Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

ποσα like πρεπει να σου κανουμε καθε μερα ρε συ Γιαννη???

να εισαι καλα να μας βοηθας!

Ποια software μπορούν να επεξεργαστούν τα .arw αρχεία της Α6000? (αναφέρομαι στα κλασικά, DxO Optics, Lightroom, Photomatix, ACDSee κλπ.)

αν καποιος θελει να "βελτιωσει" τα χρωματα της Α6000 με καποια profile για το Adobe Lightroom.... κατεβαστε απο εδω τα αντιστοιχα (για ολες τις sony)
http://www.piraccini.net/2011/02/profili-colore-sony-a900-per-adobe-lr.html

και βαλτε τα εδω...

Windows:
"C:\Users\yourusername\AppData\Roaming\Adobe\CameraRaw\CameraProfiles"

MAC OS:
"HD/users/yourusername/LibraryApplicationSupport/Adobe/CameraRaw/CameraProfile"

Χρόνια πολλά και σε ευχαριστούμε!!!

Σίγουρα είναι αυτοί οι φάκελοι; δεν θα έπρεπε να είναι σε φάκελο του Lightroom?
π.χ. κάπου μέσα στο "C:\Users\********\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom" ???

Ερώτηση:
Όταν τα βάλω, που τα εντοπίζω εντός του Lightroom? Είναι στα δεξιά στο τελευταίο πάνελ προς τα κάτω; εκεί που βάζει adobe standard, ή τα προφίλ της κάμερας (portrait, natural, deep, vivid, κτλ).
Θα μου αλλάξει τα υπάρχοντα profile ή θα έχω και τα δύο;

εγω ειμαι σε mac, και το path ειναι αυτο που εβαλα (απο το site το βρηκα φυσικα).

Sto LR 5.4 , ειναi sto Develop module-κατω δεξια ... δουλευουν σε RAW βεβαια.

profiles.jpg

Θα μου αλλάξει τα υπάρχοντα profile ή θα έχω και τα δύο;

Ναι, εκεί κάτω δεξιά. Θα παραμείνουν και τα παλιά, δεν θα τα χάσεις. Για τον φάκελο δεν ξέρω, χρησιμοποιώ Mac

ΥΓ. Πρεπει να κανεις Restart το Lightroom για να φανούν

Attachments

• 12.jpg
    12.jpg
    47.6 KB · Views: 203
Last edited:

κατι που δεν το περιμενα, ειναι η καλυτερη αυτονομια απο τις προηγουμενες nex...

Το πασχα , τραβηξα πολλες φωτο και ριπες, και καταφερα να εχω πανω απο 500 φωτο (raw kai jpg) και λιγα λεπτα βιντεο , με μια μπαταρια!
Πολυ καλυτερα απο τις 420 που δινει επισημα η sony .

Ειχα τα wifi/nfc κλειστα, το brightness στο manual +1 και το sleep time στο 1 λεπτο ,ισως αυτο να βοηθησε λιγο .... ειμαι παντως αρκετα ευχαριστημενος στο τομεα αυτο.

Why Mirrorless over DSLR? Sony Alpha a7r, a7, a6000

https://www.youtube.com/watch?v=LfjsG1NlGMo

Στο 7:50 περίπου αναφέρει ότι με την a6000 μπορείς να κάνεις φοκους αυτόματα κατευθείαν στο μάτι.
Πώς γίνεται αυτό;

Η μόνη ρύθμιση που έχω βρει είναι η "eye-start AF" η οποία μου είναι απενεργοποιημένη με τους φακούς που χρησιμοποιώ.
Επίσης στο manual pdf που ανέβασε ο Γιάννης Σπύρου (ILCE6000_HG_EN.pdf) αναφέρει ότι το "eye-start AF" σημαίνει "Auto focusing starts when you look through the Electronic Viewfinder". Καμία σχέση δηλαδή.
Έχει να κάνει με το πότε κοιτάς εσύ στο ματάκι (EVF) και όχι με το μάτι του θέματος της φωτογραφίας.

Τι ισχύει τελικά;
Ή είναι λάθος το pdf, ή κάποια άλλη ρύθμιση είναι αυτή.

το eye-start AF ειναι ΜΟΝΟ οταν εχεις τον ανταπτορα LAEA2 kai 4 στη μηχανη και φυσικα φακους alpha mount.

Πηγαινε στο μενου settings -> tab 6 -> custom key settings.
Διαλεξε οποιο κουμπι σε βολευει (εγω το εχω βαλει στο AEL ) και επιλεξε Eye AF .

Etsi me to AEL (ή οποιο αλλο θελεις) θα μπορεις να εστιαζεις στα ματια σ ενα προσωπο!

Last edited:

το eye-start AF ειναι ΜΟΝΟ οταν εχεις τον ανταπτορα LAEA2 kai 4 στη μηχανη και φυσικα φακους alpha mount.

