Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εν τω μεταξυ αυτες οι επι πληρωμη εφαρμογες δυνονται ως τσαμπα δυνατοτητες απο αλλες εταιριες.

Olympus / Fuji (firmware updates) για να τις λέμε με το όνομα τους. Διορθώστε με αν ξέχασα κάποια.

Δεν διαφωνω με τις παπαπανω αποψεις περι Sony αλλα για να κανω τον δικηγορο του διαβολου, τουλαχιστον στην fuji τα εχεις προπληρωσει κ με το παραπανω! Στην περιπτωση της 6000 μιλαμε για σχεδον μιση τιμη απο την προταση της fuji

μη μου πεις οτι συγκρινεις την xt1 με την 6000 Τeo???:smash:

μη μου πεις οτι συγκρινεις την xt1 με την 6000 Τeo???:smash:

Γιατι πιστευεις οτι δεν υπαρχει κοσμος που ειναι αναμεσα στις 2;; Τα φορουμ ειναι γεμετα με VS θεματα. Ακομη κ απο την ΧΤ10 πιο φτηνη ειναι.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Γιατι πιστευεις οτι δεν υπαρχει κοσμος που ειναι αναμεσα στις 2;; Τα φορουμ ειναι γεμετα με VS θεματα. Ακομη κ απο την ΧΤ10 πιο φτηνη ειναι.
Δηλαδη εσυ θες να πεις αγοράζοντας Sony είναι σαν να κλεβεις την εταιρεια sony? το φθηνοτερο σωμα βλεπε Sony A5100 κοστιζει γυρω στα 450ε πληροφοριακα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...και πιστευεις ότι μπορουν να συγκριθουν αυτές οι δυο μηχανες; πανω σε τι να τις συγκρινεις; σε ποιοτητα φωτο; οι μηπως τις μπαταριες τους; και στις μπαταριες καλυτερη της fuji ειναι

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Δηλαδη εσυ θες να πεις αγοράζοντας Sony είναι σαν να κλεβεις την εταιρεια sony? το φθηνοτερο σωμα βλεπε Sony A5100 κοστιζει γυρω στα 450ε πληροφοριακα

Απο που το καταλαβες αυτο ηθελα να ηξερα. Το οτι παιρνεις κατι σε καλη τιμη ως value for money σημαινει κλεψιμο;; Hμαρτον... Πληροφοριακα για φτηνοτερο σωμα δες A5000

Teo μονο και μονο που fuji xt1 ειναι waterproof η α6000 ειναι χαμενη απο χερι....

(δεν αναφερομε σε ποιοτητα φωτο, ο καθενας με τα γουστα του)

Teo μονο και μονο που fuji xt1 ειναι waterproof η α6000 ειναι χαμενη απο χερι....

(δεν αναφερομε σε ποιοτητα φωτο, ο καθενας με τα γουστα του)

Με προλαβες φιλε μου. Σιγουρα το waterproof ειναι τεραστιο συν αλλα δεν απευθεινεται σε ολους. Οσον αφορα την ποιοτητα φωτο, εκτος του οτι ο καθενας ειναι με τα γουστα του δεν νομιζω η διαφορα να ειναι αναλογη της διαφορας τιμης. Αυτη την στιγμη η 6000 ειναι η καλυτερη value for money APS C mirrorless που υπαρχει στην αγορα. Κ δεν το λεω εγω. Ουτε fan boy ειμαι ουτε τιποτα. Αν πχ μου δωσει εστω κ ΧΤ 10 σε καλυτερη αναλογικα τιμη, θα το σκεφτω σοβαρα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Απο που το καταλαβες αυτο ηθελα να ηξερα. Το οτι παιρνεις κατι σε καλη τιμη ως value for money σημαινει κλεψιμο;; Hμαρτον... Πληροφοριακα για φτηνοτερο σωμα δες A5000
για value for Money συμφωνω αλλα καλυτερη value for Money(γνωμη μου) είναι η Α5100 η οποια εχει την ιδια εστιαση και τον ιδιο αισθητηρα με την α6000 και τραβα βιντεο σε μορφη XAV, καλυτερο εννοείται από της α6000, εχει και οθονη αφης που βοηθα στο βιντεο αλλα για συγκριση ΧΤ1 με α6000 με τιποτα

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

για value for Money συμφωνω αλλα καλυτερη value for Money(γνωμη μου) είναι η Α5100 η οποια εχει την ιδια εστιαση και τον ιδιο αισθητηρα με την α6000 και τραβα βιντεο σε μορφη XAV, καλυτερο εννοείται από της α6000, εχει και οθονη αφης που βοηθα στο βιντεο αλλα για συγκριση ΧΤ1 με α6000 με τιποτα

Φιλε μου οταν λες με τιποτα, ειναι σαν να λες οτι η 6000 ειναι τενεκες κ η fuji φωτογραφικη, κατι το οποιο απεχει παρασαγγας απο την πραγματικοτητα.

