Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ερχεται και νεο firmware update για την Α6000 1.21 http://www.sonyalpharumors.com/sony...-to-the-rest-of-the-world-soon/#disqus_thread

A6000fw-700x387.jpg

ετσι, ο καθενας οτι μπορει, αλλα δεν ειναι δυνατον να δινεις 499 ευρω (nex5n) και μετα απο 1 χρονο να ξεφτιζει η οθονη....

Αλλα ούτε και να δίνεις 700+ ευρώ για την fuji xm1 Και να μην μπορεί να εστιάσει με την καμία σε βράδυ ή να μην μπορεί να βγάλει μια σωστά εστιασμένη φώτο σε caf....ή να πω για το ατελείωτο ψάρεμα της εστίασης στο βίντεο που δεν το έχω ξαναδεί ποτέ (με διαφορά η χειρότερη mirroless μηχανή που έχω πιάσει ποτέ και έχω δουλέψει/πιάσει πολλές!!!).....όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει μια πονεμένη ιστορία για κάθε μηχανή ή μάρκα!!!!

ναι ετσι ειναι, γιαυτο προσεχω πλεον τι αγοραζω,γιατι δεν φωτογραφιζω μεσα σε 4 τοιχους αλλα ειμαι εξω στην φυση και δεν περιμενω ποτε θα βγαλει ηλιο
και μην βαζεις λογια που δεν ειπα...αχρηστη οχι, υποδιεστερη ναι!
και η nex5n μονο βιντεο εβγαζε ,αλλα η οθονη ξεφτισε σε 10 μηνες
και

υποδεεστερη για σενα... γιατι για μενα ΟΧΙ !
Εχει γρηγοροτερη εστιαση, καλυτερο βιντεο, ειναι πιο μικρη κι ελαφρια και φυσικα πολυ πιο φτηνη.
Απο εικονα ειναι μια η αλλη, μιας και τραβαω παντα RAW , αρα οι διαφορες ειναι ελαχιστες και οχι κατι που θα με εκανε να παω στη μια ή την αλλη.
Επισης υπαρχουν φακοι στο συστημα που με καλυπτουν πληρως , ενω σε αυτο της fuji οχι (πχ sony sel 18-105 f/4 OSS kai 16-70 f/4 OSS , 50mm 1.8 OSS)

Αρα, οπως βλεπεις πολλα ειναι υποκειμενικα και καλο ειναι να μη βγαζουμε συμπερασματα μονο απο οσωπικες εμπειριες και απαιτησεις.

υποδεεστερη για σενα... γιατι για μενα ΟΧΙ !
Εχει γρηγοροτερη εστιαση, καλυτερο βιντεο, ειναι πιο μικρη κι ελαφρια και φυσικα πολυ πιο φτηνη.
Απο εικονα ειναι μια η αλλη, μιας και τραβαω παντα RAW , αρα οι διαφορες ειναι ελαχιστες και οχι κατι που θα με εκανε να παω στη μια ή την αλλη.

Ολα τα κρίνουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας....δεν υπάρχει τέλεια μηχανή, ούτε και άχρηστη, απλά η Α6000 (μιας και είμαστε και στο νήμα της) προσφέρει τόσα πολλά και έχει τόσα λίγα μειονεκτήματα και όλα αυτά με μια εξαιρετική τιμή....τι άλλο να ζητήσεις με 500 κάτι ευρώ που κάνει το σώμα????

δεν εχουν νοημα αυτες οι αντιπαραθεσεις.... δεν ειμαστε πια παιδια!
Ο καθενας ειναι αρκετα ικανος να κρινει συμφωνα με τις αναγκες του.
Εδω ειμαστε για να πληροφορουμε για τις δυνατοτητες των μηχανων , τα θετικα και αρνητικα τους και ο καθενας ν αποφασισει μονος του.

Εφοσον σε καλυπτουν οι Fuji καλα κανεις και τις προτιμας, εμεις εχουμε αντιθετη αποψη, αλλα δε χαρακτηριζουμε τις Fuji υποδεεστρες, ανεπαρκεις κλπ.

Ειναι "διαφορετικες" μηχανες, απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο κι εχουν κι αυτες τα δυνατά και αδυνατα σημεια τους.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το οτι εκανες του κεφαλιου σου κι εβγαλες στη βροχη μια μηχανη που δεν ειναι αδιαβροχη.... ειναι δικο σου θεμα , οχι της μηχανης.
Δε τη κανει αυτο "αχρηστη" ουτε υποδεεστερη απο μια μηχανη με διπλασιο κοστος.
Εγω εχω ολες τις Nex απο τις πρωτες και δεν ειχα ποτε προβλημα, γιατι απλα τις προσεχω και τις χειριζομαι οπως πρεπει....

Για τις αναβαθμισεις δε πληρωνεις τιποτα, για καποιες εφαρμογες ναι και δυστυχως πρεπει να μπεις σε ξενα "μαγαζια" , αυτο το εχουμε τονισει απο την αρχη και εχουμε κανει τα παραπονα μας στην αντιπροσωπεια, που δυστυχως δεν εκανε τιποτα γι αυτο. Αυτο δε μειωνει ομως τη μηχανη , που εξακολουθει να ειναι απο τις καλυτερες στο ειδος της.
μειωνει όμως το κυρος του καταναλωτή, αντιμετωπιζόμαστε σαν τριτοκοσμικοι ακομη και σ αυτό, για φτυσιμο μας εχουνε κ εμεις ορκιζόμαστε στ ονομα τους,

ειμαστε (δυστυχως) τριτικοσμικοι ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Δεν ορκιζομαστε σε κανενος το ονομα, γι αυτο παραθετουμε τ αρνητικα και τα θετικα, και ο καθενας αποφασιζει τι ειναι σημαντικο γι αυτον.

Τα εχουμε πει απο την αρχη αυτα και δε βλεπω το λογο να επανερχομαστε σ αυτα καθε λιγο.

Αν δε σου κανει η sony (και η αντιμετωπιση της) απλα δεν τις αγοραζεις... τοσο απλο.

εμενα μου δινει καποια πραγματα που δεν τα βρισκω σε αλλες γι αυτο τις προτιμω.
Αν βγει καποια αλλη εταιρεια και μου τα δωσει αυτα, πολυ ευχαριστως θ αλλαξω συστημα, το εχω κανει πολλες φορες στο παρελθον... δε τιθεται ζητημα γι αυτο.

.. αν υπήρχε κουμπί ignore ή να μην βλέπω τα μηνύματά σου θα το είχα πατήσει προ πολλού....

Πατάς το όνομα του ανεπιθύμητου χρήστη, View Profile, Add to Ignore List.

Δυστυχώς δεν εξαφανίζει τελείως τα ίχνη της παρουσίας του χρήστη, αλλά αφήνει κενό στη θέση των μηνυμάτων του.

IaO1n2.jpg

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

μειωνει όμως το κυρος του καταναλωτή, αντιμετωπιζόμαστε σαν τριτοκοσμικοι ακομη και σ αυτό, για φτυσιμο μας εχουνε κ εμεις ορκιζόμαστε στ ονομα τους,

Κανείς δεν ορκίζεται στο όνομα κανενός...απλά ώς Ελληνες παθιαζόμαστε με τα πάντα που καταπιανόμαστε.....πάντως δυστυχώς ισχύει αυτό με την sony, όπως και με άλλες δεκάδες εταιρίες σε πολλούς κλάδους...μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμικούς άλλα κυρίως είμαστε πολύ μικρό κοινό και απλά δεν ασχολούνται...όσες μηχανές πουλιούνται στην Ελλάδα πουλιούνται απλά σε μια επαρχία π.χ. της Κίνας, οπότε δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν ανάλογα...κρίμα όμως.....πάντως αυτό που παραδέχομαι στην Sony είναι ότι ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν και έχει βάλει σε πολλούς τομείς τα γυαλιά σε πολλές και καλά παραδοσιακές εταιρίες του χώρου.....δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσους haters άλλα και τόσους fans.....πάντα αυτό συμβαίνει στους προτοπόρους.......!!!!!!χαχα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πατάς το όνομα του ανεπιθύμητου χρήστη, View Profile, Add to Ignore List.

Δυστυχώς δεν εξαφανίζει τελείως τα ίχνη της παρουσίας του χρήστη, αλλά αφήνει κενό στη θέση των μηνυμάτων του.

IaO1n2.jpg

Μόλις το έκανα!!! Ευχαριστώ πολύ....

πάντως αυτό που παραδέχομαι στην Sony είναι ότι ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν και έχει βάλει σε πολλούς τομείς τα γυαλιά σε πολλές και καλά παραδοσιακές εταιρίες του χώρου.....δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσους haters άλλα και τόσους fans.....πάντα αυτό συμβαίνει στους προτοπόρους.......!!!!!!χαχα

Κατι τετοιο επιχειρει κ η Samsung με τα νεα της μοντελα

Κατι τετοιο επιχειρει κ η Samsung με τα νεα της μοντελα

Συμφωνώ απόλυτα!!!! Οπως κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου οι άλλοι σύντομα βλέπω τους 2 τους να παίζουν μόνοι τους στην κατηγορία όπως έπαιζαν μόνοι τους στο παρελθόν Nikon και Canon....

.δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσους haters άλλα και τόσους fans.....πάντα αυτό συμβαίνει στους προτοπόρους.......!!!!!!χαχα

αυτο μαλλον για μενα το εγραψες...εχω 2 δηλωμενους προς το παρον ....

Δεν διαφωνω με τις παπαπανω αποψεις περι Sony αλλα για να κανω τον δικηγορο του διαβολου, τουλαχιστον στην fuji τα εχεις προπληρωσει κ με το παραπανω! Στην περιπτωση της 6000 μιλαμε για σχεδον μιση τιμη απο την προταση της fuji

Γιαννη αλλος εκανε την αρχη....

α...ο κοτσοβολος μονο σονυ πουλαει, και compact:slapface:

Εγω εκανα απλα μια αναφορα στο οτι δεν ειναι τραγικο να πληρωνεις εφαρμογες τις οποιες δεν τις χρειαζονται ολοι και μαλιστα να παρουσιαζετε σαν δωρεαν σε αλλα πακετα, οπου θεωρω οτι δεν ειναι free, αλλα τα εχεις προπληρωσει. Το οτι χρειαζεται διαδικασια για εμας στην Ελλαδα ειναι καπως, αλλα οπως προαναφερθηκε ειμαστε πολυ μικρη αγορα...

Teo εσυ καλα εκανες, την γνωμη σου ειπες, και σου απαντησαν(με),αλλοι ομως εχουν την μυγα ...

Εγω εκανα απλα μια αναφορα στο οτι δεν ειναι τραγικο να πληρωνεις εφαρμογες τις οποιες δεν τις χρειαζονται ολοι και μαλιστα να παρουσιαζετε σαν δωρεαν σε αλλα πακετα, οπου θεωρω οτι δεν ειναι free, αλλα τα εχεις προπληρωσει. Το οτι χρειαζεται διαδικασια για εμας στην Ελλαδα ειναι καπως, αλλα οπως προαναφερθηκε ειμαστε πολυ μικρη αγορα...

Συμφωνά απόλυτα...άλλα συγγνώμη ποιες από τις πληρωμένες εφραμογές της sony (και με την παραμετροποίηση που προσφέρουν) υπάρχουν σε άλλες μηχανές??? Αν εξαιρέσεις 1-2 εφαρμογές που μπορείς να βρεις κάτι παρόμοιο σε olympus και Pansonic (αν και όχι με την ίδια παραμετροποίηση και δυνατότητες)...οι περισσότερες εφαρμογές της sony είναι μοναδικές και δεν τις βρίσκεις πουθενά αλλού....

10 εγκαταστάσεις κάθε εφαρμογής είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο ανά μηχανή.

Κάλλιστα μπορούν να μαζευτούν 10 χρήστες και να μοιραστούν το συνολικό κόστος, πληρώνοντας 5-6 ευρώ ο καθένας για όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν.

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θερμή παράκληση για άλλη μια φορά.
Να λείψουν οι ειρωνείες.

Παρτιζάνε μου έχεις γίνει Τσέτνικ τελευταία!!

το ότι εγώ ως κάτοχος αν πω παράπονο για το προϊόν που έχω ήδη πληρώσει....ταυτόχρονα προκαλεί αντανακλαστικές αντιδράσεις από συμφορουμίτες και αρχίζει πάλι η κόντρα VS επί VS, δεν το καταλαβαίνω.
Αφού όλοι αποδέχεστε ότι ο καθένας κρίνει με βάση το πορτοφόλι, τις ανάγκες του και τις εμπειρίες του, γιατί να γίνεται κάθε φορά τόσο μεγάλο θέμα;
Είμαστε κάποιοι κάτοχοι που έχουμε κάποια παράπονα σε συγκεκριμένα θέματα.
Αμέσως κάθε φορά πάτε να μας βγάλετε άκυρους αρχίζοντας τα ναι μεν αλλά οι άλλοι είναι χειρότεροι.
Τι μας νοιάζει η σύγκριση?
Είμαστε στο θέμα με την Sony, έχουμε Sony επειδή μας έπεισε αρχικά για κάτι, παραπονιόμαστε για την Sony όταν δεν ανταποκρίνεται σε κάτι.
Απλά τα πράγματα.

οταν παραπονιεσαι συνεχως για το ιδιο θεμα, κατανταει κουραστικο (οχι εσυ , γενικα μιλαω).

Αυτα εχουν ειπωθει εδω και χρονια για το sonystore , εχουν βρεθει λυσεις και θεωρουμε οτι πια εχει τελειωσει το θεμα.
Ειτε το αποδεχεσαι και αγοραζεις τις εφαρμογες απο τα ξενα sonystore, ειτε δεν το αποδεχεσαι και πας σε αλλη μηχανη... απλα τα πραγματα!

Ειναι κουραστικο ν ανακυκλωνουμε τα ιδια και τα ιδια ....