Sony α6000

Re: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Αυτο με το calibration ειναι μαγαλη ιστορια.
Και να καλιμπραρεις τη δικη σου οθονη, αφου πλεον ολοι βλεπουν τις φωτογραφιες απο οθονες και οχι τυπωμενες...οποτε δεν υπαρχουν στανταρ και σημεια αναφορας.
οσο και να καλλιμπραρεις τη δικη σου, το που τις βλεπω εγω παιζει μεγαλυτερο ρολο.
Μιας και δεν εισαι επαγγελματιας και δεν πουλας...μην ασχολεισαι.

Υ.Γ. φανταζομαι χρησιμοποιεις τα βοηθηματα για χειροκινητη εστιαση ετσι; (γραμμες και magnification)

Ποιον φακό προτείνεται για φωτογραφίες σε εσωτερικούς χώρους με ή χωρίς φλάς να έχει καλή απόδοση αλλά να μην κοστίζει όσο η μηχανή.

Αν και έχω τον sigma 30 ο SEL35F18 E 35mm f/1.8 OSS απο αυτά που διάβασα δείχνει να είναι φοβερός φακός απο την αλλη σκέφτομαι μηπως είναι υπερβολή μιας και είναι και λίγο ακριβώς.

Από τη στιγμη που έχεις τον 30άρη, νομίζω ότι ένα φλας θα σου κάνει καλή δουλειά. το βαζεις να βαραει ταβανι και εισαι μια χαρά.
Το built-in flash το εχεις δοκιμασει να το βαλεις να κοιταζει ταβανι? σκεψου οτι εγω χρησιμοποιώ ετσι τοον κιτ φακό.

ο 35-50mm έχουν το πλεονέκτημα του μεγάλου διαφράγματος , αλλα κυρίως του OSS , ειδικά στο βίντεο.
Αν δε σ ενδιαφέρει το βίντεο και ο 30αρης που έχεις είναι πολύ καλος... μ ένα σωστό φλας είσαι ΟΚ.

Το βίντεο με ενδιαφέρει, το ερώτημα μου είναι γιατί ο 35mm έχει σχεδόν τα διπλά χρήματα απο τον 50mm επίσης ο 16-50 που έχω έχει τόσο μεγάλη διαφορά απο τον 30 - 50mm λόγω διαφράγματος και μόνο.

το ερώτημα μου είναι γιατί ο 35mm έχει σχεδόν τα διπλά χρήματα απο τον 50mm

Δεν υπάρχει εξήγηση για την τιμολογιακή πολιτική της Sony.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ο 35-50mm έχουν το πλεονέκτημα του μεγάλου διαφράγματος , αλλα κυρίως του OSS , ειδικά στο βίντεο.
Αν δε σ ενδιαφέρει το βίντεο και ο 30αρης που έχεις είναι πολύ καλος... μ ένα σωστό φλας είσαι ΟΚ.

Σε χάσαμε!!!! Καλώς ήρθες πίσω!

δεν έφυγα ποτε ... :p

Aπλα , it was Apple time ο προηγούμενος μηνας !

Όσον αφορα τις τιμές, οι 5αρηδες γενικά, λόγω κατασκευής , είναι πιο εύκολοι και αρα πιο φτηνοί.

Εγώ έχω τον 50αρη και είναι πολύ καλος, ωραιο bokeh, οξύς και ιδανικός για πορτραιτα.

Εχτές το βράδυ τα ξαναβρήκαμε με την a6000.
Πορτραίτο με φλας με τον SEL 50mm f/1.8 OSS.
Πρόσφατα με είχε απογοητεύσει. Έκανα το εξής απλό.
α) Σήκωσα το διάφραγμα στο 4.5 με 5.6 (αντί του f1.8-f/2.8 που δοκιμαζα παλιοτερα).
β) έκλεισα το stabilization διότι έχω την αίσθηση ότι παίζει να χαλάει λίγο τη φωτογραφία
γ) έβαλα ταχύτητα 1/80-1/100 ώστε να μην βγει κουνημένη
δ) ISO 100

1) Οι φωτογραφίες βγήκαν οξύτατες.
2) έκανα sharping επιπλεον στις ακμες με χρηση του Google Nik collection plugin: output sharpener. Παρατηρησα οτι επαναφερει αρκετο texture στο δερμα. Η πληροφορία είναι εκεί απλά δε φαίνεται πάντα καθαρά στο RAW.
2) η μηχανή με εξέπληξε καθώς μπορούσε να κάνει φόκους ενώ έδειχνε ότι είμαι σε -2 EV τουλάχιστον! (δε δείχνει πιο κάτω από -2). Και έκανε φόκους ακόμα και με κλειστό το κοκκινο βοηθητικό φωτάκι.

Τα αρχεία πολύ καλά.
Τελικά, ακόμα και με f/5.6 υπάρχει ρηχό DOF (!!!). Και αν θελεις παραπάνω μπορείς να βάλεις πάντα μία μάσκα είτε στο Photoshop είτε στο Lightroom γύρω από τα μάτια.

Μου φαίνεται τον βρήκα τον τρόπο μου για να τραβώ καλά πορτραίτα.
Υ.Γ. φυσικά focus πάντα στο μάτι.

Υ.Γ.2. Δεν μπορω να μοιραστώ ακομα τη φωτογραφία μαζί σας. δεν το εχω συνεννοηθεί για να τη βγάλω στο ιντερνετ.

Επίσης:
ΔΕΝ έβγαλα άκρη με το ποαι προπληρωμένη κάρτα εξωτερικού λειτουργεί ώστε να αγοράσω την εφαρμογή timelapse.

Εναλλακτική λύση που χρησιμοποίησα είναι η εξής:
1) κατεβαζεις από τη Sony το Camera Remote Control
2) συνδεεις τη μηχανή με USB με τον υπολογιστή έχωντας βαλει τη ρυθμιση στο USB connection στο PC Remote.
3) με την εφαρμογή ρυθμίζεις και τρεχεις το timelapse.

Μπορεί να πρεπει να εχεις τον υπολογιστη διπλα, αλλά λειτουργεί μια χαρά.

Για να καταλάβω αυτό το έκανες χωρίς να αγοράσεις την εφαρμογή timelapse απο το store της sony , αλλά πρεπει να ειναι συνδεμένη στο pc η μηχανή.

Για να καταλάβω αυτό το έκανες χωρίς να αγοράσεις την εφαρμογή timelapse απο το store της sony , αλλά πρεπει να ειναι συνδεμένη στο pc η μηχανή.

Ναι , υπαρχει εφαρμογη για pc/mac . Οχι αυτη που εγκαθισταμε στην φωτογραφικη. Εχεις περισσοτερες επιλογες για χρονο ληψης ακομη και σε ρυθμιση bulb για μεγαλυτερες εκθεσεις απο 30".

Οριστε και το Link της εφαρμογης http://www.sony.co.uk/support/en/co...e/sony-remote-camera-control-ver33/ILCE-6000Y

Μαλιστα μια φορα οταν την σκαλιζα η φωτογραφικη στο iso επιασε 51200

Ακριβώς όπως τα είπε ο songless_bird.

Εχεις τη μηχανή συνδεδεμένη με τον υπολογιστή και ουσιαστικά την ελέγχεις από εκεί.
Δεν ακουει στα χερια σου οσο ειναι συνδεδεμενη ετσι αλλ αμονο στις εντολες του υπολογιστη.

Και ειναι ευκολο ετσι να εχεις timelapse χωρις να πληρωσεις τιποτα. Απλα δεν ειναι καθολου βολικο να κουβαλας το λαπτοπ μαζι οπου στηνεις τη μηχανη για time-palse :-)

Πλεον με τα Full windows 8" tablets δεν θα εχουμε προβλημα. Εγω περιμενω να ενσωματωσουν timelapse λειτουργιες στο playmemories παντως.

Υπαρχει και αλλη λυση.
Αν το κινητο σου εχει IR, εγω δεν εχω και δεν το εχω δοκιμασει, μπορεις να κατεβασεις διαφορες εφαρμογες απο PlayStore και να δοκιμασεις.
Στο pdreview μολις ανεφεραν καποιοι οτι λειτουργουν καποιες καπως καλουτσικα.
Η 2η νομιζω οτι υποστηριζει και time-lapse

1 εφαμοργη: https://play.google.com/store/apps/details?id=ir.remote&hl=en
2 εφαρμογή: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.dslrremote&hl=en
και υπαρχουν και αλλες

Απάντηση: Sony A6000 (Ο αντικαταστάτης της NEX6)

Μετα απο 2 βδομαδες με τη μηχανη (οσο επιτρεπει η δουλεια) βλεπω πως η συμβιωση με φακους leica δεν ειναι αρμονικη. Στις πιο πολλες ληψεις η οξυτητα των φακων παει περιπατο. Διαβασα το νημα της Α7 με τον ενθουσιασμο για τετοιους φακους και αναρωτιεμαι αν κανω λαθος σε κατι. Χρησιμοποιω ανταπτορα novoflex που θεωρειτε καλο.
Παραθετω μερικες καλες απο Φαληρο (Summicron 28mm f2.0), οι υπολοιπες χαλι μαυρο. Μηπως η μηχανη γουσταρει τα γκρι και τα μπερδευει στα υπολοιπα χρωματα?DSC00419.jpg by Sokratis_athens, on FlickrDSC00416.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00410.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

Καλες φαινοται αλλα άλλες που τραβηξα με χαμηλο φωτισμο και με συννεφια με απογοητευσαν.

Εδω με τον κιτ φακο, μια χαρα μου φαινονται. Ολες χωρις επεξεργασια σε jpeg εκτος απο αυτην με το κοριτσακι που κροπαριστηκε λιγο.

DSC00313.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00314.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00323.jpg by Sokratis_athens, on FlickrDSC00336.jpg by Sokratis_athens, on FlickrDSC00359.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00381.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00389.jpg by Sokratis_athens, on Flickr
DSC00395.jpg by Sokratis_athens, on Flickr

Χωρις να ειμαι ειδικος ουτε εμπειρος, εχω την εντυπωση οτι ο,τι φωτογραφια εχω δει απο τους παλιους φακους πανω σε mirroless κατω απο τα 30mm δεν αποδιδει καλα, ενω οι παλιοι 50mm και πανω αποδιδουν πολυ καλα. Σιγουρα θα υπαρχουν και εξαιρεσεις, αλλα οταν εψαχνα εναν 24mm manual απο παλιες φιλματες να αγορασω, σε ολα τα review δεν εβλεπα τα καλυτερα. Αν εχεις καποιον 50mm δοκιμασε τον.