Με προλαβες φιλε μου. Σιγουρα το waterproof ειναι τεραστιο συν αλλα δεν απευθεινεται σε ολους. Οσον αφορα την ποιοτητα φωτο, εκτος του οτι ο καθενας ειναι με τα γουστα του δεν νομιζω η διαφορα να ειναι αναλογη της διαφορας τιμης. Αυτη την στιγμη η 6000 ειναι η καλυτερη value for money APS C mirrorless που υπαρχει στην αγορα. Κ δεν το λεω εγω. Ουτε fan boy ειμαι ουτε τιποτα. Αν πχ μου δωσει εστω κ ΧΤ 10 σε καλυτερη αναλογικα τιμη, θα το σκεφτω σοβαρα

ναι ετσι νομιζα και γω ,οταν πεταξα ομως μια nex3n γιατι απο μια βροχη παρεδωσε πνευμα μαζι με τον 18-55, και ενα 10-30 νικον 1 ,ε νταξ
value for money θα ειναι του χρονου ,που θα εχει 200 ευρω ,γιατι η σονυ θα εχει βγαλει αλλα 2/3 νεοτερα μοντελα:flipout:

ναι ετσι νομιζα και γω ,οταν πεταξα ομως μια nex3n γιατι απο μια βροχη παρεδωσε πνευμα μαζι με τον 18-55, και ενα 10-30 νικον 1 ,ε νταξ
value for money θα ειναι του χρονου ,που θα εχει 200 ευρω ,γιατι η σονυ θα εχει βγαλει αλλα 2/3 νεοτερα μοντελα:flipout:

για αυτο κουβαλαω αδιαβροχο case...θα μου πεις χανεις σε φορητοτητα αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Ή μαλλον μπορουμε αν τα σταξουμε. Ο καθενας οπως μπορει :)

ετσι, ο καθενας οτι μπορει, αλλα δεν ειναι δυνατον να δινεις 499 ευρω (nex5n) και μετα απο 1 χρονο να ξεφτιζει η οθονη....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Φιλε μου οταν λες με τιποτα, ειναι σαν να λες οτι η 6000 ειναι τενεκες κ η fuji φωτογραφικη, κατι το οποιο απεχει παρασαγγας απο την πραγματικοτητα.
μην βαζεις λογια φιλε μου που δεν εχω πει
τεσπα, γουστα είναι αυτά και ότι πληρωσεις παιρνεις, πληροφοριακα εχω την Α5100 και το θεωρω αδικο να πληρωσω για αναβαθμιση ή να μπω στην διαδικασια να το παιξω αγγλος για να εχω καποιες παραπανω παροχες, ενώ ο Γαλλος, ο Αγγλος και ο Γερμανος την ιδια μηχανη την εχει αγορασει και φθηνοτερα και εχει φθηνότερες και τζαμπε αναβαθμίσεις, ενώ με την Fuji δεν γινονται αυτές οι διακρισεις από χωρα σε χωρα

το οτι εκανες του κεφαλιου σου κι εβγαλες στη βροχη μια μηχανη που δεν ειναι αδιαβροχη.... ειναι δικο σου θεμα , οχι της μηχανης.
Δε τη κανει αυτο "αχρηστη" ουτε υποδεεστερη απο μια μηχανη με διπλασιο κοστος.
Εγω εχω ολες τις Nex απο τις πρωτες και δεν ειχα ποτε προβλημα, γιατι απλα τις προσεχω και τις χειριζομαι οπως πρεπει....

Για τις αναβαθμισεις δε πληρωνεις τιποτα, για καποιες εφαρμογες ναι και δυστυχως πρεπει να μπεις σε ξενα "μαγαζια" , αυτο το εχουμε τονισει απο την αρχη και εχουμε κανει τα παραπονα μας στην αντιπροσωπεια, που δυστυχως δεν εκανε τιποτα γι αυτο. Αυτο δε μειωνει ομως τη μηχανη , που εξακολουθει να ειναι απο τις καλυτερες στο ειδος της.

ετσι, ο καθενας οτι μπορει, αλλα δεν ειναι δυνατον να δινεις 499 ευρω (nex5n) και μετα απο 1 χρονο να ξεφτιζει η οθονη....

Μαζι σου!! Τι να πω...ευτυχως η δικη μου, φτου φτου, κραταει 1.5 χρονο μετα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μην βαζεις λογια φιλε μου που δεν εχω πει
τεσπα, γουστα είναι αυτά και ότι πληρωσεις παιρνεις, πληροφοριακα εχω την Α5100 και το θεωρω αδικο να πληρωσω για αναβαθμιση ή να μπω στην διαδικασια να το παιξω αγγλος για να εχω καποιες παραπανω παροχες, ενώ ο Γαλλος, ο Αγγλος και ο Γερμανος την ιδια μηχανη την εχει αγορασει και φθηνοτερα και εχει φθηνότερες και τζαμπε αναβαθμίσεις, ενώ με την Fuji δεν γινονται αυτές οι διακρισεις από χωρα σε χωρα

Σε οτι αφορα τις διακρισεις εχεις δικιο!

