ compact.

Οπότε για όταν θέλεις να μην κουβαλάς κάτι μεγάλο και κάτι ακριβό (zeiss), είναι καλή λύση ο κιτ φακός.
Λίγο street που έχω κάνει το έχω κάνει με τον κιτ φακό πολύ άνετα. βολεύει.
Επίσης για παραλία κτλ που δε θα θέλεις να ρισκάρεις τον zeiss.
κτλ κτλ.
Κράτησε τον η πρόταση μου και ας κάθεται.
Άσε που αν θέλεις να την πουλήσεις μετά θα φύγει πιο εύκολα με τον κιτ φακό έτοιμο.

Κοιταω για καμια θηκη . Σκεφτομαι να παρω κατι τετοιο το οποιο θα το βαζω σε ενα μικρο backpack που εχω. Ειναι καλη λυση? Το μειον ειναι οτι δεν εχεις αμεση προσβαση εκτος και αν παρεις καινουργιο φωτογραφικο backpack της εταιρειας. Αλλα παει στα 200 ευρω το πακετο και δεν ξερω αν αξιζει..

Θηκη μονη της την αποκλειω γιατι δεν ειμαι τυπος που θα εχω μονιμα την μηχανη κρεμασμενη. Θελω να την βαζω βαζω σε σακιδια και να εχω την δυνατοτητα για κανα φακο ακομα.

Last edited:

Βγαινουμε oftopic αλλα σκεφτεσαι να βαλεις μια θηκη μεσα σε μια αλλη και να μπαινεις σε διαδικασιες για να φωτογραφησεις? Εγω προτιμω μια φωτογραφικη τσαντα που να χωραει μεσα τον φωτογραφικο εξοπλισμο και τα απαραιτητα συμπραγκαλα σε μια περιπλανηση οπως tablet, πορτοφολι, κινητο, αν παιρνει και μπουκαλακι νερου ακομα καλυτερα.

Εχεις δικιο ειμαστε offtopic. Θα τα βαλω κατω και θα δω..

Τελικά δεν έχω καταλήξει ακόμα στον φακό μιας και η ιδέα για τον 16-70 πάγωσε λόγω μετακόμισης. Με φίλο συζητούσαμε και μου πρότεινε να πάρω τον 50 1.8. Δεν κάνω κυρίως πορτραίτα αλλά σε σταθερό φακό δεν έχω κακά λόγια να πω για κάνεναν απ αυτούς που έχω χρησιμοποιήσει (Nikon). Είναι και πολύ οικονομικότερος απο τον 16-70. Για την ώρα βέβαια τραβάω κυρίως την κόρη μου (2 μηνών) για να μάθω και την μηχανή και να πω την αλήθεια έχω τον κίτ μόνιμα στο 50mm. Αλλά το ενδιαφέρον μου είναι κυρίως landscape μόλις μπορώ παίρνω τα βουνά και δεν ξέρω ν απάρω τον σταθερό ή να πάρω τον 16-70 τελικά. (Δεν υπάρχει και κανένας που να γνωρίζω για να μπορώ να δω τους 2 φακούς απο κοντά και έτσι μόνο με φώτο απο internet δεν κάνουμε δουλειά

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Να πάρεις τώρα τον 50άρη και όταν θα βγεις στα βουνά να πάρεις κι έναν sigma 19. Θα σου στοιχίσουν κλάσμα του 16-70 και θα έχουν την ίδια ή καλύτερη οπτική απόδοση. Αν δεν σε καλύψουν, τότε μπορείς να κάνεις την κίνησή σου ρευστοποιώντας τους φακούς και χωρίς να χάσεις σημαντικό ποσό.