Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

......Bρηκα κι ενα manual pdf , λιγο πιο αναλυτικο απο αυτο που δινει μαζι η sony...

Πολύ χρήσιμο! Πάνω που σκεφτόμουν πως το manual της Sony είναι το πιο φτωχό που έχω διαβάσει.

Να ρωτήσω κάτι. Ο Sony E 20mm (http://www.dpreview.com/products/Sony/lenses/sony_e_20_2p8) , θα ήταν αναβάθμιση (σε ευκρίνεια κυρίως) σε σχέση με το φακό του κιτ; Τα 20mm είναι ιδανικά για μένα, δεν με πειράζει να μην έχω zoom.

Γιαννη, για την φωτογραφικη της ποιοτητα σε σχεση με την 5n, τι λες?

Πολύ χρήσιμο! Πάνω που σκεφτόμουν πως το manual της Sony είναι το πιο φτωχό που έχω διαβάσει.

Να ρωτήσω κάτι. Ο Sony E 20mm (http://www.dpreview.com/products/Sony/lenses/sony_e_20_2p8) , θα ήταν αναβάθμιση (σε ευκρίνεια κυρίως) σε σχέση με το φακό του κιτ; Τα 20mm είναι ιδανικά για μένα, δεν με πειράζει να μην έχω zoom.

κερδιζεις σε φως , 1 στοπ περιπου, αλλα οχι πολυ σε ευκρινεια ...

Ιδανικος ειναι o zeiss 24mm 1.8 αν τον αντεχει η τσεπη σου.

Last edited:

Πολυ κοντα βρισκονται...

ελαχιστα καλυτερη η Α6000, σε δυναμικη περιοχη και low light (higη iso).

H αναλυση φυσικα ειναι μεγαλυτερη, κι εχεις τη δυνατοτητα για αρκετο cropping .

paИ-baL;1057072666 said:
Γιαννη, για την φωτογραφικη της ποιοτητα σε σχεση με την 5n, τι λες?

αρα στην ουσια μιλαμε για αναβαθμιση του συστηματος αυτοματης εστιασης με δωρο το ηλεκτρονικο σκοπευτρο?

και μεγαλυτερη αναλυση , οπως και καλυτερο βιντεο (αρκετα).

Καλυτερο σωμα επισης, με περισσοτερα κουμπια και επιλογεις, ενσωματωμενο φλας (που λειτουργει καλα) , κλασσικο smart hot shoe (που παιρνει και ολα τα νεα "καλουδια" της sony) και τελος wifi kai nfc .

Πολυ καλο bokeh εχει επισης ο sony G 18-105mm...

sta 105mm (160mm eq σε 35mm) kai f/4

DSC00261.jpg by toxotis70, on Flickr

sta 54mm

DSC00262.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited:

Η vg30 πρεπει να εχει αυτοματη διορθωση, γιατι τη χρησιμοποιουσα με τον 10-18 και δεν εβγαζε παραμορφωσεις

Last edited:

o 10-18 δεν εχει τετοια παραμορφωση...

οι μηχανες που σιγουρα εχουν προβλημα ειναι οι FS100 - FS700.

ενα ακομα θετικο του φακου ειναι η πληρης σχεδον απουσια CA ...ουτε στο RAW!
Και ελαχιστη βινιετα επισης.

Σπανια το συναντω αυτο, ειδικα σε zoom φακο .

Last edited:

κι ενα ωραιο review του φακου sony G 18-105mm , με πολλες φωτο .

http://www.thephoblographer.com/201...18-105mm-f4-g-oss-aps-c-e-mount/#.U1AQyl788UU

Chris-Gampat-The-Phoblographer-Sony-18-105mm-f4-lens-review-product-images-2-of-7ISO-2001-125-sec-at-f-1.0.jpg

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

δυό ακόμη δοκιμές με διαφορετικές απόψεις
Sony 18-105mm f/4 PZ G OSS Pros
Excellent build quality
Excellent sharpness in the centre of the frame
Relatively lightweight
Effective optical stabilisation

Sony 18-105mm f/4 PZ G OSS Cons
Lack of sharpness towards the edges of the frame at 105mm
High CA levels
Wild distortion at 105mm
http://www.ephotozine.com/article/sony-e-18-105mm-f-4-pz-g-oss-lens-review-24056

http://www.dyxum.com/reviews/lenses/Sony-18-105mm-F4-G-PZ-OSS_review721.html

η κατασκευη του ειναι πολυ καλη, στιβαρος φακος, ακομα και οταν τον κουνας δυνατα, δεν ακουγεται απολυτως τιποτα, ουτε νοιωθεις κατι να "επιπλεει" εσωτερικα, παρολο το OSS.
Το powerzoom εχει πολυ καλη αισθηση και βρισκεται στο σωστο σημειο.

Η οξυτητα του ειναι εμφανης στο κεντρο , και προφανως στα ακρα χρειαζεται να τον κλειεις στα φ/8 -11 για να ερθει στα ισα του.
Αλλα με τοσο ζοομ και σταθερο διαφραγμα , δεν ειναι περιεργο αυτο.

CA δεν εχω δει ακομα...

Ελαφρυς γι αυτο που ειναι (400 γρ περιπου).

Το μονο του προβλημα ειναι η μεγαλη παραμορφωση στα 105mm οπως ειπα, αλλα διορθωνεται αυτοματα σε jpg και με ενα κλικ σε raw.

Προσπαθώ να καταλάβω τι νόημα έχει η επιλογή βίντεο στο dial τη στιγμή που ετσι κι αλλιώς με το μικρό κουμπί αρχίζει και όχι με το κουμπί του κλειστρου. Δηλαδή τι διαφορά έχει αν πατήσω το βίντεο κουμπί ενώ ειμαι στο manual photo, με το να βάλω στο dial video, να το ρυθμισω manual, και μετά να πατήσω το κουμπί για να αρχίσει να γράφει.

ΞΕΧΑΣΑ να πω...
το βίντεο με τον 50 f1.8 είναι τρομερό. Βίντεο μσε χαμηλό φως δρόμου το βράδυ με iso 6400 και f2.8 απόλυτα αποδεκτό για οικογενειακές στιγμές και ερασιτεχνικές καταστάσεις. Έχω ενθουσιαστεί με το βίντεο. Μόλις πάω Αθήνα θα ανεβάσω δείγματα με βραδινό βίντεο από αυτό το φακό! ;-)

Δεν ειναι το ιδιο.... Πριν πατησεις rec και δεν εισαι στο βιντεο mode , βλεπεις 3/2 αναλογια , και οταν πατας rec αλλαζει σε 16/9.... Ετσι μπορει να εχεις καδραρει λαθος και να χασεις το θεμα σου.

Οταν εισαι σε βιντεο mode, αλλαζει σε 16/9 και πριν το rec, για να ξερεις πως θα ειναι ακριβως.

δυο νεοι φακοι ηρθαν, 2 εφυγαν !

Αφου επαιξα αρκετα (?) με τον ανταπτορα sony LAEA4 και τους μινολτα, ειπα να τους αλλαξω με κατι native για την α6000.

Ετσι ηρθαν οι sony sel 50mm f/1.8 OSS kai sony sel 10-18mm f/4 OSS .

Ο 50αρης γινεται λοιπον ενας ωραιος 75mm φακος πορτραιτου και με σταθεροποιηση και ο 10-18 ενας πολυ ωραιος υπερευρυγωνιος (επισης με σταθεροποιηση, αν και μαλλον δεν τη χρειαζεται).
Ειναι εντυπωσιακα μικρος, ο μισος απο τον μινολτα 17-35 Full frame) που αντικατεστησε.

Μπαινει επισης χωρις προβλημα και στην Α7 και μαλιστα στα 12-16mm δε χρειαζεται crop !
Eχεις δηλ. κι εναν super ευρυγωνιο 12mm .

Περναω τα νεα firmware kai επιστρεφω...

Εδω ο 10-18 διπλα στον κιτ φακο 16-50.

IMG_1457 by toxotis70, on Flickr

IMG_1458 by toxotis70, on Flickr

και ο 50αρης...

IMG_1459 by toxotis70, on Flickr

Μια ερώτηση, φόκους πώς κάνει?
Δοκιμασα να πατήσω σε μια Sony A77 το κουμπί μέχρι την μέση (οπως όλες οι μηχανές) και δεν ακουγέ (σορρυ αλλά ειμαι απο NX στρατόπεδο και δεν εχω εμπειρία απο Sony)

Η Α6000 πως τα πάει απο Autofocus σε χαμηλό φωτισμό?

προφανως καποια ρυθμιση ειχε η Α77 και δεν "ακουγε" .... ειναι απο τις πιο γρηγορες dslr που εχω κρατησει (με τους καταλληλους φακους βεβαια SSM της σονυ , HSM της sigma kai USD της ταμρον).

κανε το κοπο και διαβασε λιγες σελιδες πριν ... τα εχω πει παλι αυτα.

o 50 αρης αναβαθμιστηκε σε firmware .02 και απεκτησε PDAF.

Ισχυουν τα ιδια με τους υπολοιπους φακους που υποστηριζουν PDAF.
Δηλ...

Σε επαρκες φως , ειτε εχεις PDAF , ειτε CDAF , ειναι σχεδον το ιδιο πια, ταχυτατη εστιαση και ακριβης.

Σε μετριο φωτισμο , το PDAF υπερχει ελαχιστα, σε low light το CDAF "ψαχνει" αρκετα αλλα βρισκει το στοχο τελικα.
Το PDAF εδω δινει τη λυση, αλλα με τη γνωστη "συνθηκη" του να εχεις συνεχης εστιαση CAF δηλ.

Η Α6000 , οπως ξαναειπα φαινεται "ν αρεσκεται" στο CAF , ειτε σε σημειακη ειτε σε εστιαση ζωνης (9 ζωνες εστιασης) ή πληρες καδρο (wide).

ο 5οαρης ειναι οξυς στο κεντρο, αλλα σοφτ στα ακρα τερμα ανοιχτος, αλλα εκει ειναι μονο για πορτραιτα, οποτε δεν υπαρχει προβλημα.

αν τον κλεισεις λιγο (2.8-4) γινεται πολυ οξυς στo κεντρο και αρκετα καλος στα ακρα.

Εχει αρκετη βινιετα , και λιγο CA, αλλα διορθωνονται αυτοματα στο jpg και με ενα κλικ στο LR se RAW.
Παραμορφωση εχει μικρη, οχι κατι ιδιαιτερο παντως.

Εχει πολυ απαλο και ωραιο bokeh, και ουδετερα χρωματα .

ΥΓ... δειτε τις φωτο (οπως και ολα τα δειγματα που βαζω) στο flickr καλυτερα (κανοντας κλικ στην εικονα) ... εδω φαινονται πολυ soft.

@f/1.8

DSC00265.jpg by toxotis70, on Flickr

@f/4

DSC00266.jpg by toxotis70, on Flickr

@f/8

DSC00268.jpg by toxotis70, on Flickr

Last edited: