Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Οι εντυπώσεις ενός φωτογράφου γάμων με την Α6000 ....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Eχω παρατηρησει οτι καποιες φορες οταν παω να την κλεισω δεν κλεινει αμεσως αλλα πρωτα κανει εναν ηχο σαν να παιρνει μια φωτογραφια και μετα κλεινει. Τι ακριβως ειναι?

Dead/stuck pixel mapping.

Τραβά αυτόματα η μηχανή ένα σκοτεινό καρέ, ώστε να αντιληφθεί dead/stuck pixels στον αισθητήρα ώστε να τα κάνει remapping.

Dead/stuck pixel mapping.

Τραβά αυτόματα η μηχανή ένα σκοτεινό καρέ, ώστε να αντιληφθεί dead/stuck pixels στον αισθητήρα ώστε να τα κάνει remapping.

Ειναι ρουτινα ή το κανει επειδή ειχε ενδειξεις για dead pixels;

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτόματα το κάνει η μηχανή από μόνη της μία φορά το μήνα, ασχέτως αν χρειάζεται ή όχι. Δεν μπορεί να ξέρει αν χρειάζεται, γι' αυτό τραβάει το σκοτεινό καρέ, για να το εξακριβώσει.

Αν θέλεις να το κάνεις εσύ πριν την ώρα του, απλά αλλάζεις την ημερομηνία της μηχανής ένα μήνα μετά, σβήνεις τη μηχανή, και θα δεις ότι κάνει remapping (το κόκκινο λαμπάκι ανάβει παρατεταμένα).
Ανάβεις τη μηχανή, βγάζεις μια φωτογραφία, μπαίνεις στο μενού, επαναφέρεις τη σωστή ημερομηνία και σβήνεις τη μηχανή.

απο σημερα, κατοχος κι εγω της 6000!

αυριο πρωι εχει ο μικρος γιορτη για τα Χριστουγεννα στον παιδικο...

υπαρχει καποιος που μπορει να γραψει δυο - τρεις βασικες ρυθμισεις για την μηχανη?

ειναι αδυνατον να προλαβω σημερα το βραδυ να διαβασω...

με τι φακό ?
Για φωτό ή βίντεο ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν δε προλαβαίνεις να κανεις κάποιες ρυθμίσεις, βαλε τουλάχιστον raw για φωτό και αυτόματο πρόγραμμα , έτσι ώστε να έχεις το χρόνο μετά να τις φτιάξεις.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Σκεφτομαι να τραβηξω βιντεο στο σχολειο του μικρου με τον 50mm ειναι καλη επιλογη ? τι λετε

Ο 50αρης είναι για πορτραιτα κυρίως και χαμηλο φωτισμό.
Είναι σχετικά δύσκολος φακός για τέτοιες περιπτώσεις.... γιατί το μικρο βάθος πεδιου θα σε δυσκολέψει (και τη μηχανή για γρήγορες κινήσεις).
Εξαρτάται και σε τι απόσταση θα είσαι.

Για βίντεο βαλτο στο auto , Natural color profile kai sta 25p 24Mbit , AVCHD format.

Εχω τον κιτ 16-50 και ενα sigma 30mm πιστευεις οτι με εναν απο αυτους θα ειναι καλυτερα ?
Την αποσταση δεν την ξερω αλλα φανταζομαι οτι με τον 50 πρεπει να ειμαι οσο ποιο πισω μπορω.

τι ώρα σε τι απόσταση το σχολικό βίντεο
και σίγουρα θα χρειαστείς τριπόδι αν τραβήξεις όλη τη γιορτη

με τι φακό ?
Για φωτό ή βίντεο ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αν δε προλαβαίνεις να κανεις κάποιες ρυθμίσεις, βαλε τουλάχιστον raw για φωτό και αυτόματο πρόγραμμα , έτσι ώστε να έχεις το χρόνο μετά να τις φτιάξεις.

τον 16-50 εχω και τπν 19 της Sigma... μιλαμε για φωτο και βιντεο...

Γιαννη, ρυθμισεις για εστιαση και χρωμα θελω γιατι δεν προλαβαινω να πειραματιστω...

Εδώ να αναφέρω ότι την παραγγελία από amazon την ακύρωσα την επόμενη μέρα (ευτυχώς πρόλαβα), την έπιασα και δε μου άρεσε στο χέρι εργονομικά, και απογοητεύτηκα από την έλλειψη view finder (παραλίγο να την πατήσω, έβλεπα την a6000 που έχει viewfinder και νόμιζα ότι έχει και η Α5100). Και τελικά πήρα Sony πάλι, την Α58, εδώ και 3 μέρες παίζω μαζί της και μου αρέσει πολύ. Έπαιξα με αυτή και την D3200, αλλά μου άρεσε πιο πολύ η Sony, και το EVF της επίσης μου άρεσε πιο πολύ από το OVF της Nikon. (και τώρα ψάχνω για Zeiss 16-80 φακό για all around για να αντικαταστήσω τον κιτ 18-55)

και τώρα ψάχνω για Zeiss 16-80 φακό για all around

Μεγειές και καλά κλικ να έχεις

Υπάρχει ένας στις αγγελίες του Potoagora και άλλος ένας στα μεταχειρισμένα του aa-digitalphoto

Υ.Γ Αν κατάλαβα καλά ότι ψάχνεις για μεταχειρισμένο

και τώρα ψάχνω για Zeiss 16-80 φακό για all around

Μεγειές και καλά κλικ να έχεις

Υπάρχει ένας στις αγγελίες του Potoagora και άλλος ένας στα μεταχειρισμένα του aa-digitalphoto

Υ.Γ Αν κατάλαβα καλά ότι ψάχνεις για μεταχειρισμένο

Να'σαι καλά και σε ευχαριστώ για τα link, θα τα δω λεπτομερώς :)

Επιτέλους είδα το φως μου..... Εννοώ πήρα τον φακό μου.... εμ εννοώ μου ήρθε ο Zeiss 16-70.
Παιδιά τον προτείνω ανεπιφύλακτα. Ο φακός είναι εκπληκτικός! ΚΑταρχήν έχει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής , αφού να φανταστείτε έβαλα αγγελλία τον 16-50. Εχει πολύ καλή οξύτητα (τον έχω δοκιμάσει μόνο λίγο σε πορτραίτο και λίγο βραδυνό και έχω πάθει πλάκα. Δεν κάνει και τόσο για βιντεο να ξέρετε γιατί δεν έχει το αυτόματο μοτερ του 16-50 , (η του 18-105) αλλά εγώ πήρα φωτογραφική και όχι βιντεοκάμερα. (δεν με νοιάζει και τόσο το βιντεο).
Εχω τραβήξει αρκετές φώτο την κόρη μου και προσπαθώ να βρω, η μια καλυτερη απο την άλλη οπτικά.
Βέβαια τα κάνει και τα λεφτά του.

Να πω ένα μεγάλο μπραβο και ευχαριστώ στο photoagora για την άψογη εξυπηρέτηση τους, και για την καλή τιμή τους. (Πάρτε τους τηλέφωνο μέχρι 15/1).
Τον φακό τον είχα παραγγείλει αρχικά απ έξω φθηνότερα πολύ αλλά ο κινέζος μου έκανε τον κινέζο και έτσι αποφάσισα να δώσω κι εγώ τα χρήμματα σε κάποιον Ελληνα που πληρώνει και τους φόρους του. Δεν το μετανιώνω και δεν κλαίω τα παραπάνω χρήμματα , τα παιδιά ήταν άψογα. Παρήγγειλα Παρασκευή μεσημέρι και Σάββατο πρωι ο φακός ήταν Κρήτη.

Οποιος θέλει μπορώ να του στείλω και δείγματα του φακού να δεί. (Εννοείται όχι την κόρη μου)