Η Nikon με τα firmware updates δεν προσφέρει νέες δυνατότητες στο υπάρχον hardware. Απλά διορθώνει bugs.
Αν μου διαφεύγει κάποια περίπτωση διορθώστε με

Να προσθέσω και εγώ με την σειρά μου ότι μπορείς να προμηθευτείς κάρτες και από το ebay.uk και σου στέλνουν σε email τον κωδικό απλά και εύκολα χωρίς διευθύνσεις στην Αγγλία κλπ....προσωπικά έτσι έχω κάνει...απλά εύκολα και σε μερικά λεπτά....
Οσο για την A6000 είναι το καλύτερο value for money στην αγορά για μηχανή με σκόπευτρο....ναι δεν συγκρίνεται με την xt1 άλλα η xt1 κάνει τα διπλά χρήματα και το αστείο είναι ότι η πολύ φτηνότερη Α6000 την ξεπερνάει και σε κάποια πράγματα όπως είναι η εστίαση (af και caf) και χαοτικά σε βίντεο...ενώ πολλές από τις ευκολίες που παίρνεις από το playstore της sony δεν θα τις δεις ποτέ από την fuji....προσωπικά χρησιμοποιώ πολλές από τις εφαρμογές τόσο για Timelapse, light trails, multi frame nr, star trails, stop motion, smooth reflection...κλπ και με μερικές από αυτές έχω καταφέρει εξαιρετικά πράγματα που δεν θα μπορουσα ή θα δυσκολευόμουν πολύ παραπάνω με άλλη μηχανή.....
Οσο για την ποιότητα εικόνας..περί ορέξεως....είχα την fuji xm1 Και δεν είχα δει όλα αυτά που περιγράφουν οι fans των fuji...τραβάω μόνο σε raw (δεν μου αρέσουν τα jpeg τόσο της sony άλλα και των fuji), οπότε στο Photoshop κάνω ότι θέλω και φέρνω τις εικόνες εκει που μου αρέσουν είτε στην περίπτωση της fuji, είτε στην περίπτωση της sony....

Υ.Γ. Φίλε partisan έχω πραγματικά κουραστεί να σε βλέπω να θάβεις παντού και πάντα την sony, οκ δεν σου αρέσει άλλα ήμαρτον!!! ξεπέρασέ το, τι κόλλημα έχεις φάει?...τι να κάνουμε σε κάποιους άλλους αρέσει, εσένα δεν σου αρέσει και καλά κάνεις, απλά 8 στα 10 μηνύματά σου είναι ειρωνικά για την sony....γιατί τόσο κόμπλεξ?? άλλα δεν καταλαβαίνω την τόση ειρωνεία και χολή που βγάζεις...καλά κάνεις και μπράβο σου που σου αρέσει η fuji περισσότερο απλά νιώθω ότι το έχεις ξεφτιλίσει πλέον το θέμα και καταντάει στο όριο του γραφικού....Φιλικά πάντα άλλα να με συγχωρέσεις, αν υπήρχε κουμπί ignore ή να μην βλέπω τα μηνύματά σου θα το είχα πατήσει προ πολλού....

το οτι εκανες του κεφαλιου σου κι εβγαλες στη βροχη μια μηχανη που δεν ειναι αδιαβροχη.... ειναι δικο σου θεμα , οχι της μηχανης.
Δε τη κανει αυτο "αχρηστη" ουτε υποδεεστερη απο μια μηχανη με διπλασιο κοστος.
Εγω εχω ολες τις Nex απο τις πρωτες και δεν ειχα ποτε προβλημα, γιατι απλα τις προσεχω και τις χειριζομαι οπως πρεπει....

Για τις αναβαθμισεις δε πληρωνεις τιποτα, για καποιες εφαρμογες ναι και δυστυχως πρεπει να μπεις σε ξενα "μαγαζια" , αυτο το εχουμε τονισει απο την αρχη και εχουμε κανει τα παραπονα μας στην αντιπροσωπεια, που δυστυχως δεν εκανε τιποτα γι αυτο. Αυτο δε μειωνει ομως τη μηχανη , που εξακολουθει να ειναι απο τις καλυτερες στο ειδος της.

ναι ετσι ειναι, γιαυτο προσεχω πλεον τι αγοραζω,γιατι δεν φωτογραφιζω μεσα σε 4 τοιχους αλλα ειμαι εξω στην φυση και δεν περιμενω ποτε θα βγαλει ηλιο
και μην βαζεις λογια που δεν ειπα...αχρηστη οχι, υποδιεστερη ναι!
και η nex5n μονο βιντεο εβγαζε ,αλλα η οθονη ξεφτισε σε 10 μηνες
και