Πηγαινε στο μενου settings -> tab 6 -> custom key settings.
Διαλεξε οποιο κουμπι σε βολευει (εγω το εχω βαλει στο AEL ) και επιλεξε Eye AF .

Etsi me to AEL (ή οποιο αλλο θελεις) θα μπορεις να εστιαζεις στα ματια σ ενα προσωπο!

Μα ο τύπος στο youtube αναφέρει ότι είναι μόνο με τους e-mount φακούς.
Άρα λάθος είναι και το pdf (λάθος περιγραφή της λειτουργίας),
και ο Gary Fong που αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι μόνο για e-mount στο 11:30.

Εσένα λειτουργεί δηλαδή με τους αντάπτορες; Με το Sel 50mm f/1.8 OSS επίσης δεν σου λειτουργεί;

Υ.Γ. δεν έχω αντάπτορα ούτε alpha mount. Απλά μου φαίνεται περίεργο να μην μπορώ να εκμεταλλευτώ τη λειτουργία με native φακό.

τα μπερδεψες λιγο....

Αλλο το EYE START AF και αλλο το EYE AF.

Το πρωτο ειναι για να αρχιζει η μηχανη να εστιαζει οταν πλησιαζεις το evf και ειναι μονο για τους φακους alpha + adapter.

Το δευτερο ειναι για να εστιαζεις στα ματια ενος προσωπου και δουλευει με το τροπο που ειπα παραπανω, και δουλεύει μονο με e mount lenses.

Το χρησιμοποιω συχνα οταν φωτογραφιζω πορτραιτα.

Μα και εγώ το θέλω γιατί με f/1.8 που μου αρέσουν τα πορτραίτα, μόνο το μάτι με ενδιαφέρει να είναι σε focus!!!

Πάω να το ρυθμίσω τώρα!
Είσαι θεός!

Μόνος περιορισμός στο eye AF είναι ότι δε θέλει Continious AF (AF-C). Λειτουργεί με AF-A και AF-S άνετα όμως.

Πολύ ωραίο! Μπράβο! Όντως σώζει χρόνο. Διότι το flexible spot μέχρι να το πας στο μάτι και να μείνει ακίνητο το θέμα...ξημέρωσε!

Για όποιον ενδιαφέρεται, εδώ βρίσκεται το λογισμικό Remote Camera Control με το οποίο μπορεί κάποιος να διαχειριστεί την κάμερα μέσα από τον υπολογιστή του.

Για να συνδεθεί όμως πρέπει να επιλέξει κάποιος από το μενού τη λειτουργία στο USB connection --> PC remote.
Αν είναι στο Auto, MTP, Mass storage δεν λειτουργεί.

Βολικό φαντάζομαι για στουντιακές καταστάσεις όπου κάποιος φωτογραφίζει Macro σε τρίποδο που παίζει με χιλιοστά.

http://support.d-imaging.sony.co.jp/imsoft/Win/rcc/us.html

Τελικά αγόρασα από το ebay 2 μπαταρίες και ένα φορτιστή με 30 ευρώ, από τη στιγμή που εδώ μια μπαταρία έχει 65 ευρώ, και ένας φορτιστής 45 ευρώ τον οποίο θα φέρουν τέλος Μαίου...
Τώρα το τι θα λάβω από κίνα είναι ένα άλλο θέμα...αλλά τα χρήματα είναι λίγα, και το ρισκάρω.

http://www.ebay.com/itm/2x-NP-FW50-...5K-/111316014124?ssPageName=ADME:L:OU:US:3160

Γιάννη με έχει μπερδέψει λίγο η μηχανή, αλλά σιγά σιγά θα την βρώ την άκρη...

Εγώ αγόρασα γνήσια από Ελλάδα που ήταν παλιάς κοπής (made in japan) από παλιότερες NEX.
Είναι καλύτερη από αυτή που ήρθε μαζί με την a6000 (made in china).

Στο Σταυρινάκη μπορείς να τη βρεις νομίζω στα 45 ευρώ (πάρε τηλέφωνο). Τα 65 μου φαίνονται υπερβολικά. Πήγαινε σε άλλο μαγαζί και μην ξαναψωνίσεις από αυτόν που στη δίνει 65.

Δείγμα:
Ανέβασα μία πανοραμική φωτογραφία με το αυτόματο πρόγραμμα της a6000. Πολύ καλό!
Προφανώς μειωμένη ανάλυση, αλλά το ράψιμο είναι πολύ καλό! Σε δύκολο θέμα (κύμματα) περίμενα κάθετες γραμμές. Όλες οι φωτογραφικές που είχα μέχρι τώρα ήταν μια αποτυχία στο πανόραμα. Της a6000 χρησιμοποιούνται άνετα.

Tinos island port by dstil, on Flickr

Αν κάποιος έχει χρόνο μπορει χειροκίνητα να φτιάξει πανοραμική με καλύ ανάλυση προφανώς.

Edit: να πω ότι είναι στο χέρι τραβηγμένη!

Last edited: