Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Εν τω μεταξυ αυτες οι επι πληρωμη εφαρμογες δυνονται ως τσαμπα δυνατοτητες απο αλλες εταιριες.

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι; Πόσες και ποιες ακριβώς είναι αυτές οι εφαρμογές που δίνονται τσάμπα ως δυνατότητες σε άλλες μηχανές;

Και σίγουρα προσφέρουν την ίδια παραμετροποίηση σε άλλες μηχανές;

Για την α6000 οι επί πληρωμή εφαρμογές είναι οι εξής 12:

1. Star Trail
2. Liveview Grading
3. Portrait Lighting
4. Light Shaft
5. Bracket Pro
6. Light Painting
7. Stop Motion
8. Time-Lapse
9. Lens Compensation
10. Motion Shot
11. Multiple Exposure
12. Smooth Reflection

Οι δωρεάν εφαρμογές είναι οι εξής 8:

1. Direct Upload
2. Flickr Add-on
3. Picture Effect
4. Photo Retouch
5. Sync to Smartphone
6. My Best Portrait
7. Smart Remote Control
8. Multilingual keyboard (που συμπεριλαμβάνει Ελληνικά)

https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/

Last edited:

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι; Πόσες και ποιες ακριβώς είναι αυτές οι εφαρμογές που δίνονται τσάμπα ως δυνατότητες σε άλλες μηχανές;

Και σίγουρα προσφέρουν την ίδια παραμετροποίηση σε άλλες μηχανές;

1. Star Trail
2. Liveview Grading
3. Portrait Lighting
4. Light Shaft
5. Bracket Pro
6. Light Painting
7. Stop Motion
8. Time-Lapse
9. Lens Compensation
10. Motion Shot
11. Multiple Exposure
12. Smooth Reflection

Οι δωρεάν εφαρμογές είναι οι εξής 8:

1. Direct Upload
2. Flickr Add-on
3. Picture Effect
4. Photo Retouch
5. Sync to Smartphone
6. My Best Portrait
7. Smart Remote Control

https://www.playmemoriescameraapps.com/portal/

Βασικά το ίδιο ρώτησα και εγώ ποιο πριν άλλα κανένας δεν απάντησε....επειδή το έχω ψάξει κάπως....από αυτές που ανέφερες ελάχιστες προσφαίρονται από άλλες εταιρίες (κυρίως olympus - Pnasonic) και όσες προσφαίρονται ''δωρεάν'' δεν είναι το ίδιο ''καλές'' ή δεν έχουν την ίδια παραμετροποίηση με τις αντίστοιχες πληρωμένες της Sony.....

Εγω παντως 1 χρονο καθομαι και εξεταζω τις μηχανες που κυκλοφορουν (και τα raw που παραγουν) για να δω ποιον δρομο θα παρω, και μεγαλες διαφορες μεταξυ των APS-C δεν βλεπω πουθενα, ωστε να πω την μια καλη και την αλλη κακη.

υγ. Αξιοπρεπεις διαφορες στο raw ειδα μονο σε αρχεια απο την α7.

Ξέχασα και την 9η δωρεάν: Touchless Shutter

1. Star Trail
2. Liveview Grading
3. Portrait Lighting
4. Light Shaft
5. Bracket Pro
6. Light Painting
7. Stop Motion
8. Time-Lapse
9. Lens Compensation
10. Motion Shot
11. Multiple Exposure
12. Smooth Reflection

Οι δωρεάν εφαρμογές είναι οι εξής 9:

1. Direct Upload
2. Flickr Add-on
3. Picture Effect
4. Photo Retouch
5. Sync to Smartphone
6. My Best Portrait
7. Smart Remote Control
9. Touchless Shutter

Εγω παντως 1 χρονο καθομαι και εξεταζω τις μηχανες που κυκλοφορουν (και τα raw που παραγουν) για να δω ποιον δρομο θα παρω, και μεγαλες διαφορες μεταξυ των APS-C δεν βλεπω πουθενα, ωστε να πω την μια καλη και την αλλη κακη.

υγ. Αξιοπρεπεις διαφορες στο raw ειδα μονο σε αρχεια απο την α7.

Σε raw αρχεία και ύστερα από επεξεργασία πάνω κάτω όλες καλά αποτελέσματα δίνουν...βασικά απλά διαλέγεις ευκολίες, φακούς, af, σκόπευτρο, εμφάνιση, βίντεο κλπ.....την ποιότητα εικόνας μην την βάζεις στην εξίσωση δεν έχει νόημα πλέον, όποια μηχανή APS-C και να πάρεις στον τομέα ποιότητα εικόνας με έναν καλό φακό θα σε καλύψει μια χαρά....

Υ.Γ. Η Α7 σαφώς και υπερέχει μιλάμε για FF μηχανή!!!

Συμφωνω οτι ειναι FF μηχανη, αλλα κανει οσο η χτ1! :p

Ε για αυτό πουλάει και περισσότερο η A7 από την xt1!!!χαχα
Πάντως πέρα από την πλάκα, έχει τα πλεονεκτήματά της και η xt1....απλά τα βάζεις κάτω και βλέπεις τι σου ταιριάζει καλύτερα....προσωπικά ποτέ δεν θα έδινα πάνω από 800-900 ευρώ (και πολλά λέω) για μηχανή με crop αισθητήρα..οπότε μηχανή όπως η xt1 απλά δεν την κοιτάζω καν, όπως είπες αν είναι να δώσω τόσα πάω και σε FF!!!!
Ουσιαστική για μένα η μόνη μηχανή που με κέντρισε από την fuji είναι η xt10 που έχει καλή τιμή και από ότι φαίνεται επιτέλους σωστή εστίαση...όλες οι άλλες ή είναι ακριβές ή απλά υστερούν αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.....

Η xt10 ειναι καλη περιπτωση, αλλα πιστευω οτι η φουτζι αργησε υπερβολικα να την κυκλοφορισει.. Ηδη υπαρχει διαφορα τιμης απο την α6000 και τινει να γινει μεγαλυτερη αν η σονυ κυκλοφορησει και καποιο νεο σωμα αμεσα.

υγ. Επισης το οτι η sigma δεν βγαζει την 3αδα φακων της (19,30,60) και για την φουτζι, ειναι αρνητικο για τον υποψηφιο αγοραστη που θελει να την κανει φτηνα και σε φακους.. Προσωπικα το σκεφτομαι και αυτο!

Η xt10 ειναι καλη περιπτωση, αλλα πιστευω οτι η φουτζι αργησε υπερβολικα να την κυκλοφορισει.. Ηδη υπαρχει διαφορα τιμης απο την α6000 και τινει να γινει μεγαλυτερη αν η σονυ κυκλοφορησει και καποιο νεο σωμα αμεσα.

υγ. Επισης το οτι η sigma δεν βγαζει την 3αδα φακων της (19,30,60) και για την φουτζι, ειναι αρνητικο για τον υποψηφιο αγοραστη που θελει να την κανει φτηνα και σε φακους.. Προσωπικα το σκεφτομαι και αυτο!

Καλά εννοείται ότι άργησε η Fuji....η XT10 θα έπρεπε να υπάρχει στην αγορά ήδη εδώ και κανένα χρόνο, άλλα κάλιο αργά παρά ποτέ!!! Ετσι και αλλιώς προσωπικά επειδή με ενδιαφέρει το βίντεο δύσκολα θα πάρω fuji (μέχρι τουλάχιστον να το φτιάξουν αυτό το θέμα). Η Α6000 με την τιμή που την δίνουν ουσιαστικά στην ''χαρίζουν'' θα μπορουσε άνετα να είναι η μόνη μηχανή οποιοδήποτε μέσου φωτογράφου/βιντεογράφου και τα κάνει όλα, και καλή ποιότητα εικόνας στις φώτος έχει, και εξαιρετικό βίντεο και πολύ καλή εστίαση, και ευκολίες και ωραίο κράτημα/εργονομία και τρομερό tracking για sports/παιδιά/ζώα κλπ και αν τα σκάσεις και για μερικούς καλούς φακούς την χρησιμοποιείς άνετα και επαγγελματικά....και όλα αυτά με ένα 500 ευρω....ε βασικά κίνηση ματ από την Sony....και να βγει και η Α7000 θα πέσει ακόμα και άλλο η τιμή της....δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και η Olympus ουσιαστικά ''χαρίζει'' την em10 τώρα με το cashback μήπως και πάρει μερίδιο από την πίτα της Α6000.....

