Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ok, ευχαριστω...

To DRO προσπαθει να φερει μια ισορροπια στα σκοτεινα και φωτεινα σημεια σε μια φωτο.
Δουλευει μονο σε jpg, σε raw δεν εχει νοημα αλλωστε, το κανεις μονος σου μετα στο ποστ.

Μπορεις να το εχεις παντα ΟΝ, θα το εκλεινα μονο σε φωτογραφιση σε ριπη , μιας και μπορει να επηρεασει λιγο τη ταχυτητα επεξεργασιας της μηχανης.
Σε ριπη, καλο ειναι να απενεργοποιουμε ολους τους αυτοματσιμους , για να μεγιστοποιουμε το ποσοστο επιτυχιας εστιασης

ok, ευχαριστω...

To DRO προσπαθει να φερει μια ισορροπια στα σκοτεινα και φωτεινα σημεια σε μια φωτο.
Δουλευει μονο σε jpg, σε raw δεν εχει νοημα λλωστ, το κανεις μονος σου μετα στο ποστ.

Ευχαριστώ!

έτοιμο το μίνι συγκριτικό!
jpeg 24 ΜΠιξελ out-of-camera. προφιλ "deep" με όλα στο μηδέν.
metering mode = center
white balance = auto
DRO/Auto HDR = Off

https://www.dropbox.com/sh/0sigqu3vwej5r6x/r7HFDl-P1d

τα ονόματα είναι με βάση τις ρυθμίσεις.
iso 100 σε όλες
οι άμεσα συγκρίσιμες είναι στo f/5.6 όπου είναι το μέγιστο που φθάνει ο kit στα 50mm.
shutter speed: 1/3 sec
εστίαση σε δύο θέματα, ένα χρωματιστό μπουκάλι και στα καλώδια μπροστά από το πληκτρολόγιο.

Επιπλέον δύο φωτογραφίες με εστίαση στο μπουκάλι:
ο πενηντάρης σε f/3.2 και f/1.8. όπως θα δείτε ήδη από f/3.2 έχει αρχίσει και χάνει οξύτητα. και στο 1.8 ακόμα χειρότερα. βέβαια ο kit δεν μπορεί να φτάσει εκεί.
Σε σκοτεινά σίγουρα ο 1.8 μπορεί να δώσει αποτελέσματα εκεί που ο kit δε θα μπορεί.
Στα φυσιολογικά f, ο 50άρης είναι σαφώς πιο οξύς.

Θα μου άρεσε να είχα και άλλους να τους συγκρίνω. μελλοντικά ίσως με gmak που έχει sigma ή όποιον άλλον έχει φακούς. Κανας zeiss 16-70 f/4 αν και δεν πρόκειται μάλλον να τον αγοράσω.

Νομίζω ότι αν κάποιος παίζει με crop, τότε ο 50άρης αξίζει.

Υ.Γ. εστιάζει περίπου στα 30cm το πιο κοντινό.

Πολυ μικρες οι ταχυτητες παντως.... ελπιζω οτι ηταν σε τριποδι και με χρονοκαθυστερηση .

Manual εστιαση ή οχι ?

Last edited:

Αν ήταν σε τρίποδο κάτι δεν πάει καλά

κράτησα τις ταχύτητες χαμηλά γιατί ήθελα το iso να μείνει στο 100.
Ο φωτισμός μέσα στο γραφείο είναι πολύ χαμηλός.

εστίαση AF-S στο κέντρο.

η μηχανή ακουμπούσε σε στοίβα από χαρτιά και ενεργοποιήθηκε με την καθυστέρηση των 2 δευτερολέπτων ώστε να μην δημιουργήσω κραδασμό.

Αν ήταν σε τρίποδο κάτι δεν πάει καλά

λές; γιατί;
σου φαίνεται κουνημένη ή out-of-focus?
το δευτερο μου φαινεται πιο πιθανό λόγω AF-S.

καλο ειναι οταν κανουμε συγκριτικα φακων, με ελεγχομενες συνθηκες, να υπαρχει επαρκης φωτισμος, τριποδι και χρονοκαθυστερηση.
επισης, η εστιαση να γινεται manual, στο μονιτορ με τη μεγαλυτερη μεγεθυνση, στο ιδιο παντα σημειο.
τελος καλο ειναι να τραβαμε raw , για να μην επεμβαινει καθολου η μηχανη jpg , που δεν ειναι και η καλυτερη.

θα ελεγα να το ξαναπροσπαθησεις με τα παραπανω...

οκ, ευχαριστώ για τις συμβουλές.
θα το επαναλάβω αλλά δυστυχώς θα σας το καθυστερήσω λιγάκι.
Θα είμαι όλη μέρα στο τρέξιμο γιατί αύριο πρωί φεύγω. Θα τις ανεβάσω τις επόμενες ημέρες σε raw με χειροκίνητη εστίαση και καλό φωτισμό.

λές; γιατί;
σου φαίνεται κουνημένη ή out-of-focus?
το δευτερο μου φαινεται πιο πιθανό λόγω AF-S.
Στο 1.8 μου φαίνεται κουνημένη, στο 3.2 και το 5.6 του μπουκαλιου το πιο εστιασμένο σημείο είναι το ακουστικό

ίσως έφταιγε η επιφάνεια (γυαλί) που δεν είναι ότι καλύτερο...θα δοκιμάσω ξανά.
έχει και πολλές ρυθμίσεις η άτιμη!
έχει και μία AF micro adjustments η οποια δεν εχω ανακαλύψει ακριβώς τι κάνει.
μου βγάζει επιλογές compensation για chrom. abber. και distortion κτλ.
αλλά μόλις πάω στο clear έχει "0" lenses registered. κτλ κτλ.
μπέρδεμα.

to AF micro adjustments ειναι ΜΟΝΟ οταν βαλεις τον ανταπτορα της sony LAEA2-4

Τις επιλογες βαλτες στο auto, αλλα αφορουν ΜΟΝΟ το jpg (γι αυτο λεμε να τραβαμε μονο RAW - τουλαχιστον στα συγκρτιτικα)

..

Ενα βιντεο που επιβεβαιωνει οτι η Α6000 εχει πολυ καλυτερο βιντεο (οσον αφορα moire-aliasing) , ακομα και απο τη περιφημη pany G6 (ισοδυναμη με την GH3 σε αυτο το τομεα) .
Deite to se HD full screen

https://www.youtube.com/watch?v=aC7BXNSBzJg&list=UUyu3cHtoRbF6R9aJ8hucKHg

Μα δεν μπορείς να συγκρίνεις απο αυτο το κλιπ διότι δεν έχουν ίδιο φακό-καδράρισμα-ζοομ-εστίαση-DOF .. το moire εμφανίζεται στα καλοεστιασμένα σημεία και σε ορισμένους συνδυασμούς πυκνότητας λεπτομέρειας/πυκνοτητας πιξελ χρειάζεται ενας τυπος συντονισμού αυτών των δύο και φυσικά αλλάζοντας καδράρισμα μπορεί να εξαφανιστεί. Αν δούμε το τελευταίο κάδρο οπου το καδράρισμα είναι πολύ όμοιο βλέπουμε έλειψη moire και στις δύο ;)

Eπίσης το frame rate θα πρέπει να είναι ίδιο, διοτι στα 50fps γίνεται πιο πολύ skipping ..

το moire φαινεται εντονα σε κινηση, λιγοτερο σε στατικο πλανο.

Προφανως και δεν ειναι αποδειξη, αλλα ενδειξη, ειδικα για την Α6000 μιλοντας.

αλλο ενα AF τεστ της A6000 + sony 55-210mm που δειχνει πολυ καλο (οσον αφορα το af tracking παντα) .

https://plus.google.com/+SamRijver/posts/AdPCx2GmDCN

DSC04930.JPG

Γιάννη πότε με το καλό;
α6000 + 18-105 ; :a0210: