Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)
επειδη εκφραστηκαν καποιες αμφιβολιες για την α6000 οσον αφορα τις ριπες και το af , να ξαναπω αυτα που ηδη εχω πει.
Κατ αρχας, δεν ειμαι ειδικος σε σπορ και bif, καθε αλλο.
Σε μια προσπαθεια μαλιστα για bif με τιςρχ10 και α6000, απετυχα παταγωδως!
Οατν ειδα μαλιστα στο dpreview καποια νηματα που εδειχναν μερικες πετυχημενες προσπαθειες με αυτες τις μηχανες, ειδικα με την α6000, καταλαβα ποσο δουλεια θελουν αυτες οι μηχανες , εμπειρια , σωστο σεταρισμα κλπ
Επισης, αυτο που καταλαβα ειναι, οτι μερικες αποτυχημενες προσπαθειες, οπως σε βιντεο review που εβαλα καπου πριν, απο πολυ γνωστο reviewer, δε σημαινουν οτι φταιει (μονο) η μηχανη.
Η φωτογραφιση κινουμενων θεματων ειναι μια πολυ δυσκολη κατηγορια και θελει εμπειρια και καλη τεχνικη.
Θελει αριστη γνωση της μηχανης και ειδικα στις νεες mirrorless , που εχουν αλλη προσεγγιση στο θεμα.
Εχω καποιες ριπες που ειναι εντελως αστοχες και αλλες που εχω πολυ μεγαλα ποσοστα επιτυχιας.
Στις αποτυχημενες , προφανως και εχω μεγαλο μεριδιο ευθυνης....
Εχω ακομα πολυ δρομο μεχρι να να βγαλω καποια οριστικα συμπερασματα.... καποιες εμπειριες και τεχνικες μου τις εχω αναλυσει και πριν.
Αυτο που φαινεται να υστερει ακομη , ειναι η αδυναμια προβλεψης , στην ουσια στηριζεται στην απουσια καθρεπτη και στο πολυ μικρο shutter lag.
Στο μελλον, πιστευω οτι θα βελτιωθουν οι αλγοριθμοι της σονυ, οπως περιπου κανει και στη νεα SLT A77 MKII.
Δεν θα τη συνιστουσα φυσικα σε επαγγελματιες φωτογραφους σπορ και αγριας φυσης.... δεν απευθυνεται αλλωστε σ αυτους.
Για τους καθημερινούς ομως χρηστες που θελουν να τραβηξουν τα παιδια τους σε αθλητικες εκδηλωσεις, παραστασεις, γενεθλια και γιορτες κλπ σιγουρα αποτελει μια καλη και οικονομικη λυση. Ειναι μικρή και ελαφρια και παρεα με εναν καλο φακο θ αποτελεσει μια πολυ καλη επιλογη.