Re: Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Θερμή παράκληση για άλλη μια φορά.
Να λείψουν οι ειρωνείες.

Παρτιζάνε μου έχεις γίνει Τσέτνικ τελευταία!!

θα σου ριχνα και γω μια βρισια, καλοπαστρεμενη, αλλα φοβαμαι μη με μπαναρης και χασω τα μπανια του λαου:smash:

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

το ότι εγώ ως κάτοχος αν πω παράπονο για το προϊόν που έχω ήδη πληρώσει....ταυτόχρονα προκαλεί αντανακλαστικές αντιδράσεις από συμφορουμίτες και αρχίζει πάλι η κόντρα VS επί VS, δεν το καταλαβαίνω.
Αφού όλοι αποδέχεστε ότι ο καθένας κρίνει με βάση το πορτοφόλι, τις ανάγκες του και τις εμπειρίες του, γιατί να γίνεται κάθε φορά τόσο μεγάλο θέμα;
Είμαστε κάποιοι κάτοχοι που έχουμε κάποια παράπονα σε συγκεκριμένα θέματα.
Αμέσως κάθε φορά πάτε να μας βγάλετε άκυρους αρχίζοντας τα ναι μεν αλλά οι άλλοι είναι χειρότεροι.
Τι μας νοιάζει η σύγκριση?
Είμαστε στο θέμα με την Sony, έχουμε Sony επειδή μας έπεισε αρχικά για κάτι, παραπονιόμαστε για την Sony όταν δεν ανταποκρίνεται σε κάτι.
Απλά τα πράγματα.
Συμφωνω κι εγω απολυτα μαζι σου, κι εγω κατοχος Sony είμαι αλλα οσες φορες εχω κανει παραπονα μ εχουνε βαλει στην θεση μου, ρε τι κακο είναι αυτό;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

H Εκκλησία λέει να μην ορκιζόμαστε για μικροπράγματα...
Χε χε χε, να το πω αλλιως τοτε, πινουνε νερο στο ονομα της(SONY)

Η Nikon με τα firmware updates δεν προσφέρει νέες δυνατότητες στο υπάρχον hardware. Απλά διορθώνει bugs.
Αν μου διαφεύγει κάποια περίπτωση διορθώστε με
στην Nikon D750 μπορει όχι αλλα για την NikonDf πχ στο τελευταιο update αυξησε την ταχυτητα συγχρονισμού του φλας από 1/200 που ητανε αρχικα στο 1/250, αυτό νομιζω για καποιους κατοχους της θεωρω ότι είναι σημαντικο

Κανείς δεν ορκίζεται στο όνομα κανενός...απλά ώς Ελληνες παθιαζόμαστε με τα πάντα που καταπιανόμαστε.....πάντως δυστυχώς ισχύει αυτό με την sony, όπως και με άλλες δεκάδες εταιρίες σε πολλούς κλάδους...μας αντιμετωπίζουν σαν τριτοκοσμικούς άλλα κυρίως είμαστε πολύ μικρό κοινό και απλά δεν ασχολούνται...όσες μηχανές πουλιούνται στην Ελλάδα πουλιούνται απλά σε μια επαρχία π.χ. της Κίνας, οπότε δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν ανάλογα...κρίμα όμως.....πάντως αυτό που παραδέχομαι στην Sony είναι ότι ξεκίνησε κυριολεκτικά από το μηδέν και έχει βάλει σε πολλούς τομείς τα γυαλιά σε πολλές και καλά παραδοσιακές εταιρίες του χώρου.....δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσους haters άλλα και τόσους fans.....πάντα αυτό συμβαίνει στους προτοπόρους.......!!!!!!χαχα

Μόλις το έκανα!!! Ευχαριστώ πολύ....
αν μου το κανατε εμενα θα θυμωνα παρα πολύ, ημαρτον, μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του(γνωμη του) που πολλες φορες μπορει να μην ενδιαφερει καποιους αλλα για αλλους να είναι χρησιμη,

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

αν μου το κανατε εμενα θα θυμωνα παρα πολύ, ημαρτον, μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε, ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του(γνωμη του) που πολλες φορες μπορει να μην ενδιαφερει καποιους αλλα για αλλους να είναι χρησιμη,

Το "ignore user" είναι η προστασία που έχει ένας χρήστης από ενοχλητικά μηνύματα συγκεκριμένου μέλους, που μπαίνει σε νήμα με στόχο καθαρά και μόνο να πυροδοτήσει αντιδράσεις, έτσι για το χαβαλέ υπό τον μανδύα ενός υποτιθέμενου χιούμορ. Στο internet αυτό λέγεται flaming, και είναι κατακριτέο. Ούτε άποψη είναι, ούτε κάτι χρήσιμο μπορεί να περιέχει, που θα χάσεις αν δεν το διαβάσεις.

Θα τα έγραφα και χτες αλλά δεν είχα χρόνο.
Προσωπικά δεν συμφωνώ με το ignore.
Έχω μάθει να σέβομαι τη διαφορετική άποψη ακόμη και αν δεν είναι αρεστή στα γούστα μου.
Για εμένα κανένας δεν είναι περιττός, κανένας δεν περισσεύει όλοι κάτι έχουν να σου δώσουν ακόμη και αν τρόπος που το εκφράζουν δεν είναι ο καλύτερος.
Παρόλα αυτά θα ήμουν υποκριτής αν δήλωνα je suis charlie αφού έχω και εγώ τις κόκκινες γραμμές μου σε θέματα ηθικής και πίστης.
Σίγουρα όμως σε μία φωτογραφική συζήτηση κάθε γνώμη θα ήταν σεβαστή όπως προείπα.

Το "μπαίνω στο νήμα να τα χώσω στη Sony επειδή έτσι γουστάρω" με το γνώριμο σαρκαστικό ύφος, παίρνοντας παραμάζωμα και τους χρήστες, δεν είναι άποψη-γνώμη, ώστε να γίνει σεβαστή, αλλά είναι καθαρό flaming, που γίνεται είτε από κακία, είτε απλά για χαβαλέ.

Ήδη επενέβη η διαχείριση, και πολύ σωστά.

Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Το "μπαίνω στο νήμα να τα χώσω στη Sony επειδή έτσι γουστάρω" με το γνώριμο σαρκαστικό ύφος, παίρνοντας παραμάζωμα και τους χρήστες, δεν είναι άποψη-γνώμη, ώστε να γίνει σεβαστή, αλλά είναι καθαρό flaming, που γίνεται είτε από κακία, είτε απλά για χαβαλέ.

Ήδη επενέβη η διαχείριση, και πολύ σωστά.
ε να κανουμε και λιγο χαβαλέ, σιγα το πραμα δηλαδή,

Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ε να κανουμε και λιγο χαβαλέ, σιγα το πραμα δηλαδή,

Ναι δεν διαφωνώ με τον χαβαλέ και συμφωνώ ότι υπάρχει ελευθερία ο καθένας να πει την γνώμη του ή τις εμπειρίες του και να συνεισφέρει στο νήμα, άλλα ο συγκεριμένος χρήστης, το μόνο που κάνει στα threads τον sony είναι ειρωνείες, βγάζει χολή, χαβαλές και δήθεν χιούμορ...όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο....αν δεις δεν κάνει το ίδιο όμως στα Threads των fuji που του αρέσουν....το κάνει μόνο εδώ. Και εμένα δεν μου αρέσει π.χ. η xm1 άλλα δεν μπαίνω στο νήμα της και να αρχίζω όλη την μέρα ειρωνείες κλπ...απλά αδιαφορώ....θεμιτό να μην σου αρέσει μία μάρκα ή μοντέλο άλλα το να μπαίνεις σε ένα thread και όλη την ώρα να ειρωνεύεσαι (και καλά με χιούμορ) ε είναι κουραστικό και προσωπικά το κατακρίνω..γράψε την γνώμη σου και ας μην είναι θετική δεν μας πειράζει αυτό....άλλα προσωπικά αυτή την δήθεν ''χιουμορίστικη'' συμπεριφορά δεν την δέχομαι και απλά τον κάνω ignore....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Ναι δεν διαφωνώ με τον χαβαλέ και συμφωνώ ότι υπάρχει ελευθερία ο καθένας να πει την γνώμη του ή τις εμπειρίες του και να συνεισφέρει στο νήμα, άλλα ο συγκεριμένος χρήστης, το μόνο που κάνει στα threads τον sony είναι ειρωνείες, βγάζει χολή, χαβαλές και δήθεν χιούμορ...όλα τα πράγματα έχουν ένα μέτρο....αν δεις δεν κάνει το ίδιο όμως στα Threads των fuji που του αρέσουν....το κάνει μόνο εδώ. Και εμένα δεν μου αρέσει π.χ. η xm1 άλλα δεν μπαίνω στο νήμα της και να αρχίζω όλη την μέρα ειρωνείες κλπ...απλά αδιαφορώ....θεμιτό να μην σου αρέσει μία μάρκα ή μοντέλο άλλα το να μπαίνεις σε ένα thread και όλη την ώρα να ειρωνεύεσαι (και καλά με χιούμορ) ε είναι κουραστικό και προσωπικά το κατακρίνω..γράψε την γνώμη σου και ας μην είναι θετική δεν μας πειράζει αυτό....άλλα προσωπικά αυτή την δήθεν ''χιουμορίστικη'' συμπεριφορά δεν την δέχομαι και απλά τον κάνω ignore....
Νικο, με τον τροπο σου κι εσυ μιας και και ειπες για την XM την εχεις καραθαψει ότι δεν εχει καλη εστιαση και μπλα μπλα μπλα, μια χαρα μηχανη είναι κ με την εστιαση δεν ειχα θεμα όταν την ειχα, ε δεν παμε και στον πολεμο(πολεμικο ρεπορτάζ),

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Νικο, με τον τροπο σου κι εσυ μιας και και ειπες για την XM την εχεις καραθαψει ότι δεν εχει καλη εστιαση και μπλα μπλα μπλα, μια χαρα μηχανη είναι κ με την εστιαση δεν ειχα θεμα όταν την ειχα, ε δεν παμε και στον πολεμο(πολεμικο ρεπορτάζ),

Ναι την θάβω γιατί δεν μου άρεσε, άλλα δεν ειρωνεύομαι, ούτε trolarw όλη την ώρα, και δες το νήμα της xm1, ζήτημα να έχω γράψει ένα σχόλιο...και όπως είπα είναι θεμιτό να μην σου αρέσει κάτι (π.χ. έγραψα ότι δεν μου αρέσει η εστίαση της xm1, ήταν πάρα πολύ αργή για τα δικά μου δεδομένα) άλλα άλλο να μην σου αρέσει κάτι άλλο να ειρωνεύεσαι να κάνεις δήθεν χιούμορ και να trollareis όλη την ώρα......και εσένα δεν σου αρέσουν κάποιες μηχανές ή φακοί ή συστήματα, σε έκανε κανένας ignore?, σου είπε κανένας τίποτα? σε ειρωνεύτηκα μήπως προσωπικά εγώ? Στην τελική δεν το έβρισα το παιδί απλά δεν θέλω να διαβάζω άλλο τα σχόλιά του, νιώθω ότι προσωπικά δεν μου προσφέρουν τίποτα....για αυτό υπάρχει το ignore...δεν είναι κακό ούτε κατακριτέο να μην θέλουμε να διαβάζουμε κάτι που δεν μας αρέσει...δεν του είπα να μην γράφει, απλά τον αγνοώ και ας κάνει ότι θέλει από εκει και πέρα.....

Αν τον διώχναμε όμως θα χάναμε τις υπέροχες φωτογραφίες του που προσφέρουν πολλά....